Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#101 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

:lol: :lol: :lol:

ja samo prenosim cinjenice i racunam pare ... i kazem kako rezonuje prosjecan zapadnjak iz jedne zemlje sportski nastrojenih mrsavih ljudi u top formi

koji imaju gotovo isto stav prema masnoj hrani, satkisima, slanoj (nama normalno slanoj) hrani ... koji imaju mijeko sa 0% masti itd ...

moj stav je da je pretjerano ... i ja pripadam ovom mentalitetu gdje je cigara kao casa vode, ono dio zivota ...
Last edited by uglavnomja on 17/01/2017 13:06, edited 1 time in total.
MyTao

#102 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

belfy wrote:
MyTao wrote: Jao :-)

Dobro znas li ti da postoje stvari koje na javnim mjestima svi dijelimo? Zasto bi ja kao nepusac imao razumjevanje za pusace koji zele da truju mene... Sve dok to rade samo sebi u svojoj sobi, onda me zaboli ona stvar sta ko radi... moze se pucati heroinom ako to zeli... ne vidim problem u tome...

Ponasas se kao da je pusenje jebene cigare nesto urodjeno kao boja koze pa me pokusavas strpati u kos sa rasistama, nacionalistima itd... one koji ljude dijele na ove i one bla bla bla... ispadas smijesan. Ako te bas zanima ja licno mislim da bi sve droge trebale biti legalne, pa nek radi ko sta hoce... ali sloboda prestaje tamo gdje necije odluke uticu na zivot drugog covjeka... a kada ti zapalis cigaru u sobi sa drugim osobama ti definitivno utices na njihovo zdravlje, tako da slobode za to nema... kao sto je i ne treba biti.
i ti sada bacas malo van vinkla... ne puse pusaci da bi tebe trovali, nego sebe. pusenje, dok je legalno, ne bi trebalo predstavljati problem na ulici. pa vidi i ovo boldovano sto si stavio. ako se kanabis sutra legalizuje, ti bi se zalio da neko ko to pusi na ulici zeli tebe da nadrogira... nigdje veze.

i za kraj da dodam i jednu sitnicu. ti i kada popijes sa nekim u sobi mozes uticati na njegovo zdravlje, i to nema nikakve veze ni sa ovim sto pises, niti sa temom na kojoj se javljas... smanji ribu jebiga.
E jbg... second hand smoking nije bezopasna stvar. Kada neko odluci da truje sebe kroz duhan to utice na sve oko njega... cak postoje istrazivanja koja kazu da second hand smoking nanosi vise stete nego first hand.

Pusiti cigaru u sobi punoj drugih ljudi nije isto kao i piti viski... ne mogu da vjerujem da uopste moram da raspravljam oko toga.

Ovaj seln je prolupao jadnicak misli da je isto roditi se kao crnac ili homoseksualac i pusiti cigare :-)
MyTao

#103 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

seln wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Scapegoat

U danasnjem dehumaniziranom drustvu, gdje neki mladoliki tipovi glatkog osmijeha propisuju sta je standard, a masa slijepo slusa, uvijek dobro dodje zrtveni jarac. Na Jevreje vise ne smiju (bar otvoreno), na homoseksualce takodje... dobro, nigger je siva zona, zvanicno ne smiju ni na njih, ali ih pod izlikom provodjenja zakona ubijaju ko miseve...
aliiiii... za potpuno legalnu mrznju, tu su pusaci. Sa istim onim prorockim zarom kojim su Jevreje zvali trovacima bunara i kradljivcima djece, danas se pusaci nazivaju trovacima cistog (buahahahhahahah) zraka, neprijateljima zajednice koji trose zajednicki novac...
sljedeci na listi za odstrel su gojazni. Vec se pocinje mutiti i protiv njih (vitki, branite se! ne kupujte kod debelih!)...
a potpuno neprimjetno, bez osjetne kampanje, na rub drustva su gurnute razlicite kategorije stanovnistva.
Jeste li primjetili da je sramota biti star i imati bore? Jeste li i vi jedan od izroda koji nema sve ravne i bijele zube, prav nos, lijepo oblikovane usi, gustu kosu?
Cesto me strecne cinjenica da sam prozivio vise od pola zivota, da mi nije ostalo jos mnogo godina... ali, onda pogledam "vrli novi svijet" i kazem "eto vas tamo".
Covjek hladno u isti kos trpa pusace i jevreje, homoseksualce i kako to on voli da kaze "niggere" :roll: Da nije smijesno bilo bi tuzno...
cyprus

#104 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by cyprus »

Aman logike... I za selna, frapantno je... Ako kažeš nešto protiv pušačkog terora nad okolinom - ono to ti je isto ko da podržavaš holokaust :oops:
uglavnomja

#105 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

cyprus wrote:Aman logike... I za selna, frapantno je... Ako kažeš nešto protiv pušačkog terora nad okolinom - ono to ti je isto ko da podržavaš holokaust :oops:
ako zanemarimo selna :D

fakat je frapantno koliko finih, tihih, mirnih ljudi, koji postuju sve propise i zakone ... bukvalno poludi kad se spomene zabrana pusenja

i to poludi do tacke apsolutne antilogike :?:
seln

#106 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

Razumijem da ne razumijete. Jebemmubogadamujebem, kolicni mozak mora imati neko ako ne razumije par teza:
-s vama ne zelim biti ni u istoj drzavi, a kamo li u istoj sobi, kafani, mescemi, dvoru, indijanskom vigvamu, autobuskoj/zeljeznickoj/avionskoj stanici
-jos me niko nije morao opomenuti da pusim na zabranjenom mjestu, dakle o kojoj pizdinoj materi i teroru pricate?
-ljudi daju pare za alkohol, drogu, kurve, oruzje, soniplejstejsn, donacije partijama, pokemone, vazelin, smrdljiv sir.... ja dajem moje posteno zaradjene pare za cigare. U cemu je koje pizde materine problem?

Ai dzaba... hiljadita tema, milionti post.. i uvijek novi pravovjerni koji bifla imanske sartove.. amentu nepusenje, ve cist zrak, ve kafana samo za arijevce, ve bil vam postalo dosadno ponavljati se?

I za svaki slucaj, ako neki genetski otpad tj. pusac nije razumio, ponovite jos par puta... kako su nepusaci lijepi, pametni i imaju uspjeha kod treba i samo zele da ih onaj pusac sa Fidzi ostrva ostavi na miru, jer od smrada njegove cigare ne mogu disati.
uglavnomja

#107 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

seln wrote:Razumijem da ne razumijete. Jebemmubogadamujebem, kolicni mozak mora imati neko ako ne razumije par teza:
-s vama ne zelim biti ni u istoj drzavi, a kamo li u istoj sobi, kafani, mescemi, dvoru, indijanskom vigvamu, autobuskoj/zeljeznickoj/avionskoj stanici
-jos me niko nije morao opomenuti da pusim na zabranjenom mjestu, dakle o kojoj pizdinoj materi i teroru pricate?
-ljudi daju pare za alkohol, drogu, kurve, oruzje, soniplejstejsn, donacije partijama, pokemone, vazelin, smrdljiv sir.... ja dajem moje posteno zaradjene pare za cigare. U cemu je koje pizde materine problem?

Ai dzaba... hiljadita tema, milionti post.. i uvijek novi pravovjerni koji bifla imanske sartove.. amentu nepusenje, ve cist zrak, ve kafana samo za arijevce, ve bil vam postalo dosadno ponavljati se?

I za svaki slucaj, ako neki genetski otpad tj. pusac nije razumio, ponovite jos par puta... kako su nepusaci lijepi, pametni i imaju uspjeha kod treba i samo zele da ih onaj pusac sa Fidzi ostrva ostavi na miru, jer od smrada njegove cigare ne mogu disati.
s'o 'sujes jadan ne bio :D

de zapali da se smiris :gunjastajl:

ja pisem kako je vani, i zasto je tako kako je

i misim da je preekstremno
seln

#110 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

uglavnomja wrote:
seln wrote:Razumijem da ne razumijete. Jebemmubogadamujebem, kolicni mozak mora imati neko ako ne razumije par teza:

s'o 'sujes jadan ne bio :D

de zapali da se smiris :gunjastajl:

ja pisem kako je vani, i zasto je tako kako je

i misim da je preekstremno
Ama ne moras meni pisati, ja zivim "vani", sta god to znacilo. I ne idem u kafane otkako su ukinuli pusenje.
Nema problema, svi pokazatelji ukazuju na to da ugostiteljstvo ne trpi prevelike gubitke... super, pravi potez, mila majka... ali bez mene.
Smije li covjek sebi dopustiti mrvu principa u ovom danasnjem beskicmenom svijetu?
cyprus

#112 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by cyprus »

Uh, čim neko vako osuje, znaš da je dogorilo :-D
animals

#113 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Bio sam pusac 20 god..
ne pusim vec 9 god..
ali ova hajka na pusace mi nikako nije jasna..
toliko problema, toliko gladni, toliko ljudi umire od nezdrave hrane,
koja se uzgaja doslovno kemijom, radi brze i vece zarade..
a oni se obrusili na pusace..zasto pitam se..
stavljaju ona sranja od slika na pakla od cigareta,,
zasto ne stavljaju na kemijski uzgajanu hranu..
zasto ne stavljaju na auta..tolko ljudi pogine u njima..
zasto ne stavljaju na alkohol..
zasto na slatkise ne stavljaju slike debeli ljudi i pokvareni zubi..
zasto na MD, ne stave da je brza hrana stetna..
zasto milion drugi stetni stvari. a oni se obrusili na pusace..
kolektivno ludilo..
animals

#114 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Pa dokle je sve doslo,evo primjer..
covjek pusio na terasi i ovaj ga povis tuzio, kaze smeta mu dim..
dobio polovicnu presudu, ovaj dole ne smije pusiti na terasi u odredjeno vrijeme..
a stvarni problema , koji niko ne rijesava milion..
ali ne , najlakse je na pusacima skupljati poene..
animals

#115 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

I ako ce prestanak pusenja, rijesiti probleme covjecanstva, ja sam prvi za..
pa danasnji najveci problem u zapadnim zemljama su pusaci i vozaci auta..
a tu se najvece pare slivaju u drzavnu kasu..
jebo sve ostale probleme, ovo su dva najveca zla u danasnjem svijetu..
animals

#116 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Prije dvije god,ja sa zenomi mali na odmoru u Italiji..
sa nama zenina prijateljica.
one puse, ja ne..
sjednemo na terasu nekoga restorana, na svakom stolu pepeljara..
one zapale, napolju na terasi..
do nas neki Italijan, narucio jelo i poceo jesti..
kaze naama da prestanu pusiti, jer njemu smeta..
a ima unutra restoran, predvidjen za nepusace..
ja mu kazem,ovo je terasa svugdje su pepeljare i pusenje je dozvoljeno..
ali ne, zovekonobara, i zalimu se..
konobar ce mrtav hladan da se prestane pusiti jer gospodinu smeta..
jebo sam i Italiju i odmor..
tomi se toliko urezalo u pamcenje , da na samo pomen zabrane pusenje u lokalima bi ubijao..
Ljakan

#117 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Ljakan »

sherbett wrote:.onda sam im objasnjavala da mi to po sat dva sjedimo pricamo pijemo pusimo..ne mogu oni to da shvate
Normalno da ne mogu kad nisu ljudi bezposleni ko ti.
R A V E N

#118 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by R A V E N »

Pojedine poruke ovdje su toliko rage-inducing da jednostavno ne znam odakle da počnem!!!

Evo ovako sam rage-induced:

Image
:plesu: :mercireklama:
Gojeni H

#120 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Gojeni H »

seln wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Scapegoat

U danasnjem dehumaniziranom drustvu, gdje neki mladoliki tipovi glatkog osmijeha propisuju sta je standard, a masa slijepo slusa, uvijek dobro dodje zrtveni jarac. Na Jevreje vise ne smiju (bar otvoreno), na homoseksualce takodje... dobro, nigger je siva zona, zvanicno ne smiju ni na njih, ali ih pod izlikom provodjenja zakona ubijaju ko miseve...
aliiiii... za potpuno legalnu mrznju, tu su pusaci. Sa istim onim prorockim zarom kojim su Jevreje zvali trovacima bunara i kradljivcima djece, danas se pusaci nazivaju trovacima cistog (buahahahhahahah) zraka, neprijateljima zajednice koji trose zajednicki novac...
sljedeci na listi za odstrel su gojazni. Vec se pocinje mutiti i protiv njih (vitki, branite se! ne kupujte kod debelih!)...
a potpuno neprimjetno, bez osjetne kampanje, na rub drustva su gurnute razlicite kategorije stanovnistva.
Jeste li primjetili da je sramota biti star i imati bore? Jeste li i vi jedan od izroda koji nema sve ravne i bijele zube, prav nos, lijepo oblikovane usi, gustu kosu?
Cesto me strecne cinjenica da sam prozivio vise od pola zivota, da mi nije ostalo jos mnogo godina... ali, onda pogledam "vrli novi svijet" i kazem "eto vas tamo".
Pij Kolu i Red Bull, nemoj pusit', prati sta rade i govore Kardasijanka i Paf Dedi, naduvaj se s vremena na vrijeme s isprobanim drustvom a po potrebi i usmrkni crtu, osisaj se k'o nacista i nabaci bradu a-la vehabija s duzim brkovima, osupni se s vremena na vrijeme na debele, stare, pusace, izborane, bolesne, Balkance generalno ... i bices vjecno mlad. Ha ja, sta se tu ima razmisljat'?
pemanapemani

#121 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by pemanapemani »

:thumbup: Potpisujem

Još kad mi krenu srati o zabrani pušenja na tramvajskim stanicama u Sarajevu, a 98% istih otvoreno i uz glavnu i najprometniju cestu u gradu.
O kvaliteti zraka u zimskom periodu je bespotrebno govoriti.

Evo na poslu, možeš kasniti, možeš izlaziti ako trebaš nešto privatno obaviti, možeš dobiti slobodan dan uz solidno objašnjenje, možeš izaći na džumu, možeš jesti u kancelariji (stalno se širi miris instant supa i pite), piti kafu..., ali pušenje je sotona koja firmu zavija u crno.
Panzer_Daddy

#122 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Panzer_Daddy »

Brak sa cigaraetama je trajao 21 godinu,razisli smo se ima vec godina ali ja "nepusacki fasist" postao nisam. Skuzio sam jednu stvar kao nepusac,najgori antipusaci su oni koji su latetni pusaci.

Lakse je pobit sve oko sebe nego si priznati....
seln

#123 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

R A V E N wrote:Pojedine poruke ovdje su toliko rage-inducing da jednostavno ne znam odakle da počnem!!!

Evo ovako sam rage-induced:

Image
:plesu: :mercireklama:
Pa mogao bi poceti sa ucenjem maternjeg jezika.
seln

#124 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

Osim toga, mislim da smo odlutali od teme. Mladi sitni poduzetnik se nije zalio na pusace, vec na debele.
tema za kenjanje po pusacima ima dovoljno. Ovo je tema za kenjanje po debelima.
Last edited by seln on 18/01/2017 12:43, edited 1 time in total.
listopad

#125 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by listopad »

Mladi poduzetnik i kritika nesnosljivog stanja

Image
Post Reply