Naravno da je neobzirno osudjivati, jer niko od nas ne zna sta ga sutra ceka, zato sam ja i rekla u nekom od prethodnih postova, ko moze neka mu je sretno i da zavrsi dobrim.medvjed23 wrote:slažem se s tobom da je ljubav ozbiljna stvardjevojka bez imena wrote:Koja i kakva, to je bit.medvjed23 wrote:blagi nesporazum.. nisu nam stavovi mnogo udaljeni.. i meni je fizički susret bitan, al riječi su mi bitnije, ponekad čak i dovoljne da se razvije emocija..ne znam jesu li same riječi, koje, provjereno, mogu pobuditi određene emocije, dovoljne da me dovedu do one najuzvišenije - do ljubavi.. no.. ne usuđujem se isključiti tu mogućnost, niti na bilo koji način osuđivati ljude kojima se to desilo..
.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- djevojka bez imena
#101 Re: Da li je ovo moguće?
- Ljakan
#102 Re: Da li je ovo moguće?
Sve i da je tako kako kazes opet trebas prihvatit druge kao takve i njihovo misljenje.100 ljudi 100 chudi,100 zena 200 sisa...Njanjavi wrote:Ja to prihvatam ali mi je pravo smjesno kad vi kojima se to nije desilo krenete piskit po ostalima kojima se desilo tako nesto sa visine i pokusavate prikazat te dozivljaje kao manje vrjedne, imbecilne, neshvatljive i slicno.
Nije ti se desilo, tvoja stvar, ali vi prvi poletite to prikazivat kao neku vrstu vase uber uzvisenosti i kao ta che oni vidi levata primili se online
Svoje gonjaj a pusti druge da pisu sta hoce i kako hoce.
- ¤ jelena ¤
#103 Re: Da li je ovo moguće?
medvjed23 wrote:da¤ jelena ¤ wrote:
Još jedna stvar....ako se primiš na nečije pisanje po forumu, očito je da si neko ko se prima na nečiji intelekt, spiku, spektar interesovanja, smisao za humor i da ti je to primarno, jel... a da su ti bicepsi, tricepsi, oblik glave i veličina nosa....i ostali fizički atributi....sekundarne sirovine kod izbora partnera.![]()
Važan je biceps, i oblik glave, nećemo se lagat, ali jbg... mentalni sklop je važniji.
Eh, eto, ako je taj raspored prioriteta nešto bolesno...OK, ja sam definitivno bolesna i neam nikakav problem da to otvoreno kažem...![]()
I slažem se haman pa potpuno sa stavom psihologa o nesvjesno većem stepenu iskrenosti online, nego u rl, iako predrasude kažu da je obrnuto.![]()
bog nam je dao riječi, a mi im, pored ostalog i na netu, dajemo krilaotkrivajući dosta toga o našim psihičkim osobinama.. no, treba prihvatiti da te osobine nisu svakom bitne.. nekom je bitno imati kraj sebe plećatog rasplodnog bika/plodnu rodilju i to je ok.. svakom njegovo..
OK, poštujemo pluralizam... življenja.
I, na kraju krajeva, ako se iz jednog ...dva....tri razmijenjena pogleda, u nekom zatvorenom prostoru rl, može razviti osjećaj zainteresovanosti, kako neće moći iz nekoliko postova tj. riječi kojima neko izražava i svoje misli i osjećanja i lična interesovanja i temperament i karakter i cijeli spektar mana i vrlina...
Naravno da može.
- radiša
#104 Re: Da li je ovo moguće?
Samo sto je kod vecine bitan izgled,novcanik pa tek onda osjecanja,karakter i ostalo...¤ jelena ¤ wrote: I, na kraju krajeva, ako se iz jednog ...dva....tri razmijenjena pogleda, u nekom zatvorenom prostoru rl, može razviti osjećaj zainteresovanosti, kako neće moći iz nekoliko postova tj. riječi kojima neko izražava i svoje misli i osjećanja i lična interesovanja i temperament i karakter i cijeli spektar mana i vrlina...
Naravno da može.
Zato se rl poredit ne moze sa ovim.Sjecam se kad nije bilo interneta,mobitela pa se dejtovi zakazivali preko kucnog telefona,nemas pojma ko te nazvo i sa kim pricas,ona se jeste prestavila ali ides na sljepo...
Kad vidis ko te ceka na zakazom mjestu cesce bude ono kud sam se javio na prokleti telefon....
- ¤ jelena ¤
#105 Re: Da li je ovo moguće?
Zašto bi neko trebao prihvatiti stav koji je pogrešan i koji kaže da je: apsolutno nemogućeLjakan wrote: Sve i da je tako kako kazes opet trebas prihvatit druge kao takve i njihovo misljenje.100 ljudi 100 chudi,100 zena 200 sisa...
Svoje gonjaj a pusti druge da pisu sta hoce i kako hoce.
Zaljubljenost, ljubav, seks, brak, djeca....masa je primjera po forumima pa i ovom...a to što neko tako ne može, ili neće, nego će nekako drugačije....to je njegova lična stvar, ali na osnovu toga se ne formira stav koji uključuje i druge ljude.
Dakle - naravno da je moguće, može se desiti kao što, eto, i ne mora.
I...
100 žena je takođe 100 ćudi - jer i žene su ljudi,
barem za one sposobne da razlikuju sisu od ćudi.
- Ljakan
#106 Re: Da li je ovo moguće?
Zato sto se bunio ili ga prihvatio na isto ti dodje.Njegov ili njen stav je takav a ti mozes pricat sta hoces promjenit ga neces.To ti je isto kao da tjeras zid da progovori.¤ jelena ¤ wrote: Zašto bi neko trebao prihvatiti stav koji je pogrešan i koji kaže da je: apsolutno nemogućeglupo
smiješno
ili čak bolesno
nešto što se već desilo nekim drugim ljudima i što je u osnovi jedan lijep i sasvim normalan osjećaj?
- ¤ jelena ¤
#107 Re: Da li je ovo moguće?
Meni vala ne dođe na isto... jer ja ne moram braniti i objašnjavati isključiv i rigidan stav, zasnovan na ličnom iskustvu,
a isti nemam namjeru ni prihvatiti kao tačan jer nije.
a isti nemam namjeru ni prihvatiti kao tačan jer nije.
- Ljakan
#108 Re: Da li je ovo moguće?
Meni dodje jer vecina barem kad je forum u pitanju ako se ne slaze sa necijim misljenjem ide u sukob,kao da mu je zaskocio zenu a ne iznjeo drugacije misljenje-stav...
I cemu rasprava,uvrede i sta sve ne?Lakse je iznjet svoje misljenje i zdravo,ko hoce nek se slozi ko nece ne mora,ovde niko ne zarađuje nego provodi svoje slobodno vrijeme tako da se zivci najmanje ovde trebaju trositi na nekog....
I cemu rasprava,uvrede i sta sve ne?Lakse je iznjet svoje misljenje i zdravo,ko hoce nek se slozi ko nece ne mora,ovde niko ne zarađuje nego provodi svoje slobodno vrijeme tako da se zivci najmanje ovde trebaju trositi na nekog....
- ¤ jelena ¤
#109 Re: Da li je ovo moguće?
Gle...drugačije mišljenje i pogrešno mišljenje nije isto. Ha se to razgraniči i sebi prizna greška - ne mora uopšte drugima i javno - onda ti sve fino dođe na svoje i više nema razloga za dalji sukob, ni za dalju raspravu.Ljakan wrote:Meni dodje jer vecina barem kad je forum u pitanju ako se ne slaze sa necijim misljenjem ide u sukob,kao da mu je zaskocio zenu a ne iznjeo drugacije misljenje-stav...
Lakše je....nije opcija. Ni u životu pa ni na forumu, ali zato logika umiruje živce. To ti je prirodni sedativ, nema boljeg i potpuno isključuje potrebu za tom nekom podrškom tipa da se neko složi.
Kakve uvrede....što bi se vrijeđali ako neko nepoznat, ko nam ne znači ništa u životu, kaže nešto...
- Ljakan
#110 Re: Da li je ovo moguće?
Tebi je mozda pogresno a onom sto ga je iznjeo nije.Ocigledno da ti se neke stvari tesko objasnjavaju zbog toga ne zelim vise gubiti vrijeme da ti nesto objasnim sto ne prihvatas svjesno ili ne.O tom sam bas govorio maloprije. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#111 Re: Da li je ovo moguće?
naravno da može.
kroz pisanje svakako skontam ima li taj neko koju letvu u glavi ili ne, a meni je to postalo bitnije od toga je l' ima velike sise ili ne
kroz pisanje svakako skontam ima li taj neko koju letvu u glavi ili ne, a meni je to postalo bitnije od toga je l' ima velike sise ili ne
- vesela_sveska
#112 Re: Da li je ovo moguće?
Velkoski wrote:naravno da može.
- ¤ jelena ¤
#114 Re: Da li je ovo moguće?
Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.Ljakan wrote:Tebi je mozda pogresno a onom sto ga je iznjeo nije.Ocigledno da ti se neke stvari tesko objasnjavaju zbog toga ne zelim vise gubiti vrijeme da ti nesto objasnim sto ne prihvatas svjesno ili ne.O tom sam bas govorio maloprije.
Ha nešto svoje proglasiš za apsolutno - to je pogrešno, bez obzira na mene...meni...moje lično mišljenje... i moj stav.
Zaljubiti se u nekoga radi njegovog pisanja po meni je apsolutno nemoguće
Ko ne konta koliko je ova tvrdnja pogrešna i ne treba da gubi vrijeme u objašnjavanju jer neće uspjeti kako god okrene.
- BarbaDue
#115 Re: Da li je ovo moguće?
Čuj ne znaš. To se ne uči, jednostavno se desi.Nayya wrote:BarbaDue wrote:Pustite ove coolere, predlažem da osnujemo udruženje nolajfera koji se mogu ili su se zaljubljivali onlajn![]()
da mi se zaljubiti kako god, ja se ne znam zaljubiti![]()
![]()
Slobodno se otvori malo prema nama muškarcima i vidjet ćeš ljepote
- potočanka
#116 Re: Da li je ovo moguće?
od mene pet lajkovavesela_sveska wrote:Velkoski wrote:naravno da može.
kroz pisanje svakako skontam ima li taj neko koju letvu u glavi ili ne, a meni je to postalo bitnije od toga je l' ima velike sise ili nezasluzujes jedan
za ovu izjavu
- Ljakan
#117 Re: Da li je ovo moguće?
Nekom je pogresna nekom nije.Ja se u tako nesto nikada nebih upustio,ko bi i jeste njegov zivot njegova stvar.Svako radi sta voli,hoce,zeli.Mi nismo sudije.¤ jelena ¤ wrote:Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.Ljakan wrote:Tebi je mozda pogresno a onom sto ga je iznjeo nije.Ocigledno da ti se neke stvari tesko objasnjavaju zbog toga ne zelim vise gubiti vrijeme da ti nesto objasnim sto ne prihvatas svjesno ili ne.O tom sam bas govorio maloprije.
Ha nešto svoje proglasiš za apsolutno - to je pogrešno, bez obzira na mene...meni...moje lično mišljenje... i moj stav.
Ko ne konta koliko je ova tvrdnja pogrešna i ne treba da gubi vrijeme u objašnjavanju jer neće uspjeti kako god okrene.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#118 Re: Da li je ovo moguće?
nikad ne reci nikad 
- anchor85
#119 Re: Da li je ovo moguće?
Ja ne kontam zašto nema nekom pogrešno a nekom nije?¤ jelena ¤ wrote:
Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.
Cura je napisala da je to "po njoj", nije se nešto previše ubjeđivala dalje. Ti si po meni gora od nje jer ubjeđuješ da je tvoj stav apsolutno ispravan. Naravno da je nekome nešto ispravno a nekome pogrešno jer smo različiti, različito odgojeni, sa različitim moralnim načelima i ubjeđenjima. Ne treba biti rigidan toliko. Možda druga strana ima valjane argumente zašto tvrdi da je nešto tako.
On topic, naravno da je moguće zaljubiti se u riječ. Pogotovo ako se ne poznajete, jer uglavnom su osobe puno iskrenije nego u stvarnom životu, ne glume i ne boje se izraziti svoje emocije (u svakom žitu se nađe neki kukolj).
Ne pišem dugo na ovom forumu, ali sam pratila i čitala postove i pojedine forumaše zamišljam kao Apolone, isključivo zbog njihovih postova.
- pustopoljina
#120 Re: Da li je ovo moguće?
boga assoluto ima!¤ jelena ¤ wrote:Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.Ljakan wrote:Tebi je mozda pogresno a onom sto ga je iznjeo nije.Ocigledno da ti se neke stvari tesko objasnjavaju zbog toga ne zelim vise gubiti vrijeme da ti nesto objasnim sto ne prihvatas svjesno ili ne.O tom sam bas govorio maloprije.
boga apsolutno nema!
ima!
nema!
ma ima kad ti kazem!!!
nema- gdje ti je!!!
pa svuda!
pa gdje?!
svuda!!!
gdje?!?!?!
- ¤ jelena ¤
#121 Re: Da li je ovo moguće?
Znaš li šta znači kad neko napiše da je nešto apsolutno nemoguće, po njenom/njegovom mišljenju?anchor85 wrote:Ja ne kontam zašto nema nekom pogrešno a nekom nije?¤ jelena ¤ wrote:
Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.
Cura je napisala da je to "po njoj", nije se nešto previše ubjeđivala dalje. Ti si po meni gora od nje jer ubjeđuješ da je tvoj stav apsolutno ispravan. Naravno da je nekome nešto ispravno a nekome pogrešno jer smo različiti, različito odgojeni, sa različitim moralnim načelima i ubjeđenjima. Ne treba biti rigidan toliko. Možda druga strana ima valjane argumente zašto tvrdi da je nešto tako.
On topic, naravno da je moguće zaljubiti se u riječ. Pogotovo ako se ne poznajete, jer uglavnom su osobe puno iskrenije nego u stvarnom životu, ne glume i ne boje se izraziti svoje emocije (u svakom žitu se nađe neki kukolj).
Ne pišem dugo na ovom forumu, ali sam pratila i čitala postove i pojedine forumaše zamišljam kao Apolone, isključivo zbog njihovih postova.
To nije nešto što se odnosi samo na tog nekog, nego na sve ljude ovog svijeta, po njenom/njegovom mišljenju - zato je pogrešno.
Ne tvrdi ona da je takav način zaljubljivanja pogrešan, nego da je nemoguć i to ni manje ni više nego...apsolutno nemoguć - što prosto nije tačno jer se dešava mnogima.
Kako može biti apsolutno nemoguće nešto što se drugim ljudima već uveliko dešavalo i još uvijek se dešava...
Eto i tvoj stav je dokaz da je takav, u ovom slučaju njen, stav pogrešan. I to nije moje subjektivno mišljenje...dakle nije po meni to pogrešan stav, nego po zakonima logike, a i po objektivnom stanju stvari u stvarnosti.
Zamisli da si ti osoba koja je....lupam....imala momka sa svojih 15 godina, a ja, recimo, nisam....i da ja napišem, a ti pročitaš, moj stav koji glasi: apsolutno je nemoguće imati momka sa 15 godina. Šta bi ti pomislila kakav je taj moj stav... nekom apsolutno nemoguć, a nekom apsolutno moguć...
E, pa nije, nego je pogrešan, jer mali milion djevojaka od 15 godina se već uveliko zabavlja i to je nešto što se može vidjeti u rl, a i lično doživjeti.
-
Fudo387
#122 Re: Da li je ovo moguće?
Par sati se grlili i gledali, onda otisli kuci i vise se nikad nisu vidjeli, nastavili tipkati?Nayya wrote:"Sretose se slucajno u svijetu slika, svijetu tipkanja, svijetu pokvarenih umova.
Razmjenise par rijeci, par recenica tipkanih u svijetu savrsenstva. Dani su prolazili. Pratila je pisanje te osobe bez lika. Smisljala je luckaste komentare jer je znala da ce tako privuci paznju zeljene osobe. Sjedila je cesto sama razmisljajuci o ovom novom svijetu u kojem vlada savrsenstvo pisanja. Sasvim neocekivano joj stize poruka i ona odluci da ide korak dalje. Odluci da procita poruku koja je namjenjena samo njoj. Pisanje je pocelo. Pitanja su dolazila sama od sebe trazeci iskrene odgovore. Mjeseci su prolazili...svaki dan je pisala i otvarala svoju dusu neznancu koji je usao u njeno srce. U stomaku su poceli zivjeti leptirici koji su joj nesto tiho saptali. Vrijeme je da osoba dobije lik. Slika nista ne znaci. Dogovorise sastanak. Jedno o drugom sve znaju, susret i zagrljaj ce biti ono sto je potrebno da pokaze jacinu njihovih emocija.
Dođe i taj dan. Sretose se na raskrsnici, pogledase se, zagrlise se. Nisu puno pricali, gledali su se, grlili kao da se nikad vise sresti nece. Nakon par sati stadose na istu raskrsnicu na kojoj su se i sreli i svako se vratio svom zivotu. Mozda se jednog dana opet sretnu. Mozda jednog dana njihova raskrsnica dobije isti pravac...mozda."
Naletih slučajno na ovaj text, pa me zaintrigiralo, da li je ovo stvarno moguće, zaljubiti se u nepoznato, u riječi, u totalno nepoznatog tipa?![]()
![]()
Sejtanska posla...
- ¤ jelena ¤
#123 Re: Da li je ovo moguće?
Da li je zaljubljivanje preko interneta moguće na planeti Zemlji?pustopoljina wrote:boga assoluto ima!¤ jelena ¤ wrote:Legendo, nema ovdje tog meni je pogrešno, možda, a tebi ili nekom drugom nije.Ljakan wrote:Tebi je mozda pogresno a onom sto ga je iznjeo nije.Ocigledno da ti se neke stvari tesko objasnjavaju zbog toga ne zelim vise gubiti vrijeme da ti nesto objasnim sto ne prihvatas svjesno ili ne.O tom sam bas govorio maloprije.
boga apsolutno nema!
ima!
nema!
ma ima kad ti kazem!!!
nema- gdje ti je!!!
pa svuda!
pa gdje?!
svuda!!!
gdje?!?!?!
a) Zaljubljivanje preko interneta apsolutno je nemoguće.
b) Zaljubljivanja preko interneta ima pa prema tome je i moguće.
Zaokruži tačan odgovor.
- djevojka bez imena
#124 Re: Da li je ovo moguće?
Draga Jelena,
Ja nesto nemam obicaj raspravljati se o necem o cemu sam bila decidna i jasna, stoga ne razumijem tvoje knstantne napade, ubjedjivanja. Ja sam rekla sta JA mislim iz svog ugla, znaci JA SE NE MOGU ZALJUBITI U SLOVA, I MENI JE TO APSOLUTNO NEMOGUCE. M e n i. Zato te molim nemoj me vise satanizirati . Zaista pretjerujes. Ja mogu prihvatiti tvoj stav i ne moram te ubjedjivati da li je on po meni ok ili nije.
cps shvati kao underline
Ja nesto nemam obicaj raspravljati se o necem o cemu sam bila decidna i jasna, stoga ne razumijem tvoje knstantne napade, ubjedjivanja. Ja sam rekla sta JA mislim iz svog ugla, znaci JA SE NE MOGU ZALJUBITI U SLOVA, I MENI JE TO APSOLUTNO NEMOGUCE. M e n i. Zato te molim nemoj me vise satanizirati . Zaista pretjerujes. Ja mogu prihvatiti tvoj stav i ne moram te ubjedjivati da li je on po meni ok ili nije.
cps shvati kao underline