Jedna od stvari koja mi najvise u bosni ide na kurac.Svak se u sve petlja i osporava necije odluke i izbore.Neki dan gledam poznanika,mlad par,uzeli se,dobili dijete,sretni,kupili stan...Pola ljudi mu kaze sretnoTomahawk11 wrote:Pa uvijek ce biti prigovora....kad kupis Seata, sto si Seata, sto nisi Astru, kad kupis Astru, sto si Astru, sto nisi Audija, kad kupis Audija, sto si Audija, sto nisi BMW....i tako redom![]()
Covjek kupio takoreci novo auto. Nek je sretno
Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAVANA
#101 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
- otacxxl
#102 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
PotpisujemHAVANA wrote:Jedna od stvari koja mi najvise u bosni ide na kurac.Svak se u sve petlja i osporava necije odluke i izbore.Neki dan gledam poznanika,mlad par,uzeli se,dobili dijete,sretni,kupili stan...Pola ljudi mu kaze sretnoTomahawk11 wrote:Pa uvijek ce biti prigovora....kad kupis Seata, sto si Seata, sto nisi Astru, kad kupis Astru, sto si Astru, sto nisi Audija, kad kupis Audija, sto si Audija, sto nisi BMW....i tako redom![]()
Covjek kupio takoreci novo auto. Nek je sretnoPola ga jebe u zdrav mozak,sto si tu,ima bolje,nema sunca,visok sprat,novogradnja,starogradnja,kurac,palac...Samo nek mu se posere u ceif.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#103 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Mahalaski mentalitet.HAVANA wrote:Jedna od stvari koja mi najvise u bosni ide na kurac.Svak se u sve petlja i osporava necije odluke i izbore.Neki dan gledam poznanika,mlad par,uzeli se,dobili dijete,sretni,kupili stan...Pola ljudi mu kaze sretnoTomahawk11 wrote:Pa uvijek ce biti prigovora....kad kupis Seata, sto si Seata, sto nisi Astru, kad kupis Astru, sto si Astru, sto nisi Audija, kad kupis Audija, sto si Audija, sto nisi BMW....i tako redom![]()
Covjek kupio takoreci novo auto. Nek je sretnoPola ga jebe u zdrav mozak,sto si tu,ima bolje,nema sunca,visok sprat,novogradnja,starogradnja,kurac,palac...Samo nek mu se posere u ceif.
Nece niko da gleda svoja posla.
Mislim, ima i sto hoce, ali vecina su ovi sto nece, nego zaviruju u tudju avliju i sve mahanisu.
-
ado-šampion
#104 Re: RE: Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Pa nije bas da je 25 k za polovnu Astru nista, ali hajde.amar1994 wrote:A sta je 25k , nista , jos cemu duze u garanciji da bude, na seata samo 2 god [emoji38] [emoji38] , ja ga ne bi djaba [emoji12]ado-šampion wrote:Astra godinu stara i s 25 k na satu sa srednjom opremom bolje od nove (nula kilometara) Altea-e dizel?Ljudi ne budalite.
![]()
Ova Astra je dobra ponuda ako pretpostavimo da je nova tad 2016. bila oko 32 k.
A eto , cijena novog ti sve kaze , bolan gdje ce seat bit bolji [emoji38] , pogotovo sa 30ks slabijim motorom, pa vidi ga unutra , dobro rece neko, isto yugo [emoji2]
Sto se tice cijene, cijena je takva kakva jeste zato sto se to auto ne moze prodati na EU trzistima zbog norme, a i model se ugasio. Za usporedbu cijena, Leon je recimo skuplji od Astre K, osnovni dizel sa 110 KS, osnovna oprema, izadje 32600. Srednji paket s istim motorom 35 k. A najjeftinija Ateca, koja modelski zauzima mjesto Altea-e kosta 36800 (dizel 115 KS). Altea je bila otprilike toliko dok je bila aktuelni model.
- amar1994
#105 Re: RE: Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
ado-šampion wrote:Pa nije bas da je 25 k za polovnu Astru nista, ali hajde.amar1994 wrote:A sta je 25k , nista , jos cemu duze u garanciji da bude, na seata samo 2 god [emoji38] [emoji38] , ja ga ne bi djaba [emoji12]ado-šampion wrote:Astra godinu stara i s 25 k na satu sa srednjom opremom bolje od nove (nula kilometara) Altea-e dizel?Ljudi ne budalite.
![]()
Ova Astra je dobra ponuda ako pretpostavimo da je nova tad 2016. bila oko 32 k.
A eto , cijena novog ti sve kaze , bolan gdje ce seat bit bolji [emoji38] , pogotovo sa 30ks slabijim motorom, pa vidi ga unutra , dobro rece neko, isto yugo [emoji2]Ok je to kupovina, nije senzacija, ali je ok, nisam nista rekao, samo da je bolje za iste pare od nula kilometara Altea-e, daleko od toga, sad nastranu licni ukus, subjektivno i meni se Opel vise svidja.
Sto se tice cijene, cijena je takva kakva jeste zato sto se to auto ne moze prodati na EU trzistima zbog norme, a i model se ugasio. Za usporedbu cijena, Leon je recimo skuplji od Astre K, osnovni dizel sa 110 KS, osnovna oprema, izadje 32600. Srednji paket s istim motorom 35 k. A najjeftinija Ateca, koja modelski zauzima mjesto Altea-e kosta 36800 (dizel 115 KS). Altea je bila otprilike toliko dok je bila aktuelni model.
-
530i
#106 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Dobar si pos'o napravio, bez brige. Astra je dobar auto, i u odnosu na cijenu nove vrlo lijepo si prošao.
Te Altee jesu dobre, ali ipak su stariji model, tj. Golf 5 im je baza.
Te Altee jesu dobre, ali ipak su stariji model, tj. Golf 5 im je baza.
- Paper_girl
#107 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Pozdrav, daju li se ovdje savjeti i za nas s manjim budžetom?
Kupujem svoj prvi automobil, friško sam položila, o autima znam vrlo malo
Budžet je možda problem, maksimalno 5000KM. Nešto maleno, po mogućnosti benzin, jačina motora i to me ne zanima, volim sporu vožnju, bitno mi je samo da mi ne stane na sred ceste i neće da se upali (valjda se može naći nešto i za moje novce).
Kupujem svoj prvi automobil, friško sam položila, o autima znam vrlo malo
Budžet je možda problem, maksimalno 5000KM. Nešto maleno, po mogućnosti benzin, jačina motora i to me ne zanima, volim sporu vožnju, bitno mi je samo da mi ne stane na sred ceste i neće da se upali (valjda se može naći nešto i za moje novce).
- kabal1337
#108 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Sve se kvari ako se ne odrzava. Ja da sam na tvome mjestu, uzeo bi nesto "genericno" na nasim cestama tj. sto je jeftino odrzavati. Onda ti je to ta kombinacija da te glava ne boli.Paper_girl wrote:Pozdrav, daju li se ovdje savjeti i za nas s manjim budžetom?![]()
Kupujem svoj prvi automobil, friško sam položila, o autima znam vrlo malo![]()
Vi djevojke volite pezo ( 206), ford fiesta, c3, polo...
Samo dobro pregledaj auto prije kupovine, razgledaj cijene odrzavanja, kvarova itd. ili nadji neku musku osobu da to uradi mjesto tebe
- Paper_girl
#109 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Nijedan Peugeot koji mogu naći za te pare mi se ne sviđa, tako da to otpisujem.
C3 mi se sviđa (kao i c1 i c2), ali sam dobila savjet da pogledam Mercedes A klasu koji se mogu naći za taj novac ali su malo stariji, 2001 godište, ne znam koliko je to dobar izbor?
C3 mi se sviđa (kao i c1 i c2), ali sam dobila savjet da pogledam Mercedes A klasu koji se mogu naći za taj novac ali su malo stariji, 2001 godište, ne znam koliko je to dobar izbor?
-
almir90
#110 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
A klasu jedino majstori vole. 
- Paper_girl
#111 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Nije valjda
Fiesta mi je super izbor, ali već imamo jednu u dvorištu, pa mi malo glupo da i ja kupim
Fiesta mi je super izbor, ali već imamo jednu u dvorištu, pa mi malo glupo da i ja kupim
- kabal1337
#113 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Ja bi A klasu W168 preskocio, prvo po meni auto ima par mana. A drugo malo je skakljiva za raditi, tj. malo je skuplje.
- Paper_girl
#114 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Hm, ovako nešto, ne djeluje skupo, doduše, još registracija 600KM
http://www.olx.ba/artikal/23843639/seat ... olo-fabia/
http://www.olx.ba/artikal/23843639/seat ... olo-fabia/
-
almir90
#115 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Nije mi ova nešto, a i 1.2. Ja to ispod 1.4 ne bih uzimao.
- Paper_girl
#116 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Koja je razlika 1.2 i 1.4? Ne razumijem se zaista u to, jači motor? Veće ubrzanje kad dajem gas?
Koliko to utječe na potrošnju goriva?
Koliko to utječe na potrošnju goriva?
- kabal1337
#117 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
zavisi koliko ces momaka da vozis sa sobom 
- Lost_Found
-
almir90
#119 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Slabo, ovom 1.2 fali jedan cilindar
. Oko 9-10 litara po gradu možeš očekivati potrošnju, za oba motora.
- Paper_girl
#120 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Uglavnom vozim sama, posao kuća, kuća posao...nije frka što se tog tiče 
Vozila sam se u ovakvom Cliu, jako loš osjećaj, sve nešto maleno djeluje unutra i skučeno
Vozila sam se u ovakvom Cliu, jako loš osjećaj, sve nešto maleno djeluje unutra i skučeno
- kabal1337
#121 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Znam da nije malo auto Ali imas i Opel Astru G 1.6 benzin, nepoderiv motor.
Nissan Micra je malo auto, samo ne znam da li moze se uklopiti u budzet, ali mislim da bi ti i ona bila skucena.
Nissan Micra je malo auto, samo ne znam da li moze se uklopiti u budzet, ali mislim da bi ti i ona bila skucena.
- Paper_girl
#122 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Malo novije Astre, mislim 2005+ nisu tako velike, sviđaju mi se ali su malo preskupe sad...jedino da sačekam još pola godine da malo uštedim 
- drndalo
#123 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Jah, a C1 i C2 su veliki i siroki...Paper_girl wrote:Uglavnom vozim sama, posao kuća, kuća posao...nije frka što se tog tiče
- Paper_girl
#124 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
U njima se nisam vozila pa ne znam
U Fiesti 2004 g. jesam i nevjerovatno je prostrano za malo auto.
U Fiesti 2004 g. jesam i nevjerovatno je prostrano za malo auto.
- kabal1337
#125 Re: Kupovina auta - savjeti za odabir :)
Nekada je bolje ustediti, sacekati nego se odmah zalijetati. Uvijek ostavi odredeni dio novca da imas "za nedaj Boze"...
Malo razgledaj, probaj neko auto pa vidi sta ti se najvise svida. A u meduvremenu vozi tu Fiestu
Ne znam, mozda je tebi glupo dva ista auta, ali ako vas slusa Fiesta i imate dobrog majstora sto da ne...
Kupis kakvu upecatljivu boju i glavna si
----
Ili ti uzmi tu vasu, a poguraj svoje da uzmu sta drugo, novije...
Malo razgledaj, probaj neko auto pa vidi sta ti se najvise svida. A u meduvremenu vozi tu Fiestu
Ne znam, mozda je tebi glupo dva ista auta, ali ako vas slusa Fiesta i imate dobrog majstora sto da ne...
Kupis kakvu upecatljivu boju i glavna si
----
Ili ti uzmi tu vasu, a poguraj svoje da uzmu sta drugo, novije...
Last edited by kabal1337 on 01/01/2017 16:33, edited 1 time in total.