Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
-
R A V E N
#101 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Osnova tog pokreta je to da im je neko uzeo neke pare koje treba da im vrati, inače... !!!
-
KIseljak12
#102 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Kapitalista, koji je duzan bankaru, je prisvojio vecinu vrijednosti koju radnik proizvede, ne "neke pare". To na kraju sve prisvoji bankar koji tim parama utice na poltiku da smanji prava radnika, da im se moze prisvojiti jos vise.R A V E N wrote:Osnova tog pokreta je to da im je neko uzeo neke pare koje treba da im vrati, inače... !!!
-
R A V E N
#103 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
"Sa 11 godina sam posudio najdeblju knjigu iz biblioteke o historiji moje zemlje koju ništa nisam razumio i to me je učinilo patriotom."
- drndalo
#104 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Otprilike tako i pises...R A V E N wrote:"Sa 11 godina sam posudio najdeblju knjigu iz biblioteke o historiji moje zemlje koju ništa nisam razumio i to me je učinilo patriotom."
- seln
#105 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ma ima on vise od 11 godina... ima 15,16 sigurno.drndalo wrote:Otprilike tako i pises...R A V E N wrote:"Sa 11 godina sam posudio najdeblju knjigu iz biblioteke o historiji moje zemlje koju ništa nisam razumio i to me je učinilo patriotom."
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#106 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
teško je pričati sa nekim ko ne razlikuje jednakost šansi sa apsolutnom jednakošću...seln wrote: Dakle, ono sto ljevica pokusava je
1. Zauzdavanje raspojasanog trzista, koje za mjeru uzima samo profit, gazeci preko leseva
2. Obezbjedjenje minimuma potrebnog za zivot dostojan covjeka
- drndalo
#107 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ali jos uvijek je nije razumio...seln wrote:Ma ima on vise od 11 godina... ima 15,16 sigurno.drndalo wrote:Otprilike tako i pises...R A V E N wrote:"Sa 11 godina sam posudio najdeblju knjigu iz biblioteke o historiji moje zemlje koju ništa nisam razumio i to me je učinilo patriotom."
-
R A V E N
#108 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ti mi ne izgledaš kao neko u strašnim ekonomskim problemima. Zašto onda slijediš tu ideologiju?seln wrote: Dakle, ono sto ljevica pokusava je
1. Zauzdavanje raspojasanog trzista, koje za mjeru uzima samo profit, gazeci preko leseva
Možeđ li objasniti šta misliš s ovim? Stvarno nije troll-anje, nego ne razumijem.Chmoljo wrote: teško je pričati sa nekim ko ne razlikuje jednakost šansi sa apsolutnom jednakošću...
- seln
#109 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ti mi ne izgledas kao poduzetnik. Po tvom pisanju, rekao bih da ne mozes prodati casu vodu u Sahari.R A V E N wrote:Ti mi ne izgledaš kao neko u strašnim ekonomskim problemima. Zašto onda slijediš tu ideologiju?seln wrote: Dakle, ono sto ljevica pokusava je
Zasto onda slijedis tu ideologiju?
-
R A V E N
#110 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Šta nije u redu sa mojim pisanjem?
- seln
#111 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Pocetak, sredina i kraj.R A V E N wrote:Šta nije u redu sa mojim pisanjem?
Ne znas sta zelis, ne znas za sta si, samo znas protiv cega si.
No, i to je dovoljno za "imati misljenje" u danasnjem vremenu...
- Gojeni H
#112 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Chmoljo se naljutio.R A V E N wrote:Možeđ li objasniti šta misliš s ovim? Stvarno nije troll-anje, nego ne razumijem.Chmoljo wrote: teško je pričati sa nekim ko ne razlikuje jednakost šansi sa apsolutnom jednakošću...
Jednakost sansi na uspjeh je izuzetno pozeljan fenomen za zdravo, fleksibilno i vitalno drustvo.
Bilo koja jedinka bi trebala imati istu sansu. Ovo postaje sve teze i u najvitalnijim drustvima zbog - nasljedstva.
Nasljedstvo nam ne daje iste sanse.
Apsolutna jednakost je utopija. Nije bila moguca ni u najkrvavijim komunistickim rezimima Pola Pota i Mao Ce Tunga.
Na kraju, apsolutna jednakost nije dobra ni za drustvo a posebno ne ekonomiju. Jer, ako nemas konkretan podsticaj da vise radis, mislis, izmisljas, onda ce se gradjanin/radnik utopiti u kolotecinu. Onaj ko vise radi i doprinosi drustvu i treba da ima vise.
Drzava gradi sredinu u kojoj se ideja moze (i treba) pretociti u konkretan projekat. Ili mislimo da inovatori postoje samo u SAD-u i Japanu?
-
R A V E N
#113 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
selnu, mislim da se moje desno-libertarijansko stanovište može dekodirati iz mojih poruka. Desni libertarijanizam je, koliko sam vidio, trenutno najzdravija pozicija.seln wrote: Pocetak, sredina i kraj.
-
Mohamad Sissoko
#114 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
R A V E N wrote:Teorija ljevice je kao Michelangelo-va slika naslikana preko svježe mješavine proljeva i bljuvotine!
-
Mohamad Sissoko
#115 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ovo me podsjeti na video Petera Schiffa i njegovo silovanje u mozak occupy idiota.R A V E N wrote:Zato je neophodno oslabiti državu, da se ne bi našim krvavim novcem spašavale te kompanije, ODNOSNO DA GA NE DOBIVAJU NEZASLUŽNI.
- seln
#116 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Desni libetarijanizam je bas "in" kod rednecks u USA i raznih kriptofasistickoh udruga tipa "reichsbürger" u Njemackoj.R A V E N wrote:selnu, mislim da se moje desno-libertarijansko stanovište može dekodirati iz mojih poruka. Desni libertarijanizam je, koliko sam vidio, trenutno najzdravija pozicija.seln wrote: Pocetak, sredina i kraj.
Njihova teorija drustva i drzave ide do cinjenice da ih nervira placanje poreza. Pri tome su skoro bez izuzetka proleti sa primanjima na donjoj precki porezne ljestvice.
I vidi cuda, niko do njih ne dovodi u pitanje ni puteve, ni infrastrukturu, ni policiju koja odrzava red, ni skolstvo, ni zdravtsvo.. samo znaju da ih nerviraju porezi.
Ima za to desno libertarijanstvo pogodniji naziv: sebicnost.
-
R A V E N
#117 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Iščitavajući poruke na ovoj temi, i promišljajući to na način Avde Sidrana i Muhameda Fulipovića, dvojice velikana čije djelo neizmjerno cjenim i čiji život nastojim da emuliram, shvatio sam da su mnogi članovi ovdje pod utjecajem kritizerske škole, Herbert-a Marcuse-a i generacije 1968.
- JThomas
#118 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
bar su pod uticajem neke škole...
-
R A V E N
#119 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Odličan fol! 
- seln
#120 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Hajd', broji se i ako si pod uticajem jaslica "Kolibri", Stupine.R A V E N wrote:Odličan fol!
- drndalo
#121 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Necu da vrijedjam djecu, ali najcesce su i sticenici iz Mjedenice iznad njegovog nivoa razumijevanja i rasprava... Ako mu je razumijevanje bolje, onda mu je elokvencija ne 0, nego -13...
- Gojeni H
#122 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Manji porezi su super, jedan od nacina kako privuci investicije. I decentralizovana drzava takodje, omogucava razlicitim regijama da se razvijaju na svoj nacin. Manje mijesanja drzave u zivot pojedinca je takodje pozeljno.seln wrote: Desni libetarijanizam je bas "in" kod rednecks u USA i raznih kriptofasistickoh udruga tipa "reichsbürger" u Njemackoj.
Njihova teorija drustva i drzave ide do cinjenice da ih nervira placanje poreza. Pri tome su skoro bez izuzetka proleti sa primanjima na donjoj precki porezne ljestvice.
I vidi cuda, niko do njih ne dovodi u pitanje ni puteve, ni infrastrukturu, ni policiju koja odrzava red, ni skolstvo, ni zdravtsvo.. samo znaju da ih nerviraju porezi.
Ima za to desno libertarijanstvo pogodniji naziv: sebicnost.
Ali ... Sva ta neocon prica bi mozda na neki nacin bila i simpaticna da nije zaostavstine americkog imperijalizma primarno u Juznoj Americi, ali i u drugim dijelovima svijeta, gdje se vide plodovi Cikaske skole ekonomije i sejha im Friedmana - neke od najvecih nejedankosti u ljudskim drustvima.
Zadnja intervencija drzave (SAD) 2008. god. je ustvari pokazala koliko su principijelni ovi "borci za slobodu ekonomije".
-
R A V E N
#123 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Problem s ovim lijevim elementima je da se zalažu za tzv. "socijalnu pravdu", a ponašaju se kao kapitalisti, što ja vidim iz prve ruke u Tuzli.
- drndalo
#124 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Prvo definisi sta i koga smatras "lijevim" elementima? Jesul to SDA kadrovi uhljebljeni po kantonalnim jaslama koje ni bog otac nece otpustati...? Iako su nominalno desni centar...?
- avetinja
#125 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Svim tim feministicama treba šljaga spucat, da same sebi grickaju uho za predigru.