Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post Reply
Dr Arsla

#101 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Dr Arsla »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto razmišljam hipotetički, da li je došlo vrijeme za partiju koja će zagovarati državu Bošnjaka? Koliko god se neki upirali dokazati da BH društvo nije podjeljeno ono je ipak u određenoj mjeri već podjeljeno, kažem u određenoj mjeri jer ipak nije potpuno raskinuto. Geo-političke okolnosti su takve da je sve manje naklonosti prema BiH a sve više raste pritisak na Bošnjake. U takvoj situaciji gdje mnoge desničarske snage u Evropi grade politiku na strahu od muslimana bojim se da Bošnjaci isto tako imaju sve manje podrške. Kada ostavimo emocije po strani, rat i žrtve, pitam se da li bi partija, odnosno politička struja koja bi zagovarala nacionalnu državu Bošnjaka pod određenim uslovima i parametrima imala njihovu podršku?

Minimum ispod kojeg se ne bi trebalo ići po meni je koridor i izlaz u Neumu i Brčko. Povezivanje Bihaća te eventualno direktan izlaz na granicu sa Srbijom preko Goražda. Ta država bi trebala biti formirana na demokratskim principima na kojima počivaju sve zemlje zapadne hemisfere uz strogo poštivanje svih konvencija o ljudskim pravima. Vratiti zastavu sa ljiljanima, A.BiH i sve one vrijednosti koje su Bošnjacima bitne. Sa Hrvatima možda vidjeti o mogućnostima labave konfederacije ali ne previše zamarati se sa time. nacionalna država Bošnjaka treba da bude na principu jedan čovjek jedan glas. Srbi i Hrvati koji ostanu mogu dobiti status kao recimo Bošnjaci u RH ili Bošnjaci u Srbiji. Jbg. neki će reći ovaj izgorio po glavi ali zašto ne otvoreno razgovarti i o takvoj moguićnosti?
Ako je država Bošnjaka već i odričeš se više od pola teritorije gdje su Đikani većina zašto Sandžak gdje su Bošnjaci apsolutna većina nisi svrstao u granice tog Bošnjakistana :?:
seln

#102 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

muljator10 wrote:
seln wrote:
muljator10 wrote:klasičan odgovor neznalice koja lupeta bez ikakvih argzmenata a pojma nema o ničemu nit ima ikakve informacije
Klasicna prica ulizice koji se nada da ce na begovskoj sofri biti i komad zobenice za njega. Bosna je u ovakvom stanju zbog takvih, koji su uvijek znali od gotovog napraviti veresiju.
lupaš i dalje lončićei gluposti
ja samo iznosim relevantne činjenice o kojima ti blage veze nemaš
a izgleda da naginješ na sdp-ovske velikosrpske tj. velikobosanske projekte, centralizovane države gdje bi 48% Bošnjaka sa 30% etničkom teritorijom "komandovalo" ostatku BH
klasični miloševićevski pristup koji je takođe bio komunjara i sa takvom poiltikom i razjebo SFRJ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je, Sebija vise ne dijeli tablete?
seln

#103 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Dr Arsla wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto razmišljam hipotetički, da li je došlo vrijeme za partiju koja će zagovarati državu Bošnjaka? Koliko god se neki upirali dokazati da BH društvo nije podjeljeno ono je ipak u određenoj mjeri već podjeljeno, kažem u određenoj mjeri jer ipak nije potpuno raskinuto. Geo-političke okolnosti su takve da je sve manje naklonosti prema BiH a sve više raste pritisak na Bošnjake. U takvoj situaciji gdje mnoge desničarske snage u Evropi grade politiku na strahu od muslimana bojim se da Bošnjaci isto tako imaju sve manje podrške. Kada ostavimo emocije po strani, rat i žrtve, pitam se da li bi partija, odnosno politička struja koja bi zagovarala nacionalnu državu Bošnjaka pod određenim uslovima i parametrima imala njihovu podršku?

Minimum ispod kojeg se ne bi trebalo ići po meni je koridor i izlaz u Neumu i Brčko. Povezivanje Bihaća te eventualno direktan izlaz na granicu sa Srbijom preko Goražda. Ta država bi trebala biti formirana na demokratskim principima na kojima počivaju sve zemlje zapadne hemisfere uz strogo poštivanje svih konvencija o ljudskim pravima. Vratiti zastavu sa ljiljanima, A.BiH i sve one vrijednosti koje su Bošnjacima bitne. Sa Hrvatima možda vidjeti o mogućnostima labave konfederacije ali ne previše zamarati se sa time. nacionalna država Bošnjaka treba da bude na principu jedan čovjek jedan glas. Srbi i Hrvati koji ostanu mogu dobiti status kao recimo Bošnjaci u RH ili Bošnjaci u Srbiji. Jbg. neki će reći ovaj izgorio po glavi ali zašto ne otvoreno razgovarti i o takvoj moguićnosti?
Ako je država Bošnjaka već i odričeš se više od pola teritorije gdje su Đikani većina zašto Sandžak gdje su Bošnjaci apsolutna većina nisi svrstao u granice tog Bošnjakistana :?:
Parola minderpuza je "downsizing"...
od velikog napravi malo, od bogatog siromasno, od lijepog ruzno.
Tako da pase u njihovu sliku svijeta.
seln

#104 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

muljator10 wrote:
seln wrote:
muljator10 wrote: lupaš i dalje lončićei gluposti
ja samo iznosim relevantne činjenice o kojima ti blage veze nemaš
a izgleda da naginješ na sdp-ovske velikosrpske tj. velikobosanske projekte, centralizovane države gdje bi 48% Bošnjaka sa 30% etničkom teritorijom "komandovalo" ostatku BH
klasični miloševićevski pristup koji je takođe bio komunjara i sa takvom poiltikom i razjebo SFRJ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je, Sebija vise ne dijeli tablete?
vrlo retardiran, očajan ogovor
ali sasvim očekivan od bolida koji blage veze nema ni o čemu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne vrijedjaj, da ti ne bi zatrebao dvadeset i treci nick.
Last edited by seln on 07/05/2017 13:06, edited 1 time in total.
seln

#105 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

muljator10 wrote: mislili su svi da će Bosna i Bošnjaic nestat za par sedmica, protjerani, pobijeni...ali se zajebaše
tako je, nisu racunali na napaljenu keyboard diviziju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orinoco

#106 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by orinoco »

muljator10 wrote: Image

28,4% je bio prostor na kojima su Bošnjaci bili većinski
Ko je izdavač ove karte? Bosna i Hercegovina nije, očito, a ipak, na njoj se nalazi grb BiH. Je li ovo muljavina neka?
seln

#107 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

muljator10 wrote:
seln wrote:
muljator10 wrote: mislili su svi da će Bosna i Bošnjaic nestat za par sedmica, protjerani, pobijeni...ali se zajebaše
tako je, nisu racunali na napaljenu keyboard diviziju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vrlo retardiran, očajan ogovor
ali sasvim očekivan od bolida koji blage veze nema ni o čemu
Eto, sad jos samo da hiljadu puta ponovic "bice nacionalna drzava Bosnjaka", pa ce se snovi ispunit.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orinoco

#108 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by orinoco »

muljator10 wrote:otiđeš na federalni zavod statistike i skineš popis 1991
i pogledaš nacionalnu sztrukturu po popsinim naseljima
pa moreš i sam opičit pravit kartu
ako si sposoban
Tačno, ali samo država BiH ima pravo na ovakve i slične karte postaviti svoj grb, drugi nemaju pravo. A ako ipak postave, onda se to zove falsifikat.
seln

#109 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

orinoco wrote:
Ko je izdavač ove karte? Bosna i Hercegovina nije, očito, a ipak, na njoj se nalazi grb BiH. Je li ovo muljavina neka?
Ja bih rek'o, SANU... njima ovo nabolje odgovara.
JThomas

#110 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by JThomas »

seln wrote:
orinoco wrote:
Ja bih rek'o, SANU... njima ovo nabolje odgovara.
i njeno krilo za ovu stranu drine zvano sda...
Dr Arsla

#111 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Dr Arsla »

muljator10 wrote:
orinoco wrote:
muljator10 wrote:otiđeš na federalni zavod statistike i skineš popis 1991
i pogledaš nacionalnu sztrukturu po popsinim naseljima
pa moreš i sam opičit pravit kartu
ako si sposoban
Tačno, ali samo država BiH ima pravo na ovakve i slične karte postaviti svoj grb, drugi nemaju pravo. A ako ipak postave, onda se to zove falsifikat.
je li ti to poenta svega ??
eto ti napravi svoju i stavi ša oćeš
poenta je neka druga a ne te gluposti

PONAVLJAM, lijepo skineš popis 1991.sa site federalnog zavoda
i napraviš nam novu kartu
baš me interesuje kakva će ti ispast
Odmah da kažem da na primjeru Gračanice karta nije tačna 100 %. Đikani po popisu iz 91 su činili 23 % a ostalo Bošnjaci. Đikani također činili većinu u samo 6-7 MZ a Bošnjaci u preko 20 MZ. A navedeno da Srbi imaju 51 % teritorije. Da lično ne znam stanje na terenu možda bih i povjerovao. Falsifikat 100 % i SANU je garant autor iste :evil:
Alfons Kauders

#112 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

General War wrote: Ne kazem ja za Olovo kao olovo..vec za povrsine nalik na povrsine oko olova Bio ja tam' u ratu, znam gdje se zavrsilo :D
al da ne trolamo vec troll temu
Zavrsilo se dokle su mogli Olovo, Kladanj, Zivinice i Tuzla.

Tu se i zavrsilo, a neka dalje Sarajlije... :)
Kikibombona

#113 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Kikibombona »

Ovakve teme su izgleda nas vrhunac.

Niko nema ni pameti ni zelje da se bori za bolji obrazovni sustav, za bolje pravosudje, za bolju privredu,...

Bez jake ekonomije nema ni jake drzave, ni nacije, ni stranke.

Al' kad ne mozemo nista pametno smisliti ne preostaje nam nista drugo nego da diskutujemo o destrukciji, razgradnji itd.

Ovdje nema pametnih ljudi. Omladina je defektna. Studenti kurac. Tesko nama.
Drvosjeca iz Dejcica

#114 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dr Arsla wrote:

Sandžak nisam ni pomenuo u svom uvodnom postu tako da ne znaš moje mišljenje o tome. U ovom trenutku i okolnostima teško da se to može izvesti ali ako ima i trunka mogućnosti onda pozdravljam takvu inicijativu i ideju. Po meni prvo oformiti nacionalnu državu Bošnjaka gdje će važiti pravilo jedan čovjek jedan glas, ukinuti sve ove kvazi nivoe vlasti nametnute mirovnim nesporazumom, vratiti Armiju BiH, vratiti zatavu, himnu, uvesti strogo kažnjavanje negiranja genocida i zločina. Kome se živi sa četnicima i ustašama u državi neka se bori za takvu državu i sistem. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/05/2017 14:17, edited 1 time in total.
General War

#115 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dr Arsla wrote:

Sandžak nisam ni pomenuo u svom uvodnom postu tako da ne znaš moje mišljenje o tome. U ovom trenutku i okolnostima teško da se to može izvesti ali ako ima i trunka mogućnosti onda pozdravljam takvu inicijativu i ideju. Po meni prvo oformiti nacionalnu državu Bošnjaka gdje će važiti pravilo jedan čovjek jedan glas, ukinuti sve ove kvazi nivoe vlasti nametnute mirovnim nesporazumom, vratiti Armiju BiH, vratiti zatavu, himnu, uvesti strogo kažnjavanje negiranja genocida i zločina. Kome se živi sa četnicima i ustašama u državi neka se bori za takvu državu i sistem. :oops:
:-)
Zvanicna himna bosnjakistana

Jos samo Bakira i sebiju proglasiti Sultanom..doduse kako je krenulo, nebi me iznenadilo da dodje granica i do turske :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#116 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

General War wrote: :-)
Zvanicna himna bosnjakistana

Jos samo Bakira i sebiju proglasiti Sultanom..doduse kako je krenulo, nebi me iznenadilo da dodje granica i do turske :mrgreen:
Ne kontam, tebi je bolje da je naša himna nijema, da ti negeraju jezik na svakom koraku, zločine, genocid pa i samo postojanje? :oops: Toliki mazohista nisam, ja želim državu gdje mi neće moći svakak šuša od četnika ili ustaše osporiti osnovno pravo.
GeeTnT

#117 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by GeeTnT »

..e jbg, pa ima li ovde covjek pravo da mrzi svoju drzavu i usput Bosnjaka? Ha drvosjeco?
MuaDib

#118 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by MuaDib »

Opet neko nacionalno romantičarenje i mišljenje da će "konačno razgraničenje" riješiti sve probleme. To su opasne zablude, koje se očito plasiraju s vremena na vrijeme da se ispipa teren i osmisle koncepcije za manipulativne alate vladajućih. A po mom dubokom uvjerenju je riječ o "izlaznoj strategiji" SDA i njenih satalita, jer sve smo bliže vremenu kada će morati polagati račune nikom drugom do svom narodu. Koji očigledno treba da pristane na nove nacionalne zablude.
Drvosjeca iz Dejcica

#119 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

MuaDib wrote:
muljator10 wrote:
MuaDib wrote:Opet neko nacionalno romantičarenje i mišljenje da će "konačno razgraničenje" riješiti sve probleme. To su opasne zablude, koje se očito plasiraju s vremena na vrijeme da se ispipa teren i osmisle koncepcije za manipulativne alate vladajućih. A po mom dubokom uvjerenju je riječ o "izlaznoj strategiji" SDA i njenih satalita, jer sve smo bliže vremenu kada će morati polagati račune nikom drugom do svom narodu. Koji očigledno treba da pristane na nove nacionalne zablude.
kako strategija SDA kad je Alija i alijice odbile lisabonski sporazum februara 1992.g. sa konceoptom podjele na kantone, sa ciljem da ostane unitarna, centralizovana Bosna gdje će zelembači solit pamet svima, pa srpski pobunjenici sa JNA za leđima krenuše u rat da kroje novi ustroj i u čemu na kraju i uspješe, dok alijice htijući goluba na grani, dobiše njegovo govno, tj. ne htjedoše kantone gdje bi bilo 44% sa bošnjačkom većinom, nego dobiše republiku sa prefiksom srpska i to na 48%
Nije lako bez rata zemlju podjeliti. Da su oni tada rekli da Bošnjak mora iz Trebinja iseliti u Stolac, da Srbin iz Sarajeva mora iseliti na sokolac, ili Hrvat iz Banja Luke mora iseliti u Grude, ne bi oni sekunde ostali na vlasti.
Kako nisu, Karadžić je otvoreno promovirao "humano preseljenje" kao jedno od rješenja. Po meni otvoreno razgovarati o ovoj mogućnosti nacionalne države Bošnjaka nije nikakva zabluda pogotovo ako uzmemo sve geo-političke okolnosti. Ako će nam utrapiti federalizaciju i treći entitet kao dio "EU vrijednosti" onda smatram da je bolje da imamo svoju državu. Jebo ti zemlju i društvo gdje je bošnjačko svačije a Srpsko i Hrvatsko su nedostižni za Bošnjake. :oops: Ne hvala ja nisam za tu opciju i evo otvoreno bez ustezanja govorim o tome.
Niemand

#120 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Niemand »

Najveci biseri sa teme:

-pripajanje sandzaka, i to pored redovitog plakanja sto sandzaklije naseljavaju bosnu :D

-mrkonjic u federaciji na karti od onog nekog lika :D

:D :lol:
:sax:
Drvosjeca iz Dejcica

#121 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Niemand wrote:Najveci biseri sa teme:

-pripajanje sandzaka, i to pored redovitog plakanja sto sandzaklije naseljavaju bosnu :D

-mrkonjic u federaciji na karti od onog nekog lika :D

:D :lol:
:sax:
Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#122 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

seln wrote: Parola minderpuza je "downsizing"...
od velikog napravi malo, od bogatog siromasno, od lijepog ruzno.
Tako da pase u njihovu sliku svijeta.
Kaže frajer koji ne živi u BiH. :roll: Isto kada političari iz sve udobnosti Sarajeva krenu držati predavanja o Srebrenici...baš za izrigati se.
Niemand

#123 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Niemand »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka. :oops:
I sve to mirnim putem? Masta moze svasta.

Sta je vama? :-?
hrle1976

#124 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by hrle1976 »

I kako bi ona bila formirana Bihac naki moreuz do Travnika, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Gorazde i do po Mostara. Ni Kirgistan i Tadjikistan skupa joj nebi bile ravne po krivudanju.
Prpa.ba

#125 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Prpa.ba »

BiH je vec nasa nacionalna drzava. Druga je stvar sto vjerske manjinske grupe trenutno imaju necuveno visoka politicka prava u odnosu na druge demokratske europske drzave.
Post Reply