Ako se njemu nesto desi zbog 205, ja cu baciti vozacku u smece. Ljudi voze Nurburing sa malo strechovanim gumama, pa nije poginu, niti je proklizu. A da ne pricamo o nekim "retardiranim modifikacijama". A ne o promjeni 215->205. Ljudi prave Lift Kitove, pa ne izginu. Mijenjas ET felgi, pa ne poginu. A naravno sve to nije fabrika propisala, kao i mnoge druge modifikacije koje cak koriste i timovi koji se profesionalno bave. Ljudi stavljaju 225 mjesto 215 , sto i tamo ne odes pa krenes srat, kao i onim sto prelaze na 15" na 17 " i obratno. Ja kazem da se moze to uraditi.530i wrote:Sjedi 1! Kakve pretpostavke i zaključci...pomozi nam Bože sa ovakvim učesnicima u saobraćaju.kabal1337 wrote:sto vi mozete srat I prwseravat. Moze staviti 205 dobiti ces malu prednost na snijegu koju mozda neces ni osjetiti. Ako nemas para za 215 sibni 205 I miran si. Samo racunaj da ces izgubiti malo na stabilnosti I gripu u krivinama koje ti neces ni osjetiti. Prvo jer se ne trkas I ulijeces ko kljusina. Na autoputu to vozilo nemoze razviti neku ha hu brzinu, niti ja vjerujem da ga ti guras u maksimum. Normalno da je jeftinije da stave jednu vrstu gume, kao da dacija ima novca da vrsi testiranja raznih dimenzija I njihovo certificiranje. U slucaju udesa kod nas niko I ne gleda kakvi su ti dijelovi na autu, da li su certificirani ili ne. a ne sirina gume.
Nije over Njemacka gdje kad promjenis nesto na auto tuv da radis.
Ti sto ce staviti uzu gumu neces ni primjetiti, jer je vozis agresivno, jer da vozis niti bi kupio crossovera, I htio bi siru gumu.
Al sto volim ovaaj forum kad se prica o autima svi zlatni kao I komentari I preseravanje pogotovo za gume.
Ti kupi sebi uzu gumu novu, tigar sava, conti nebitno opet ces biti sigurniji I bolji od 60,% vozila koja su na nasim cestama. Ako ti zbas voziti I nisi agresivan po pedalama I planiras unsprijed zimi ti si dobar I sa losim autom I osrednjim gumama nego neki levat sto misli ima novo auto pa svemoguce. Znaj gdje su granice I kako se ponasa I dobar si.
Logicno ako uzima hajmmo opet reci "205" zbog boljeg "oranja" kroz snijeg, da nece vozit ko mamlak kroz krivine, autoput i ostalo.
Ljudi stavili 4x rezervne gume na C klasu AMG, da vide kako ce se ponasat- Mislis da se prevnuo ?
Nemoj momak da preseravas na autu dodje felga et 49, ti stavis ET35 ( recimo da moze bez problema da ne grebe) Logicno da ces malo promijeniti nacin na koji se upravlja, ali da ti to presudi u zivotu neces sigurno.
Pa niva gura i 175-cu gumu a dimenzije Dustera i Nive su jako slicne. Kad se Niva ne prevrce i ne okrece sa 175, vjeruj mi nece ni Duster sa 205. Logicno pamet u glavu, i prilagoditi stil voznje.
Proizvodac je morao da uzme u faktore da ce se Duster voziti 90% po gradu, kao sto i svi rade sa Crossoverima, odatle i potice malo sira guma tj. 215. Jer je to neki happy medium, Za snijeg, blato, suho vdijeme itd.
Zaboravio si moje ako nemas para da kupis 215 kupi 205. Uvijek podrzavam fabriku, to necu da poreknem. - Pogotovo felge, a ne ova tipa Broock, Dotz i ostala smeca i kopije koje se sasipaju. Ali stvarno je ovo cisto preseravanje.
Postoji pojam Hakovanje, to ti dodje kao i aftermarket dijelovi. Tipa pakne,diskovi, gume .... Sto ti ne kupujes za svoje auto gumu( marku i model) koju je fabrika propisala ? Isto kao sto BMW kaze npr. Pilot Sport 3 koji je napravljen posebno sa taj BMW N-serije. A ti kupis Toyo 888. Ili dodju ti runflat gume, a ti stavis obicne...
A i ti si nasao gdje ces postaviti temu, trebao si naci neki off road forum i tamo se raspitati gdje su ljudi probali sve i svasta. A ne gdje ovdje tipkaju i preseravaju preko tastature.