sunceKOtepsija wrote:Sta ti mislis da li si informiranji od ovog covjeka?
dobro ti je pitanje, mada je totalno suvisno jer ocigledno nisi razumio sta sam napisao iako si to to boldovao.
da opet ponovim, ja sam napisao da sam
nadprosjecno informisan,
sekretar ministarstva odbrane njemacke
nije prosjek . on je daleko, daleko, daleko iznad u prosjeku. On je u samom vrhu!!! Lebron james nije prosjek u kosarci, dzeko nije prosjek u fudbalu, djokovic nije prosjek u tenisu..Oni su u vrhu!!!
kazes da si cuo na CNN-u.
jel mislis da se obama, merkel, putin, ministri, sekretari i ostala elita informisu preko cnn-a i medija?
mediji su napravljeni za
prosjek., a ne za elitu.
drugi problem koji proizilazi iz tvojih primjera je definicija "zavjere".
u skoro svakoj firmi, cak i u bosni, pismeno ili usmeno se radnik obavezuje da ce sutiti o visini plate. Da li je to onda zavjera?
da li je zavjera to sto je u mnogim drzavama insitucionalizovana praksa "svjedoka saradnika" gdje se zlocinac ili kriminalac nagodi sa sudom u svoju korist na stetu nekog treceg?
da li je zavjera sto svaka drzava ima tajnu sluzbu? tajne sluzbe nisu javna preduzeca, znaci sve sto rade je tajna, a o njihovim radnjama se samo spekulise. da li je to zavjera?
da li je zavjera sto ni za jedan veliki anglosaksonsko-izraleski spijunski softver nikada nisi saznao od najjacih zapadnih antivirus kompanija vec skoro iskljucivo od ruskog kasperskog? da ne nabrajam dalje.
za nekog je to mozda zavjera, ali meni je to stvar nacionalne sigurnosti, zastitite nacina zivota, ekonomije i sl stvari koje se apsolutno podrazumijevaju i to ne vidim kao nikakvu toplu vodu.
sto se tice zavjera ovog tipa na kojem sam se referisao tipa "neko podmetno pasos" ili ove kako nema spiska mrtvih u berlinu...ili vanzemljace, jetije itd...u te budalaste zavjere po defaultu ne vjerujem, ne zato sto mislim da cak ni takve ne postoje vec zato sto postoje vrlo rijetko.
mozda u 1, 2, 5 ili naj najgorem slucaju 10 slucajeva od njih 100. A to znaci da kada apriori ne vjerujem u to, bicu u pravu u najmanje 90% slucajeva, dok onaj sto vjeruje nece nikad ni 10%.