Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Fudo387

#101 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

karanana wrote:
BHCluster wrote:Sta je tada JNA radila u Sarajevu?
Pali, zari, razara, ubija i stvara veliku srbiju.
Ali da li to znaci da se agresorski zarobljenici trebaju likvidirati metkom u potiljak u centru grada?
Ne znaci.
Samo najveca pizda moze zarobljenom covjeku ispaliti metak u glavu.
Medjutim, ovdje se radi o nekim drugim stvarima. Oni koji dizu optuznice ove vrste najmanje boli qrac za sudbinu tih ljudi, njima je od
prvog dana u cilju promijeniti karakter rata u Bosni. Tako da od otvorene pobune sds terorista podrzane agresijom srbije danas imas
pricu da je to bio gradjanski rat. ONi vrlo dobro znaju da Vikic nema nikakve veze sa tom egzekucijom, ali bitno je u javnosti dici
halabuku i pred sud dovesti najvece duznosnike vojnih i policijskih struktura. To sto ce njih sud kasnije osloboditi svake odgovornosti je
njima opet najmanji problem. Oni ce onda nastaviti sa mantrom kako taj sud samo osudjuje Srbe, win win situacija za drzanje mase
u stanju konstantnog ludila.
Krajni cilj je jasan, ubiti svakom volju da tu drzavu osjeca svojom i danas sutra brani kad je opet napadnu.
zenit dozic

#102 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by zenit dozic »

BHCluster wrote:
zenit dozic wrote: Jel to zelis reci da nije legendarni general :?
Da li si pogledao ne editovane snimke koji su na youtubu? OdmaH ce ti biti jasno o cemu se radi.
Da ti pravo kazem i da ove snimke nisu izrezirane lik je u pravu sve sto je rekao i naredio. Da sad ne obrazlazem ne da mi se.
BHCluster

#103 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

zenit dozic wrote:
BHCluster wrote:
zenit dozic wrote: Jel to zelis reci da nije legendarni general :?
Da li si pogledao ne editovane snimke koji su na youtubu? OdmaH ce ti biti jasno o cemu se radi.
Da ti pravo kazem i da ove snimke nisu izrezirane lik je u pravu sve sto je rekao i naredio. Da sad ne obrazlazem ne da mi se.
Pogledaj: Akcija - Tigar Sloboda 94, Akcija - Sana 95 pa onda...
GeeTnT

#104 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

karanana wrote:
Ali da li to znaci da se agresorski zarobljenici trebaju likvidirati metkom u potiljak u centru grada?
Bitan detalj je da je 1992, ono sto se ovde pominje kao JNA nije BILA tog naziva i obiljezja, nego vojska sastavljena od rezervista i regruta/oficira iz Srbije, CG te paravojnim cetnickim formacijama BiH i Marticevaca. Tokom '91 JNA je presla u JA, a u maju '92 je nastala VJ....na piku se danas mogu kupiti obiljezja iz tog perioda....
Ripicipi

#105 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

GeeTnT wrote:
karanana wrote:
Bitan detalj je da je 1992, ono sto se ovde pominje kao JNA nije BILA tog naziva i obiljezja, nego vojska sastavljena od rezervista i regruta/oficira iz Srbije, CG te paravojnim cetnickim formacijama BiH i Marticevaca. Tokom '91 JNA je presla u JA, a u maju '92 je nastala VJ....na piku se danas mogu kupiti obiljezja iz tog perioda....
Ja i??
U tom slucaju je dopusteno ili sta??
zenit dozic

#106 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by zenit dozic »

BHCluster wrote: Pogledaj: Akcija - Tigar Sloboda 94, Akcija - Sana 95 pa onda...
Hocu da kazem da mi sa ovim izreziranim i montiranim snimkama i da nisu montirane nije pao u ocima.
Teroriste i agresore na međunarodno priznatu zemlju po kratkom postupku.
Ripicipi

#107 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

zenit dozic wrote:
BHCluster wrote: Pogledaj: Akcija - Tigar Sloboda 94, Akcija - Sana 95 pa onda...
Hocu da kazem da mi sa ovim izreziranim i montiranim snimkama i da nisu montirane nije pao u ocima.
Tako je slicno i Mladic govorio pa eno mu se sudi za genocid.
Odliv morala i mozgova.
BHCluster

#108 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Odliv morala i mozgova.
Tako je u isti kos stavljati sve.
Ripicipi

#109 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
Odliv morala i mozgova.
Tako je u isti kos stavljati sve.
Da, sve one koji strijeljaju zarobljenike i treba trpati u isti kos.
To sto si ti licemjeran to je tvoj problem.
PM72

#110 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Slažem se sa Zateznim da tu raspojasanu pijanu bagru od rezervista iz Vojkovića nije ni trebalo zarobljavati nego pobiti na licu mjesta.Ne bi ih ni zarobili da im nije pukla gusjenica na transporteru a prije toga su danima ubijali narod po Dobrinji i Aerodromskom.

Kad su već stoku vodali ko međede po gradu onda ih nisu trebali streljati u Parku već procesuirati pred sudovima,odbiti im bubrege u zatvoru (da više nisu u stanju pucati) pa ih fino razmjeniti za naše ljude.

Vikić i Pušina nisu se ogriješili u ratu.Ove ostale neznam.
BHCluster

#111 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Da, sve one koji strijeljaju zarobljenike i treba trpati u isti kos.
To sto si ti licemjeran to je tvoj problem.
Po cemu sam licemjeran sto imam razliku izmedu onih koji su napali ovu drzavu i onih koji su je branili?
zenit dozic

#112 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by zenit dozic »

Ripicipi wrote:
zenit dozic wrote:
Odliv morala i mozgova.
Smanji dozivljaj.
Da je neki vikic i dudakovic u novom sadu ili nisu ubijao građane tih gradova isto bi ovo rekao.
Sa teroristima po kratkom postupku.
Uostalom tako rade u zapadnim demokratskim zemljama sa teroristima, a mi bi trebali da se furamo na njih :idea: jel tako :?: Tako je :mrgreen:
A ta tvoja đikanska filozofija izjednacavanja zrtve i agresora kod mene no pasaran :thumbup:
Point.

#113 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Point. »

Samo licemjeran i nadasve pokvaren covjek moze u isti kos stavljati Mladica i Dudakovica. Iskren da budem, gade mi se takve ulizice i moralne babe. Sta je Atif prezivio i u kakvim okolnostima je bio 4 godine, dobro je i ostao covjek pa nije streljao sve i jednog zarobljenog autonomasa i cetnika. Zamisli da se Mladic docepao Bihaca.
GeeTnT

#114 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

Ripicipi wrote:
GeeTnT wrote:
Ja i??
U tom slucaju je dopusteno ili sta??
Nesto nejasno? Cini mi se da nisam spomenuo sta je dopusteno, a sta nije...nego sam ukazao na gresku koja se cesto provlaci da je tada postojala JNA.....Nije postojala jer petokraku je zamijenila trobojka....
PM72

#115 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Oni koji porede streljanje recimo srebreničana u Trnovu (kad su ih pobili škorpioni) i ovaj slučaj - nije zdrave glave.Ona pobijena djeca nisu nikad metka opalili niti su bili borci a ovi "vojnici JNA" su rezervisti iz Vojkovića ,prekaljeni četnici sa ratišta u Hrvatskoj koji su danima pucali iz transportera u Dobrinji,iz PAM-a i pušaka.Koliko su pobili naroda sam Bog zna.I drago mi je što im se ni za trag ne zna.
Fudo387

#116 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:Ja i??U tom slucaju je dopusteno ili sta??
Nije dopusteno, ali postoje i olaksavajuce okolnosti.
Niko nije ganjao one sto su pobili zarobljene esesovce, a nije da ih nisu mlatili.
Tehnicki, nije ok, prakticno, ko im jebe mater.
PM72

#117 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
Ripicipi wrote:Ja i??U tom slucaju je dopusteno ili sta??
Nije dopusteno, ali postoje i olaksavajuce okolnosti.
Niko nije ganjao one sto su pobili zarobljene esesovce, a nije da ih nisu mlatili.
Tehnicki, nije ok, prakticno, ko im jebe mater.
Bravo Fudara!
ibizza

#118 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by ibizza »

Silajdžić:"Ovi koji su se branili su se morali braniti. Ovi koji su napadali nisu morali napadati."

Tako nekako :thumbup:
drndalo

#119 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by drndalo »

Ubistvo vec zarobljenih (makar i zlocinaca) nije nikakva odbrana, ni kuce, ni grada, ni drzave... Fino ih se moglo natrehati i da leze godinama, demokratski, i opet za njih u razmjeni dobiti 50 ljudi... Jok, nego je herojizam ubiti zavezano, makar i govno... Herojizam, moje lijevo *udo...
Ripicipi

#120 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:Oni koji porede streljanje recimo srebreničana u Trnovu (kad su ih pobili škorpioni) i ovaj slučaj - nije zdrave glave.Ona pobijena djeca nisu nikad metka opalili niti su bili borci a ovi "vojnici JNA" su rezervisti iz Vojkovića ,prekaljeni četnici sa ratišta u Hrvatskoj koji su danima pucali iz transportera u Dobrinji,iz PAM-a i pušaka.Koliko su pobili naroda sam Bog zna.I drago mi je što im se ni za trag ne zna.
Samo strijeljajte, eno i pun Hag strjeljaca, a i kako vidimo i dan danas ih ganjaju.
Strijeljanje je ratni zlocin, a vi pricajte sta hocete.

Mnogi bi borci ABIH danas bili zivi da se i oni drugi nisu vodili tim... "ko im jebe mater".

Podrska Vikicu jer smatram da je dovoljno covjek i profesionalac da nije ni naredio ni strijeljao te ljude.
Fudo387

#121 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:
PM72 wrote:Oni koji porede streljanje recimo srebreničana u Trnovu (kad su ih pobili škorpioni) i ovaj slučaj - nije zdrave glave.Ona pobijena djeca nisu nikad metka opalili niti su bili borci a ovi "vojnici JNA" su rezervisti iz Vojkovića ,prekaljeni četnici sa ratišta u Hrvatskoj koji su danima pucali iz transportera u Dobrinji,iz PAM-a i pušaka.Koliko su pobili naroda sam Bog zna.I drago mi je što im se ni za trag ne zna.
Samo strijeljajte, eno i pun Hag strjeljaca, a i kako vidimo i dan danas ih ganjaju.

Mnogi bi borci ABIH danas bili zivi da se i oni drugi nisu vodili tim... "ko im jebe mater".

Podrska Vikicu jer smatram da je dovoljno covjek i profesionalac da nije ni naredio ni strijeljao te ljude.
Dobro, ispravan je to stav.
De sad posteno, bez uvijanja,
Da li isto mislis i za one sto su pobijeni na Blajburgu?
PM72

#122 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

:-)

Ovi rezervisti nisu djelili šerbe ni rahat lokume nego metke iz PAM-ova.Oni su ubijali po Dobrinji kad još nije ni osnovana ,kako ti kažeš- ABiH.
Ripicipi

#123 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

Fudo387 wrote:
Ripicipi wrote:

Dobro, ispravan je to stav.
De sad posteno, bez uvijanja,
Da li isto mislis i za one sto su pobijeni na Blajburgu?
Ja nemam nista protiv smrtne kazne za najgore slucajeve, nemam milosti za divljake, ali sam legalista i to mora proci neku proceduru, suditi i vidjeti sta i kako, a ne uhvati, svezi i izrafalaj. To je zlocin...
A u drugu ruku, svaki taj zarobljeni je mogao biti razmijenjen za nekog naseg i tako mu zivot spasiti.
Fudo387

#124 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:Ja nemam nista protiv smrtne kazne za najgore slucajeve, nemam milosti za divljake, ali sam legalista i to mora proci neku proceduru, suditi i vidjeti sta i kako, a ne uhvati, svezi i izrafalaj. To je zlocin...A u drugu ruku, svaki taj zarobljeni je mogao biti razmijenjen za nekog naseg i tako mu zivot spasiti.
Je li Blajburg ratni zlocin ili ne?
karanana

#125 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by karanana »

Jeste blajburg ratni zlocin. Razlika je sto su u blajburgu ratni zlocin izvrsili totalni pobjednici nad totalnim gubitnicima i pobjednicima nije niko mogao suditi.
Post Reply