Sjeverna Koreja vs. USA

Post Reply
Alfons Kauders

#101 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Alfons Kauders »

iz Mostara wrote:Two North Korean Satellites Could Strike The U.S. With A Surprise Nuclear-EMP Attack

Image

Two North Korean satellites could be capable of delivering a surprise nuclear-EMP attack on the USA, which would result in a blackout that may end up killing 9 out of 10 Americans thanks to collapse of society and starvation, according to two intelligence experts who are top level. Top Level Intelligence Experts Warn Of Detonation Of Warhead Over US The intelligence experts say that while North Korea isn’t capable of delivering a nuclear warhead to the US using an intercontinental ballistic missile, they could deliver a smaller satellite launched gravity well re-entry warhead that could detonate at a certain altitude over the US, and trigger a huge electromagnetic pulse that would knock out any critical life safety along with support systems that are needed in order to sustain and control the population.

It was back in March when Ambassador R. James Woolsey, the Director of Central Intelligence during 1993 and 1935 along with Dr. Peter Vincent Pry, the chief of staff of the Congressional EMP Commission said that the US Department of Defense should take measures for countering an attack such as this. However, to date there hasn’t been any public mention of whether or not such measures have been taken.

Image

The suggestions by the pair had been made in a piece that was authored by the men with the title of “How North Korea could kill 90% of Americans”. North Korean Leader Pictured With Nuclear Warhead For Ballistic Missile Recently Kim Jong-Un was pictured with what seemed to be a miniaturized nuclear warhead for ballistic missiles. North Korea has two types of ICBMs, the KN-08 road mobile and the KN-14, both seem to be equipped with re-entry vehicles that are sophisticated, said the two. North Korea doesn’t have nuclear missiles, yet, that the leader could use to deliver an atomic bomb that could be hidden on a freighter and sailed under a flag that was false to a port in the U.S. Neither could they hire terrorist allies to fly on a nuclear suicide missions across the border with Mexico. If they did manage to do this, cities such as Los Angeles, New Orleans, San Diego and Santa Fe would be most at risk. 20 To 30 Megaton Nuclear Devices Tested By North Korea Could Kill Millions In US Of course in the past North Korea has tested a nuclear device of 20-30 megaton and this would kill millions of people if it were to be detonated in such as New York or Los Angeles. The piece from the experts also revealed that North Korea may have H-Bomb technology and by comparison this could be more deadly than any nuclear device. The pair also pointed out the harsh realities of North Koreas missile program. It was also said that the two North Korean satellites are at the moment orbiting over the USA and they are on a trajectory that would be consistent with a surprise EMP attack on the US. Dr. Pry and Woolsey went on to suggest that the US should launch a crash program that would harden against a surprise EMP attack on the US electric grid to help preserve hundreds of millions of US lives. They suggested that President Trump use it as part of the infrastructure modernization program. They also suggested boosting the missile defenses. The pair also pointed out that North Korea was more than capable of delivering a nuclear strike via submarine, on CONUS. They said that this threat was very real.

Koja hrpa nebuloza majko moja.
triconja

#102 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by triconja »

Black swan wrote:Image

zaboravili ste antikršćansku propagandu :D
Belesi mu i vakcine daje :lol:
Point.

#103 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

Krokodajl wrote:
Point. wrote:Kakav to nakaradan nivo vrijednosti vlada u Juznoj Koreji?
Individualna kompeticija, uspjeh na prvom mjestu, ogromna stopa samoubistava koja su rezultat neuspjeha kako u obrazovanju tako u poslu, ljudi koji su pobjegli iz Sjeverne Koreje kažu da im je takav način razmišljanja nerazumljiv, a da htjeli ne htjeli moraju da prihvate takav način života, mnogi ljudi koji pobjegnu sa Sjevera govore o tome.
Znaci zemlja koja je u vrhu sto se tice tehnologije, koja je svijetu dala Samsung, Hyundai, Kia Motors, LG itd i gdje se fino zivi ima nakaradan nivo vrijednosti? Haj dobro.
Us and them

#104 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Us and them »

Zašto se ovdje o Sjevernoj Koreji automatski piše kao o nečemu negativnom? Meni jedna od najdražih država. Da mi je majica I LOVE PYONGYANG
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#105 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Truba »

Kome se svidja nek ide tamo zivjeti :thumbup:
insomnia78

#106 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Iato ko ovi sto se odusevljavaju Iranom, Turskom, Saudijim, Rusijom, Kubom i slicnim svetionicima slobodne misli, umeta il cega vec nekako uvijek zavrse u Njemackoj
Truba

#107 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Truba »

Ja sam oduswvljen i iranom i svicom :mrgreen:
Mogul birati
Fudo387

#108 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

Us and them wrote:Zašto se ovdje o Sjevernoj Koreji automatski piše kao o nečemu negativnom? Meni jedna od najdražih država. Da mi je majica I LOVE PYONGYANG
Cuj da ti je majicu?
A sto ne nabavis isti kompjuter koji imaju tvoji vrsnjaci tamo, onaj drveni?
Suosjecaj malo sa njima, podijeli cari tamosnjeg zivota.
Rucaj jednom u dva dana, pa onda masi pjongjangom, budi principijelan. :D
Kikibombona

#109 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Kikibombona »

Sada citam neke izjave. Situacija se prilicno zaostrila. Glupak Tramp govori kako imaju mocne podmornice i slicne stvari. Poslali su ratne bradove. Koreja odgovara standardno. Kinezi upozoravaju i govore da vojna akcija nije rjesenje, da Sjever moze dobro skrsiti Jug.

Nije bas bezazleno.
animals

#110 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by animals »

Sa teme o Siriji,se Isilovci prebacili, pa navijaju
za Sjever..nigdje logike..
insomnia78

#111 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:Ja sam oduswvljen i iranom i svicom :mrgreen:
Mogul birati
Ne vidim zasto bi. Stvar je jasna. Jesi vidio slike okicene jelke i ajatolaha u posjeti krscanskoj bakici. Ako nisi sad ce Salik :lol:
Us and them

#112 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Us and them »

Bude tih dokumentaraca koji prikazuju da nije to baš sve tako kao što se priča. Prikazuje pozitivnu stranu Koreje, čiste ulice, kažu tamo nema papirića na ulici, znači kad bi se poredilo sa BiH ima svojih prednosti.

Uostalom demokratija i slobode su najprecjenjenija stvar na Svijetu.
Fudo387

#113 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:Sada citam neke izjave. Situacija se prilicno zaostrila. Glupak Tramp govori kako imaju mocne podmornice i slicne stvari. Poslali su ratne bradove. Koreja odgovara standardno. Kinezi upozoravaju i govore da vojna akcija nije rjesenje, da Sjever moze dobro skrsiti Jug.

Nije bas bezazleno.
Jedina ozbiljna drzava u tim tamo nedodjijama je Japan.
Ne treba se Trump mijesati, pustiti Japance s lanca i oni ce to sve rasHceraT za dvije hefte, ne bi im bilo prvi put. :D
insomnia78

#114 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Us and them wrote:Bude tih dokumentaraca koji prikazuju da nije to baš sve tako kao što se priča. Prikazuje pozitivnu stranu Koreje, čiste ulice, kažu tamo nema papirića na ulici, znači kad bi se poredilo sa BiH ima svojih prednosti.

100% pofotovo kad se rodis i zivis u jednoj
insomnia78

#115 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:Sada citam neke izjave. Situacija se prilicno zaostrila. Glupak Tramp govori kako imaju mocne podmornice i slicne stvari. Poslali su ratne bradove. Koreja odgovara standardno. Kinezi upozoravaju i govore da vojna akcija nije rjesenje, da Sjever moze dobro skrsiti Jug.

Nije bas bezazleno.
Jedina ozbiljna drzava u tim tamo nedodjijama je Japan.
Ne treba se Trump mijesati, pustiti Japance s lanca i oni ce to sve rasHceraT za dvije hefte, ne bi im bilo prvi put. :D
Ne treba ih razbudjivati. Oni su gori od djikana
Truba

#116 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Truba »

Us and them wrote:Bude tih dokumentaraca koji prikazuju da nije to baš sve tako kao što se priča. Prikazuje pozitivnu stranu Koreje, čiste ulice, kažu tamo nema papirića na ulici, znači kad bi se poredilo sa BiH ima svojih prednosti.

Normala kad ti je logor za krsenje pravila :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#117 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by _BataZiv_0809 »

A u Vatikanu te samo premjeste u drugu župu...
insomnia78

#118 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Ko sto rekoh. Samo pogledas Ruse, djikane i udaris kontru. Kuća u dzenetu ti je zagarantovana
Us and them

#119 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Us and them »

Bude u tim dokumentarcima diplomata Sjeverne Koreje koje je država školovala u Europi, govore engleski, njemački, vrhunska inteligencija, vidjeli Svijeta i sloboda ali opet odani Velikom Vođi. Puno je predrasuda i podcjenjivanja.
The 51st State

#120 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by The 51st State »

Sto se kina I amerika oko koreja dogovore to ce I biti, kao I prije 60 godina.
GandalfSivi

#121 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by GandalfSivi »

Svakakvih se nebuloza ovdje moze procitati. Ne znam odakle da pocnem, da li od toga da Juznoj Koreji vise odgovara imati lude komsije sa nuklearnim arsonalom nego se ujediniti sa njima, jer nece dobro ekonomski proci, ili pak da bi se narod Sjeverne Koreje brzo uklopio nakon 70 godina pranja mozga, ili ipak (mislim da je ova i pobjednik) da bi Sjeverna Koreja mogla pobiti (indirektno) 90% Amerikanaca EMP udarom. Nevjerovatno...
Kikibombona

#122 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Kikibombona »

US Airstrike on North Korea Risks Leading to '5-6 Chernobyl-Type Disasters'

https://sputniknews.com/politics/201704 ... chernobyl/
insomnia78

#123 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Ma nece ih napasti sta vam je.
Kikibombona

#124 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Ma nece ih napasti sta vam je.
I ja mislim da nece, samo ovaj put nisam 100% siguran. Po prvi put imam malu sumnju. Malo su mi cudne reakcije Rusije i narocito Kine. Atmosfera je malo drugacije nego u prethodnim slicnim situacijama.

Nadam se da me osjecaj vara i da se nece nista desiti. Valjalo bi kada bi Kinezi ostvarili veci uticaj, malo liberalizovali i ekonomski pogurali Sjever.
The 51st State

#125 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Ma nece ih napasti sta vam je.
I ja mislim da nece, samo ovaj put nisam 100% siguran. Po prvi put imam malu sumnju. Malo su mi cudne reakcije Rusije i narocito Kine. Atmosfera je malo drugacije nego u prethodnim slicnim situacijama.

Nadam se da me osjecaj vara i da se nece nista desiti. Valjalo bi kada bi Kinezi ostvarili veci uticaj, malo liberalizovali i ekonomski pogurali Sjever.
Sva je kvaka u tome sto I kina ima ogranicen uticaj na sjeverno korejce. Tesko je racionalnu politiku prema toj zemlji voditi kad je cijela drzava jedan orvelov eksperiment.
Post Reply