Ta zabrana stranaka je mogla proći u vrijeme Kraljevine kad je Aleksandar zabranio sve stranke (zbog ubistva u pralamentu) i postao apsolutni vladar. Te monarhističke ideje zaboravi.plavi9 wrote:Vidim da se tema u dobrom vec razvukla jer pristalice SDA idu sa tim da su oni super a drugi (SDS) se trebaju mjenjati,Nenad 24 po obicaju da bi umanjio to destruktivno djelovanje druge strane prebacuje lopticu HDZTariq_rambo wrote:Kad napišeš jednu stranku u BiH koja nije nacionalna (nacionalistička- kako navodiš, mada ima razlika između tih termina ali nebitno) ja ću opravdati ideju o ukidanju takvih.plavi9 wrote:Predlazem da pokrenemo aktivnos na ukidanju nacionalni (nacionalisticki ) stranaka u BiH.
Ocito je da sa njima nemozemo nigdje dalje od ponora.
Bosna i Hercegovina se nalazi u situaciji da postane izolovana od moderne Evrope jer nacionalne ( nacionalisticke ) stranke u BiH nevide nista dalje od nosa.
Pomozimo da se rijesimo okova i da vratimo Bosnu i Hercegovinu u Evropu.
I ponovo nas dovodi u zacarani lavirint.
Ne mogu ti napisati ni JEDNU jer su sve izgubile kredibilitet i povjerenje dali kod jedni,drugi ili treci naroda u BiH.
Zato mislim da je najbolje da ovaj poslanik lijepo zabrani rad svim politickim strankama za sledeci 10 godina dok se narod ne opameti a poslije toga dozvoli registraciju samo demokratski stranaka i to dvije najvise koje bi ponudile svoj program na cjelom teritoriju BiH.
Nikakvi nacionalni ili vjerski oblici stranaka nebi bili dozvoljeni i ja mislim da bi to BiH vratilo u normalan zivot.
Sta vi mislite o tom?
A što se tiče ovoga što spominješ vjerskih i nacionalnih stranaka, tipičan primjer balkanskog bjesnila jer vezuješ vjeru sa nacijom.
KOJA JE TO STRANKA VJERSKA? da propagira vjeru molim te?
tad bi nam bilo bolje vjeruj mi.