‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#101 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by MyTao »

Diwan wrote:
MyTao wrote:Jako glupa tema. Teoreticari zavjere su kao i vjernici... vjerujes u nesto bez dokaza, ili vjerujes da imas dokaze.

Ateizam je odbacivanje tih dokaza i samim tim ne vjerovanje u "x" dok se validni dokazi ne iznesu.

Nema se tu sta vise pricati.
diwno, a sad razguli :lol:
Zar ne mogu ostati da se dobro ismijem??
Diwan

#102 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

MyTao wrote:
Diwan wrote:
MyTao wrote:Jako glupa tema. Teoreticari zavjere su kao i vjernici... vjerujes u nesto bez dokaza, ili vjerujes da imas dokaze.

Ateizam je odbacivanje tih dokaza i samim tim ne vjerovanje u "x" dok se validni dokazi ne iznesu.

Nema se tu sta vise pricati.
diwno, a sad razguli :lol:
Zar ne mogu ostati da se dobro ismijem??
ma možeš i da se valjaš od smijeha, jer ovdje ljudi nemaju šta da kažu kao kontrafakt, pa im jedino ostaje da se ko fol prave pametni i ismijavaju. Kako hodža kaže: SMijehom strah pokrijem uvijek .... upoznas preko dopisa razne ličnosti i karaktere i vidis koliki je odron u ljudima.

Dakle, ako imas nešto smisleno da kažeš u vezi konkretnih stvari postavljenih na temi, a ne obično '' meni se to ne sviđa, vrati mi moju igračku, ja više volim čokoladu od riže, ja u to ne vjerujem itd' i slične izjave onda ne vidim svrhu tvoju ovdje, osim da trolaš temu.
Diwan

#103 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Towelie

#104 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Towelie »

Treba napravit na FB grupu Ko su oni koje zovu aliensima, po uzoru na onu vehabijsku. :D
Diwan

#105 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Vjerovatno jedan od ponajboljih dokumentaraca o UFO, sa autentičnim video snimcima i fotografijama, snimljenih analognim filmskim kamerama i analognim fotaaparatima.

Reagan spominje vanzemaljce:

arzuhal

#106 mod-comment

Post by arzuhal »

I tebi ću kazat kao i @Malom jometu: izaberi podforum na koji će ići ova tema, jer ni ova nema smisla biti na pdf-u Religija, neće samo zbog naslova stajati tu.
Diwan

#107 Re: mod-comment

Post by Diwan »

arzuhal wrote:I tebi ću kazat kao i @Malom jometu: izaberi podforum na koji će ići ova tema, jer ni ova nema smisla biti na pdf-u Religija, neće samo zbog naslova stajati tu.

Nisam kriv što ljudi ne nude nikakve odgovore sa svojih pozicija u sklopu zadate teme. A što ti smeta, ne stoji ti na glavi, jelda. stavi gdje hoćeš
Njanjavi

#108 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

Haveru mani se budalastina, mislim ok shvatam te i ja sam nekada letao tako od teorije do teorije, u biti dosta toga i nisu teorije ali insan je sa tom svjescu na nizoj razini danas od kromanjonca mensecini.
Jerbo kromanjonac je imao u prehrani navike takve da je uzimao redovno sto svjesno sto nesvjesno halucinogene i bio je povezaniji sa matricom univerzuma nego sto mi danas mozemo sanjat.
Bio je jedan od validnih zupcanika u ekosistemu.
Danas, ma smjesno pricat majke mi.
Kristalizuj ako nista malo tu svoju sferu interesovanja, imas ovdje jako puno smjesnih teorija koje establisment progura preko svojih pijuncica tipa alex jones i david icke da bi diskreditovali masu validnih pricica i skrenuli pogled na druge stvari.
Takav princip se dan danas radi i u mainstreem medijima jbga, nije to nista novo.
Evo recimo frisak primjer, napucali hrvati i njihovi medijski poslusnici pricu oko tita i sklanjanja imena tite na nekom trgu, trese se region, halabuka haos, a ispod stola, povecali sebi plate politicari za 10 posto.
Na kraju krajeva haveru, draze mi je da ne znam masu stvarnih dogadjaja, istina, draze mi je da narod, da masa, da ovce ne znaju.
Ne mozes haveru imat i jedno i drugo, istinu i civilizaciju ovakvu kakva jest, jest da je krnja ali alternativa ovome je cista anarhija i slom svih drustvenih normi da sazna populus 20 posto stvarne price o nasem nastanku, porjeklu, o istorijskim faktima, a da ne pricam o skorijim false flag operacijama i sranjima kao 11ti septembar.
Znaci haveru, zahvali se bogu sto sa masu ovih stvari nismo upoznati, vise volim to neznanje nego potpuni krah drustva i institucija.
A naravno sad masa vas u sebi konta na anarhisticki fazon tipa, ma nek ide sve u kurac, ovo ono, neka se sve srusi, institucije krnje, korumpirane itd.
Dosta toga i stoji ali, haveru, da jednu noc provedes u anarhistickom drustvu, gdje insan postaje coporaska zvjer bez kontrole, vjeruj mi da bi cmizdrio za drzavom, policijom, vojskom do sabaha.
Pusti suplju bolan, vecina ovih teorija su samo klik bait da te jos vise drzi uspavanim i da se ne sazna prava prica, prava prica koja se i dan danas odvija, prica koja je krupnija od ovih x puta.
I kao sto rece cika jack, you cant handle the truth haveru, ne cackaj mecku bezze, trosis zivce niusta :D
DaysleepeR

#109 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by DaysleepeR »

teorije zavjere najbolje prolaze kod ljudi koji i dalje kontaju da mogu uzeti šta para od šibicara jer imaju "dobro zapažanje".

teme za babe koje vole share po facebooku, nenačitane i naivne, neobrazovane ljude

u biti se radi i teorijama koje uglavnom jedna drugu pobijaju
Njanjavi

#110 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

DaysleepeR wrote:teorije zavjere najbolje prolaze kod ljudi koji i dalje kontaju da mogu uzeti šta para od šibicara jer imaju "dobro zapažanje".

teme za babe koje vole share po facebooku, nenačitane i naivne, neobrazovane ljude

u biti se radi i teorijama koje uglavnom jedna drugu pobijaju
Ma haveru, cim je toliko dostupna prica da je populus moze iscitavat, cim je toliko slobodno mogu izucavat neki bubuljicari na x strana svjeta bez da ih iko barne i zapusi im usta, treba da ti bude jasno da je to suplja prica, talasika, nesto sto drmatori istinski zele da znas, da ne bi cackao dublje u bunar i spoznao stvarnu dubinu i rasirenost te igre, krhkost drustva i njihovu stvarnu moc.
apsidejzi

#111 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by apsidejzi »

Dope_Man wrote:
mousstapha wrote: A ovdje se vodi uglavnom rasprava o vanzemaljcima. Da budem iskren, ta ideja me nikada nije previse fascinirala. Mislim, glupo je reci, s obzirom na velicinu svemira, da ne postoji jos negdje zivot slican nasem ili napredniji. Ali ideje da su nas posjetili, odvodili i vracali pojedine ljude i sl. za mene su ciste gluposti. Prije svega ne razumijem kome je u interesu da krije te informacije? Druga stvar, ako su nas stvarno posjetili, znaci da su jebeno napredni. Ostavili bi mnogo vise tragova, nego sto ih FBI moze prikriti.
Ovdje si sve relevantno sazeo. S obzirom na velicinu svemira, i cinjenicu da mi nismo prakticno nista od toga istrazili, svakako ima smisla pretpostaviti da neki oblik zivota postoji jos negdje u svemiru. Mozda su to negdje samo bakterije, mozda su neke civilizacije daleko naprednije od nas i planete sa ekosistemima kakve ne mozemo ni zamisliti. Ali ove price da su ti napredni vanzemaljci presli sav taj put od neke planete do Zemlje, i onda se nisu znali parkirati pa im stalno padaju avioni, ili ih Ameri/Rusi zarobe i sve to mogu sakriti.. treba dosta maste da se u to povjeruje, i u neke prelose klipove.
Ma da su ne znam ti koliko razvijeni, i vanzemaljci moraju potrositi neki oblik goriva da dodju do nas. I njihov let prema nama kosta, tako da i oni moraju nekako opravdati troskove svojima a cisto sumnjam da ce bilo koji menadzer u svemiru dozvoliti trosak tek tako. Mora imati neki povrat od investicije a gledajuci onako laicki, put do Zemlje mora mnogo kostati. Ovo planeta sto je u nasem dometu nemaju inteligentnog zivota tako da ko god nas posjecuje mora biti bar jednu svjetlosnu godinu udaljen a to je daleko. Veoma daleko. I kosta mnogo. I niko nije levat spucati gomilu goriva i para u misiju sakrivanja i ispitivanja terena. Tako da... Ja vjerujem da mi nismo jedini u svemiru ali isto tako vjerujem da taj neko tamo je veoma daleko i da i on gleda u svoje nebo te isto misli o nama. Mozda se sretnemo nekad za par hiljada godina kad posaljemo jednu grupu na Mars pa oni gore naprave uslove za zivot i osnuju vlasitu drzavu. Onda ce oni poslati misiju na neku iducu planetu a oni na iducu i kroz par hiljada godina cemo mozda nabasati u neko podrucje gdje ima zivota. Mozda i oni s druge strane salju svoje misije pa se nadjemo negdje. Ko zna :) Samo se zna da sve ovo mora mnogo kostati i da neko mora vidjeti moguci profit da bi pokrenuo misiju. Nema dzabe ni u stare babe
Njanjavi

#112 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

Meni je u biti najsmjesnije od svega u ovim pricicama kad se krene toliko stigmatizirat masonerija, illuminati, satanizam i slicne stvari.
Krenimo redom, masonerija, najvece zrtve istorije sto se tice tih stvari, u biti ljudi kojih je meni zao, grupacija koja je jako mnogo doprinjela razvoju civilizacije kroz graditeljstvo a drustvo i establisment im shuknushe i shukaju i dan danas.
Danas je mason cisti potrcko i pijuncic, najnizi eshalon poslusnika koji slijepo izvrsavaju naredbe i koji nikada al bas nikada ne znaju istinsku agendu nit imaju pravo pitati.
Njihovo je samo da izvrse slijepo naredjenje i to je to.
I skontaj sad kako je takvom insanu, sljaka cjeli zivot, rinta, ostvari nesto u zivotu i upadne u takvo kolo.
A realno pricajuci, institucija crkve u srednjem vjeku je te ljude spaljivala na lomacama zbog njihovog umjeca i sposobnosti u graditeljstvu.
Crkva u ta doba ako nije nesta razumjela, validovala, ako nije vidjela da moze skinuti kajmak od necega, lomaca ti ne gine i haj ti sine malo na onaj dunjaluk.
Zato su se jbga krili i stvorili tajno drustvo, sa koljena na koljena potiho prenosili metode obrade kamena i graditeljstva, sto se kasnije prosirilo i na druge sfere djelovanja i jbga malo su se i povampirili u modernijem drustvu, kao mafija.
I mafija je krenula kao plemenita organizacija, borili se protiv tlacenja feudalaca i oporezovanja obicnog naroda pa se povampirili kad su vidjeli da imaju toliki uticaj brojnoscu i organizovanoscu, pa su onda oni krenuli oporezovat i izrasli u to sto jesu.
Druga stvar,illuminati, ljudi koji su vise od masona zaduzili insana svojim znanjima, skrivenim znanjima koja su cuvali i koja cuvaju dan danas.
Jako uceni ljudi, ispred svog vremena, ljudi koji prenose sa koljena na koljeno zadnje mrvice stvarne gnosticke istine i nacina na koji fercera univerzum, porjeklo religije, istinske a ne ovih monoteistickih smijurija koja vam je servirala organizovana religija da bi napunila svoje djepove i ustolicila sebe u drustvu kao neke mini bogove.
Treca grupacija, sotonisti, iskreno vjerujem da je sotona good guy u toj prici, sotona se pobunila protiv tiranije jahvea/allaha/boga, ustvari uopste ga ne bi nazvao bogom, bog je daleko iznad njega ali jbga, insan je ovca pa njega prihvata kao boga i stvoritelja.
Jahve je vise manipulator, bice sa jako jako nazadnim i negativnim egom, doduse zaduzen je za ovu dimenziju, za nasu planetu, genetski nas je unaprjedio ali to nije bog kralju.
Bog je daleko iznad tog bica i pravi bog nema potrebe nit obicaj da uslovljava mizeriju od bica poput nas nekom poslusnoscu, obozavanjem, klanjanjem zarad neke nagrade kao sto ovo bice pokusava konstantno.
Sotona se znaci pobunila protiv njegove tiranije ispred nas, ispred insana, i stoljecima insan slijepo vjeruje u pricu da je to negativno jer je sotona iskazala kriticki stav i pobunila se protiv tog bica.
I dan danas ista prica, i dan danas nista se promjenilo nije, i dan danas je insan u vecem kurcu i veca neznalica nego ikada u istoriji.
Smjesne stvari ocijumi :roll:
Njanjavi

#113 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

apsidejzi wrote: Ma da su ne znam ti koliko razvijeni, i vanzemaljci moraju potrositi neki oblik goriva da dodju do nas. I njihov let prema nama kosta, tako da i oni moraju nekako opravdati troskove svojima a cisto sumnjam da ce bilo koji menadzer u svemiru dozvoliti trosak tek tako. Mora imati neki povrat od investicije a gledajuci onako laicki, put do Zemlje mora mnogo kostati. Ovo planeta sto je u nasem dometu nemaju inteligentnog zivota tako da ko god nas posjecuje mora biti bar jednu svjetlosnu godinu udaljen a to je daleko. Veoma daleko. I kosta mnogo. I niko nije levat spucati gomilu goriva i para u misiju sakrivanja i ispitivanja terena. Tako da... Ja vjerujem da mi nismo jedini u svemiru ali isto tako vjerujem da taj neko tamo je veoma daleko i da i on gleda u svoje nebo te isto misli o nama. Mozda se sretnemo nekad za par hiljada godina kad posaljemo jednu grupu na Mars pa oni gore naprave uslove za zivot i osnuju vlasitu drzavu. Onda ce oni poslati misiju na neku iducu planetu a oni na iducu i kroz par hiljada godina cemo mozda nabasati u neko podrucje gdje ima zivota. Mozda i oni s druge strane salju svoje misije pa se nadjemo negdje. Ko zna :) Samo se zna da sve ovo mora mnogo kostati i da neko mora vidjeti moguci profit da bi pokrenuo misiju. Nema dzabe ni u stare babe
Pogresno, jako pogresno si postavio/la tezu.
To sto smo mi kao rasa u takvim povojima, na samom maltene pocetku razvoja i sto kao insani ne mozemo pojmit drukciji nacin putovanja sem ovog toliko nazadnog i ogranicenog tipa strpas gorivo i na mrtvu silu guras objekat najvecom mogucom brzinom.
Samim tim ne znaci da naprednije civilizacije od nas nisu skontali mnogo ucinkovitiji nacin za prelazak vecih udaljenosti od nas.
Na kraju krajeva, mozda se i ne mora prelaziti jako velika udaljenost da se dodje u nasu dimenziju i nas fizicki svjet, mozda je njihovo staniste blize nego sto mislimo, mozda su savladali nacin na koji stvore rascjep opne izmedju dimenzija i jednostavno uklizu u nasu bez hampe, buke, bez guranja na silu kao sto mi mislimo da je potrebno da bi se takav put ostvario.
Diwan

#114 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Njanjavi wrote:

Haveru mani se budalastina, mislim ok shvatam te i ja sam nekada letao tako od teorije do teorije, u biti dosta toga i nisu teorije ali insan je sa tom svjescu na nizoj razini danas od kromanjonca mensecini.
Jerbo kromanjonac je imao u prehrani navike takve da je uzimao redovno sto svjesno sto nesvjesno halucinogene i bio je povezaniji sa matricom univerzuma nego sto mi danas mozemo sanjat.
Bio je jedan od validnih zupcanika u ekosistemu.
Danas, ma smjesno pricat majke mi.
Kristalizuj ako nista malo tu svoju sferu interesovanja, imas ovdje jako puno smjesnih teorija koje establisment progura preko svojih pijuncica tipa alex jones i david icke da bi diskreditovali masu validnih pricica i skrenuli pogled na druge stvari.
Takav princip se dan danas radi i u mainstreem medijima jbga, nije to nista novo.
Evo recimo frisak primjer, napucali hrvati i njihovi medijski poslusnici pricu oko tita i sklanjanja imena tite na nekom trgu, trese se region, halabuka haos, a ispod stola, povecali sebi plate politicari za 10 posto.
Na kraju krajeva haveru, draze mi je da ne znam masu stvarnih dogadjaja, istina, draze mi je da narod, da masa, da ovce ne znaju.
Ne mozes haveru imat i jedno i drugo, istinu i civilizaciju ovakvu kakva jest, jest da je krnja ali alternativa ovome je cista anarhija i slom svih drustvenih normi da sazna populus 20 posto stvarne price o nasem nastanku, porjeklu, o istorijskim faktima, a da ne pricam o skorijim false flag operacijama i sranjima kao 11ti septembar.
Znaci haveru, zahvali se bogu sto sa masu ovih stvari nismo upoznati, vise volim to neznanje nego potpuni krah drustva i institucija.
A naravno sad masa vas u sebi konta na anarhisticki fazon tipa, ma nek ide sve u kurac, ovo ono, neka se sve srusi, institucije krnje, korumpirane itd.
Dosta toga i stoji ali, haveru, da jednu noc provedes u anarhistickom drustvu, gdje insan postaje coporaska zvjer bez kontrole, vjeruj mi da bi cmizdrio za drzavom, policijom, vojskom do sabaha.
Pusti suplju bolan, vecina ovih teorija su samo klik bait da te jos vise drzi uspavanim i da se ne sazna prava prica, prava prica koja se i dan danas odvija, prica koja je krupnija od ovih x puta.
I kao sto rece cika jack, you cant handle the truth haveru, ne cackaj mecku bezze, trosis zivce niusta :D
Potpuni krah je vrlo realna opcija, nažalost, i ona ne dolazi zbog običnih ljudi kojima je dosta robstva kao vid protesta nego dolazi odozgo kao dodatno obezgalvljivanje ljudi. Nikoga ne tjeram da vjeruje u bilo šta, iznosim stvari koje se ne mogu tek tako pobiti, osim nasumičnog pljuvanja po kao čin furke ili bolje rečeno što je tako lakše nego provjeravati i sagledati kao realnu mogućnost. I nisam nikakav haver
Njanjavi

#115 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

Diwan wrote:
Potpuni krah je vrlo realna opcija, nažalost, i ona ne dolazi zbog običnih ljudi kojima je dosta robstva kao vid protesta nego dolazi odozgo kao dodatno obezgalvljivanje ljudi. Nikoga ne tjeram da vjeruje u bilo šta, iznosim stvari koje se ne mogu tek tako pobiti, osim nasumičnog pljuvanja po kao čin furke ili bolje rečeno što je tako lakše nego provjeravati i sagledati kao realnu mogućnost. I nisam nikakav haver
Liche, ukljuci malo logiku molim te, samo mrvicu, plssss.
Vidi jednu stvar, zasto bi istinski vladari prizeljkivali nesto tako drasticno kada zive u raju na zemlji, toliko su drustveno uredjenje modifikovali svojim potrebama da im puca klinac za sve zivo.
Daj mi bilo kakav uvjerljiv argument ili teoriju zasto mislis da tome teze ti eshaloni moci.
Kao sto svi znamo, jako su duboko ukorjenjeni u konzumeristickom lancu i na samom su vrhu te igre, u kapitalizmu isto tako, kome ce oni sta prodavati liche ako zavlada globalno anarhija?
Mislis da ce insan u takvom krahu drustva kupovati nesto?
Ili je izglednija opcija da ce otimati, i ponasati se bez ikakvih civilizacijskih normi.
Takav krah koji mislis da ce se desiti, nikad se nece desiti ako se bude pitalo istinske vladare iz sjene i prave drmatore.
apsidejzi

#116 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by apsidejzi »

Njanjavi wrote:
apsidejzi wrote: Ma da su ne znam ti koliko razvijeni, i vanzemaljci moraju potrositi neki oblik goriva da dodju do nas. I njihov let prema nama kosta, tako da i oni moraju nekako opravdati troskove svojima a cisto sumnjam da ce bilo koji menadzer u svemiru dozvoliti trosak tek tako. Mora imati neki povrat od investicije a gledajuci onako laicki, put do Zemlje mora mnogo kostati. Ovo planeta sto je u nasem dometu nemaju inteligentnog zivota tako da ko god nas posjecuje mora biti bar jednu svjetlosnu godinu udaljen a to je daleko. Veoma daleko. I kosta mnogo. I niko nije levat spucati gomilu goriva i para u misiju sakrivanja i ispitivanja terena. Tako da... Ja vjerujem da mi nismo jedini u svemiru ali isto tako vjerujem da taj neko tamo je veoma daleko i da i on gleda u svoje nebo te isto misli o nama. Mozda se sretnemo nekad za par hiljada godina kad posaljemo jednu grupu na Mars pa oni gore naprave uslove za zivot i osnuju vlasitu drzavu. Onda ce oni poslati misiju na neku iducu planetu a oni na iducu i kroz par hiljada godina cemo mozda nabasati u neko podrucje gdje ima zivota. Mozda i oni s druge strane salju svoje misije pa se nadjemo negdje. Ko zna :) Samo se zna da sve ovo mora mnogo kostati i da neko mora vidjeti moguci profit da bi pokrenuo misiju. Nema dzabe ni u stare babe
Pogresno, jako pogresno si postavio/la tezu.
To sto smo mi kao rasa u takvim povojima, na samom maltene pocetku razvoja i sto kao insani ne mozemo pojmit drukciji nacin putovanja sem ovog toliko nazadnog i ogranicenog tipa strpas gorivo i na mrtvu silu guras objekat najvecom mogucom brzinom.
Samim tim ne znaci da naprednije civilizacije od nas nisu skontali mnogo ucinkovitiji nacin za prelazak vecih udaljenosti od nas.
Na kraju krajeva, mozda se i ne mora prelaziti jako velika udaljenost da se dodje u nasu dimenziju i nas fizicki svjet, mozda je njihovo staniste blize nego sto mislimo, mozda su savladali nacin na koji stvore rascjep opne izmedju dimenzija i jednostavno uklizu u nasu bez hampe, buke, bez guranja na silu kao sto mi mislimo da je potrebno da bi se takav put ostvario.
Da Bog da drug. Poznajemo mi fiziku naseg svemira poprilicno dobro tako da ne postoje nikakva magicna goriva. KOliko para toliko i muzike. Teoretski bi se moglo putovati brzinom svjetlosti ako bismo skontali kako "uzjahati" na gravitacionom talasu ali sve i da skontamo tu tehnologiju opet neko prvo mora otici "pjeske" na to mjesto i napraviti prihvatnu stanicu a to kosta i traje tako da... Mozda u masti mozemo teoretisati o mogucim solucijama, mozemo se furati na Star Trek ali to je samo masta.
Njanjavi

#117 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

apsidejzi wrote: Da Bog da drug. Poznajemo mi fiziku naseg svemira poprilicno dobro tako da ne postoje nikakva magicna goriva. KOliko para toliko i muzike. Teoretski bi se moglo putovati brzinom svjetlosti ako bismo skontali kako "uzjahati" na gravitacionom talasu ali sve i da skontamo tu tehnologiju opet neko prvo mora otici "pjeske" na to mjesto i napraviti prihvatnu stanicu a to kosta i traje tako da... Mozda u masti mozemo teoretisati o mogucim solucijama, mozemo se furati na Star Trek ali to je samo masta.
Druze, nemoj se uvrjedit ali to sto si napisao je kao da ja kazem da djete od godine ipo poznaje nacin na koji fercera motor sa unutrasnjim sagorjevanjem i da isti zna rastavit i sastavit.
Skontaj se malo koliko smo mlada rasa, mlada sa tehnoloskog aspekta.
Nemamo mi care pojma o nasem blizem univerzumu, kamol o univerzumu kao cjelini.
Pa bolan tek sopstveno tjelo pocinjemo mic po mic usavrsavat i upoznavat poblize.
Kakvi mi i fizika haveru, jos mi pure trebamo pojest da se uhvatimo u kostac sa stvarima koje su moguce i ostvarive.
apsidejzi

#118 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by apsidejzi »

Njanjavi wrote:
apsidejzi wrote: Da Bog da drug. Poznajemo mi fiziku naseg svemira poprilicno dobro tako da ne postoje nikakva magicna goriva. KOliko para toliko i muzike. Teoretski bi se moglo putovati brzinom svjetlosti ako bismo skontali kako "uzjahati" na gravitacionom talasu ali sve i da skontamo tu tehnologiju opet neko prvo mora otici "pjeske" na to mjesto i napraviti prihvatnu stanicu a to kosta i traje tako da... Mozda u masti mozemo teoretisati o mogucim solucijama, mozemo se furati na Star Trek ali to je samo masta.
Druze, nemoj se uvrjedit ali to sto si napisao je kao da ja kazem da djete od godine ipo poznaje nacin na koji fercera motor sa unutrasnjim sagorjevanjem i da isti zna rastavit i sastavit.
Skontaj se malo koliko smo mlada rasa, mlada sa tehnoloskog aspekta.
Nemamo mi care pojma o nasem blizem univerzumu, kamol o univerzumu kao cjelini.
Pa bolan tek sopstveno tjelo pocinjemo mic po mic usavrsavat i upoznavat poblize.
Kakvi mi i fizika haveru, jos mi pure trebamo pojest da se uhvatimo u kostac sa stvarima koje su moguce i ostvarive.
Sto i dalje ne znaci da mozemo mastati o nekim specijalnim masinama za teleportiranje i pripisivati ih svemircima. S druge strane, mi (covjecanstvo, ne ti i ja) poprilicno dobro poznajemo kako svemir funkcionise. Mozda ti to dolazi kao iznenadjenje, razumijem, nisi fizicar i ne interesuje te toliko ta oblast, ali to je fakt. Mi zaista poznajemo zakone fizike koji vladaju svemirom i manje vise smo objasnili sva kretanja na makro nivou. Razumijemo razvoj svemira od perioda nekoliko nano sekundi nakon Big Benga, razumijemo kako se stvari ponasaju na malim i velikim skalama i razumijemo teoretske mogucnosti putovanja svemirom. Mozda, ponavljam opet, mozda postoji nesto sto nije otkriveno sto ce promjeniti nacin transporta ali to i dalje ne znaci da takvo nesto postoji i ako postoji da su ga svemirci otkrili i iskoristili da nas vire i prate. Na kraju krajeva, mnogo realnije je pretpostaviti da su isti ti svemirci smislili tehnologiju za ogromni teleskop kojim nas promatraju bez da moraju putovati. Zasto fizicki moraju dolaziti i sakrivati se kad nas mogu posmatrati sa distance a da imaju isti efekat.
Njanjavi

#119 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

Big bang :lol: :lol: :lol:
Mozda velis postoji nesto sto nismo otkrili :lol:
Druze postavljas stvari kao da ti kao insan pokusavas pasce natjerat da razumije periodni sistem elemenata, ne mozes ti ni mastat o tim mogucnostima bolan nit pretpostavljat sta je moguce na tome polju sa aspekta univerzuma i ostvarenih mogucnosti drugih mnogo naprednijih rasa, sto je i realno stanje funkcionisanja univerzuma.
Njanjavi

#120 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

Btw, kad smo se vec dohvatili tih posjetitelja i drugih inteligentnih oblika zivota, vec decenijama se u pojedinim krugovima poznavatelja te materije moze naici na teze i pretpostavke, pa cak i pokoji snimak u kojima se vidi da njihovi brodovi imaju oblik i ponasanje koje jako asocira na ziv organizam.
Mnogo napredniji od ovih koje mi mozemo nasim culima sresti i vidjeti na planeti ali na slicnom principu i po ponasanju i po izgledu.
Ja vise vjerujem da su u pitanju interdimenzionalni skokovi prije nego putovanja iz velikih udaljenosti.
Insan je jako ogranicen evolucijom ovih cula koja imamo, dosta toga insan u normalnom stanju ne moze vidjeti ni pojmiti.
Samim tim to sto mi ne mozemo i nismo sposobni nasim ogranicenim culima vidjeti, ne znaci da nesto ne postoji.
Imas x snimaka u kojima se vidi da se ti brodovi rastave na manje jedinice i kako se sastave.
I na kraju krajeva, preglupo mi je pretpostavljati da ta bica pored svog tehnoloskog napretka ne posjeduju cloaking mogucnosti.
Znaci mogu sad bit iznad moje kuce a da ne kontamo nit mozemo vidjeti.
Tesko je te stvari pojmit jbga, najlakse se zakukuljit u pravila koja su btw u povojima i jako labilna, pravila naseg fizickog, opipljivog univerzuma, ali kralju ima tu mnogo, mnogo, mnogo vise nego sto nasa cula mogu pojmit, osjetit, vidit i shvatit.
Diwan

#122 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Njanjavi wrote:
Diwan wrote:
Liche, ukljuci malo logiku molim te, samo mrvicu, plssss.
Vidi jednu stvar, zasto bi istinski vladari prizeljkivali nesto tako drasticno kada zive u raju na zemlji, toliko su drustveno uredjenje modifikovali svojim potrebama da im puca klinac za sve zivo.
Daj mi bilo kakav uvjerljiv argument ili teoriju zasto mislis da tome teze ti eshaloni moci.
Kao sto svi znamo, jako su duboko ukorjenjeni u konzumeristickom lancu i na samom su vrhu te igre, u kapitalizmu isto tako, kome ce oni sta prodavati liche ako zavlada globalno anarhija?
Mislis da ce insan u takvom krahu drustva kupovati nesto?
Ili je izglednija opcija da ce otimati, i ponasati se bez ikakvih civilizacijskih normi.
Takav krah koji mislis da ce se desiti, nikad se nece desiti ako se bude pitalo istinske vladare iz sjene i prave drmatore.
Meni je smjesno tvoje razmišljanje o konzumerizmu i prodaji roba, kao da se oni koji štampaju novac i imaju sve bave tim jeftinim stvarima ostvarivanja kapitala na račun robova.
Njanjavi

#123 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
Liche, to je jedini nacin na koji ostvaruju i mnoze kapital, oporezovanje stoke i slijepi konzumerizam kod ovcica :roll:
Shvati kralju da su prvi na listi za odstrel ako bi se desio krah takav kakav zamisljas da je moguc upravo oni, taj jedan posto elite.
Ako se iko boji takvog scenarija, oni ga se boje.
Evo ti jedan dokumentarac liche, ovo bi ti bilo pametnije da pogledas nego ijedan link koji si zaljepio do sad.
Mnogo toga mozes naucit o insanu i drustvu ako pogledas do kraja ;-)
Nadzorna_ploca

#124 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Nadzorna_ploca »

Klik forum je nepresusan izvor svega i svacega.
delllboy79

#125 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by delllboy79 »

Evo i ovaj ruski general profesor objasnjava religiju teoriju zavjere

Post Reply