"Ljevica", šta reći a ne zaplakati

putokaz1

#101 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by putokaz1 »

I nakon 2018 bit će
Ljevica:imamo dovoljno ruku
Na kraju 51 %ruku izabralo premijera iz SDA npr Nedžada Ajnadžića ili nekog tipa njega
Prpa.ba

#102 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Prpa.ba »

Sva trojica zajedno nisu markicu zaradili u privredi i pola sata supljiraju o metafizickim pitanjima podjele zemlje, Treceg, Covicu, izbornom zakonu.. :lol: 2018. ce opet biti kmecanje kako SDA oplodjava i lijevo i desno. :lol:
Banksy

#103 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Sva trojica zajedno nisu markicu zaradili u privredi i pola sata supljiraju o metafizickim pitanjima podjele zemlje, Treceg, Covicu, izbornom zakonu.. :lol: 2018. ce opet biti kmecanje kako SDA oplodjava i lijevo i desno. :lol:
Strašno. SDA na koljenima, pred raspadom, a vidi ko im je s druge strane :(
Prpa.ba

#104 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Strašno. SDA na koljenima, pred raspadom, a vidi ko im je s druge strane :(
Mladomuslimanski udruzeni zlocinacki poduhvat je za ovu ekipu ozbiljna i neunistiva politicka masinerija. Za iduci mandatni period je vec sad izvjesna koalicija SDA i BH MOST-a. :mrgreen:
Haris.ba

#105 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Haris.ba »

Odličan je Nikšić bio. Kaže mi povećavali penzije - a penzioneri glasali za ove, ja to ne mogu objasniti. :D

Komšić još bolji. Proglašavao bi neprijateljima države ko glasa oko izbornog zakona.

Bajrović prijeti da će okupiti oko centrale SDA protestante.

A Ajnadžić ih gleda na televiziji i smije im se.
sinuhe

#106 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by sinuhe »

A i tebi dobro kao opstinskom sekretaru.
putokaz1

#107 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by putokaz1 »

Treba biti realan
SDP je popularniji od Nikšića da imaju Lidera ostvarili bi duplo više glasova
DF je ,nije ništa,osim par mladih ljudi s elanom,koji jedan po jedan napuštaju to
GS je stranka jednog čovjeka
Sve u sve dosta traljavo,mlako,loše
Moguće da glasam za SDP ili eventualno NS(TK) ali
NS teško do praga i ostane da SDP predstavlja alternativu SDA-u,DA LI?
Alfons Kauders

#108 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:Odličan je Nikšić bio. Kaže mi povećavali penzije - a penzioneri glasali za ove, ja to ne mogu objasniti. :D

Komšić još bolji. Proglašavao bi neprijateljima države ko glasa oko izbornog zakona.

I meni se ljudi cude kad kazem da necu glasati za takvu "opoziciju"... :)
Alfons Kauders

#109 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Strašno. SDA na koljenima, pred raspadom, a vidi ko im je s druge strane :(
Mladomuslimanski udruzeni zlocinacki poduhvat je za ovu ekipu ozbiljna i neunistiva politicka masinerija. Za iduci mandatni period je vec sad izvjesna koalicija SDA i BH MOST-a. :mrgreen:
Ocekuje nas jako zanimljiva izborna godina :D SDA protiv SDA :D

Hrvati barem imaju Zivi Zid da se smiju budaletinama. Hajd nadajmo se da ce ugasiti BHRT do izbora, pa da ce Mladen Maric povesti ljevicu u obracun sa... SDA ili... SDA...
Capsicum

#110 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Capsicum »

Emisija je bila dosadna prije svega zbog lošeg novinara. Treba znati kako usmjeriti diskusiju, kako izvući iz sagovornika bitne i zanimljive informacije i stavove. Ovako je izgledalo kao neki intervju za seoske novine.

Što se tiče glasanja za ljevicu 2018, otprilike će vam biti samo 2 opcije. Dakle ili ljevica ili desnica. Pa vi odvagajte dobro. Ja sam ubijeđen da bilo bi bilo kakva ljevica bila bolja od desnice, bez obzira što mi imamo milion zamjerki za njih. Ako nam je dobro, onda nikom ništa. Nećete tim inaćenjem naškoditi nikom više nego sami sebi. Naravno obraćam se onima kojima smeta vladavina nacionalista.
Novak20

#111 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Novak20 »

Capsicum wrote:Emisija je bila dosadna prije svega zbog lošeg novinara. Treba znati kako usmjeriti diskusiju, kako izvući iz sagovornika bitne i zanimljive informacije i stavove. Ovako je izgledalo kao neki intervju za seoske novine.

Što se tiče glasanja za ljevicu 2018, otprilike će vam biti samo 2 opcije. Dakle ili ljevica ili desnica. Pa vi odvagajte dobro. Ja sam ubijeđen da bilo bi bilo kakva ljevica bila bolja od desnice, bez obzira što mi imamo milion zamjerki za njih. Ako nam je dobro, onda nikom ništa. Nećete tim inaćenjem naškoditi nikom više nego sami sebi. Naravno obraćam se onima kojima smeta vladavina nacionalista.
:thumbup:

U pravu si. Jedini način da se političari i politička scena iole uhavizaju je da se u svakom izbornom ciklusu izabere druga politička opcija.

Poslije poraza dolaze čistke. Iz SDP je otišao Lagumdžija, Ž.K. i dosta drugih a iskustvo sa SDA sumnjam da će više ponoviti. Barem ne javno, koalicijom.

Ako SDA izgubi, ode B.I. i masa drugih prepredenih likova koji su od rata na sceni i u halci. Svi su oni, uključujući i nas kao birače, direktno i indirektno odgovorni za stanje kakvo imamo.

Što se ovog tiče, "bez obzira što mi imamo milion zamjerki za njih" ima ona narodna. Izbirač nađe otirač.
Alfons Kauders

#112 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Capsicum wrote:Emisija je bila dosadna prije svega zbog lošeg novinara. Treba znati kako usmjeriti diskusiju, kako izvući iz sagovornika bitne i zanimljive informacije i stavove. Ovako je izgledalo kao neki intervju za seoske novine.

U pravu si. Jedini način da se političari i politička scena iole uhavizaju je da se u svakom izbornom ciklusu izabere druga politička opcija.

Poslije poraza dolaze čistke. Iz SDP je otišao Lagumdžija, Ž.K. i dosta drugih a iskustvo sa SDA sumnjam da će više ponoviti. Barem ne javno, koalicijom.

Ako SDA izgubi, ode B.I. i masa drugih prepredenih likova koji su od rata na sceni i u halci. Svi su oni, uključujući i nas kao birače, direktno i indirektno odgovorni za stanje kakvo imamo.

Što se ovog tiče, "bez obzira što mi imamo milion zamjerki za njih" ima ona narodna. Izbirač nađe otirač.
Ne.

Necu glasati za "opoziciju" po defaultu. Zasto da glasam za nekog od njih, pa da se sutra opet popickaraju i formiraju vecinu sa SDA?

Ko ih jebe, i njih i njihove privatne stranke.
saale

#113 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by saale »

Za ove ljevicare,koji od ljeve ideje imaju samo ljevu ruku, kojom kradu:)
Hajmo ovako eto da ovi i dobiju vlast, s kime ce je praviti, bez hrvata nema vlasti na Federalnom nivou,znaci koalicija SDP I HDZ :D na drzavnom bez Srba nema vlasti znaci SDP, HDZ I SNSD ILI SDS

I tA PRICA O NACIONALIZMU Iza koje se krije SDP DF(Koja je propala jel) je samo njihova maska iza koje oni kriju svoju nepsposobnost i lopovluk,,zar je zabranjeno Bosnjacima da glasaju za svoju tkz nacionalnu stranku, i to u startu ne valja,,?A u glas za ove druge koje samo nose ljevo ime i ljeve carape je dobar,, :lol:

jA KAO BOSNJAK nikada necu glasati za SNSD, SDS,ILI HDZ,,isto tako ni Hravati Ni Srbi, jel vise jasno to nekim budalama ovdje!? Al zato je tu SDP gradjanska opcija,,za koju glasa 95% naivnih Bošnja :lol:
Novak20

#114 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:

Ne.

Necu glasati za "opoziciju" po defaultu. Zasto da glasam za nekog od njih, pa da se sutra opet popickaraju i formiraju vecinu sa SDA?

Tvoja stvar hoćeš li, nećeš li i za koga ćeš glasati. Ja, recimo, nisam vidovit, da znam šta će da bude. Na osnovu nekakvog životnog iskustva mogu nešto pretpostavljati ali se ne kunem ni u šta.

Znam samo da ovo u prošlosti i sadašnjosti nije dobro i da ide na gore. Pa jbmga, jel' treba da mi za dvije godine pred oči, iz praznog novčanika, iskoči nacerena seoska varalica zvana Fadil. :D
Alfons Kauders

#115 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne.

Tvoja stvar hoćeš li, nećeš li i za koga ćeš glasati. Ja, recimo, nisam vidovit, da znam šta će da bude. Na osnovu nekakvog životnog iskustva mogu nešto pretpostavljati ali se ne kunem ni u šta.

Znam samo da ovo u prošlosti i sadašnjosti nije dobro i da ide na gore. Pa jbmga, jel' treba da mi za dvije godine pred oči, iz praznog novčanika, iskoči nacerena seoska varalica zvana Fadil. :D
Posto necu glasati za njih, ostaje mi SDA. I nece Fadil, vec Zahiragic, Skaka ili Konakovic. :izet:

Ima da se nostalgicno sjecamo cika Fadila, kao sto nam sad iz ove perspektive Adnan Terzic izgleda kao jebeni Kenedi spram onih koji su dosli iza njega. :)

Kako bolan ne kontas? Narod jednostavno nije dovoljno propatio. I dalje im je dobro, i necemo nista postici ako SDA ode u opoziciju sljedece godine. Samo cemo imati reprizu 2010-2014, a od tog nema nikakve koristi.

Zato navijam da SDA, SNSD i HDZ vladaju jos par mandata. Eh, pa kada se tamo negdje 2025-2030 broj stanovnika smanji na milion i po, kada ne bude bilo ni penzija, ni radnih mjesta, ni boracke sadake... Onda ce moliti boga da nekom predaju vlast, a niko je nece htjeti.

Zato smatram da se ne treba mijesati. Bolje je pustiti da stvari idu svojim prirodnim tokom, pa eto, da vidimo hoce li narod prvo emigrirati ili krepati od gladi. Meni se bolan nimalo ne zuri. Svejedno mi je da li ce to biti za 5, 10, 15 ili 25 godina. Uzeli su mi najboljih 25 godina i sad me fakat boli kurac. Sad ih uzimaju svojoj djeci, i neka, tako i treba, jer je to jedini nacin da im se doslovno zatre sjeme.

:napoleon:
Novak20

#116 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne.

Posto necu glasati za njih, ostaje mi SDA. I nece Fadil, vec Zahiragic, Skaka ili Konakovic. :izet:

Ima da se nostalgicno sjecamo cika Fadila, kao sto nam sad iz ove perspektive Adnan Terzic izgleda kao jebeni Kenedi spram onih koji su dosli iza njega. :)

Kako bolan ne kontas? Narod jednostavno nije dovoljno propatio. I dalje im je dobro, i necemo nista postici ako SDA ode u opoziciju sljedece godine. Samo cemo imati reprizu 2010-2014, a od tog nema nikakve koristi.

Zato navijam da SDA, SNSD i HDZ vladaju jos par mandata. Eh, pa kada se tamo negdje 2025-2030 broj stanovnika smanji na milion i po, kada ne bude bilo ni penzija, ni radnih mjesta, ni boracke sadake... Onda ce moliti boga da nekom predaju vlast, a niko je nece htjeti.

Zato smatram da se ne treba mijesati. Bolje je pustiti da stvari idu svojim prirodnim tokom, pa eto, da vidimo hoce li narod prvo emigrirati ili krepati od gladi. Meni se bolan nimalo ne zuri. Svejedno mi je da li ce to biti za 5, 10, 15 ili 25 godina. Uzeli su mi najboljih 25 godina i sad me fakat boli kurac. Sad ih uzimaju svojoj djeci, i neka, tako i treba, jer je to jedini nacin da im se doslovno zatre sjeme.

Kontam ja i ne ubjeđujem te. Najbolje kad čovjek riješi stvari sam sa sobom. Meni je nihilizam stran ili bolje rečeno prošlo me je negdje od 91 - 95.

Ako ti je toliko svejedno, batali ovaj forum kao što to danas učini Vječiti i uživaj u svom rahatluku dok svi ne pocrkaju sami od sebe.
Alfons Kauders

#117 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:

Kontam ja i ne ubjeđujem te. Najbolje kad čovjek riješi stvari sam sa sobom. Meni je nihilizam stran ili bolje rečeno prošlo me je negdje od 91 - 95.

Ako ti je toliko svejedno, batali ovaj forum kao što to danas učini Vječiti i uživaj u svom rahatluku dok svi ne pocrkaju sami od sebe.
I da propustim svo nasladjivanje nad njihovom mukom?

Nikad. :lol:
Prpa.ba

#118 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Prpa.ba »

Alfons Kauders wrote:Ocekuje nas jako zanimljiva izborna godina :D SDA protiv SDA :D

Hrvati barem imaju Zivi Zid da se smiju budaletinama. Hajd nadajmo se da ce ugasiti BHRT do izbora, pa da ce Mladen Maric povesti ljevicu u obracun sa... SDA ili... SDA...
Cijeli forum ce za koji mjesec liciti na Fudino zenicko stovaliste, uz ponekog SDA-ovca da odbrani Islam od svinjojeda iz SDP i srpskih agenata iz SBB. :lol:

Laganih 20 mandata za nikad slabiju SDA, 12 za BH-MOST i par BPS-ovaca i idemo nova tura :izet:
Alfons Kauders

#119 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:Ocekuje nas jako zanimljiva izborna godina :D SDA protiv SDA :D

Cijeli forum ce za koji mjesec liciti na Fudino zenicko stovaliste, uz ponekog SDA-ovca da odbrani Islam od svinjojeda iz SDP i srpskih agenata iz SBB. :lol:

Laganih 20 mandata za nikad slabiju SDA, 12 za BH-MOST i par BPS-ovaca i idemo nova tura :izet:
Fudo, Sepic, Ahmetovic... Mozda i Kukic...

Bas ce biti zanimljiva godina :lol:
putokaz1

#120 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by putokaz1 »

Moguće da glasam za SDP
TK
FBIH
BIH
Predsjedništvo
iz 2 razloga,Jer oni kažu da predstavljaju Anti SDApolitiku(teško je njima vjerovat,ali Bakir,moraš glasat kontra njega)
i radi Lukavačke Nade koju nam daje SDP(udružena lukavčaka ljevica+dio prevrtanera)koji čini Većinu u OV od juče!
Ali ako kandidat za Predsjedništvo bude loš,možda izaberem čak i Šepića
Ako se nešto promjeni možda i ja promjenim mišljenje
Moguće opcije su i NS,ali šanse za prolaz na nivou TK su male,kao i GS,za DF bi glasao samo u koaliciji s SDP ili s NS/GS
Predlažem da se otvori anketa npr:Iz kojeg kantona dolazite,ako ste glasač ljevice koju lijevu stranku birate,zašto...?
NS je gradska urbana stranka s programom,ciljevima ali bez podrške u Narodu,SDP najrasprostranjenija lijeva stranka s povremenom koalicijom s SDA,zbog čega je negdje i nestala s političke scene,DF stranka u propadanju,GS stranka u blagom rast.
Da li Nezavisni načelnici predstavljaju Alternativu ,da će u koaliciju s SDP)Ljevicom) ili s SDA,ako udju s SDA i oni će nestat s scene.
fosna2014

#121 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by fosna2014 »

greska
putokaz1

#122 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by putokaz1 »

Ma Bake to uzima i 2018,ima sve Sarajevo,Ministre,Tajkune uza se,podijeljen i nezainteresovan narod,podijeljenu opozicju,dok je Nikšić Predsjednik SDP,Bake se ne mora sikirat,,uzeo je Bugojno,sad će i ostale nezavisne,ne smao nezavisne,i neke kvazi crvene sad će Mirnes Ajanović počet udarat na SDP,ipak ima Bake sve u svojim rukama,imapare,ima ovce,ima sve,birakča komisja je njegova,zamisli samo opozicju za neki mandat npr treba 10 000 glasova,a tri opozicione lijeve stranke svaka dobije po 9000,umjesto da ujedinjeni dobio 2 a možda i tri mandata oni nijedan jer svima fali 1% za prag,zamislite lijevu opoziciju a ponavlja se Centar 2014,u ovom trenutku se nenazire onaj koće Baketa da pobjedi,i sam Čović ide Baketu na ruku,Bake je izuzetno sposoban,pobjedio dva puta i to izmišljajući sebi Protivnike na izborima samo da ih sve razjedini,i sam SDP je mogao dobit člana Predsjedništva Bošnjaka 2010 i Bake bi bio out,priča se skače rating GS,NS,SDP da skače ali premalo,kaže raspadaseSDA, ni R od raspadanja,oni su kao tim koji može bez igrača poput Šepića,izmislit će Bake novog Radončića,novog Berila,Ajkunovića,naći će on moduse da zaustavi i Eventualno zahuktalu ljevicu iz PravcaTuzle ili Neke još uvjek Nezavisne iz PravcaZenice,ja lično bi glasao protiv SDA,ali da li to znači da a priori glasma za ljevicu,ili za novu Šepiće vu opet SDA,narod su ne izlazi na izbori tom narodu koji je protiv SDA,a SDAovci svi izađu,ako treba imrtvi,šta i da dođeneko iz Ljevica šta dobijamo osim opdlaska s scene jednog Trampa,Buša,primitivca
IMT25

#123 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by IMT25 »

Haris.ba wrote:Odličan je Nikšić bio. Kaže mi povećavali penzije - a penzioneri glasali za ove, ja to ne mogu objasniti. :D

Koja bezobrazna demagogija. Po redu, Nikšićevo povećanje penzija je bilo više populistička predstava nego stvarno efektivno povećanje koje bi penzionerima omogućilo da mjesečno malo više ubace u svoju "potrošačku korpu", koje bi pratilo povećavanje troškova života i inflaciju. Drugo, povećanje je izvršeno bez realne osnove, tako da je napravilo udar na penzijski fond, koji je danas, a zahvaljujući nikšićevom "povećanju" neodrživ bez zaduživanja Federacije. Umjesto da su za vrijeme "platforme" našli modus kako da velike dužnike prema PIO/MIO, državna preduzeća, natjeraju da izmire svoja milionska dugovanja prema fondu.
Komšič, je valjda u svojim alkoholnim fantazijama i isparenjema , došao do 1948-godine i rezolucije INFORM-biroa protiv Jugoslavije. Rat je zavšen, a sada treba ideološki nepodobne izdajnike slati na Goli Otok.
Bajrovićevo radikalno mlataranje, također bez uporišta, bez pristalica. GS je minorna politička stranka sa minornim političkim likovima, a tako će i ostati.
Istovremeno, jutros je grupa radnika osvanula, po kiši i hladnoći, ispred Zgrade fed. vlade, ne znam više koja firma po redu, problem je isti-uvezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje..žene radnice kažu ne idu kućama, ako treba do smrti će kisnuti tu. Tuga.
.ebem te ljevico! Gdje si?
KB9

#124 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by KB9 »

ljudi koji vjeruju u postojanje ljevice nase drzave su imbecili

koja crna ljevica kad se samo rade rotiranja iz stranke u stranku?
Alfons Kauders

#125 Re: "Ljevica", šta reći a ne zaplakati

Post by Alfons Kauders »

IMT25 wrote:

Koja bezobrazna demagogija. Po redu, Nikšićevo povećanje penzija je bilo više populistička predstava nego stvarno efektivno povećanje koje bi penzionerima omogućilo da mjesečno malo više ubace u svoju "potrošačku korpu", koje bi pratilo povećavanje troškova života i inflaciju. Drugo, povećanje je izvršeno bez realne osnove, tako da je napravilo udar na penzijski fond, koji je danas, a zahvaljujući nikšićevom "povećanju" neodrživ bez zaduživanja Federacije. Umjesto da su za vrijeme "platforme" našli modus kako da velike dužnike prema PIO/MIO, državna preduzeća, natjeraju da izmire svoja milionska dugovanja prema fondu.
Ovo jednostavno nije tacno. Fond bi bio sasvim ok da vlast sama sebi uplacuje doprinose, ali to ne cini bas najurednije (HNK duguje 35m pod izgovorom da im se ne dopada raspodjela).

Takodjer, da bi se punio fond, potrebno je da ljudi rade i uplacuju doprinose... Sto je i bio plan. Trebale su se raditi dvije termoelektrane i putevi, sto bi bilo i vise no dovoljno da prati rast penzija od 10.5%.

I onda je narod izabrao SDA.

Komšič, je valjda u svojim alkoholnim fantazijama i isparenjema , došao do 1948-godine i rezolucije INFORM-biroa protiv Jugoslavije. Rat je zavšen, a sada treba ideološki nepodobne izdajnike slati na Goli Otok.
Bajrovićevo radikalno mlataranje, također bez uporišta, bez pristalica. GS je minorna politička stranka sa minornim političkim likovima, a tako će i ostati.
Nemam nesto reci u njihovu odbranu. Samo nastavi. :D
Istovremeno, jutros je grupa radnika osvanula, po kiši i hladnoći, ispred Zgrade fed. vlade, ne znam više koja firma po redu, problem je isti-uvezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje..žene radnice kažu ne idu kućama, ako treba do smrti će kisnuti tu. Tuga.
.ebem te ljevico! Gdje si?
Zasto bi ovo bio problem "ljevice"? Dakle ljevica iz opozicije treba da brine o radnicima o kojim ne brine vlada koje su birali? Dje je tu logika? :)

Nek kisnu. Ko ih jebe kad su glupi.
Post Reply