Nemiri u Njemackoj

Post Reply
animals

#101 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

U zatvor i na prisilni rad, dok god ne odrade stetu..
anarhija cuj..
zasto se oni bore, protiv kapitalizma..sta hoce..
svjesni smo svi da nije idealno nigdje, ali kad je bilo bolje..
navedite i jedno razdoblje u povijesti kad se bolje zivjelo..
i nikad na ovoj planeti ne mogu svi zivjeti dobro i isto..
jer pola planete je neradnika i pola radnika..
i neradnici se uvijek slepaju na racun radnika..
realna do boli

#102 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Revoluciju ne zapocinje nepismeni seljak....kojeg necete vidjeti na ovakvim protestima..njih cete vidjeti ako im nije isplacen poticaj..toliko dobace.

Sta se cudite omladini sa mobitelima..negdje u svijetu oni citaju nesto vise od dnevnog Avaza..

20 "glava" se sastalo pa se igraju Bogova..mi odlucili..mi se dogovorili..mi cemo...pa to jos proctaju na tv..ono sto je za javnost.
Necija razmisljanja dobace i malo dalje od farse za javnost.
Ali nema dovoljno kriticne..pismene, samorazmisljajuce mase..ni tamo ni ovdje.
Kriticna samorazmisljajuca masa u BiH je negdje drugdje...ali bi da se haos dogodi u BiH.
insomnia78

#103 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

I sta poslije? Uvesti plenume? Da mi oni odlucuju umjesto ovih?
animals

#104 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:Revoluciju ne zapocinje nepismeni seljak....kojeg necete vidjeti na ovakvim protestima..njih cete vidjeti ako im nije isplacen poticaj..toliko dobace.

Sta se cudite omladini sa mobitelima..negdje u svijetu oni citaju nesto vise od dnevnog Avaza..

20 "glava" se sastalo pa se igraju Bogova..mi odlucili..mi se dogovorili..mi cemo...pa to jos proctaju na tv..ono sto je za javnost.
Necija razmisljanja dobace i malo dalje od farse za javnost.
Ali nema dovoljno kriticne..pismene, samorazmisljajuce mase..ni tamo ni ovdje.
Kriticna samorazmisljajuca masa u BiH je negdje drugdje...ali bi da se haos dogodi u BiH.
A mislis li da su ovi pismeni, dok ispijaju flasu piva i votke,
pa onda razbiju biciklo nekome..
koje razmisljanje :-)
insomnia78

#105 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Pa imaju vakultete i vecinom ni dana iskustva nidje
animals

#106 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

Ma ne treba uvesti anarhiju,
pa nek se razbija i lupa u svakom gradu..
nesto kao u onim filmovima poslije nuklearne katastrofe..
realna do boli

#107 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Sta bi ti..da babe i dede setaju sa cvijecem..i vicu..uuuuaaaaa.
Pa pola nase drzave jos je i nakon 25 godina razruseno...ne pozivam na rusenje bilo cega..ni drzavnog, ni privatnog..posebno..privatnog..ali i jaja nekada imaju efekta...prosto mi dodze ja popijem pivu.
dječak sa šibicama

#108 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by dječak sa šibicama »

90% njih nigdje ne radi, zive kod mame i tate, primaju bogatu kapitalisticku socijalu (neka dodju ovamo kod nas, socijala ni ne postoji, umri od gladi) i kao borci su za socijalnu pravdu.

Niko normalan ne opravdava ove glavonje politicarske, ali ovdje govorimo o razvaljivanju Hamburga.
animals

#109 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:Sta bi ti..da babe i dede setaju sa cvijecem..i vicu..uuuuaaaaa.
Pa pola nase drzave jos je i nakon 25 godina razruseno...ne pozivam na rusenje bilo cega..ni drzavnog, ni privatnog..posebno..privatnog..ali i jaja nekada imaju efekta...prosto mi dodze ja popijem pivu.
Mozes li svatiti da ovakve revolucije nista dobro ne mogu donijeti..
sjasi murta da uzjase kurta..vidjeli smo sta revolucije donose u zemljama
treceg svijeta..samo jos vecu jad i bijedu..
problem o kojem ti govoris je malo kompleksniji..
pogledaj na karti svijeta koji narodi zive dobro, a koji ne..
pa ce ti malo biti jasnije..
ne pravi se od govana pita..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by pici »

insomnia78 wrote:Jasta je. Siguran sam da je morala popiti koktel vise dok murija rascera ove oko 'otela

nek se je i iskarindjala dobro al nije smjela provirit iz hotela a mislila malo po hamburgu sise pokazivat, en i onaj njen stari prdonja scer poslo na samit valjda mu govno nije moglo izac :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by pici »

ma jebo vas hamburg izgradice se jos stariji i lepsi :mrgreen:
realna do boli

#112 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Toplo preporucijem da procitate knjigu " U Evoropi" od Geerta Maka... razdoblje u Evropi 1900-1999...pa da vidite sta je razaranje..gradova..drzava..i zasto.
animals

#113 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

Mnogi misle protestiraj i smjeni danasnju vlast u BIH, i bit ce nam bolje..
nece nikada..jer sto drugi mali Bakira, Covica i Dodika, cuci i ceka da
izadje na scenu..nije problem u njima trojici vec u cijelokupnom sistemu i drustvu..
Alfons Kauders

#114 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:90% njih nigdje ne radi, zive kod mame i tate, primaju bogatu kapitalisticku socijalu (neka dodju ovamo kod nas, socijala ni ne postoji, umri od gladi) i kao borci su za socijalnu pravdu.

Niko normalan ne opravdava ove glavonje politicarske, ali ovdje govorimo o razvaljivanju Hamburga.
To je ono... Ili si s nama, ili si protiv nas.

A nisam ni s jednim ni drugim.

Sve bi ja ovo fino pohapsio i osudio na drustveno koristan rad, da godinu dana po Hamburgu glancaju trotoare i ukljanjaju grafite.

Ko nece, metak u celo i zdravo.
animals

#115 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:Toplo preporucijem da procitate knjigu " U Evoropi" od Geerta Maka... razdoblje u Evropi 1900-1999...pa da vidite sta je razaranje..gradova..drzava..i zasto.
Zeno draga u Evropi se nikada nije bolje zivjelo..
svak ko hoce imalo raditi, moze zivjeti..
insomnia78

#116 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Ko nas bre zavadi?
Kako ba razdiranje, kakve picke materine. Sto animals rece nije se nikad bolje zivjelo. Jbg ja sam svjestan da kakav god sistem bio na vlasti niko mi nista nece dati na lijepe oci. Opet sve valja zaraditi.
realna do boli

#117 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

U Evropi se divno zivi....
Raditi se mora..ali i za rad treba biti adekvatno placen..neki su skontali..ukida se sve vise povlastica obicnim ljudima..ljudi protestuju radi ukidanja nekih povlastica u zdravstvu..smanjenju dnevnica..povecanju kamata..odlasku u penziju sa 75 godina, povecanju cijena javnog prevoza..itd..itd...zasto..da bi kapitalisti imali kupiti jos koju vilu..avion..
Dobro se zivi i u New Yorku..koji milon ljudi zivi u podzemlju tog grada..izgubio si sve radi sistema..ko te hebe..nisi sposoban..zivi na ulici..mi sposobni okrenut cemo glavu..ko te hebe..
Bluemore

#118 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Bluemore »

Fudo387 wrote:Gledam ja onu trebu sto se bori protiv kapitalisticke oligarhije,
Hlace 300 eura, majica 150 eura, tene 2 glave, telefon 800 eura... :lol:
Koga oni zajebaju?
:sax:
animals

#119 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:U Evropi se divno zivi....
Raditi se mora..ali i za rad treba biti adekvatno placen..neki su skontali..ukida se sve vise povlastica obicnim ljudima..ljudi protestuju radi ukidanja nekih povlastica u zdravstvu..smanjenju dnevnica..povecanju kamata..odlasku u penziju sa 75 godina, povecanju cijena javnog prevoza..itd..itd...zasto..da bi kapitalisti imali kupiti jos koju vilu..avion..
Dobro se zivi i u New Yorku..koji milon ljudi zivi u podzemlju tog grada..izgubio si sve radi sistema..ko te hebe..nisi sposoban..zivi na ulici..mi sposobni okrenut cemo glavu..ko te hebe..
A zas li ti koliko npr ljudi u Austriji npr..zivi na socijali..
pa koliko ljudi je bolesno i ne radi, a prima platu..
pa djeca koja se skoluju, pa imaju primanja dok god idu u skolu..
pa treba financirati izbjeglice, pa minimalna primanja koja imaju svi nezaposleni..
socijalna drzava..mora se sve to financirati, od koga..
pa normalno od poreza..i zato, malo je to drugacije, nego ti mislis..
realna do boli

#120 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

O da...nije sve kao u filmovima..i nije isto zivjeti od socijale..i lijepo zivjeti i biti dobro placen za svoj rad..
Vecina kapitalista je oslobodzena placanja poreza..po raznoraznim osnovima..to treba namiriti...kako..od radnika.
animals

#121 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:O da...nije sve kao u filmovima..i nije isto zivjeti od socijale..i lijepo zivjeti i biti dobro placen za svoj rad..
Vecina kapitalista je oslobodzena placanja poreza..po raznoraznim osnovima..to treba namiriti...kako..od radnika.
Boljeg sistema nema, niti ce ga biti..
nije idealno, ali svakom je data sansa..
ako si sposoban, mozes na vrh..
dječak sa šibicama

#122 Re: Nemiri u Njemackoj

Ma ne stoji ta prica kako eto u New Yorku kad si na ulici svi kazu umri od gladi, ne zanimas nas.

Americki sistem je nehuman, ali nudi puno mogucnosti i mnogi ljudi se preracunaju. Zavale se, po dvije hipoteke, krediti ovo ono, i naravno banka ga iscera iz kuce. Beskucnik.
Onda tu ima puno i problematicnih likova, napustila ga zena, on se propio. Umrla mu zena, umro joj muz, nema nikoga, zavrsi na ulici.

Ali taj isti New York, kao i ostali americki gradovi, brinu o svojim beskucnicima. Sistem je takav da im niko nece dati stanarsko pravo :-) :D ali dobice hranu, dobice prenociste, da ne govorim o njihovim sirotanima iz geta i slicno. Oni dobiju bonove za hranu, a drzava se pobrine da tim bonovima mogu kupiti sve sto im treba, sistem je prost: firme koje doniraju hranu, u sto vecoj kolicini, toliko im se poreza odbije. I svi na dobitku, proizvodjac hrane da u dobrotovnorne svrhe bubam 20 tona hrane, ona ide u posebne prodavnice za siromasne ljude, u kojima oni opnim bonovima plate zivotne potrepstine.

Sta dobije siromah kod nas? prilog na Hajatu, i hoce li mu neko dati sto maraka ili nece.
Sta dobije sirotinja u Africi, metak u celo ili crkni dok lesinar stoji pored tebe i ceka da te zamezi.

Najlakse je kriviti svjetske glavesine, niko nece da govori o mentalitetu tih Afrikanaca. Ali da ne ulazim u tu pricu.

Ili tamo po Tajlandu, lakse djecu iznajmljivati kao seksualno roblje bogatim zapadnjackim manijacima, to rade ocevi i mame tamo. Ili se prodaju kao "ladyboys" po Pattayi i slicnim jebalistima.

U Europi svaka jaca drzava ima odlican socijalni sistem, kako rekoh vecina ovih "nezadovoljnika" uziva u blagodeti nerada i socijalne pomoci u EU. Vidim i novi iphonei se koriste.

I oni bi kao anarhiju... bas me zanima sta misle nakon sto uspostave anarhiju, od cega onda misle zivjeti.

To je ko onaj ludjak Mugabe i njegovi sljedbenici, rasĆerali farmere i sad gladni. Sad mole farmere da se vrate, sad im odjednom odgovara kapitalizam, niks socijalizam, nije dobro.
realna do boli

#123 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Vjerovatno si mlad..nastavi tako razmisljati..manje boli glava..
Vidis..ti smatras da je divan zivot kada znas da ces imati socijalu ako ne radis..da ces se moci lijeciti u drzavnoj ustanovi..ako se razbolis..dobices sta te sljeduje..u zavisnosti od tvog statusa..
Ja opet podvlacim..samo me plati adekvatno..nesmatraj me manje vrijedni..jer ne pijem sampanjac..ne zivim u ogradzenom naselju..i ne vozim se svojim avionom...posteno plati moj rad..redovno..i netrazi da sve placam kreditom..da bi mi to sve uzeo kada ostanem bez posla..pa da se klanjam drzavi sto mi eto..daje sadaku.
BajramBarecula

#124 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by BajramBarecula »

insomnia78 wrote:Najbolje bi bilo da se ovi sektasi, komunjare, gejovi, veguni okupaju i nadju posao umjesto sto unistavaju gradove
:lol: :lol: vegari
dječak sa šibicama

#125 Re: Nemiri u Njemackoj

Definitivno je smijesno porediti Hamburg i nase proteste.

Kod nas ne mora niko nikada izaci na proteste protiv vlasti, izbori su svako malo, glasajte za druge ljude.

Jel narod izabrao sta je izabrao? jeste, sad suti i trpi.

Kod nas na svakom protestu cujes "jesmo li mi za vas glasali da bi nam ovo radili?!?". Sve receno. Neka vas jebu u zdrav mozak, pa opet zaokruzi istog, kad ti obeca kule i gradove.
Post Reply