Dzemal Bijedic

Post Reply
aratet

#101 Re: Dzemal Bijedic

Post by aratet »

Fudo387 wrote:
DaysleepeR wrote:nisi u SFRJ na cestu smio izaćine znam ko snimi onakve filmove, odakle onakva muzika dođe i oni tekstovi i onoliki broj medija
Pa eto pustaju ti i danas na pederalnoj partizanske filmove, sta...
Svi filmovi na isti fazon, iz neke magle iskoci Bata i pomlati osam ss divizija, na kraju samo Ljubisa zagine....
I to film?
Bjezi ti...
A Kusturica, a Kenovic?

Ovi danas sto snimaju filmove, vecina je ratna patetika, to dominira.
Fudo387

#102 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

aratet wrote:
Fudo387 wrote:
DaysleepeR wrote:nisi u SFRJ na cestu smio izaćine znam ko snimi onakve filmove, odakle onakva muzika dođe i oni tekstovi i onoliki broj medija
Pa eto pustaju ti i danas na pederalnoj partizanske filmove, sta...
Svi filmovi na isti fazon, iz neke magle iskoci Bata i pomlati osam ss divizija, na kraju samo Ljubisa zagine....
I to film?
Bjezi ti...
A Kusturica, a Kenovic?

Ovi danas sto snimaju filmove, vecina je ratna patetika, to dominira.
Sta?
Meni je to dosadno.
Ja ga jebem ko pri zdravoj svijesti, nenadrogiran, moze gledati Perhana kako ocima ganja kasike i guske.
Nije zdrav da Bog kaze...
aratet

#103 Re: Dzemal Bijedic

Post by aratet »

Fudo387 wrote:[

Sta?
Meni je to dosadno.
Ja ga jebem ko pri zdravoj svijesti, nenadrogiran, moze gledati Perhana kako ocima ganja kasike i guske.
Hoces da kazes da onolike nagrade koje je dobio za svoje filmove su mu dali ljudi koji nemaju zdravu svijest?
I doli bel i dom za vjesanje i otac na sluzbenom putu su vrhunski filmovi, to vidi svako ko ima oci.
DaysleepeR

#104 Re: Dzemal Bijedic

Post by DaysleepeR »

Sjećaš li se Doli Bel - direktno šprdanje sa sistemom komunizma
Otac Na službenom putu - brutalna kritika sistema koji zatvara ljude ako šta pisnu šta ne treba u vrijeme kada je Tito rekao ne Staljinu

najgledanija dva filma SFRJ, Kusturica mogao šta je htio, Avdo Sidran kao scenarista svoju slavu zaradio tada
Fudo387

#105 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

aratet wrote:
Fudo387 wrote:[

Sta?
Meni je to dosadno.
Hoces da kazes da onolike nagrade koje je dobio za svoje filmove su mu dali ljudi koji nemaju zdravu svijest?
I doli bel i dom za vjesanje i otac na sluzbenom putu su vrhunski filmovi, to vidi svako ko ima oci.
Izostavio si teske droge.
Fudo387

#106 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

DaysleepeR wrote:Kusturica mogao šta je htio
E pa ne moze vise.
Lako mu je bilo snimati gluposti kad mu ukazom komiteta drugovi doznace sredstva za snimanje.
Prvi put kad je pokusao u ozbiljnim vodama, sa ozbiljnim ljudima, napravio je kitu i dobio nogu.
Sad neka sadi maline i pravi dzemove po nekim vukojebinama. Sto je snimao, snimao je. On se bas vratio korijenima. :D
Challenger__

#107 Re: Dzemal Bijedic

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:...
Ne valja ti ni Džemo, ko ti valja onda? BTW, reci mi kada počinje show kod vas (inauguracioni govor)?
Fudo387

#108 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:...
Ne valja ti ni Džemo, ko ti valja onda? BTW, reci mi kada počinje show kod vas (inauguracioni govor)?
http://www.msn.com/en-us/news/video/liv ... spartanntp

Ne znam sta ce ti to, al' eto pa gledaj ako te zanima.
Challenger__

#109 Re: Dzemal Bijedic

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:http://www.msn.com/en-us/news/video/liv ... spartanntp

Vanjska politika je moj domen. Iz inauguracionog govora se što-šta može iščitati. Toliko.
Fudo387

#110 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:http://www.msn.com/en-us/news/video/liv ... spartanntp

Vanjska politika je moj domen. Iz inauguracionog govora se što-šta može iščitati. Toliko.
Ho's da ti unaprijed kazem sta ce reci u tom govoru? :D
Challenger__

#111 Re: Dzemal Bijedic

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Ho's da ti unaprijed kazem sta ce reci u tom govoru? :D
Hajde!

8-)
aratet

#112 Re: Dzemal Bijedic

Post by aratet »

Fudo387 wrote:
DaysleepeR wrote:Kusturica mogao šta je htio
E pa ne moze vise.
Lako mu je bilo snimati gluposti kad mu ukazom komiteta drugovi doznace sredstva za snimanje.
Prvi put kad je pokusao u ozbiljnim vodama, sa ozbiljnim ljudima, napravio je kitu i dobio nogu.
Sad neka sadi maline i pravi dzemove po nekim vukojebinama. Sto je snimao, snimao je. On se bas vratio korijenima. :D
Da li ti to hoces da kazes da su festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji neozbiljni?
DaysleepeR

#113 Re: Dzemal Bijedic

Post by DaysleepeR »

Džemal Bijedić je direktno zaslužan što je sve i jedan iole veći gradić u BiH u SR BiH imao fabriku koja je direktno izdržavala ljude koji su tu živjeli.

Od jedne Srebrenice za koju do rata i genocida niko nije čuo pa nadalje.

Danas u BiH imaš mjesta koja doslovno odumiru jer je nova vlast sistemski uništavala iste kako bi bile prodane za marku lokalnim kabadahijama.

Nijedna druga republika bivše YU nije imala takvu situaciju...

Pa vi pričajte nebuloze
Fudo387

#114 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Ho's da ti unaprijed kazem sta ce reci u tom govoru? :D
Hajde!

8-)
Koga nismo jebali, neka se pripremi.
:D
Kraj transkripta.
Challenger__

#115 Re: Dzemal Bijedic

Post by Challenger__ »

Ma jok... Ova administracija je jackpot za Grčku.
Fudo387

#116 Re: Dzemal Bijedic

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:Ma jok... Ova administracija je jackpot za Grčku.
Ti poredis trgovce kozama, feta sirom i maslinama sa ovim mafijasima?
Bas si neozbiljan.
Necemo se smiriti dok vam Sibir ne otmemo.
Bolje da ga prodate k'o Aljasku nego da vas gnjavimo na slamcicu godinama. :D
Challenger__

#117 Re: Dzemal Bijedic

Post by Challenger__ »

Samo naprijed Fudo.
The 51st State

#118 Re: RE: Re: Dzemal Bijedic

Post by The 51st State »

DaysleepeR wrote:Džemal Bijedić je direktno zaslužan što je sve i jedan iole veći gradić u BiH u SR BiH imao fabriku koja je direktno izdržavala ljude koji su tu živjeli.

Danas u BiH imaš mjesta koja doslovno odumiru jer je nova vlast sistemski uništavala iste kako bi bile prodane za marku lokalnim kabadahijama.

Pa vi pričajte nebuloze
Srebrenica kad je bila grad Sarajevo nije bilo toponim. Sarajlijama je duznost osim da popuju i lamentiraju nad komunizmom i nesto procitaju.
DaysleepeR

#119 Re: RE: Re: Dzemal Bijedic

Post by DaysleepeR »

The 51st State wrote:
DaysleepeR wrote:Džemal Bijedić je direktno zaslužan što je sve i jedan iole veći gradić u BiH u SR BiH imao fabriku koja je direktno izdržavala ljude koji su tu živjeli.

Pa vi pričajte nebuloze
Srebrenica kad je bila grad Sarajevo nije bilo toponim. Sarajlijama je duznost osim da popuju i lamentiraju nad komunizmom i nesto procitaju.
tako je. uz kopanje srebra, naši preci su uspješno proizvodili i akumulatore za konje i zaprežna kola
The 51st State

#120 Re: Dzemal Bijedic

Post by The 51st State »

Pa u to vrijeme bitniji grad za Rim nego Sarajevo recimo danas za region. Nije istorija 50 godina titoizma i samoupravljanja ali ja to svakako onako malo da se osvrnem na nadmenost u komunikaciji.
DaysleepeR

#121 Re: Dzemal Bijedic

Post by DaysleepeR »

The 51st State wrote:Pa u to vrijeme bitniji grad za Rim nego Sarajevo recimo danas za region. Nije istorija 50 godina titoizma i samoupravljanja ali ja to svakako onako malo da se osvrnem na nadmenost u komunikaciji.
Hvala ti što si se osvrnuo. Jest da si fulio poentu. Al hajd.
The 51st State

#122 Re: Dzemal Bijedic

Post by The 51st State »

Izvini, osim djelomicno ili potpuno pogresnih informacija i zakljucaka nema jasne poente u tvom postu.
Gojeni H

#123 Re: Dzemal Bijedic

Post by Gojeni H »

Banksy wrote:
Kako ja vidim, a ne mora biti da sam u pravu, dvadeset godina nakon rata, u društvenom smislu sve je u degradaciji, u materijalnom i kulturnom kolapsu, a Bošnjaci izbačeni iz predratne proevropske putanje zapadnog civilizacijskog kruga, pa ubačeni u mašinu bogatih, ali civilizacijski zaostalih arapskih zemalja i retrogradne Turske koja se polako pretvara u sultanat, tako da u ovom trenutku mlađima ne ostavljamo bogzna šta kao temelj i smjernicu. Čak i državu za koju mislimo da smo se izborili, čak ni za nju više nemamo garancije.
Šta hoću reći :D veće je ono što su, za Bosnu, a posebno za Bošnjake, ostavili Džema i društvo, pogotovo imajući u vidu šta su zatekli, od onoga što ćemo im ostaviti mi.
Mozda ja nisam u pravu :D , ali u moralno-drustvenom smislu u degradaciji je skoro kompletan dunjaluk.
Bosnjaci nisu mogli biti izbaceni iz putanje zapadnog civilizacijskog kruga jer u tom krugu nikada nisu ni bili. Mogli su biti izbaceni iz istocnoevropsko-komunistickog civilizacijskog kruga. Iz tog kruga su se dobrovoljno ispalile skoro sve bivse sovjetske satelitske drzave.
Slazem se da su arapske zemlje civlizacijski zaostale zemlje, isto kao sto se slazem da se Turska pretvara u drustvo jednog lica.

Ono sto ostravljamo buducim generacijama, barem se nadam, je stvar koja se ne moze kvantificirati, a to je osjecaj da si ravnopravan covjek, nista ni bolji ni drugi od ostalih osim po civilizacijskim dostignucima. Da li ce zivjeti u pravednom drustvu je do nas i do njih.
Mozdaa bi bila sva sreca da zivimo na ostrvu, da smo Japanci, i da smo svi k'o jedan i u dobru i u zlu, da od svakog posla pravimo umjetnost, ali mi smo tu gdje smo ... sa svim dobrim i losim stvarima koje se vezu za nas geografski polozaj i za nasu historiju.

Dzemo je Dzemo, a "drustvo" je drustvo, inace cu pomisliti da u to "drustvo" ubrajas Dobricu Cosica, npr.?
"SKOJ-evci" su predvodili borbu za Veliku Srbiju, zar ne?
Gojeni H

#124 Re: Dzemal Bijedic

Post by Gojeni H »

The 51st State wrote:Izvini, osim djelomicno ili potpuno pogresnih informacija i zakljucaka nema jasne poente u tvom postu.
:lol: :thumbup:
Gojeni H

#125 Re: Dzemal Bijedic

Post by Gojeni H »

Pa vi pričajte nebuloze
Neznalicama zaista nije mjesto na ozbiljnim temama.
Post Reply