Nova Suzuki vitara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Nepass

#101 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Nepass »

Haris.ba wrote:Odrađena tura Dubrovnik-Sarajevo preko Sutjeske. Sport mod na vitari je odličan za bosanskih planinskih (krivudavih) cesta.
Pola puta sam odradio sa auto modom. Ide auto bez problema. Ali tek u sport modu sam uživao.

Grehota je kupiti vitaru samo sa prednjim pogonom.
Ne moze se 4x4 iskljuciti? I koliko vise trosi sa 4x4?
Mada moja jedina brda su ploca i bistrik. Jednom godisnje ce mi taj 4x4 zatrebati
radostan dan

#102 Re: Nova Suzuki vitara

Post by radostan dan »

Ok.strucnjaci...mante se tehnikalija, ovo, ono...znaci vitara, prednji pogon, nista napucana, benzin. Koliko kesa, nova, oci u oci sa prodavcem u salonu, zna li neko tacan info?
promaha

#103 Re: Nova Suzuki vitara

Post by promaha »

radostan dan wrote:Ok.strucnjaci...mante se tehnikalija, ovo, ono...znaci vitara, prednji pogon, nista napucana, benzin. Koliko kesa, nova, oci u oci sa prodavcem u salonu, zna li neko tacan info?

29 je bila verzija sa automatskim mjenjacem :)
radostan dan

#104 Re: Nova Suzuki vitara

Post by radostan dan »

O jbt...ja.mislio pricamo o.cifri od 23 tisuce krvnih zrnaca...jok ja, pri ovoj pameti, u ovakvoj drzavi i drustvu, 30 keka za auto ispod zgrade...
lavic

#105 Re: Nova Suzuki vitara

Post by lavic »

radostan dan wrote:O jbt...ja.mislio pricamo o.cifri od 23 tisuce krvnih zrnaca...jok ja, pri ovoj pameti, u ovakvoj drzavi i drustvu, 30 keka za auto ispod zgrade...
Za te novce moze P301, Citroen C elise, Dacia, Vitara sa malo vise opreme je 32000+
amar1994

#106 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

lavic wrote:
radostan dan wrote:O jbt...ja.mislio pricamo o.cifri od 23 tisuce krvnih zrnaca...jok ja, pri ovoj pameti, u ovakvoj drzavi i drustvu, 30 keka za auto ispod zgrade...
Za te novce moze P301, Citroen C elise, Dacia, Vitara sa malo vise opreme je 32000+
totalno druga klasa vozila , a svi prvobitno namijenjeni za istocna trzista :D :run:

i osnovna Vitara nije 29 , nego 26 hiljada :wink: :thumbup:
amar1994

#107 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

radostan dan

#108 Re: Nova Suzuki vitara

Post by radostan dan »

amar1994 wrote:
lavic wrote:
totalno druga klasa vozila , a svi prvobitno namijenjeni za istocna trzista :D :run:

O tome pricam...mislim.da je cak bila i akcija, 23 milje u jednom trenutku... :thumbup:
Juce sam isao za cg, i vukao se iza par njih, glanc nove, neke sa bh, a neke sa cg tablama...kako je praznik i guzva na granicama, iskoristih priliku da ih malo vizuelno - pasem-...
fin bibi, za tu lovu (akcijsku npr).
NediM17

#109 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Nepass wrote:
Haris.ba wrote:Odrađena tura Dubrovnik-Sarajevo preko Sutjeske. Sport mod na vitari je odličan za bosanskih planinskih (krivudavih) cesta.
Pola puta sam odradio sa auto modom. Ide auto bez problema. Ali tek u sport modu sam uživao.

Grehota je kupiti vitaru samo sa prednjim pogonom.
Ne moze se 4x4 iskljuciti? I koliko vise trosi sa 4x4?
Mada moja jedina brda su ploca i bistrik. Jednom godisnje ce mi taj 4x4 zatrebati
Pogon na Vitari je fenomenalan i vrijedi svake pare!
Ima ukupno cetiri moda, bez mogucnosti voznje iskljucivo na prednjoj osovini kao sto je to slucaj sa SX4.

Auto 4x4 na Vitari je u sustini 100% prednji pogon, dok prednji tockovi ne proklizu, onda raspodjela snage ide do max. 50% na obje osovine!

Snow mod pogona konstantno daje nesto momenta i na zadnju osovinu, opet do maksimalne raspodjele 50-50%.

Sport mod pogon rasporedjuje obrtni moment po osovinama tako da preupravljanje ili podupravljenje svede na minimum, takodjer djelovanje ESP-a u ovom modu skoro da ne postoji.

Lock mod pogona rasporedjuje konstantno 50-50% na obje osovine, s tim da ako neki tocak vrti u prazno, kompjuter to prepozna i kocnica blokira taj tocak kako bi se momenat prenio na onaj tocak koji ima kontakt sa podlogom.
Ovo je elektronsko imitiranje spere, i trebalo bi da radi odlicno.

Sve u svemu, Haris je upravu, ovaj auto je grijeh uzeti bez AllGrip pogona, pa taman da zatreba jednom godisnje, halalices svaki fening kad na -10 ne budes morao montirati lance i zajebancije. ;-)
Last edited by NediM17 on 03/05/2017 17:02, edited 3 times in total.
Naslovnica

#110 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Naslovnica »

4x4 ispod 32k nema?!
NediM17

#111 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Naslovnica wrote:4x4 ispod 32k nema?!
https://www.olx.ba/artikal/21953717/suz ... ra-gl-4wd/

Samo danas samo za vas. Doduse 2016.g., ali nije bitno.
Naslovnica

#112 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote:
https://www.olx.ba/artikal/21953717/suz ... ra-gl-4wd/

Samo danas samo za vas. Doduse 2016.g., ali nije bitno.
Evo samo da se presaberem... 8-)
amar1994

#113 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

radostan dan wrote:
amar1994 wrote: totalno druga klasa vozila , a svi prvobitno namijenjeni za istocna trzista :D :run:

O tome pricam...mislim.da je cak bila i akcija, 23 milje u jednom trenutku... :thumbup:
Juce sam isao za cg, i vukao se iza par njih, glanc nove, neke sa bh, a neke sa cg tablama...kako je praznik i guzva na granicama, iskoristih priliku da ih malo vizuelno - pasem-...
:thumbup:
amar1994

#114 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:
radostan dan wrote:
amar1994 wrote: totalno druga klasa vozila , a svi prvobitno namijenjeni za istocna trzista :D :run:

mada hebemu zivot , ja bi sebi uzeo 330xd za te pare , polovan naravno :-D :run:
Haris.ba

#115 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

Haris.ba wrote:
ja1977 wrote:Koliko je 4WD??
Zvanično oko 32 milje. Ali se može kupiti za oko 28 milja.
radostan dan wrote:Ok.strucnjaci...mante se tehnikalija, ovo, ono...znaci vitara, prednji pogon, nista napucana, benzin. Koliko kesa, nova, oci u oci sa prodavcem u salonu, zna li neko tacan info?
26 milja. Ali, ja ne bih išao na samo prednji pogon.

Ja sam imao opciju više opreme i prednji pogon (a takva starno izgleda famozno, naročito one u svijetloplavoj i svijetlosmeđoj boji) ili osnovna verzija sa allgrip (suzukijev automatski 4x4) koja i ne izgleda baš tako atraktivno. @NedimM17 je napisao šta i kako oko tog pogona.
Haris.ba

#116 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

amar1994 wrote:
mada hebemu zivot , ja bi sebi uzeo 330xd za te pare , polovan naravno :-D :run:
Mislim da bi bilo bolje da uzmeš golf 4motion. :run:
amar1994

#117 Re: Nova Suzuki vitara4

Post by amar1994 »

Haris.ba wrote:
amar1994 wrote:
Mislim da bi bilo bolje da uzmeš golf 4motion. :run:
ma to je smece samo takvo :D , ovo se nisam zezao fakat za 330ku :thumbup:

nego , nisi se zeznuo sa vitarom , odlican auto za relativno nisku cijenu :thumbup:
Haris.ba

#118 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

Ma i ja sam se zezao.

Mada, jaran mi je gledao 4motion nedavno. Luda cijena - barem meni. A auto je odlično. Mada mene odbija nisko sjedenje.
amar1994 wrote:ovo se nisam zezao fakat za 330ku
Ma to su slatke muke. Ja sam odustao od limuzinskog tipa - zbog garaže. I tu sam odmah limitiran. Mada bi mi najviše odgovarao prostor i logika auta kakav ima 330xd ili oktavia skaut.

Stvar je da su Japanci išli logikom da prave auto koje će biti odmah prvi izbor kad kupuješ auto ko Japanac (imaš neku logiku). Ako ti treba vozilo tipa suv, koje nije dugo ko limuzina, ima opciju pogona na sva 4 gdje ti ne trebaš puno pametovati,nemaš baš puno konkurencije vitari, a da nije cifra da te zaboli glava. I u pravljenju takvog auta su potrefili sa ukusom tržišta.

Zato raja luta od reno kaptura, do pežo 301, do benge 330xd. Auto nije jeftino, ali nije ni skupo. Ima mana, ali i vrlina.

Ali, ako ne kupuješ logikom, nego srcem - i ja bi bengu. Nek viri iz garaže. :D
amar1994

#119 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Haris.ba wrote:Ma i ja sam se zezao.

Mada, jaran mi je gledao 4motion nedavno. Luda cijena - barem meni. A auto je odlično. Mada mene odbija nisko sjedenje.

Ma to su slatke muke. Ja sam odustao od limuzinskog tipa - zbog garaže. I tu sam odmah limitiran. Mada bi mi najviše odgovarao prostor i logika auta kakav ima 330xd ili oktavia skaut.

Stvar je da su Japanci išli logikom da prave auto koje će biti odmah prvi izbor kad kupuješ auto ko Japanac (imaš neku logiku). Ako ti treba vozilo tipa suv, koje nije dugo ko limuzina, ima opciju pogona na sva 4 gdje ti ne trebaš puno pametovati,nemaš baš puno konkurencije vitari, a da nije cifra da te zaboli glava. I u pravljenju takvog auta su potrefili sa ukusom tržišta.

Zato raja luta od reno kaptura, do pežo 301, do benge 330xd. Auto nije jeftino, ali nije ni skupo. Ima mana, ali i vrlina.

Ali, ako ne kupuješ logikom, nego srcem - i ja bi bengu. Nek viri iz garaže. :D

Ma raja luta njavise zbog para , tj. nedostatka istih :-) .

Slazem se , sa vitarom su pogodili :thumbup:
Haris.ba

#120 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

Ma ne znam je li samo zbog para. Kad se nije imalo para moj stari je uzeo feliciju. Koju smo jargali 10 godina. I dan danas se okrenem za felicijom da vidim je li ona moja. Raja od starog mu se smijala što je uzeo feliciju, moja raja mi govorila da nikada cure neću naći, te da uzmem golfa dvicu.

Nismo tada gledali ni fabiu koja je bila duplo skuplja, a kamoli da pomislimo na oktaviju. Mogao se tada uzeti golf tri za 10 milja. Ko ganc nov. :D

Stvar je potreba. I tu Japancovi znaju ubosti. Isto ko što znaju i promašiti. Kod njih nema sredine.

Ja pišem o mojim iskustvima da bih olakšao nekome u njegovom izboru. Ne uzbuđujem se hoće li se vozati u novoj vitari ili polovnom bengi. Ali, bi mi bilo žao da mu odluka bude vođena nekim pogrešnim mišljenjem, predrasudom o suzuki vitari. Jer ipak, valja izvaliti cifru.

Cijena joj je na toj nekoj granici kada raja gleda polovno auto veće klase. I ja samo kažem - stvar je potreba i šta se kome sviđa. U isto vrijeme mi je jaran uzeo polovnu bengu za oko 20 milja kad se uzela vitara. Još ima sitnica na njoj koje treba srediti. Ja jednostavno nemam želje. Meni je i promjena guma muka, a kamoli ići mijenjati amortizere ko što on mora uskoro.
Naslovnica

#121 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Naslovnica »

Nađe li curu ba?
8-)
amar1994

#122 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Haris.ba wrote:Ma ne znam je li samo zbog para. Kad se nije imalo para moj stari je uzeo feliciju. Koju smo jargali 10 godina. I dan danas se okrenem za felicijom da vidim je li ona moja. Raja od starog mu se smijala što je uzeo feliciju, moja raja mi govorila da nikada cure neću naći, te da uzmem golfa dvicu.

Nismo tada gledali ni fabiu koja je bila duplo skuplja, a kamoli da pomislimo na oktaviju. Mogao se tada uzeti golf tri za 10 milja. Ko ganc nov. :D

Stvar je potreba. I tu Japancovi znaju ubosti. Isto ko što znaju i promašiti. Kod njih nema sredine.

Ja pišem o mojim iskustvima da bih olakšao nekome u njegovom izboru. Ne uzbuđujem se hoće li se vozati u novoj vitari ili polovnom bengi. Ali, bi mi bilo žao da mu odluka bude vođena nekim pogrešnim mišljenjem, predrasudom o suzuki vitari. Jer ipak, valja izvaliti cifru.

Cijena joj je na toj nekoj granici kada raja gleda polovno auto veće klase. I ja samo kažem - stvar je potreba i šta se kome sviđa. U isto vrijeme mi je jaran uzeo polovnu bengu za oko 20 milja kad se uzela vitara. Još ima sitnica na njoj koje treba srediti. Ja jednostavno nemam želje. Meni je i promjena guma muka, a kamoli ići mijenjati amortizere ko što on mora uskoro.

Ovo boldano je i najbitnije :) 8-)

ma joj za ovog 330 dobrog treba barem 32-33 hiljade KM , sve ostalo je rupa bez dna :-) :thumbup:
mayab

#123 Re: Nova Suzuki vitara

Post by mayab »

Stvarno ne kontam , sta u istoj recenici rade nova Vitara i pregažena trabakula tipa BMW 330xd !!
Za slične pare, doduše, ali ipak, ta dilema može samo biti kod neupućenog, napaljenog pubertetlije, i samo se nemojte vrijeđati, molim vas, ne shvatajte ovo lično!
:run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#124 Re: Nova Suzuki vitara

Post by konektovan »

mayab wrote:Stvarno ne kontam , sta u istoj recenici rade nova Vitara i pregažena trabakula tipa BMW 330xd !!
Za slične pare, doduše, ali ipak, ta dilema može samo biti kod neupućenog, napaljenog pubertetlije, i samo se nemojte vrijeđati, molim vas, ne shvatajte ovo lično!
Kostaju jednako, eto, pa sta ko voli, a nekog i glava moze da zaboli. :D :D :D :D :D
basicm

#125 Re: Nova Suzuki vitara

Post by basicm »

konektovan wrote:
mayab wrote:Stvarno ne kontam , sta u istoj recenici rade nova Vitara i pregažena trabakula tipa BMW 330xd !!
Kostaju jednako, eto, pa sta ko voli, a nekog i glava moze da zaboli. :D :D :D :D :D
Ja bi kupio 2 benveja od 16 hiljada :mrgreen:

A od svih novijih auta iole ugodnih dzepu vitara mi je favorit, svidja mi se i sx ali mislim da je to preslo od nedima, pa se ne broji :)
Post Reply