More CG vs Albanija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#101 Re: More CG vs Albanija

Post by Naslovnica »

farisovo wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
farisovo wrote:Albaniju svakako treba posjetiti, Jeftino, dobro i usluga najbolja od svih zemalja u okruzenju (Hrvatska, CG, Grcka), jedino uslugom im moze parirati Ulcinj.
Jel ti ides na uslugu il na more? :D
Naravno da mi je bitna i usluga, ako već plaćam, a plaćam, hoću i uslugu za to što platim.
Albanija, fantastično more - Saranda; obavezno, ljudi prijateljski nastrojeni prema Bošnjacima, usluga, smještaj i cijena - sve pohvale!
Kakav je odnos prema "ostalima"?
:lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#102 Re: More CG vs Albanija

Post by Bobi »

Nema ostalih...cuj ostali :mrgreen: , e svašta :mrgreen: .
nagibSA

#103 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Đe si @radostan dan . Ja dole uveliko... :D :zoka:
Nadzorna_ploca

#104 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Koji putem u Bar od Tuzle?
Ja znam dobro put do Bijelog polja. Tu je prednost sto nema na granici zadrzavanja. Mozda je i najdalje kilometarski ali bolje 50 kilometara vise i poznat put nego neka avantura.
Sta je sa Focom i Scepan poljem..to mi je enigma jesu li popravljali sta put?
Koja je treca opcija dole preko Mostara i Trebinja ali tu su kaze najduza zadrzavanja na granici.
beni-bu-man

#105 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Nadzorna_ploca wrote:Koji putem u Bar od Tuzle?
Ja znam dobro put do Bijelog polja. Tu je prednost sto nema na granici zadrzavanja. Mozda je i najdalje kilometarski ali bolje 50 kilometara vise i poznat put nego neka avantura.
Koja je treca opcija dole preko Mostara i Trebinja ali tu su kaze najduza zadrzavanja na granici.
Preko Bjelog polja vazda zaglavim po sat, sat i po u guzvi radi onih kamiona.

preko Scepan polja max 10min, ta dionica nije sad tolko strasna al et po sata loseg puta i to je to
kiligonzales

#106 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

Ma Scepan majka
kiligonzales

#107 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

nagibSA wrote:Ja se navikao pa standard, sto se tice ljepote grada. Ali eto kazu stari grad da im se svidja. Na bedemima je fino i pogled, jednom u zivotu sam bio.

Ali tacno, razlikuje se Kotor od svih gradova dole.

I da, ne kupa ti se niko u 'gradu' Kotor je luka, ima mjesta prakticno za jedan veliki kruzer i par jahtica kao sto i jeste. Svi idu malo dalje, najblize Dobrota.

Poznajem dole k'o svoj dzep, kao i u Sarajevu. :D

4-o krevetne, 60€. Uvijek je dole puno i rezervisano, uglavnom stranci (Madjari, Englezi, Irci...). Ako znas gdje je Forza Mare...

Javi se, da se provozamo brodicem malo po zalivu. :D

Da mi je u penziju otici, ovako zbog posla covjek sve manje i manje provodi na moru...
Iza 18.08. bih trebao u CG na dvije hefte, a imam neku raju u Kotoru, pa bih trebao svratiti tamo da ih ispostujem. Inace odsjedam u PG, a vozam se gdje stignem po primorju s rajom.
kiligonzales

#108 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

_BataZiv_0809 wrote:Dje ces ba u Albaniju :shock:
Nije Albanija ono sto je bila, svake godine su sve bolji i bolji.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#109 Re: More CG vs Albanija

Post by mk ultra »

kiligonzales wrote:
cuo sam i ja preko agencija ljudi isli dole za smijesne pare, polupansion dorucak i vecera...
Nadzorna_ploca

#110 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

beni-bu-man wrote:

preko Scepan polja max 10min, ta dionica nije sad tolko strasna al et po sata loseg puta i to je to
Znaci Trnovo, Miljevina i lagano do Scepan polje i poslije ide lakse..
beni-bu-man

#111 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Nadzorna_ploca wrote:
beni-bu-man wrote:

Znaci Trnovo, Miljevina i lagano do Scepan polje i poslije ide lakse..
Upravo, imas do i poslje pluzina malo krivina, tunela, kanjon i onda samo picis i cuvaj se drotova i ogranicenja :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#112 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

beni-bu-man wrote: Upravo, imas do i poslje pluzina malo krivina, tunela, kanjon i onda samo picis i cuvaj se drotova i ogranicenja :mrgreen:
Necemo zuriti. Bitno nam je samo da ne cekamo puno na granici i da nisu neke vratolomije u putu. Hvala ti, obraciti cemo paznju u CG na drotove. :thumbup:
beni-bu-man

#113 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Nadzorna_ploca wrote:
beni-bu-man wrote: Upravo, imas do i poslje pluzina malo krivina, tunela, kanjon i onda samo picis i cuvaj se drotova i ogranicenja :mrgreen:
Necemo zuriti. Bitno nam je samo da ne cekamo puno na granici i da nisu neke vratolomije u putu. Hvala ti, obraciti cemo paznju u CG na drotove. :thumbup:
ja maksuz oko 3 ujutru krenem iz sarajva, tamo sam oko 5 na granici i vjeruj da nikad duze od 3min nisam cekao na granici :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#114 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

beni-bu-man wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
ja maksuz oko 3 ujutru krenem iz sarajva, tamo sam oko 5 na granici i vjeruj da nikad duze od 3min nisam cekao na granici :mrgreen:
Odlicno. Tako i ja kad krenem za Tucepe preko Vinjana..nigdje nikoga. Ko bi se ba peglao po sat na Doljanima. Zato i trazim najlaksu opciju za prebaciti se. Putevi svakako nisu ni jedan dobar.
beni-bu-man

#115 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Nadzorna_ploca wrote:
Odlicno. Tako i ja kad krenem za Tucepe preko Vinjana..nigdje nikoga. Ko bi se ba peglao po sat na Doljanima. Zato i trazim najlaksu opciju za prebaciti se. Putevi svakako nisu ni jedan dobar.
eo pogledaj od 12:20 :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=6Ny4Iv7lFQM&t=768s
radostan dan

#116 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

nagibSA wrote:Đe si @radostan dan . Ja dole uveliko... :D :zoka:
Evo ručam u Groti...upravo stigao.
stakasa

#117 Re: More CG vs Albanija

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
Evo i ja, jesi li ti ovaj u kariranoj kosulji?
Dope_Man

#118 Re: More CG vs Albanija

Post by Dope_Man »

beni-bu-man wrote:

Za vikend konacno picim preko Scepe (petak navece) pa cemo vidjeti ima li međeda :D
kiligonzales

#119 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

mk ultra wrote:
kiligonzales wrote:
cuo sam i ja preko agencija ljudi isli dole za smijesne pare, polupansion dorucak i vecera...
Bio zadnji put prije dvije ili tri godine. Posjetio Tiranu i Drac., prije toga malo odskakutao do Skadra. Ove godine kanim do CG, pa onda ko zna odatle gdje, svakako iz PG mi je blize poci do Veljpoje u Albaniji, nego do Ulcinja recimo, nije daleko ni Šenđin s kojim se ja zajebavam da je prva kineska carsija u Albaniji.

Sad mi je drugarica u Sarandi i ne zali se.Dosta moje rodbine, raje ovdje i u CG je obislo poprilicno Albanije i to rade otkad je pao rezim Envera Hodze pa do danas, oni sve te promjene svjedoce bolje.

Svakome bih savjetovao posjet Albanije, jer je egzotika, zemlja sa toliko kontrasta, nevjerovatna zemlja, daleko da je ruzna ili neinteresantna, zivotopisna je, naravno ko je izbirljiv nace razloge da pobjegne ima ih masu, ali isto tako ima i stvari koje privlace, idu tri sopinga grme kako izgledaju pa stracara, u najpoznatijem i savremenijem bloku Tirane, gdje je rezidencija bunker Envera Hodze, cim smaknes sa perfektne glavne ceste u prvu ulicu, docekajute na oko rusevne zgrade sa boljim lokalima i nocnim zivotom nego u SA, ujutru te probudi pjetao, ali nigdje ga ne vidis haha Negdje su ga steknuli od ociju javnosti. Kod nas nocni zivot zamre u 11, kod njih tek izlaze tada. Strana muzika pretezno cijepa. Imaju neki svoj svijet koji ima dosta nereda, haosa, a opet stvari funkcionisu. Kad vec nisu mogli obnoviti sve ono sto je taj rezim podigao, potrudili su se da ofarbaju stare komunisticke nebodere, zgrade, pa im se grad sareni :lol: O saobracaju da ne pricam, o ulijetanjima, nasa salterska politika iz redova preseljena u saobracaj :lol:

Savjetujem raji da odu, bez obzira na sve mislim da nece biti bacene pare, ali opet svako ima svoj ukus...
kiligonzales

#120 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

beni-bu-man wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
eo pogledaj od 12:20 :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=6Ny4Iv7lFQM&t=768s
Pretico si preko pune haha
Nadzorna_ploca

#121 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Dope_Man wrote:
beni-bu-man wrote:

Za vikend konacno picim preko Scepe (petak navece) pa cemo vidjeti ima li međeda :D
Obavezno javi sta je i kako. Mi u nedjelju u podne krecemo. :bih:
radostan dan

#122 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

Nadzorna_ploca wrote:
Necemo zuriti. Bitno nam je samo da ne cekamo puno na granici i da nisu neke vratolomije u putu. Hvala ti, obraciti cemo paznju u CG na drotove. :thumbup:[/quote]

Jutros sam ti prosao tuda. 40 minuta na granici...za razliku od prethodniu godina, sad nasi peglaju, a ko crnogoraca predjes za sekund. Kako cuh, guzve krecu od 3 do 8-9 ujutro.
Policije nemas nigdje od granice do poslije niksica, izuzev pluzina...tu znaju biti ili prije mosta kojim se ulazi u pluzine, ili odmah iza pluzinauz brdo.
Kasnije se cuvaj poteza niksic-podgorica...tu deru, ali domaće.
Izlaz - usporis, nadjes žiranta, pustis ga da te pretekne, i onda picis za njim.
beni-bu-man

#123 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

radostan dan wrote:
Jutros sam ti prosao tuda. 40 minuta na granici...za razliku od prethodniu godina, sad nasi peglaju, a ko crnogoraca predjes za sekund. Kako cuh, guzve krecu od 3 do 8-9 ujutro.
Policije nemas nigdje od granice do poslije niksica, izuzev pluzina...tu znaju biti ili prije mosta kojim se ulazi u pluzine, ili odmah iza pluzinauz brdo.
Kasnije se cuvaj poteza niksic-podgorica...tu deru, ali domaće.
Izlaz - usporis, nadjes žiranta, pustis ga da te pretekne, i onda picis za njim.
oti zirant su mi najdrazi, maksuz usporim da me presignu :mrgreen:
beni-bu-man

#124 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote: Za vikend konacno picim preko Scepe (petak navece) pa cemo vidjeti ima li međeda :D
samo nemoj ko ja prosle godine, nesto se zanjeo i opalio pravac za focu :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#125 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

stakasa wrote:
radostan dan wrote:
Evo i ja, jesi li ti ovaj u kariranoj kosulji?
Ne jebi, rođak... :mrgreen:
Evo ga Bojan iz Lexingtona se bućka, ja cekam ranka krivokapica da jeNu cetveraca bačimo.
Post Reply