Prevara u garazi SCC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#101 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Tomahawk11 »

Njima je to posao, to da po vazdan smisljaju kako kome iscackati 10-15-20 KM...specijalisti....oni drugi uzimaju daj sta das...ali se dnevno fina cifra skupi, a harambasa sjedi na Vracama, ispred mecka parkirana.
Raigor Stonehoof

#102 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Raigor Stonehoof »

zato ja kad ih vidim obavezno ostavim 3-4 metra izmedju sebe i auta ispred, pa ako navale samo krenem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#103 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Tomahawk11 »

dadoka84 wrote:Na Baščaršiji neki dan prilazi momčić, kaže gladan nema da jede ovo ono. Kaže moja žena, pa hajde s nama kupit ćemo ti. Kaže lik ima i brata, hajde kupi i bratu :D Kad je dobio dva donera, onda je pitao može li dobiti sta para. Navodno, petoro ih je djece otac invalid... on se jadnik sa zemljom sastavio od stida, ma nema, i žena mu dade nešto para.

Malo kasnije ide lola ulicom i puši. :lol:
Mah....u Bosni nam pridje mali cigo, gladan, da mu daidza (inace vani zivi) dva komada bureka, gledam ga ja, ode prema Vijecnici i baci u kantu :roll:
O'zone
Globalni moderator

#104 Re: Prevara u garazi SCC

Post by O'zone »

dadoka84 wrote:
Iliti, ti si za cenera kupio slobodu da te hajvan ne smara toliko ;D
Da je to tako....ima ih još dvocifren broj kojima bi rado dao cenera samo da ne dolaze više :D
Nepass

#105 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Nepass »

Naslovnica wrote:
ranger wrote:na ulici ne daji nikom.
ima humanitarnih akcija, ima po selima naroda siromasnog, ima kuhinja narodna itd...
jel no nedje u Sloveniji gradonacelnik pozvao narod da ne daje prosjacima, i prosjaci sami otisli nakon nekog vremena. a kod nas ih ima, jer im se daje.
To je bilo u Ljubljani.
A naš glupi narod i dalje vjeruje u nekakvu sadaku ako da ciganinu, pardon, Romu, marku. Ili onima što traže "pomoć za hranu". E budale moje...
Ja jedino ponekad ako vidim nanu ili dedu, da su se presamitili, fakat se vidi ko je u nevolji i u potrebi, a kome je to biznis...
Kutije za sakupljanje, one što kukumače u tržnim centrima, akcija za ovog, akcija za onog, uredno zaobiđem.
Humanitarni telefon ispoštujem s vremena na vrijeme i to je to.
Ma nije to ni sadaka vec pranje savjesti, bacis cigu po marke i onda mozes raditi sta hoces
dadoka84

#106 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dadoka84 »

Tomahawk11 wrote: Mah....u Bosni nam pridje mali cigo, gladan, da mu daidza (inace vani zivi) dva komada bureka, gledam ga ja, ode prema Vijecnici i baci u kantu :roll:
Fuj, govnar mali.
dadoka84

#107 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dadoka84 »

O'zone wrote: Da je to tako....ima ih još dvocifren broj kojima bi rado dao cenera samo da ne dolaze više :D
To neki živahni izgleda kod tebe :D
Logovan

#108 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Logovan »

Black swan wrote:
Logovan wrote:
Raigor Stonehoof wrote: nedavno vozim s ilidze, nekakva koka u polu ispred mene, oprase joj stakla kod radon plaze, oprase na nedzaricima :lol: i glupaca oba puta daje pare :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: dojavili stanicom ko plaća

a i to je svojevrsni reket
Kako su samo organizovani. :D
dobar osjecaj

#109 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dobar osjecaj »

Naslovnica wrote: E budale moje...
Ja jedino ponekad ako vidim nanu ili dedu, da su se presamitili, fakat se vidi ko je u nevolji i u potrebi, a kome je to biznis...
Kutije za sakupljanje, one što kukumače u tržnim centrima, akcija za ovog, akcija za onog, uredno zaobiđem.
Humanitarni telefon ispoštujem s vremena na vrijeme i to je to.
E budale moje :D
Nikad ali nikad me niko nije nasamario kao neka nena na autobuskoj stanici. Ja studentica koja je preskakala obroke da razvucem da mogu platiti hranu, knjige i uopste osnovne troskove. Prilazi mi nana. Tuga golema. Otpustena iz bolnice. Niko od brojne djece nije htio doci po nju. Nisu je ni obilazili u bolnici. Treba nacin da stigne nazad kuci do Tesnja. Ja suosjecajna, imam svoje nene pa zamislim ne daj Boze da se ovako pate. Odvojim sebi par markica koliko mi treba za bus i neni dam sve sto sam imala da ona plati sebi kartu do Tesnja. Odem ja kupiti kartu, vracam se i vidim nena sebi kupuje cigare na kiosku i prilazi i drugim idiotima da ih pokusa izlevatiti kao mene.
Nakon te gluposti, ako ne opsujem u sebi svakome ko prosi na ulici, i ne registrujem ih. Ima se kome pomoci.
animals

#110 Re: Prevara u garazi SCC

Post by animals »

To sa pranjem sofersajbe..
idem kuci, stanem na semoforu u Zenici, kad iskocise neki cigancici,
pravo me prepali, oprase mi sajbu za min :D
mislim da je dolje zakon u kurcu..
to treba iskorijeniti, jer je to agresivno prosijacenje..
ali kako kad zakona i nema..
nesto ko u Brazilu, otimaju ti na ulici..
ja drzave i kurca::
a oni glasaci, i dalje birajte, iste glupsone..
SmokingMan

#111 Re: Prevara u garazi SCC

Post by SmokingMan »

relax11 wrote:Odem danas do SCC-a da kupim nesto i ostavim auto u garazu, garaza u SCC-u poluprazna za divno cudo nisam se dugo zadrzao silazim u garazu palim auto i trazim automat za naplatu. Zaustavlja me neki covjek oko 40 godina u garazi, otvaram prozor moli za pomoc, auto mu digao pauk na Kosevu on ostao bez feninga nema vise goriva sve dao za kaznu, predstavio se rekao odakle je, ostavit ce on meni mobitel da ja njemu dam pare i kad se vrati da ja njemu dam mobitel on meni vrati pare za dva sata, reko nije problem idemo da natocimo, i tako nadem automat za naplatu platim izlazimo zajedno, jaran njegov ceka u garazi kod njegovog auta. Prica mi kako su sarajlije nepovjerljivi ljudi (on je iz Gorazda) kako bi me sad izljubio. Govori hajde da kupimo ovde dva kanistera vode pa da prospemo i da mozemo nasut gorivo reko super ideja, dajem mu 20 maraka on ide kupiti, od tada mu se gubi svaki trag isao sam u garazu odma nakon 5 minuta cekanja njega, auta nema, druga mu nema.
I onda kazu ljudi ne zele pomoci kako ce pomoci kad se prevare stalno desavaju. Samo da ti kazem ako budes ovo citao javi se da ti dam jos jednu cvaju klosaru onaj mrtvi.

Covjek srednje visine oko 35 do 40 godina ako ga prepoznate i ako vam se desi da znate kako cete reagovat
Bburaz neka si dao,njihov je to grijeh,ako gledamo sa aspekta relegije,ali ti savjetujem,ako već hoćeš pomoći nekome da se uz to osjećaš korisnim članom društva,a da ne ostaneš prevaren,uplati barem 20 KM udruženju "srce za djecu",tako ću i ja čim sada legne plata. :thumbup:
mehoxy

#112 Re: Prevara u garazi SCC

Post by mehoxy »

Ne mozes vjerovati ni tim organizacijama/udruzenjima, i tu je lopovluk uzeo maha.
Nazalost, mislim da vecina ljudi u ovoj zemlji ima lopovski mentalitet. Oni kojima zapravo treba pomoc najcesce je ne traze, tako da ne mi ne pada na pamet davati lovu kojekakvim prosjacima, ciganima pogotovo.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#113 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Entropio »

Ima onaj mladi lik s Grbavice... Sitan, blijed, nema ni 18 godina. Ordinira po Titovoj uglavnom... Nekad ga vidio u McDonald'su, sjeo, slozio facu, rek'o bi covjek taj mrava ne bi zgazio, nema nista na ovom svijetu. Neki stranci jedu pored njega, a on ih kao tuzno gleda, oni nista. Zena i ja ga gledamo, pravo se empatisali, htjeli ustati i otici do njega da ga pitamo da li nesto zeli da jede da mu kupimo, kad ode... Par sedmica nakon toga, sjedimo mi u Vatri i jedemo, kad dodje on i spuca pricu nekoj zeni koja je sama sjedila i jela. Kad sjedose on i njegov jaran, narucise sve i svasta, ustade zena, kaze konobaru ja sve ovo placam. I nama bi bas drago... Kad je zena otisla, dolazi konobar i kaze njima dvojici ooo kako ste je odradili, svaka cast. Taj tuzni siromasni djecak odjednom postaje najveci shaner i smiju se, jedu, sprdaju se kako su zenu odradili...

Plastican primjer kako izgled vara. Mi nismo mogli vjerovat'. I onda sam ga kasnije vidjao u troli kako vodi sestru u skolu. :D

Glupo je sto nekome mozda bas treba pomoc, ali mu niko nece vjerovati zbog ovakvih budala.
sole2mio

#114 Re: Prevara u garazi SCC

Post by sole2mio »

black wrote:
Nurudin wrote:Ja sam jednom nasjeo na autobusnoj na foru "fali mi za kartu do Mostara" :D
ima onaj lik sto ide za travnik ima vec par godina :mrgreen: jednom ga preduhitrim i kazem sta je buraz jos nisi otisao za travnik, od tada me redovno pozdravlja al nista ne trazi :mrgreen:
hahahahahahaah
DZONPI

#115 Re: Prevara u garazi SCC

Post by DZONPI »

Tvor je legenda on trazi 20 feninga i to gospodski fol kaput ruka ledo dao bi mu covjek i pola marke zajebancija ali fakat ga tesko odbit.
ljevoruki

#116 Re: Prevara u garazi SCC

Post by ljevoruki »

Mojoj mami je na Drveniji mostu prisao covjek, predstavio se kao neko ko je radio na njenoj vikendici, rekao da mu je mati umrla i da mu hitno treba 50KM za smrtovnicu u novinama, vraca odmah sutra, samo da ne zakasni u Oslobodjenje.
Ona se sva izgubila i dala mu 30KM koliko je imala u novcaniku i jos ga poljubila i izrazila saucesce. :-)
Tek poslije je skontala da je prevarena, kad je zvala majstora koji je radio na vikendici da pita kako se zove ovaj sto mu je mati umrla.
Majstor se samo nasmijao i rekao da je neko dobro izlevatio i da za njega nije niko radio osim njegovog sina i bratica. :(
mO k3

#117 Re: Prevara u garazi SCC

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
dadoka84 wrote:Na Baščaršiji neki dan prilazi momčić, kaže gladan nema da jede ovo ono. Kaže moja žena, pa hajde s nama kupit ćemo ti. Kaže lik ima i brata, hajde kupi i bratu :D Kad je dobio dva donera, onda je pitao može li dobiti sta para. Navodno, petoro ih je djece otac invalid... on se jadnik sa zemljom sastavio od stida, ma nema, i žena mu dade nešto para.

Mah....u Bosni nam pridje mali cigo, gladan, da mu daidza (inace vani zivi) dva komada bureka, gledam ga ja, ode prema Vijecnici i baci u kantu :roll:
nije to samo u bosni , ima i na zapadu ..... uvijek jedan te isti lik na istom mjestu staje i trazi pare za autobus ,ali zato ima ga masallah moze konju rep iscupati
zlo zlo

#118 Re: Prevara u garazi SCC

Post by zlo zlo »

kao što bi reko cigo iz Čapljine: "Daš, ne daš, fuck!" :lol:
ortodont

#119 Re: Prevara u garazi SCC

Post by ortodont »

Obaveza ti je da takve izrode prijaviš policiji, a kamere u garaži postoje. Znam kakva nam je policija, ali uradi ono što je do tebe.
KB9

#120 Re: Prevara u garazi SCC

Post by KB9 »

jarane imam dobrih cigli, nisu skupe, javi se ako hoces da pazarimo :mrgreen:
karanana

#121 Re: Prevara u garazi SCC

Post by karanana »

Eno na spottedu neko copy paste ove price
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#122 Re: Prevara u garazi SCC

Post by _BataZiv_0809 »

Karanana jesu li tebe ikad zajebali oni pichici sto prodaju mirisne jelkice?
karanana

#123 Re: Prevara u garazi SCC

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote:Karanana jesu li tebe ikad zajebali oni pichici sto prodaju mirisne jelkice?
Dze one budu? Nisu, odjebem ja to sve. E da prodaju mirisnu sumicu, o tome bi se dalo razgovarati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#124 Re: Prevara u garazi SCC

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Karanana jesu li tebe ikad zajebali oni pichici sto prodaju mirisne jelkice?
Dze one budu? Nisu, odjebem ja to sve. E da prodaju mirisnu sumicu, o tome bi se dalo razgovarati.
Bile su na onoj samousluznoj kod SCC-a . Fino obucene, napuckane, blago dekoltirana majica da se lako opazi rub sise. Kao 2 KM jedan komad, 3 komada 5 KM, a 5 komada 8 KM tih mirisnih jelkica. Plus uvrce malo kosu, gleda prodorno, napisa broj na ambalazi jelkice koji se ispostavio lazan :roll:
CaneBos

#125 Re: Prevara u garazi SCC

Post by CaneBos »

Svaki dan je tu i obzirom na promet na Carsiji on vec godinama ne mijenja modus rada. Uvijek je, teto, teto imas li marku da mi das za sendvic, gladan sam.
Post Reply