Naravno, ti si kulturan covjek. Umjesto da primitivno psujes majku balijsku ti kulturno saopstis da mi nemamo ista prava kao ostali, da smo nizeg ranga nego ostali i da je nas trn veci od necijeg balvana. Da su indicije sta bi bosnjacki nacionalisti sve mogli uraditi nesto teze i opasnije od prakticno uradjenog zlocina. Da su pojedine forumaske izjave o jeziku Srba i Hrvata nesto teze od stvarnog negiranja i zabrana na terenu bilo od SANU bilo od vlasti u RS. Da su prozivke drugih vjera na forumu, krmetine,.. nesto teze i opasnije od sistematskog rusenja dzamija, kamenovanja staraca na platou Ferhadije u BL, i otvorenih izjava politicara i medija da su muslimani teroristicka opasnost i ostatak neke davne okupacije. Da je u Sarajevu veca netolerancija, fasizam,.. zbog pilece sunke u nekim picerijama negoli preimenovani gradovi gdje se slave zlocini i otvoreno diskriminisu drugi.cyprus wrote:Koliko god ti tu prvu rečenicu napisao u ironičnom tonu, ja ću ti ipak reći - upravo tako. Doduše, ja sam tu nebitan, ovo malo mog doprinosa u ovom virtuelnom kutku, nije nešto naročito vrijedno spomena... Ipak, bitno je da ima dovoljno Bošnjaka i drugih bosanskohercegovačkih patriota, zagovornika multietničke Bosne i Hercegovine, koji ipak koliko-toliko zauzdavaju bošnjački nacionalizam... Još uvijek, mada je ta bitka sve teža...hAZNADAR wrote:
Na srecu ste tu ti i slicni koji cete sprijeciti povampirenje bosnjackog nacionalizma.![]()
Jasta, eno bosnjacki nacionalisti osporavaju drugima pravo na naciju i jezik, i kontaju gdje da etnicki ociste, koju crkvu da sruse, koga da vrate u vjeru pradjedovsku, koga da proglase nepostojecim i svojim otpadnicima, koju vjeru da proglase nazadnom i stranom, koju jamu da napune genetskim otpadom i koju da krisom bagerom premjeste, ...
Ti si nebrojeno puta pokazao koliko ti se gade i Bosnjaci i islam. Cim ti je trn veci od necijeg balvana.
A to što si nabrojao... Pa zar evo upravo na ovoj temi nemaš kamaru njih koji se upinju da dokažu kako su Srbi i Hrvati zapravo posrbljeni i pohrvaćeni Bošnjaci... Imaš i one kojima je srpski jezik zapravo kopija bosanskog, kao i one koji misle da se u Bosni i Hercegovini treba pričati isključivo bosanski jezik... Da ne govorim o onima kojima se islam doima kao superiorna religija nad svim ostalim, a pogotovo nad religijom onih koji jedu krmetinu i brišu dupe... A nije ni da ne postoje oni koji bi svoju avliju rado 'očistili' od prljavih elemenata, ili pak koji svoju toleranciju iskazuju dobronamjernim gledanjem na 2-3% te prljavštine... Sve preko toga je već problem... A između takve svijesti kod pojedinaca i zatrpavanja jama, samo je jedan korak - ukazana prilika...
A što se tiče predzadnje rečenice... U dilemi da li da te zatjeram u tri pičke materine ili nekog profinjenijeg pristupa, izabrao sam ovaj drugi... Tako da te pozivam, da jednom kada nam svratiš u domovinu, da dođeš kod mene kući i objasniš mom sinu, mojoj ženi i mom ocu koliko se gade svom ocu, suprugu i sinu...
Hebe se meni koje si ti nacije, etnije, vjere,.. koga sve imas u familiji ili prijateljima. Tebi se gade Bosnjaci, gadi islam,... i jedino shvatanje bosnjackog nacionalnog identiteta je na razini fasizma i mitomanije. Sto samo znaci da to tumacis na nacin koji jedini znas. Zato ti je malo korak do jama.
Ako ti je uistinu stalo do ravnopravnosti i pravde - duboko se pokloni jedinom narodu na ovim prostorima koji ni u najgora vremena nije sistematski rusio druge bogomolje, sistematski etnicki cistio i napravio genocid, kulturocid, koji nije nikada drugima naturao ime jezika ili zabranjivao, koji nije nikada drugima osporavao ni naciju ni historiju, jedini koji je prihvatio kompomisnu zastavu, himnu, dan drzavnosti i skinuo svoju zastavu, koji nikada nije imao teritorijalne pretenzije na druge drzave,... I sjeti se da u tom narodu ima i nacionalista koji nikada nisu radili stvari niti propagirali stvari kao neki drugi. I njima se takodjer pokloni jer su bili i ostali fokusirani samo na sloznost, drzavnost, ravnopravnost i ispravljanje nepravdi.
E sad nastavi o indicijama i preventivnim mjerama. Nemoj o realnosti. Ostani sto jesi do kraja.