Imaju sa Hrvatima ili katolicima ili franjevcima..ali ne i sa Hrvatskom.breuer wrote:ma koliko god ih ja prezirao, a zaista izuzetno prezirem hrvatski politički blok koje god orijentacije i koje god epohe, al jarane, najjači VejvodaKejn wrote:Nemamo zajedničke historije, nit smo je ikad imali nit ćemo je ikad imati. A zbog vezivanja zastava sa vama nas je već dva puta zabolila glava.rusaga bosanskog se prezivao Hrvatinić, da se nije i on osjećao Bošnjakom?!
imaju Bošnjaci itekakve veze i sa Hrvatima i Srbima, samo što je bolestan pogled na te odnose kod sva tri navedena plemena
Konfederacija BiH i Hrvatske?
- General War
#101 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
-
syncmaster
#102 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Znate ljudi kakva je Bosna., kao jedan brak koji godinama ne funkcioniše..onda većina nas pokušava taj brak sačuvati radi razumljivih interesa i na kraju vidimo neide i neide. Onda je razvod rješenje. Ja sam za da se mi Bošnjaci s našim teritorijima pripojimo Hrvatskoj (ipak je lijepa naša prozapadno orijentirana) te iz tog razloga bolje s Hrvatima nego s istočnim blokom a razlog 2 je riješit ćemo se ovih naših banditi,lopova,nesposobnih Bosnjaka koji su zasjeli u svoje fotelje i odgovara im ova zajebancija i ne napredak države
Ništa nam Kolinda neće biti lošija nego Bakir..naprotiv
Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk
- Drvosjeca iz Dejcica
#103 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
- General War
#104 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
syncmaster wrote:Znate ljudi kakva je Bosna., kao jedan brak koji godinama ne funkcioniše..onda većina nas pokušava taj brak sačuvati radi razumljivih interesa i na kraju vidimo neide i neide. Onda je razvod rješenje. Ja sam za da se mi Bošnjaci s našim teritorijima pripojimo Hrvatskoj (ipak je lijepa naša prozapadno orijentirana) te iz tog razloga bolje s Hrvatima nego s istočnim blokom a razlog 2 je riješit ćemo se ovih naših banditi,lopova,nesposobnih Bosnjaka koji su zasjeli u svoje fotelje i odgovara im ova zajebancija i ne napredak države
Hrvatska je inace svijetao primjer demokracije i antikorupcije.
- General War
#105 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
...onda se postavlja pitanje , zasto su se onda borili?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Alfaromeo
#107 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Je8em vam...
Pa koji je vama kuraq vise.
Da li su ovdje sve klinci ili sta?!?
Odakle vam snaga i volja da serete o glupostima!!
Ja sam mislio na pocetku ove teme, zajebancija
jok,
Raja je krenula da se Zari i Pali....
Ja sam za ujedinjenje s
Marsovcima
Treba li Tema?!
Uf
Pa koji je vama kuraq vise.
Da li su ovdje sve klinci ili sta?!?
Odakle vam snaga i volja da serete o glupostima!!
Ja sam mislio na pocetku ove teme, zajebancija
jok,
Raja je krenula da se Zari i Pali....
Ja sam za ujedinjenje s
Marsovcima
Treba li Tema?!
Uf
- zg1911
#108 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
ne
kune bi curile a ne bi puno dobili
-
howdy
#109 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Valja, samo nedostaje Palestina.Edin H. wrote:Valja li ova?![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#110 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
bolje kuna u ruci, nego međed na granici.zg1911 wrote:ne
- Drvosjeca iz Dejcica
#111 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Chmoljo wrote:bolje kuna u ruci, nego međed na granici.zg1911 wrote:ne
- Altsa
#112 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Pa ima ih i u hrvatskoj. Par stotina.insomnia78 wrote:Ja necu bez Srba
-
KENJAC
#113 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Os da ti ja kazem zasta smo se borili ???General War wrote:...onda se postavlja pitanje , zasto su se onda borili?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
Bez obzira na ovu SF temu , os da ti ponovim pitanje ? Zasta smo se borili ? 96 procenata populacije se pita: Zasta smo se borili? Ovdje svi imamo zvanicnu verziju , kuce , i kucnog praga a kad se svjetla pogase , svi se pitamo : Zasta smo se borili ? Debilu je jasno da od ovakve Bosne selameta nema. Od podjele ni s od selameta. Jedinu mogucu odrzivu formu Bosne smo sahranili. Ne samo Bosanskom greskom, u stvari manja greska je bila ona Bosanska ali je sigurno i nje bilo. I ... sta sada. Treba neko veci i od mene i od tebe da kaze : Jebi ga dzabe ste ginuli ! Sad , je jasno i majmunima da ovako vise ne ide. Ovakva Bosna postoji samo iz ponosa. A znamo da se ljudi najvise u govna uvaljivali upravo zbog ponosa.
- kakotakonikako
#114 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Svasta. Ovaj bi da ljudi izgube ponos, jedino sto imaju sada. E svasta se moze ovdje procitati. Sigurno ovako misle ove elite sto su na vlasti. Uzmi ljudima jos i ponos. E ne mere da budne.KENJAC wrote:Os da ti ja kazem zasta smo se borili ???General War wrote:...onda se postavlja pitanje , zasto su se onda borili?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
Bez obzira na ovu SF temu , os da ti ponovim pitanje ? Zasta smo se borili ? 96 procenata populacije se pita: Zasta smo se borili? Ovdje svi imamo zvanicnu verziju , kuce , i kucnog praga a kad se svjetla pogase , svi se pitamo : Zasta smo se borili ? Debilu je jasno da od ovakve Bosne selameta nema. Od podjele ni s od selameta. Jedinu mogucu odrzivu formu Bosne smo sahranili. Ne samo Bosanskom greskom, u stvari manja greska je bila ona Bosanska ali je sigurno i nje bilo. I ... sta sada. Treba neko veci i od mene i od tebe da kaze : Jebi ga dzabe ste ginuli ! Sad , je jasno i majmunima da ovako vise ne ide. Ovakva Bosna postoji samo iz ponosa. A znamo da se ljudi najvise u govna uvaljivali upravo zbog ponosa.
- zg1911
#115 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Chmoljo wrote:bolje kuna u ruci, nego međed na granici.zg1911 wrote:ne
-
syncmaster
#116 Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Druže moj bilo bi idealno to šta ti predlazez iako osobno mislim da je to nemoguće. Bojim se da je jedino realno da se dio BIH gdje su Bosnjaci i Hrvati u većini pripoji HR. a preostali dio gdje žive Srbi neka idu Srbiji..naravno uz dogovor da ovaj dio Bosne bude nekakva pokrajina u sastavu HR. Nažalost kod ogromne većine naših u vlasti toliko je svijest nerazvijena da nisu sposobni da "vladaju" tako da bi bilo pozitivno da njima vlada neko drugi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
- BHCluster
#117 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Neko zeli Hrvatsku, na Globtour i sretno. 
-
syncmaster
#118 Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Hrvatska je daleko ispred Bosne nažalost iako i korupcije i ne demokracije ima i u Hr.General War wrote:[emoji38]syncmaster wrote:Znate ljudi kakva je Bosna., kao jedan brak koji godinama ne funkcioniše..onda većina nas pokušava taj brak sačuvati radi razumljivih interesa i na kraju vidimo neide i neide. Onda je razvod rješenje. Ja sam za da se mi Bošnjaci s našim teritorijima pripojimo Hrvatskoj (ipak je lijepa naša prozapadno orijentirana) te iz tog razloga bolje s Hrvatima nego s istočnim blokom a razlog 2 je riješit ćemo se ovih naših banditi,lopova,nesposobnih Bosnjaka koji su zasjeli u svoje fotelje i odgovara im ova zajebancija i ne napredak države
- spreca
#119 Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
mudati.....da sad skinemo gace ili kad udjemo lijepu vasusyncmaster wrote:Druže moj bilo bi idealno to šta ti predlazez iako osobno mislim da je to nemoguće. Bojim se da je jedino realno da se dio BIH gdje su Bosnjaci i Hrvati u većini pripoji HR. a preostali dio gdje žive Srbi neka idu Srbiji..naravno uz dogovor da ovaj dio Bosne bude nekakva pokrajina u sastavu HR. Nažalost kod ogromne većine naših u vlasti toliko je svijest nerazvijena da nisu sposobni da "vladaju" tako da bi bilo pozitivno da njima vlada neko drugi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
- Drvosjeca iz Dejcica
#120 Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Pa zašto misliš da bi Bošnjaci dali Srbima pola Bosne da nose sa sobom? Znam recimo da Hrvati između sebe pitaju se i čude što je toliko Bošnjacima stalo do Bosne, odnosno RS-a.syncmaster wrote:Druže moj bilo bi idealno to šta ti predlazez iako osobno mislim da je to nemoguće. Bojim se da je jedino realno da se dio BIH gdje su Bosnjaci i Hrvati u većini pripoji HR. a preostali dio gdje žive Srbi neka idu Srbiji..naravno uz dogovor da ovaj dio Bosne bude nekakva pokrajina u sastavu HR. Nažalost kod ogromne većine naših u vlasti toliko je svijest nerazvijena da nisu sposobni da "vladaju" tako da bi bilo pozitivno da njima vlada neko drugi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
-
syncmaster
#121 Re: RE: Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Ja bih najsretniji bio da svi koji nevole Bosnu da i odu iz nje..al kako to napravit ..kaži mi ti.a reci mi jeli ti ugodno svakodnevno gledat i slušati naše organe u vlasti, nesposobne u općini policiji kantonu..vidiš da je ogromna većina nesposobna sa sviješću isključivo ličnog interesa..lopovluk korupcija..vjeruj svima bi olakšalo da se nešta drastično promjeni.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa zašto misliš da bi Bošnjaci dali Srbima pola Bosne da nose sa sobom?syncmaster wrote:Druže moj bilo bi idealno to šta ti predlazez iako osobno mislim da je to nemoguće. Bojim se da je jedino realno da se dio BIH gdje su Bosnjaci i Hrvati u većini pripoji HR. a preostali dio gdje žive Srbi neka idu Srbiji..naravno uz dogovor da ovaj dio Bosne bude nekakva pokrajina u sastavu HR. Nažalost kod ogromne većine naših u vlasti toliko je svijest nerazvijena da nisu sposobni da "vladaju" tako da bi bilo pozitivno da njima vlada neko drugi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislio ovo neka zezancija od teme kad ono ozbiljno raspravljaju o tome. Do duše ja sam jednom ne tako davno pokrenuo sličnu temu o konfederaciji. Interesantno da niko u ovoj priči ne pominje Srbe jer i ako bi Bošnjaci i Hrvati sutra rekli želimo konfederaciju vjerujem da bi Srbi isto to željeli sa Srbijom. Dakle to bi morala biti trojna konfederacija Hrvatska, BiH i Srbija. Može i moguće samo uslov je da se ukinu entiteti u BiH te da se uvede da u Hrvatskoj i Srbiji Bošnjaci budu konstitutivan narod kao i u BiH Srbi i Hrvati. Zar nije pošteno?
- General War
#122 Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Po cemu daleko od bosne, po zaduzenosti? Lijepo izgleda Hrvatska sa baustela u njemcakoj.syncmaster wrote:Hrvatska je daleko ispred Bosne nažalost iako i korupcije i ne demokracije ima i u Hr.General War wrote:[emoji38]syncmaster wrote:Znate ljudi kakva je Bosna., kao jedan brak koji godinama ne funkcioniše..onda većina nas pokušava taj brak sačuvati radi razumljivih interesa i na kraju vidimo neide i neide. Onda je razvod rješenje. Ja sam za da se mi Bošnjaci s našim teritorijima pripojimo Hrvatskoj (ipak je lijepa naša prozapadno orijentirana) te iz tog razloga bolje s Hrvatima nego s istočnim blokom a razlog 2 je riješit ćemo se ovih naših banditi,lopova,nesposobnih Bosnjaka koji su zasjeli u svoje fotelje i odgovara im ova zajebancija i ne napredak države
-
syncmaster
#123 Re: RE: Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
E jbg.ti ko da nikada nisi bio u HR.Evo navest ću ti par primjera.Svijest ljudi.kultura i ponašanje. uređenost zemlje.Infrastruktura.Socijalni sistem..zdravstveni itd.itd. i na kraju volio bih više nego itko da je obrnutoGeneral War wrote:Po cemu daleko od bosne, po zaduzenosti? Lijepo izgleda Hrvatska sa baustela u njemcakoj.syncmaster wrote:Hrvatska je daleko ispred Bosne nažalost iako i korupcije i ne demokracije ima i u Hr.General War wrote: [emoji38]
- arzuhal
#124 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Ako može BiH i Švedska, ja sam za...Može i Norveška, da ne zakeram bezze...
- Drvosjeca iz Dejcica
#125 Re: RE: Re: RE: Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Eventualna konfederacija sa HR ne bi po tom pitanju korupcije i nesposobnosti ništa poboljšala. Korupcije i nesposobnost političara nemaju veze sa konfederacijom HR. Ja kao Bošnjak gotivim Hrvatsku i Hrvate ali organiski ne podnosim onaj dio koji bi da dijeli moju domovinu. Da bi Bošnjaci prihvatili konfederaciju Hrvati i/ili Srbi moraju ponuditi nešto. Šta sada nude? Ništa!syncmaster wrote:Ja bih najsretniji bio da svi koji nevole Bosnu da i odu iz nje..al kako to napravit ..kaži mi ti.a reci mi jeli ti ugodno svakodnevno gledat i slušati naše organe u vlasti, nesposobne u općini policiji kantonu..vidiš da je ogromna većina nesposobna sa sviješću isključivo ličnog interesa..lopovluk korupcija..vjeruj svima bi olakšalo da se nešta drastično promjeni.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa zašto misliš da bi Bošnjaci dali Srbima pola Bosne da nose sa sobom?
Drugo, pratio sam malo forum.hr i tamo se već fino zagovara neka vojna intervencija, prizivaju se tenkovi NATO pakta i Trump da se kao oslobode Hrvati od nekog bošnjačkog nacizma, fašizma...itd. Vrlo malo njih pominje stvarne probleme i RS. Dakle ne postoji varijanta po kojoj bi Bošnjaci mirnim putem predali Srbima RS i Hrvatima neki imaginarni treći entitet. Jedina varijanta je okupirati i pobiti nas, napraviti novu Palestinu što ujke iz Hercegovine otvoreno zagovaraju.