Treći entitet?

Post Reply
BAK-eV

#101 Re: Treći entitet?

Post by BAK-eV »

Ripicipi wrote:

Jadna ova zemlja sa "patriotama" poput tebe.
Za ovu zemlju si apsolutno isto sto i velikohrvat ili velikosrbin... destruktivan.
Najtragicnije od svega je to sto toga nisi ni svjestan.
To ti Bosnjacima nudis zemlju ali pod uslovom, da prihvate aparthejd.
Imacete zemlju ali ne smijete glasati za hrvatske politicare. A kad mi izaberemo bez vas te politicare onda ce oni imati vlast nad vama i moci ce sve da blokiraju.
Jesi velikodusan. :roll:
zg1911

#102 Re: Treći entitet?

Post by zg1911 »

prog321 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Dobro si to primjetio, uspostavom izborne jedinice (to će za sada biti dovoljno) riješava se
problem Sejdić Finci, riješava se konstitutivnost (nepotrebna) i riješava se odluka Ustavnog suda.
Ali ne nije to riješenje, riješenje je Hrvate obespraviti.
Kao prvo, Hr je manjina od 12%
Imaju konstutivnost koja ima daje da dijele ovlasti u jednom entitetu sa vecinom od 85%. I opet nisu zadovoljni ? Znas li koliko je to bolesno ??

Treceg nema bez rata. Hrvati su isjeckani u razlicite enklave od Posavine do Srednje Bosne. Jedino su etnicki zaokruzeni u kamenjaru. Sto mislis da mogu Hr dobiti ono sto nisu u ratu ?
A konstutivnost moze lako biti izbrisana. Svima. I onda je uslov Sejdic Finci zadovoljen i uslov US nema vise smisla jer su ionako svi jednaki. Sad se zamisli i reci mi koji izbor odgovara EU principima ?? :-D
Hoće li se dogodit ikad da podastreš prave podatke? Gdje je to omjer 85:12?

Bit će, sačekaj. Btk što će vas svih skupa tada u zemlji biti manje no u Beogradu. I to ne onom mitskom, u tvom stilu napumpanom bg-u, od 2 milijuna stanovnika.
prog321

#103 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

naravno.

oficijalno je 70.4 % Bosnjaka a 22.4 % Hrvata u pederaciji.
dodao sam 15% onih Bosnjaka koji imaju prebivaliste u rs a zive u federalnom dijelu. Ovi iz Bratunca,Srebrenice ,ili kao ja iz BL , itd. I tako dosao na 85% :-D

na nivou BiH 14.6 % stanovnika priča hrvatski jezik.
oduzmi one koji žive i rade u Hrvatskoj , i 12% je čak previše optimističan broj.
Kolinda

#104 Re: Treći entitet?

Post by Kolinda »

spreca wrote:
Kolinda wrote:
spreca wrote: Usporedba ti je ko prstom u go..ru........svi Bosanci(gradjani BiH) u skandinaviji nisu na kasi BiH budzeta i BiH im ne pomaze financijski nego obratno , oni pomazu BiH salju lovu ,grade i kupuju u BiH i time placaju poreze u ovoj drzavi.......a Hercegovci ispruzene ruke sjede na budzetu Hr i njenih gradjana/poreznih obveznika a nicim ne pomazu Hr osim svojim velikohrvatskim mantrama......pravo glasa i ucesca u Hr vlasti je sve djelo ADZeovske velikohrvatske Krivoustobobanovske politike......amadmanom ste dobili drzavljanstvo to sve govori.....sutra kad bi bio referendum o tome sa pitanjem :Dali ste za to da hercegovci imaju pravo glasa na izborima u Hr.....rezultat bi bio 100% Ne........... jedino bi hercegovci glasali Za.......bili su grafiti po Zg posle rata......"vrati te nam srbe a uzmite hercegovce" :lol: :lol: :lol: :lol: ....Hr ima duga preko 60milijardiEura....pa kako vas nije sramota pljackati gradjane Hr koji mnogi zive losije od vas
Za sve ove mantre o Hrvatskoj, Hrvatima i grafitima samo kratki odgovor MILAN BANDIĆ ako kužiš ,ako ne nema ti pomoći...
Za ostalo se slazes , ne
S tobom se ne slažem ama baš ništa ali da znaš argumentima razgovarati možda bi se potrudio pojasniti neke stvari ..
spreca

#105 Re: Treći entitet?

Post by spreca »

Kolinda wrote: S tobom se ne slažem ama baš ništa ali da znaš argumentima razgovarati možda bi se potrudio pojasniti neke stvari ..
Naravno da se neslazes jer to nemoze u istu sa trecim entitetom a i nesmijes se sloziti zbog centrale i 'Afiza
Kolinda

#106 Re: Treći entitet?

Post by Kolinda »

spreca wrote:
Kolinda wrote: S tobom se ne slažem ama baš ništa ali da znaš argumentima razgovarati možda bi se potrudio pojasniti neke stvari ..
Naravno da se neslazes jer to nemoze u istu sa trecim entitetom a i nesmijes se sloziti zbog centrale i 'Afiza
A što je to centrala ,hidrocentrala ili nešto drugo ?
spreca

#107 Re: Treći entitet?

Post by spreca »

Kolinda wrote:
spreca wrote:
A što je to centrala ,hidrocentrala ili nešto drugo ?
a vidim ja da si ti neki trecerazredni u svom selu :lol: .....to ti je centrala od kuda dobivas impulse :lol:
zg1911

#108 Re: Treći entitet?

Post by zg1911 »

prog321 wrote:naravno.

dodao sam 15% onih Bosnjaka koji imaju prebivaliste u rs a zive u federalnom dijelu. Ovi iz Bratunca,Srebrenice ,ili kao ja iz BL , itd. I tako dosao na 85% :-D

oduzmi one koji žive i rade u Hrvatskoj , i 12% je čak previše optimističan broj.
Dakle, ili 70.4 naspram 22.4, na federalnom nivou, ili 50.6 (ili tako nešto) naspram 14.6. Dakle omjeri bi bili 3.14 na 1 ili 3.46 na 1, a ne tih tvojih sugeriranih 7 na 1. Vrli naš bojovniče, drži se dakle službenih olitiga oficijalnih podataka prije no što idući puta zapucaš iz tipkovnice.
prog321

#109 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

to bi oficijalno bilo tako.
ali svi znamo da najmanje 1/4 popisanih Hrvata obitava u Hrvatskoj. Pogotovo bruka Hercegovaca u Zagrebu , itd.
isto tako znamo da mnogi Bošnjaci sa mjestom prebivališta u rs obitava u pederaciji.
Tako da je moja cifra otprilike tacna. Sa greškom od par procenata možda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110 Re: Treći entitet?

Post by pici »

DOBIT ČETE QURAC TREĆI!!!
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#111 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

prog321 wrote:naravno.

dovoljno je otići malo u livno i uvidjeti koliko je to sada pust grad. pitanje je, gdje odoše ti hrvati?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#112 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

u Njemačku i Austriju...ja dže če drugo :?

ne kaže se bezzze treča sreča magareča :evil:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#113 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

JoseMujica wrote:u Njemačku i Austriju...ja dže če drugo :?

onda još jedno logičnije pitanje. pa ko njih otjera iz bosne i hercegovine? sigurno političko sarajevo :lol: :lol:
JoseMujica

#114 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

malakh wrote:
JoseMujica wrote:u Njemačku i Austriju...ja dže če drugo :?

onda još jedno logičnije pitanje. pa ko njih otjera iz bosne i hercegovine? sigurno političko sarajevo :lol: :lol:

došo Skaka da suneti pa se razbježali :lol: :lol: :lol: :lol:
malakh

#115 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

JoseMujica wrote:

došo Skaka da suneti pa se razbježali :lol: :lol: :lol: :lol:
kažu skupa brijačnica, u njemačkoj 2 ojra brijanje :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#116 Re: Treći entitet?

Post by pici »

samo se zajebajte eno SKAKA pravi reviziju i postojeČih korisnika... da nebidne duplo suneĆenje...
JoseMujica

#117 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

pici wrote:samo se zajebajte eno SKAKA pravi reviziju i postojeČih korisnika... da nebidne duplo suneĆenje...
a u pm :-) jesam hrsuz :(

dosta što me oni kvaziborci jebu dok se vlast promjeni još če sad i mladžahni Abdulah revidirat rane radove rahmetli dede Abdulaha mu :shock:
aratet

#118 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

Rukometni savez Herceg Bosne postaje ravnopravan clan u rukumoetnom savezu federacije, dobar napredak, ko smije na BiH dok je SDA brani?
zg1911

#119 Re: Treći entitet?

Post by zg1911 »

prog321 wrote:to bi oficijalno bilo tako.
ali svi znamo da najmanje 1/4 popisanih Hrvata obitava u Hrvatskoj. Pogotovo bruka Hercegovaca u Zagrebu , itd.
isto tako znamo da mnogi Bošnjaci sa mjestom prebivališta u rs obitava u pederaciji.
Tako da je moja cifra otprilike tacna. Sa greškom od par procenata možda.
Umanji 22% za 1/4 i opet nećeš dobiti 12%.

A ako pak gledaš na državnoj razini onda bošnjaka pak nema 85%. Jebatga, lagiš ko veliki, plivaš ko mali. 85:12 je debelo preuveličavanje.
malakh

#120 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

dundjer wrote:
upravo tako, isto to Sarajevo koje otjeruje sve normalne ljude...

Što se mene tiče, ja podržavam svačije pravo na samoopredjeljenje... kad već postoji vehabijski dio federacije, entitet Gornja Maoča, Bočinja i sl., koji su de facto nezavisni i ne može ih niko razjebat, podržavam i otcjepljenje Republike Srpske i Hrvatski entitet... Podržavam raspad biH, jebeš ovakvu državu i ovakav narod, gdje svi žive u prošlosti i svi bi protiv svakog...
e pretjera ga sad ti druže.

ne možeš cijepati državu koja ima historijsku konstantu i pozamašnu historiju. ne može sarajevo, a pogotovo ne mogu bošnjaci biti krivi što odlaze hrvati iz oblasti gdje hdz ima apsolutnu vlas i apsolutnu kontrolu.

sve i da se rs odvoji i da hrvati dobiju svoju državicu, kakvu samostalnost im to garantuje. odvajanje ne može riješiti njihove najveće probleme i svi su oni svjesni da su puno sigurniji dok su u bosni i hercegovini, nego da se od nje odvoje.

mudžahedina u bosni i hercegovini nije bilo do rata i zaista nisam upoznat kako su oni formirali taj svoj odred "el mudžahid" i ne znam je li njima baš bila nadređena komanda armije republike bosne i hercegovine, pošto postoji spoznaja da su oni djelovali samoincijativno, ali je činjenica da država može riješiti taj problem u čas posla. samo što pojedinim bošnjačkim elitama trenutno odgovara i maoča i bočinja i slična mudžahedinska uporišta.
JoseMujica

#121 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

ako već spominjete ekonomske probleme tih Krvata...treći entitet ih sigurno neče riješiti več samo produbiti.

uzmite za primjer Šumsku, koja je ideal svakog fašiste, potpuno oćiščena od manjina, i ogranićena u tor dže Svrbi apsolutno dominiraju i imate situvaciju da je to najsiromašniji i najdepresivniji dio Bosne
prog321

#122 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
Niti 3.6 % ostalih kojima nije cilj treci blentitet.
svi zajedno oko 85% u Federaciji ako uzmemo da je Hrvata oko 15%
Last edited by prog321 on 09/02/2017 15:58, edited 1 time in total.
Kolinda

#123 Re: Treći entitet?

Post by Kolinda »

JoseMujica wrote:ako već spominjete ekonomske probleme tih Krvata...treći entitet ih sigurno neče riješiti več samo produbiti.

uzmite za primjer Šumsku, koja je ideal svakog fašiste, potpuno oćiščena od manjina, i ogranićena u tor dže Svrbi apsolutno dominiraju i imate situvaciju da je to najsiromašniji i najdepresivniji dio Bosne
Neko ljutio aaa.....
malakh

#124 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

JoseMujica wrote:ako već spominjete ekonomske probleme tih Krvata...treći entitet ih sigurno neče riješiti več samo produbiti.

prolazim kroz bratunac i svratim u jednu prodavnicu da sebi kupim malu kolu i tu malu kolu platim marku i po, a čokoladicu snikers platim marko i trideset.

nedavno to bi.
Ripicipi

#125 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

prog321 wrote:Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
Niti 3.6 % ostalih kojima nije cilj treci blentitet.
svi zajedno oko 85% u Federaciji ako uzmemo da je Hrvata oko 15%
A ne racunas Bosnjake koji su dolazili cak iz daleke Kanade da se popisu :-)
Post Reply