Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#101 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote:
Tomahawk11 wrote:
spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere :oops: :lol:
ma samo cd stavis da visi i nista ti kamera ne moze :lol: :lol:
jebo CD ...ja stavim tespih :lol: :lol: :lol:
Ti ko onaj iz Lepa sela lepo gore :lol: :lol:
seln

#102 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

DeNiro wrote:ja dodjem rijetko, a ubuduce cu jos rijedje :) .. postoji vise razloga zbog toga .. jedan od njih je i animozitet koji osjetim svaki put kada dodjem .. postoji puno drugih destinacija gdje se covjek moze psihicki kvalitetnije odmoriti :)
Bogami, i meni je nekakao tako. Dolazim jos samo jednom godisnje, kao nusprodukt kupanja na Jadranu.
Jebem ga, znam da mi se Dalmos osmjehuje samo zbog mojih soldi, ali u Bosni mi se sve manje osmjehuju, sa soldama ili bez...
a ziva sam antiteza slike o tipicnom dijasporcu. Niti vozim upadljiva kola, niti se razbacujem novcem, ne slusam turbofolk, ne tulumarim po kafanama, ne nosim upadljivo markiranu odjecu...
valjda ljude nervira to sto ne potvrdjujem njihove predrasude.
seln

#103 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

spreca wrote:
Tomahawk11 wrote:
spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere :oops: :lol:
ma samo cd stavis da visi i nista ti kamera ne moze :lol: :lol:
Koju dovu proucis na mubin?
Tomahawk11
Globalni moderator

#104 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

seln wrote:
spreca wrote:
Tomahawk11 wrote: ma samo cd stavis da visi i nista ti kamera ne moze :lol: :lol:
Koju dovu proucis na mubin?
ajetul kursiju
realna do boli

#105 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Sve ce biti ok..samo izostavite recenici..kod nas u...
Moji su svi u inostranstvu..ali jedina recenica od mog brata koja mi digne zivac je..a kod nas u Njemackoj...halo bolan..kako si, sta ima..sta se radi..pusti Bosnu..ja ovdje zivim...ali..volim ih sve..neka ih.
spreca

#106 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

seln wrote: Koju dovu proucis na mubin?
ma kod mene ti je stalno na usnama kelime shehadet u kuhuvalahu ehad :mrgreen:
spreca

#107 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

realna do boli wrote:Sve ce biti ok..samo izostavite recenici..kod nas u...
Moji su svi u inostranstvu..ali jedina recenica od mog brata koja mi digne zivac je..a kod nas u Njemackoj...halo bolan..kako si, sta ima..sta se radi..pusti Bosnu..ja ovdje zivim...ali..volim ih sve..neka ih.
pa jebiga bunite se kad kazemo kod vas u bosni :oops: :lol:
mousstapha

#108 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by mousstapha »

realna do boli wrote:Sve ce biti ok..samo izostavite recenici..kod nas u...
Ova mi je postala omiljena recenica kad hocu da se zezam ili nekoga trolam. Neki se brzo trigeruju. :D
realna do boli

#109 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Kod nas u Bosni..je nas problem..kako zivis..sta radis..kako provodis dane..izadze li se negdje..nemoj mi poredjenja..ziv bio..ja to znam i sama..
stakasa

#110 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by stakasa »

seln wrote:
DeNiro wrote:ja dodjem rijetko, a ubuduce cu jos rijedje :) .. postoji vise razloga zbog toga .. jedan od njih je i animozitet koji osjetim svaki put kada dodjem .. postoji puno drugih destinacija gdje se covjek moze psihicki kvalitetnije odmoriti :)
Bogami, i meni je nekakao tako. Dolazim jos samo jednom godisnje, kao nusprodukt kupanja na Jadranu.
Jebem ga, znam da mi se Dalmos osmjehuje samo zbog mojih soldi, ali u Bosni mi se sve manje osmjehuju, sa soldama ili bez...
a ziva sam antiteza slike o tipicnom dijasporcu. Niti vozim upadljiva kola, niti se razbacujem novcem, ne slusam turbofolk, ne tulumarim po kafanama, ne nosim upadljivo markiranu odjecu...
Mislio sam da si veci patriota
SaraFina

#111 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Kako je ovim frustiranim što su ostali pun kofer dijasporaca, tako je i meni i drugima pun kofer njih i kukumvkanja. Počela se ratna djeca mojih godina, zbog sopstvenih neuspjeha vaditi na rat. Pa ljudi rat je završen prije više od 20 godina. Svi koji su željeli napraviti nešto, imali su vremena. Ali jok, za promašaje u životu najbolje je alibi naći.
Nikom lovu ne dajem osim nani, očevoj majci i dječici iz bliže porodice.
Ne osjećam se ni dužna ni obavezna. Pješice hodam po Sarajevu većinom :D
I baš bi voljela vidjeti onog ko će mi zabraniti da posjetim ili zivim u budućnosti na ćaćevini.
Tomahawk11
Globalni moderator

#112 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote:A spreca.. ja bi tebe voljela i da nisi dijasporac :gnjavim:
siroka ti moskva :oops:
stakasa

#113 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by stakasa »

Magarece_godine wrote:Istina, u ljetnim danima veci je broj ppaka na ulicama sa stranim tablicama. Ali ruku na srce i nasi domaci nisu cvjecke. Ebe mi se za dijasporu, pare, poklone...Ne racunam na njih i gledam kako da zaradim svoj dinar. Ono sto mi smeta je cinjenica da dobar dio dijasporaca, sa kojima sam u kontaktu, izgubi pojam o nasim obavezama kad dodju u BiH. Prosle hefte sam u sedam dana s njima morao aksamluciti cetiri noci, uz janje, meso ispod saca, pive...Ljudi izgube osjecaj da neko ujutro mora na posao i ima svoje obaveze...Ako je dijaspori odmor ima nas.domaćih kojima nije...Zato kad dodje dijaspora gledam da uzmem godisnji da bi im mogao ugadjati koji dan, a cim se ukaze prilika bjezim nedje na more.
:D
spreca

#114 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

SaraFina wrote:Kako je ovim frustiranim što su ostali pun kofer dijasporaca, tako je i meni i drugima pun kofer njih i kukumvkanja. Počela se ratna djeca mojih godina, zbog sopstvenih neuspjeha vaditi na rat. Pa ljudi rat je završen prije više od 20 godina. Svi koji su željeli napraviti nešto, imali su vremena. Ali jok, za promašaje u životu najbolje je alibi naći.
Nikom lovu ne dajem osim nani, očevoj majci i dječici iz bliže porodice.
Ne osjećam se ni dužna ni obavezna. Pješice hodam po Sarajevu većinom :D
I baš bi voljela vidjeti onog ko će mi zabraniti da posjetim ili zivim u budućnosti na ćaćevini.
pa kako ces se prodati bona bez makine.....jer svi ce reci evo je dosla da se proda ovdje jer je gore na zapadu niko nece :lol: :lol: :lol:
Seyfo

#115 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Seyfo »

Neka ih, šta bismo da ih nije...
Meni samo smeta kad mi se jave da su tu a nisu najavili ranije.
Trebam te

#116 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Trebam te »

spreca wrote:
moras malo zbog ovih sto nevole dijaspru :mrgreen: ........ja za inat dolazim jer znam da im je muka :lol: :lol: :lol:

Extra :D :D :D
spreca

#117 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

sherbett wrote:A spreca.. ja bi tebe voljela i da nisi dijasporac :gnjavim:
:gnjavim: :ovoono: :balkanac:...pa stacu ti bona bez love :lol: :lol: ...kako bi me onda mogla voljeti :? :shock: :lol:
realna do boli

#118 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Mislim da nije problem samo u nama..domorodcima..prestanite nas smatrati zaostalim..nesposobnim...prestanite suditi po nama na osnovu medija..avaza..neke tv kuce.. forumima (anonimno je lakse srati) hajde osvrnite se malo oko sebe...
Bez obzira na kuknajavu, ima se moze se...sve sto vidite je privatno...sve vise je onih koji..kao moj brat..primjecuju da ovdje dosta raje ima bolji auto nego on..imaju kuce..vikendice...on nema. Svaki put pregleda moj stan..opa..ovo je novo..jeste..nisi mi ti platio..
Prodao je sve u BiH..davno..renta stan u dojcland...i sve cesce pusta da mu se plati kafa..
Ko skonto..skonto.
bosan

#119 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by bosan »

seln wrote:
:thumbup:

Sta god mislili o dijaspori ipak " domaci" imaju itekako razloga da se raduju njihovom dolasku .Samo sto nas covjek uglavnom vise voli tudje zlo neko svoje dobro .Svi ce zaraditi od te dijaspore : od restorana ,zubara , frizera ,taxista ,mesara ,prodavaca na buvljacima ,hodza ,popova ,nasa draga policija ,sudovi ,bolnica ,apoteka i da ne nabrajam vise . Znaci svi imaju koristi al has hajvan se uhvati sitnice i serel sere . Sva fukara otisla iz zemlje a suha kultura ostala u Bosni pa bi najradije zatvorili granice da ova stoka ne dolazi nikako i nikad . Zato nece biti nikakvo cudo sto cemo nestati kao narod , valjda bolje nismo ni zasluzili . Zato se izvinjavam svim domacima kojima smetam al moram jos koji put doci da vidim svoju mater koja broji dane da me vidi i svaki put me u suzama isprati . I zato vama kojima ti susreti smetaju mogu samo da porucim : Jebite se .
friskyoreo

#120 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by friskyoreo »

Fazon je sto velika vecina stanovnistva ima aspiracije da i sami se spase iz tamnog vilajeta, pa kontaju da ce i oni sutra pripadati toj istoj dijaspori. Zato se animozitet i umanjio. Jednostavno.
Edit. Kad kazem velika vecina, mislim na one van Sarajeva. :-D
realna do boli

#121 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Nikome vi nesmetate...samo nemojete nas smatrati glupom fukarom...koja ceka da mu vi platite kafu..a vi ocekujete jagnje na raznju.
kako se uvukoh u ovu pricu...valjda akcija izaziva reakciju...
djevojka bez imena

#122 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by djevojka bez imena »

Za mene rijec dijaspora znaci RODBINA, moja krv, neko moj, i ne shvatam taj jaz kod vecine nasih ljudi, jaz s dijasporom je jaz s rodbinom. Neprihvatljivo.
Last edited by djevojka bez imena on 10/07/2017 11:50, edited 1 time in total.
Seyfo

#123 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Seyfo »

Vremenom se formira sloj ljudi "wannabe dijaspora". To su oni koji još nisu otišli ali rade na tome, bez obzira kako im je u BiH. E oni ne mrze dijasporu, nego gledaju da se druže s njima da imaju sutra u koga da se uzdaju
spreca

#124 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

realna do boli wrote:Mislim da nije problem samo u nama..domorodcima..prestanite nas smatrati zaostalim..nesposobnim...prestanite suditi po nama na osnovu medija..avaza..neke tv kuce.. forumima (anonimno je lakse srati) hajde osvrnite se malo oko sebe...
Bez obzira na kuknajavu, ima se moze se...sve sto vidite je privatno...sve vise je onih koji..kao moj brat..primjecuju da ovdje dosta raje ima bolji auto nego on..imaju kuce..vikendice...on nema. Svaki put pregleda moj stan..opa..ovo je novo..jeste..nisi mi ti platio..
Prodao je sve u BiH..davno..renta stan u dojcland...i sve cesce pusta da mu se plati kafa..
Ko skonto..skonto.
pa kakva si to ti sestra......pa nadji u kupi bratu stan
djevojka bez imena

#125 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by djevojka bez imena »

Seyfo wrote:Vremenom se formira sloj ljudi "wannabe dijaspora". To su oni koji još nisu otišli ali rade na tome, bez obzira kako im je u BiH. E oni ne mrze dijasporu, nego gledaju da se druže s njima da imaju sutra u koga da se uzdaju
E sad ga pretjera :lol:
Locked