Cijene vozila na PIK-u

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#101 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by _BataZiv_0809 »

Totalna kurcobolja, nedostatak elokvencije u pisanoj komunikaciji ili nesto trece:

03.02.2017. u 22:35 koji ti je broj telefona,ja sam iz crne gore,zinteresovan sam da je kupim.
monca3
03.02.2017. u 22:39 Ima na profilu. :-) :-)

http://www.olx.ba/artikal/24402383/alfa ... v/#pitanja

Inace ne zalim sto nisam sin tranzicijskog tajkuna, ali sad bih bas volio da jesam pa da iskesiram ovu ljepoticu :run:
drndalo

#102 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by drndalo »

Pa sto se ne dogovorite da je pazaris za 5000, vidis da je raspolozan za dogovora....? :D
AdnanSA

#103 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by AdnanSA »

Ovi stu nude motocikle u zamjenu za automobile mi posebno idu na zivce. Nikako da shvate da 95% prodavaca automobila ne mari za motocikle. Isto da mi ponudi kravu i doplatu. WTF?
dgL_

#104 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

AdnanSA wrote:Ovi stu nude motocikle u zamjenu za automobile mi posebno idu na zivce. Nikako da shvate da 95% prodavaca automobila ne mari za motocikle. Isto da mi ponudi kravu i doplatu. WTF?
Od krave mlijeka, sira, kajmaka... A od motora .!. :) hahahahaha
dgL_

#105 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

Sa obzirom da je PIK kako je postao olx dosta stvari usrao, te na svaki moguci nacin tjeraju kupovanje pikkredita, nije moguce nijednu nekretninu objaviti bez da ti skine 30 PIK kredita... Auta su svelo na 3, medjutim uskoro ocekujem da i za auta pocnu uzimati PIK kredite...
Mlad i Nevin

#106 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Mlad i Nevin »

Sta god objavis moras kupovat pikkredit koji nije bas jeftin, da bi oglas bio u vrhu i da bi svijet vidio. Inace stopi se u moru drugih slicnih artikala.
dgL_

#107 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

Mlad i Nevin wrote:Sta god objavis moras kupovat pikkredit koji nije bas jeftin, da bi oglas bio u vrhu i da bi svijet vidio. Inace stopi se u moru drugih slicnih artikala.
To je ok...ali ne mozes ga ni objaviti... Koma sta rade...
Dope_Man

#108 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

dgL_ wrote:Sa obzirom da je PIK kako je postao olx dosta stvari usrao, te na svaki moguci nacin tjeraju kupovanje pikkredita, nije moguce nijednu nekretninu objaviti bez da ti skine 30 PIK kredita... Auta su svelo na 3, medjutim uskoro ocekujem da i za auta pocnu uzimati PIK kredite...
Treba razumjeti da je PIK/OLX ipak privatna kompanija ciji cilj je profit. Nama pruza odredjenu uslugu a zauzvrat trazi nesto. Moraju i oni placati programere, odrzavanje servera, prosirivanje kapaciteta itd. Isto kao sto bi platio u novinama, platis i njima, i to je svrha kredita.

Znam da je donedavno bilo limit jedna nekretnina i 3 automobila istovremeno, sto je za normalnog covjeka sasvim dovoljno. Ko trguje sa vise znaci razvija biznis na njihovoj platformi i logicno je ocekivati da ti traze da malo platis jer ipak na njihovoj platformi zaradjujes, i to na robi visoke vrijednosti.

Ako su uveli da ne mozes nijednu nekretninu to je vec losa odluka. Mada vrijedi i u tom slucaju cak i obicnom covjeku da nesto plati za objavu jer opet ce neko prije vidjeti reklamu na PIKu nego u novinama ili na stranici agencije za nekretnine (koja opet uzima daleko vise od PIKa).
dgL_

#109 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

Dope_Man wrote:
dgL_ wrote:Sa obzirom da je PIK kako je postao olx dosta stvari usrao, te na svaki moguci nacin tjeraju kupovanje pikkredita, nije moguce nijednu nekretninu objaviti bez da ti skine 30 PIK kredita... Auta su svelo na 3, medjutim uskoro ocekujem da i za auta pocnu uzimati PIK kredite...
Treba razumjeti da je PIK/OLX ipak privatna kompanija ciji cilj je profit. Nama pruza odredjenu uslugu a zauzvrat trazi nesto. Moraju i oni placati programere, odrzavanje servera, prosirivanje kapaciteta itd. Isto kao sto bi platio u novinama, platis i njima, i to je svrha kredita.

Znam da je donedavno bilo limit jedna nekretnina i 3 automobila istovremeno, sto je za normalnog covjeka sasvim dovoljno. Ko trguje sa vise znaci razvija biznis na njihovoj platformi i logicno je ocekivati da ti traze da malo platis jer ipak na njihovoj platformi zaradjujes, i to na robi visoke vrijednosti.

Ako su uveli da ne mozes nijednu nekretninu to je vec losa odluka. Mada vrijedi i u tom slucaju cak i obicnom covjeku da nesto plati za objavu jer opet ce neko prije vidjeti reklamu na PIKu nego u novinama ili na stranici agencije za nekretnine (koja opet uzima daleko vise od PIKa).
Ma ok je izdvajanje oglasa bla bla... To mi je ok.. Al isto kako su uvelo da ne mozea prodati nijednu nekretninu tako ce uvesti isto i za auto uskoro... I doci cea do toga da se svaki oglas placa... Naglo ce pik odn. Olx izgubiti na popularnosti... Iako mislim da na reklamama koje pucaju itekako moze dobro da se zivi...

Htio sam staviti neku zemlju na pik u osjeku i doceka me poruka.. Preamijesno i prejadno... Moje misljenje barem..
Haris.ba

#110 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Haris.ba »

Kome smeta plaćanje na olx, neka koristi alternativu market.ba. :D

Kome smeta market.ba neka sam isprogramira prodavnicu i pokrene posao gdje se neće ništa naplaćivati.
Dope_Man

#111 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

dgL_ wrote:
Ma ok je izdvajanje oglasa bla bla... To mi je ok.. Al isto kako su uvelo da ne mozea prodati nijednu nekretninu tako ce uvesti isto i za auto uskoro... I doci cea do toga da se svaki oglas placa... Naglo ce pik odn. Olx izgubiti na popularnosti... Iako mislim da na reklamama koje pucaju itekako moze dobro da se zivi...

Htio sam staviti neku zemlju na pik u osjeku i doceka me poruka.. Preamijesno i prejadno... Moje misljenje barem..
To ti je kapitalizam, oni nude uslugu a na tebi je da li ces da platis za tu uslugu ili da ides kod nekog alternativnog. Trenutno istina i nema alternative, market.ba je mrtav konj. Ali ako bi Pik postao takav da zaista vecini ne odgovara raja bi posla negdje gdje im odgovara. Ipak, trenutni Pik ocito odgovara velikom broju korisnika i oni mogu da posluju dobro.
dgL_

#112 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

Dope_Man wrote:
dgL_ wrote:

To ti je kapitalizam, oni nude uslugu a na tebi je da li ces da platis za tu uslugu ili da ides kod nekog alternativnog. Trenutno istina i nema alternative, market.ba je mrtav konj. Ali ako bi Pik postao takav da zaista vecini ne odgovara raja bi posla negdje gdje im odgovara. Ipak, trenutni Pik ocito odgovara velikom broju korisnika i oni mogu da posluju dobro.
Od reklama tipa euroclass gorivo, ili kramar auto kuca pa do raznoraznih drugih koje izbacuje kad otvoris PIK ili nrki artikal itekako se to masno naplacuje... Pa PIK kao PIK je prije fakticki zivio od toga... Malo ko je opste uzimao te kredite... Sad lagano to svode da neces moci nista bez kredita... Vrlo lako moguce da ce raja preuzeti neki alternativni nacin prodaje ili kupovine putem neta... Vidjecemo... Vrlo lako mogu shebat sami sebe sa ovim kako su krenuli, iako kazes i sam da su No.1 a ko je no.1 i nema konkurenciju, naredni koraci su jasni...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#113 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by mali_milojica »

I treba da naplacuje,ali firmama,nikako privatnim licima. Ima 5 stanova,5 kuca,auta,tel. Naplacuj mu objave i sve. Ako neko ima 1-2 tel ili auta ili 1 stan,nemoj nista naplacivati.
JedanOdBraceMorica

#114 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by JedanOdBraceMorica »

Meni je najgore kad pitam za cijenu a on mi odgovori PM, ne znam jel misli na private mesaage ili me upravo otjerao tamo gdje sam bio 9 mjeseci :roll:
mad_max_ba

#115 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by mad_max_ba »

JedanOdBraceMorica wrote:Meni je najgore kad pitam za cijenu a on mi odgovori PM, ne znam jel misli na private mesaage ili me upravo otjerao tamo gdje sam bio 9 mjeseci :roll:
A i pitas javno
JedanOdBraceMorica

#116 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by JedanOdBraceMorica »

mad_max_ba wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Meni je najgore kad pitam za cijenu a on mi odgovori PM, ne znam jel misli na private mesaage ili me upravo otjerao tamo gdje sam bio 9 mjeseci :roll:
A i pitas javno
A jok nego cu mu poslati poruku enkriptovanu u 256 bita po kuriru specijalno obucavanom u tajnom trening kampu KGBa... Pa ne kupujem Vijecnicu bog te
mad_max_ba

#117 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by mad_max_ba »

JedanOdBraceMorica wrote:
mad_max_ba wrote:
A i pitas javno
A jok nego cu mu poslati poruku enkriptovanu u 256 bita po kuriru specijalno obucavanom u tajnom trening kampu KGBa... Pa ne kupujem Vijecnicu bog te
Amater
Mlad i Nevin

#118 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Mlad i Nevin »

Sad ljudi na fb prave grupe u fazonu kupi prodaj tako da se i taj vid oglasa sve vise koristi a besplatno. Sipak cu im placat kredite i trpit debile koji mi pisu koliko je za mene a nikad se nismo vidjeli, koliko za suh kes, pase li krava itd.
dgL_

#119 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by dgL_ »

Mlad i Nevin wrote:Sad ljudi na fb prave grupe u fazonu kupi prodaj tako da se i taj vid oglasa sve vise koristi a besplatno. Sipak cu im placat kredite i trpit debile koji mi pisu koliko je za mene a nikad se nismo vidjeli, koliko za suh kes, pase li krava itd.
Na tim grupama mozes prodati samo nesto sto dajes za 30% realne cijene... Nikad nista nisam prodao iako sam stavljap u pojedine grupe neke stvari... Tu su klasicni sverceri koji ce uzet nesto sto valja za haman dzaba...
Dope_Man

#120 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

Mlad i Nevin wrote:Sad ljudi na fb prave grupe u fazonu kupi prodaj tako da se i taj vid oglasa sve vise koristi a besplatno. Sipak cu im placat kredite i trpit debile koji mi pisu koliko je za mene a nikad se nismo vidjeli, koliko za suh kes, pase li krava itd.
Ne mogu te grupe konkurirati piku ili bilo kojoj platformi namjenjenoj prodaji iz jednostavnog razloga sto facebook, barem jos, nema takve opcije kakve imas na pik, ebay itd.. dakle da trazis artikle po kategorijama, karakteristikama itd.. Mada me ne bi nimalo cudilo da polako facebook uvede i takve funkcije, cini mi se da su se malo vise fokusirali na tu online prodaju preko facebooka i da polako dodaju sve vise opcija za to.
citroen xm

#121 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by citroen xm »

Ma OLX ili još uvijk od milja zvan PIK je postao sinonim za internet oglasnik. Teško ovde kod nas neki internet oglasnik može da ugrozi OLX, pogotovo jer treba da krene od početka. OLX je inače odličan, a to što ima levata je druga stvar i cijena otvorenosti oglasnika.

Ja sam oglašavao jednu nekretninu baš nedavno, nekoliko auta itd... i koliko se sjećam nikada nisam platio ništa sem kada sam želio istaći oglas. A vala ako će mi oglasnik pomoći da lakše prodam nešto od par hiljada ili desetina hiljada KM, nije problem ni dati te 2-3 marke.
johntra

#122 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by johntra »

Pa isto kao da je PIK kredit hiljadu maraka...svi bi se karali da im ne uđe...ljudi moraju plaiti zaposlenike...mislim da imaju oko 10-ak zaposlenih, ako ne i više...ne radi to jedan čovjek...
ja sam dosta stvari prodao na taj način, a iskreno, nikad mi se nije žurilo, tako da mi PIK kredit i ne igra neku veliku ulogu...imam kredita uvijek i platim ponekad da se vrati u vrh...tri auta sam prodao, najbrže 159-ku, koja je otišla za sedam dana... :D
ko traži da nešto kupi, naći će to i bez toga da je neki oglas izdvojen ili uokviren...
tempuser

#123 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by tempuser »

johntra wrote:Pa isto kao da je PIK kredit hiljadu maraka...svi bi se karali da im ne uđe...ljudi moraju plaiti zaposlenike...mislim da imaju oko 10-ak zaposlenih, ako ne i više...ne radi to jedan čovjek...
ja sam dosta stvari prodao na taj način, a iskreno, nikad mi se nije žurilo, tako da mi PIK kredit i ne igra neku veliku ulogu...imam kredita uvijek i platim ponekad da se vrati u vrh...tri auta sam prodao, najbrže 159-ku, koja je otišla za sedam dana... :D
ko traži da nešto kupi, naći će to i bez toga da je neki oglas izdvojen ili uokviren...
Upravo tako, daj dzaba pik, daj dzaba parking, daj dzaba ovo - oni, svi bi se al da se ne placa... Eto idi ti na posao dzaba kad ti je takav rezon!
Nego nisam znao da je oshla 159-ka, sta se trenutno rabi?
johntra

#124 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by johntra »

Otišla je zbog finansijskog aspekta, bila kod mene mjesec dana...morao sam je prodati...inače ne bi...bila je malo povoljnija od ostalih, a bila u dobrom stanju...iskreno, nikad više poruka nisam dobio na PIK-u, baš sam se iznenadio...
sad gonjam turčina...Megane Sedane 1,6, kupio od jednog funkcionera iz sindikata... :D
tempuser

#125 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by tempuser »

johntra wrote:Otišla je zbog finansijskog aspekta, bila kod mene mjesec dana...morao sam je prodati...inače ne bi...bila je malo povoljnija od ostalih, a bila u dobrom stanju...iskreno, nikad više poruka nisam dobio na PIK-u, baš sam se iznenadio...
sad gonjam turčina...Megane Sedane 1,6, kupio od jednog funkcionera iz sindikata... :D
Jbga bice auta, ali razmijem...
Post Reply