neces da nadjes tog jarana zbog onih koji zive tamo. mislim
nismo svi isti. ja bi ga nasao zbog samara ako nisam kriv.
Ko kaže da nisam?Maraschino wrote:cuj nek proba sad.
neces da nadjes tog jarana zbog onih koji zive tamo. mislim![]()
nismo svi isti. ja bi ga nasao zbog samara ako nisam kriv.
ma nove generacije bi pobjegle sa prvim metkom ili bi u prvoj vojnoj akciji izgubili glavu, jer apsolutno nemaju pojma šta je rat i kako se upravlja oružjem.hAZNADAR wrote:
Banjaluka danas je ekstremnija 100 puta nego za rata. Nove generacije su stasale sa fasistickim ubjedjenjima. Isto ko Berlin 1938-e - nacizam u svakoj pori drustva - pa koji Zidov je tad smio da s enekom nacisti za nesto osveti. Da bar imamo kakvu tajnu organizaciju ko Zidovi poslije rata kada su hvatali naciste ili se starali da ih pojede mrak.
Ti stvarno imas trenutke. Podsjecas me na ratnog druga Ramiza Velikog, i on voli soliti.PM72 wrote:Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.
Ja sve češće pomišljam kako ću se za jednog, ponajgoreg od svih (nema veze sa BL, ali iste je sorte), ako ikada izađe iz zatvora, na ovaj ili onaj način pobrinuti da bude likvidiran...bilo gdje u svijetu, makar na samrtnoj postelji.Maraschino wrote:Pretpostavljam kroz sta ste sve prolazili pa me onda jos vise huja fata kada se sjetim tog perioda recimo u Tuzli.
Juni mjesec, rat se razbuktava, gine se na sve strane, mi sjedimo sa komsijama Srbima pijemo kafu i poneku ljutu. Kona Stana komentarise kako su rodile tresnje ali ih nema ko da bere pa nas zove da i njoj nesto uberemo. Stanin sin za koga svi znamo da je 15.maja izasao sa JNA kolonom na Majevicu ne javlja se pa je malo zabrinuta. Niko joj nista ne prigovara nego govorimo kako ce ova ludnica brzo proci. Stana je '96 god. otisla za B.Luku jer je mijenjala kucu sa nekim Bosnjakom.
Pridruzuje nam se i Ratko sa casicama ako ko hoce da zalije. Prica ide uopstena iako svako misli drugacije. Ne ulazimo u duboke diskusije nego pokusavamo situaciju ublazavati i smirivati. Brat mu je pukovnik JNA koji je cesto izlazio iz kasarne i dolazio kod njega u kasne sate. Kuca pored moje pa sam mogao sve da vidim. Ratko nas napusti(dobrovoljno) '94.god ali bio je bar covjek da je dosao u jedno predvecerje da se pozdravi sa mnom. Iza njega su ostale dvije kcerke, jedna udata za Bosnjakom a starija za Hrvatom...i tako se rat zavrsi.
Na drugoj strani BiH odvijala se golgota. Nije mi zao sto sam takav bio i opet bi za ljude ali nikada ne bi mogao oprostiti ni samar a kamoli nesto teze. Takav sam jbga.
i tad je najebo?Ommadawn wrote:@Maraschino: sve je to okej i naravno da me hvata bijes kad znam da se takva budala slobodno šeće i to ne jedna nego njih hiljade. I sad da je maksuz idem u BL da ga tražim da mu se matere najebem - ne štima mi tu. Ma nisam jednom pomislio.
Ali život je jeben igrač i igrom slučaja naletjesmo jedan na drugog na moru...
dabogda da grijesim ali pretpostavljam da mu se dobro nagovoriokaranana wrote:i tad je najebo?Ommadawn wrote:@Maraschino: sve je to okej i naravno da me hvata bijes kad znam da se takva budala slobodno šeće i to ne jedna nego njih hiljade. I sad da je maksuz idem u BL da ga tražim da mu se matere najebem - ne štima mi tu. Ma nisam jednom pomislio.
Nije to samo "bosnjacko- banjalucki" gen, vec je isti, na zalost, dobrano prisutan u cijeloj populaciji, izuzev naravno "ljute Krajine" i dijelova srednje Bosne poput Travnika, Bugojna i Gornjeg Vakufa, gdje su Bosnjaci oduvijek znali ko su im neprijatelji koji im vec 2 stoljeca rade o glavi.Zeleni most wrote:Kad se sjetim koliko je Bosnjaka ``izaslo`` iz Banjaluke. Stare banjalucke familije su zauvijek napustile grad u kojem nije bilo ratnih dejstava. Koji je to strah bio, ljudi nisu spavali - bili su kao zomiji. Koliko ih je samo promijenilo ime da se ne zna ko su i sta (ima ih i danas koji su ostali Gordane, Saše, Gorani ...)
Kad se samo sjetim kad ubise Hafiza u Mejdanu u po bijela dana na trotoaru. Pa one plave smrtovnice na kestenovima sa imenima Samir, Amir itd, izginuli kao JNA vojnici u HR boreci se protiv ``ustasa``.
Otisli su kao duhovi, prodali kuce za 10.000 DM (koje danas vrijede 50 puta vise) u znanju da se nikada vise nece vratiti, a nisu ni mrava zgazili.
Vrate se kao ``turisti``, sjete se onih lijepih dana.
I poslije svega ne postoji neki osjecaj osvete ... yebi ga to je onaj ``bosnjacko-banjalucki gen`` nek je ziva glava.
hafiz je stanovao tamo slagacu ti na hisetima ...bingov buraz wrote:Ko je hafiz?
hoces da kazes da smo trebali postupati kao cetnici?Lug wrote:jebo majku fakat ne kontam vas, citav rat bili u sarajevu, tuzli..mezili i pili sa bracom nekih pukovnika, roditeljima djece koja pucaju po bosancima ... mislim, mene bi bilo sramota to spominjati i sto je jos gore.. sad prigovarate najvecim zrtvama tog proteklog rata sto goloruki i sami sad ne udare na hiljade koljaca u b.l. i prijedoru? Pa sto im se ne pridruzite pa zajedno udarite?
Pa sad, tvoje je da pretpostavljaš i vjeruješ u šta hoćeš.bingov buraz wrote:dabogda da grijesim ali pretpostavljam da mu se dobro nagovoriokaranana wrote:i tad je najebo?Ommadawn wrote:@Maraschino: sve je to okej i naravno da me hvata bijes kad znam da se takva budala slobodno šeće i to ne jedna nego njih hiljade. I sad da je maksuz idem u BL da ga tražim da mu se matere najebem - ne štima mi tu. Ma nisam jednom pomislio.
Reko mu idi u sto peršuna?Ommadawn wrote: Pa sad, tvoje je da pretpostavljaš i vjeruješ u šta hoćeš.
Ja primjerice vjerujem da se on svaki put sjeti mene kad proba nešto slano, na primjer supu
prnjavor je jedna od rijetkih sredina u brlogu gdje nije bilo masovnih zlocina.PM72 wrote:Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.
ne, ja kazem da je sramotno nagovarati protjerane.. pojedinci ne mogu ici u gnjezdo koljaca i praviti osvete, dok vi mezite i pijete sa njihovim rodjacima, nisu oni kamikaze.. pricate ko djeca poslije filma Brus Lee.Maraschino wrote:hoces da kazes da smo trebali postupati kao cetnici?Lug wrote:jebo majku fakat ne kontam vas, citav rat bili u sarajevu, tuzli..mezili i pili sa bracom nekih pukovnika, roditeljima djece koja pucaju po bosancima ... mislim, mene bi bilo sramota to spominjati i sto je jos gore.. sad prigovarate najvecim zrtvama tog proteklog rata sto goloruki i sami sad ne udare na hiljade koljaca u b.l. i prijedoru? Pa sto im se ne pridruzite pa zajedno udarite?
iz cista mira i samo zato sto se drugacije zovu, trebao sam ih mlatiti.
prvo se dobro raspitaj i informiši pa drži govore...swanfilter wrote:Ti stvarno imas trenutke. Podsjecas me na ratnog druga Ramiza Velikog, i on voli soliti.PM72 wrote:Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.
Za tvoju info., Mektic je dosao na doticnu funkciju 96 ili 97. Covjek je to obrazlagao cak i onim svojim, koje je prozivao za ratni put jer su ga napali tako kao i ti. Znam ja da ces sad osuti, al mora se ponekad zacepiti usta ...
ne znam jesi li primjetio da su masovni zločini vršeni samo u mjestima gdje su Srbi bili u manjini pa su oružjem "popravljali" svoj status u vlasti.The 51st State wrote:prnjavor je jedna od rijetkih sredina u brlogu gdje nije bilo masovnih zlocina.PM72 wrote:Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.