mousstapha wrote:Fudo Bosna wrote:
Ne nisu jedini i niko ne udara hvalospjeve npr Rusima ili Kinezima...
Pernar itekako udara hvalospjeve Rusima. Na državnoj televiziji izjavljuje da građani RS-a imaju pravo na samoopredjeljenje.
Da to mi se nije svidjelo kod Pernara a i Mladen je, koliko mi se cini, to nevoljko prokomentarisao...
E sad , je li to dio sireg konteksta da gradjani BIH , moraju imati vise medjusobnog dijaloga, ali cak i u tom slucaju nije trebao protezirati ni samoopredjeljenje Kosovara ni Bosanskih Srba, mada je cak i to neuporedivo, jer i Kosovo ima historiju autonomije, a RS to nema !
Sve ostalo sto je Pernar rekao potpisujem, a glede Ruske "podrske" Dodinom separatizmu, jutros procitah da je ruski ambasador u Hrvatskoj decidno izjavio da:" Rusija nikada nece podrzati eventualni separatizam RS iz BIH..".
Toliko o tome da Rusi "otvoreno podrzavaju" Dodika, znaci , nista od te price...
I ponovo moram spomenuti Majkicku, bahatost Covica, bezobrazluk Dodika, bahatost SDA vrhuske i odvojenost i nedostatak sluha za narod , ali , djaba, eto "problem je" sto Mladen ima los friz a kao, "nisu problem nase guzonje", i kao ono sto se godinama desava na Bliskom istoku, Africi, u Ukrajini, i sto gledamo svojom ocima, e to su kao Mladicevi "snovi i teorije zavjere", pa puno i od pojedinih klixovih forumasa...
Eto problem su "Paralele" a nije problem program RTRS, u kome je program identican onome kakav je bio 1992 -1994, kada ga je vodio "objektivni" Risto Djogo?
A tajne vise i nisu "tajne", Mladen samo glasno prica ono sto mi sami vidimo, unistenje Libije, unistenje Iraqa, pljacku Hrvatske i BIH, robovski polozaj Grcke, rusenje svake progresivne Latinoamericke vlade, e ko ovo ne vidi, taj je "slijep pored ociju" !