Zvizdić u Beogradu

Post Reply
Fudo387

#101 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
?
Vucic se pokajao.
On je isto govno kao i 90ih, s tim sto je sad daleko opasniji po okolinu.
Banksy

#102 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Neka razgovaraju, da se Bog d'o dogovore
Oko čega?
Dva su puta: jedan je nedjeljiva Bosna, drugi je Dodikov secesionizam.
Nismo u konfliktu, ne postoji nikakav proces. Oko čega tu može biti ''dogovora'' i ''sporazuma''?
Kikibombona

#103 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote:
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastat će se u ponedjeljak sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

U cilju nastavka dijaloga i jačanja dobrosusjedske saradnje dvije države, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prihvatio je poziv premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića da zvanično posjeti Republiku Srbiju u ponedjeljak (23. januar 2017.godine).
Par pitanja...

- Otkud ovo, odjednom? (ako je bilo ranije najavljeno, neka me neko ispravi - jer nije praksa da se sastanci premijera dogovaraju tek sedmicu unaprijed)

- Zašto je prihvaćen poziv, imajuću u vidu nedavne postupke Vlade Srbije?

- Koja je agenda razgovora, preciznije šta koji kurac imamo pričati s njima kada okolo prijete ratom i u susjedne zemlje ubacuju terorističke grupe?
Koja je bila agenda Bakirovog sobeta sa Miloradom, kad je Mile bio sa guzicom uz zid?
Isto kao i sada: saving private Chetnick.
Srbija se pokrmacila sa svim susjedima, pa je Denis u akcija spasavanja dobrih odnosa, po pristupacnoj ceni od jedne porcije svinjskog lesa, jedne flase brlje i neke sljunkare sa splavova.[/quote]

Aj ne zajebavaj. Ako u Srbiji ima icega da valja, onda brate ima dobre svinjetine, rakije i picetine. :thumbup: :D
Challenger__

#104 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

Hemel wrote:sve je do srpske politike. kljucevi mira i razdora na balkanu.
I za rat i za mir je potrebno najmanje dvoje. Ključ stabilnosti/nestabilnosti, mira i rata u BiH su stabilni srpsko-bošnjački, bošnjačko-srpski odnosi. Do sada su to bili samo pokolji i konfrontacije, krajnje je vrijeme probati nešto novo - odsustvo konfrontacija.

Zato, podrška Denisu, podrška reisu i svima ostalima koji pokušavaju da spriječe već viđeno hiljadu puta - konrontaciju, rat i pokolje.

________
Challenger__

#105 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

Banksy wrote:Oko čega?
Oko mnogo čega. Mislim, ne moraš razgovarati, pokolji su ovdje jedina tradicija, nastavi je.

Apsolutno netačno da su to jedina dva puta.
Fudo387

#106 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Oko mnogo čega. Mislim, ne moraš razgovarati, pokolji su ovdje tradcija, nastavi je.

Koji je treci?
Da se svi djuture pripoje ruskoj pederaciji?
Challenger__

#107 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Koji je treci?
To pitaj Zvizdića i reisa.
SkyLimit

#108 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by SkyLimit »

- Hrvatska gusla o opasnosti od strane radikalnih muslimana u BiH

- Srbija najavljuje nove bitke i da niko ne smije da ih bije

- Bošnjaci kontaju hoće li u subotu na nastup Goce ili Joce i konfuzno spominju nekakve unaprijed na propast osuđene historijske sporazume

Imate li deja vu?
RNG_25

#109 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by RNG_25 »

Challenger__ wrote:
I za rat i za mir je potrebno najmanje dvoje.
Zapravo, dok je za rat zaista potrebno dvoje, za mir je potrebno samo jedno od dvoje. A šta ćemo sa drugim? Pa istrijebiti ga, naravno. Kada više drugog ne bude, mira će sigurno da bude. Nakratko, bar.
Ključ stabilnosti/nestabilnosti, mira i rata u BiH su stabilni srpsko-bošnjački, bošnjačko-srpski odnosi. Do sada su to bili samo pokolji i konfrontacije, krajnje je vrijeme probati nešto novo - odsustvo konfrontacija.
Traćenje truda. Ti "pokušaji" su uglavnom patetično asimetrično moljakanje za mir od strane bošnjaka. Mir koji se kupi na koju deceniju, a onda repriza nečeg drugog.
Zato, podrška Denisu, podrška reisu i svima ostalima koji pokušavaju da spriječe već viđeno hiljadu puta - konrontaciju, rat i pokolje.
Pokušavaju je ovdje ključna stvar. Pokušaji koji su mali, nedovoljni i svejedno uzaludni.
Last edited by RNG_25 on 16/01/2017 20:47, edited 1 time in total.
Fudo387

#110 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Koji je treci?
To pitaj Zvizdića i reisa.
Pa ne pisu oni ovdje vec ti iznosis misljenje.
Dakle, sta ti je na pameti, ili si samo onako nesta reda radi bubno?
Banksy

#111 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Oko mnogo čega. Mislim, ne moraš razgovarati, pokolji su ovdje jedina tradicija, nastavi je.

Pustimo ''pokolje'',
Pitam te vrlo jasno i jednostavno pitanje: ako imaš spor, zapravo atake, oko samo jedne stvari, a to je samostalnost i nedjeljivost Bosne, oko čega su tu treba dogovarati i sporazumjevati?

Koji je to treći put i otkud sad uopće uvođenje trećeg puta oko već faktičkog, postojećeg stanja samostalne, nedjeljive Bosne?
Last edited by Banksy on 16/01/2017 20:48, edited 1 time in total.
Ripicipi

#112 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Ripicipi »

RNG_25 wrote:
Challenger__ wrote:
I za rat i za mir je potrebno najmanje dvoje.
Zapravo, dok je za rat zaista potrebno dvoje, za mir je potrebno samo jedno od dvoje. A šta ćemo sa drugim? Pa istrijebiti ga, naravno. Kada više drugog ne bude, mira će sigurno da bude. Nakratko, bar.
Ključ stabilnosti/nestabilnosti, mira i rata u BiH su stabilni srpsko-bošnjački, bošnjačko-srpski odnosi. Do sada su to bili samo pokolji i konfrontacije, krajnje je vrijeme probati nešto novo - odsustvo konfrontacija.
Traćenje truda. Ti "pokušaji" su uglavnom patetično asimetrično moljakanje za mir od strane bošnjaka. Mir koji se kupi na koju deceniju, a onda repriza nečeg drugog.
Pokušavaju je ovdje ključna stvar. Pokušaji koji su mali, nedovoljni i svejedno uzaludni.

________
[/quote]

Dobro, hajd nam sad ti fino reci sta treba?
Bosnjaci su bas u nekom transu da su dovoljno jaki da mogu sta hoce... cak i rascistiti Bosnu, kao samo da hoce bla bla.
Challenger__

#113 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

RNG_25 wrote:Pokušavaju je ovdje ključna stvar. Pokušaji koji su mali, nedovoljni i svejedno uzaludni.
"Blagosloveni mirotvorci..."
Kikibombona

#114 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:Srpska Demokratska Akcija ponovo u - akciji. :mrgreen:
SDA mediji u akciji,

Vuk Drašković za Klix.ba: Vjerujem u historijsko pomirenje Srba i Bošnjaka,
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vuk-dra ... /170116029
SDA službenici također,

Ogromna podrška reisovoj inicijativi za srpsko-bošnjački sporazum
http://vijesti.ba/clanak/343818/ogromna ... i-sporazum
forumski mirotvorci su već na liniji...

Hoćemo li to opet Tunju u Beograd ili ovo ide Zvizdić?
Ovo opasno smrdi na dogovor na relaciji Putin - Erdogan. Vrijeme ce pokazati.
RNG_25

#115 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by RNG_25 »

Challenger__ wrote:
RNG_25 wrote:Pokušavaju je ovdje ključna stvar. Pokušaji koji su mali, nedovoljni i svejedno uzaludni.
"Blagosloveni mirotvorci..."
Ne razumijem svrhu ovog citata(?), a pisana riječ ima i previše mogućnosti interpretacija, pa radije ne bih ni da komentarišem nešto konretno u ovom slučaju.
PM72

#116 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:
?
Vucic se pokajao.
Fudara moj pošteni,
Vučić je zeru stariji od mene.Ja pođem od sebe da nisam isto mislio i razmišljao prije 25 godina i sad.Prije 25 godina da sam imao atomsku bombu rokno bi je na Beograd a sad ne bih nikom ni čvoku opalio.prije 25 godina molio sam Boga da mi koji izađe pred nišan a sad neću da opalim ni dijabolu iz vazdušne puške.

Vučić ima gard,stav i muda što nijedan naš političar nema.Voljeli ga ili ne.
Challenger__

#117 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

Banksy wrote:Pustimo ''pokolje''
Ne, neću da pustim, niti su pod navodnicima.
Pitam te vrlo jasno i jednostavno pitanje: ako imaš spor, zapravo atake, oko samo jedne stvari...
Ako razgovaraš, slušaš. Pa ako čuješ, vidiš da nije samo jedna stvar. Razgovor, dijalog, nije autizam.

Inače, ta jedna stvar je, u stvari, nedostatak dijaloga, pa se onda ide u različitim smjerovima koji opet završe pod tvojim navodnicima.
Challenger__

#118 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Challenger__ »

Da se ne ponavljamo... Imamo likove koji nešto pokušavaju. Što se mene tiče, neka pokušavaju. Ako propadne, pa neće biti prvi put, biće kao uvijek do sada.

________
Banksy

#119 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:Srpska Demokratska Akcija ponovo u - akciji. :mrgreen:
SDA mediji u akciji,

Vuk Drašković za Klix.ba: Vjerujem u historijsko pomirenje Srba i Bošnjaka,
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vuk-dra ... /170116029
SDA službenici također,

Ogromna podrška reisovoj inicijativi za srpsko-bošnjački sporazum
http://vijesti.ba/clanak/343818/ogromna ... i-sporazum
forumski mirotvorci su već na liniji...

Hoćemo li to opet Tunju u Beograd ili ovo ide Zvizdić?
Ovo opasno smrdi na dogovor na relaciji Putin - Erdogan. Vrijeme ce pokazati.
Moguće. Ovo iznad ide iz vrha SDA, ovo su nalozi i izvršavanje naloga, to je jedino sigurno.

Zabrinjava što za to vrijeme Dodik aktivno radi na destrukciji BiH, a SDA šuti.
Ako je i to dio dogovora, onda se bojim onog što slijedi...
Banksy

#120 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Banksy wrote:Pustimo ''pokolje''
Ne, neću da pustim, niti su pod navodnicima.
Pitam te vrlo jasno i jednostavno pitanje: ako imaš spor, zapravo atake, oko samo jedne stvari...
Ako razgovaraš, slušaš. Pa ako čuješ, vidiš da nije samo jedna stvar. Razgovor, dijalog, nije autizam.

Inače, ta jedna stvar je, u stvari, nedostatak dijaloga, pa se onda ide u različitim smjerovima koji opet završe pod tvojim navodnicima.
Ne želim da širim o pokoljima, ne želim OT-e, otvori temu, pa ćemo naširoko,

Vratimo se temi,

BiH je samostalna i nedjeljiva, oko čega će se Sarajevo i Beograd ''dogovarati'' i ''sporazumjevati''?
Last edited by Banksy on 16/01/2017 20:59, edited 1 time in total.
Hemel

#121 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Hemel »

PM72 wrote:
Fudara moj pošteni,
Vučić je zeru stariji od mene.Ja pođem od sebe da nisam isto mislio i razmišljao prije 25 godina i sad.Prije 25 godina da sam imao atomsku bombu rokno bi je na Beograd a sad ne bih nikom ni čvoku opalio.prije 25 godina molio sam Boga da mi koji izađe pred nišan a sad neću da opalim ni dijabolu iz vazdušne puške.

Uljuljani puskomitraljezac.

I prije onog rata ne bi pticu kao ni sada...ma ko te pita...za rat je potrebno jednu a drugi mora htio ne htio.

Vucic nista nije promijenio osim odijela i sto mu bas okolnosti ne idu na ruku.

Poslije Milosevica niko jos ne spomenu da bi ratovao osim njih dvojice V/N. Sreca pa nema one sile koju su imali.
FreakyStyley

#122 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by FreakyStyley »

Ko nas, bre, zavadi?

Tipujem na Jevreje, Vatikan i Ameriku.

"Za rat je potrebno dvoje." OK, Alije, ali za agresiju je potrebno jedno.

SDA (Srpska Demokratska Stranka) kolaborira sa neprijateljima, rasprarcava BiH sa Srbocetnicima i Ustasama. Blago nama. Hocemo se opet iscudjavat kad sve ode u kurac?

Ko je za da smislimo koji vic, mogu i slike i memeovi, u skladu s vremenom?

Lagano pozvat Vucica, Dodika, Seselja i Nikolica u Sarajevo da im pruzimo ruku pomirenja, jer to je nasa odgovornost. Pruzicemo je kako su i Jevreji trebali nacistima nakon WW2, jel tako? Predlazem da dodju u Sarajevo i da se ispred predsjednistva postavi zastava BiH pa da se lagano, zajedno s Covicem, Bakirom i Ivanicem ispisaju po njoj. :thumbup:

Kada apsolutno nimalo svijesti i pameti nemamo, ni ne zasluzujemo bolje. Ozbiljno. Ne zasluzujemo. Fuj.
House

#123 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by House »

daleko im kuća bila.
RNG_25

#124 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by RNG_25 »

Ripicipi wrote:Dobro, hajd nam sad ti fino reci sta treba?
Bosnjaci su bas u nekom transu da su dovoljno jaki da mogu sta hoce... cak i rascistiti Bosnu, kao samo da hoce bla bla.
Moje nije da nudim rješenja, na možebitnu žalost, ali mogu ponuditi djelić toga. Djelić. Primjerice, promjena svijesti u to da opstanak >>> sve ostalo. To znači: opstanak >>> istina, opstanak >>> dobro i td.

Drugo, bošnjaci se moraju prestati zadovoljavati sa ulogom sluga svojih susjeda, jer iako kratkoročno to znači opstanak, dugoročno to znači siguran nestanak (jer, kada ti susjedi uvide da su bošnjaci slabi i da ih ne trebaju, onda slijedi... šta već slijedi). Obrnuto, ne imati ulogu sluga je svakako neposredno opasnije, no preživi li se neposredna opasnost - osigurana je i budućnost. Bar neko vrijeme.

Treće, bošnjaci se moraju prestati zadovoljavati da imaju "svoj komad zemlje i to je to". Nažalost, valjda, svijet funkcioniše po principu da, prije ili kasnije, neko poželi tvoj komad zemlje. Prije ili kasnije, pod uvjetom opstanka i prosperiteta, bošnjaci bi morali izvršiti ekspanziju svoje moći. Radi opstanka. To ne znači nužno teritorijalnu ekspanziju, već ekspanziju bilo koje vrste koja osigurava superiornost u regiji. Kao što npr. Izrael radi sa Amerikom, koju koriste za vlastite interese. Ovaj paragraf, doduše, predstavlja radije dugoročni cilj i više služi kao digresija. Prioritet jeste promjena svijesti i ponašanja.
Fudo387

#125 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote:
?
Vucic se pokajao.
Fudara moj pošteni,

On je ultradesnicar, nacista i vrlo moguce buduci ratni zlocinac. Ti si jarane, bosanska dobricina. Pite, picke i cevapa.
Mijesas babe i zabe.
Post Reply