dundjer wrote:
upravo tako, isto to Sarajevo koje otjeruje sve normalne ljude...
Što se mene tiče, ja podržavam svačije pravo na samoopredjeljenje... kad već postoji vehabijski dio federacije, entitet Gornja Maoča, Bočinja i sl., koji su de facto nezavisni i ne može ih niko razjebat, podržavam i otcjepljenje Republike Srpske i Hrvatski entitet... Podržavam raspad biH, jebeš ovakvu državu i ovakav narod, gdje svi žive u prošlosti i svi bi protiv svakog...
e pretjera ga sad ti druže.
ne možeš cijepati državu koja ima historijsku konstantu i pozamašnu historiju. ne može sarajevo, a pogotovo ne mogu bošnjaci biti krivi što odlaze hrvati iz oblasti gdje hdz ima apsolutnu vlas i apsolutnu kontrolu.
sve i da se rs odvoji i da hrvati dobiju svoju državicu, kakvu samostalnost im to garantuje. odvajanje ne može riješiti njihove najveće probleme i svi su oni svjesni da su puno sigurniji dok su u bosni i hercegovini, nego da se od nje odvoje.
mudžahedina u bosni i hercegovini nije bilo do rata i zaista nisam upoznat kako su oni formirali taj svoj odred "el mudžahid" i ne znam je li njima baš bila nadređena komanda armije republike bosne i hercegovine, pošto postoji spoznaja da su oni djelovali samoincijativno, ali je činjenica da država može riješiti taj problem u čas posla. samo što pojedinim bošnjačkim elitama trenutno odgovara i maoča i bočinja i slična mudžahedinska uporišta.