oslobođeno je onoliko koliko je vrli predsjednik planiraoDanguba wrote: Pa sto ti vise ne oslobodi?
samo istinski ljudi i borci su bili naivni
oslobođeno je onoliko koliko je vrli predsjednik planiraoDanguba wrote: Pa sto ti vise ne oslobodi?
Političke snage koje su iza tog "sarajevo" imaju svoje ime i prezime.BarbaDue wrote:Znam vrlo dobro šta je tema već hoću da vrištim na to što ste nas ostavili na cjedilu u ratu a evo i u miru "vas" boli kita za Podrinje!!!VjecitiStudent wrote:Tema je povratak, a ne rat.BarbaDue wrote: Kako me ljute ovakve izjave. Šta misliš pizdune jedan jel' Bosna, konkretno Sarajevo i sarajlije pa i ostali, Drinu prodali bez ispaljenog metka. Jel se zna za neku ofanzivu ili akciju koja je bila planirana za oslobađanje ili pomoć Podrinju?! Ne spominji r. Zaima Imamovića.
BarbaBarbaDue wrote: Kako me ljute ovakve izjave. Šta misliš pizdune jedan jel' Bosna, konkretno Sarajevo i sarajlije pa i ostali, Drinu prodali bez ispaljenog metka. Jel se zna za neku ofanzivu ili akciju koja je bila planirana za oslobađanje ili pomoć Podrinju?! Ne spominji r. Zaima Imamovića.
Bilo je planova za oslobodjenje....prporucujem knjige Nijaza Masica u kojima je jasno objasnjeno koji planovi i cak imaju i mape u A3 formatu..Tomahawk11 wrote:BarbaBarbaDue wrote: Kako me ljute ovakve izjave. Šta misliš pizdune jedan jel' Bosna, konkretno Sarajevo i sarajlije pa i ostali, Drinu prodali bez ispaljenog metka. Jel se zna za neku ofanzivu ili akciju koja je bila planirana za oslobađanje ili pomoć Podrinju?! Ne spominji r. Zaima Imamovića.
O kakvim krivcima govoriš, jel to politiku petljaš u ovo. Boli me za politiku i stranke i za SDA i SDP!!! Nikakva politika nije mogla, nije smjela spriječiti da se pomogne Podrinju i u ratu i u miru da je bilo ljudi koji su htjeli pomoći. Nažalost nije bilo takvih. Zvornik, Višegrad, Foča, Žepa, Srebrenica su bili daleko iza leđa i vjerovatno nisu zaslužili da im se pomogne. U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.VjecitiStudent wrote: Političke snage koje su iza tog "sarajevo" imaju svoje ime i prezime.
Ko je glavni krivac što je povratak u Podrinje bio incident, a ne pravilo?
Itekako je potrebno "petljati" politiku u sve ovo jer je ona jedina imala moć tj. novac da radikalno izmijeni način na koji se povratak dešavao.BarbaDue wrote:O kakvim krivcima govoriš, jel to politiku petljaš u ovo. Boli me za politiku i stranke i za SDA i SDP!!! Nikakva politika nije mogla, nije smjela spriječiti da se pomogne Podrinju i u ratu i u miru da je bilo ljudi koji su htjeli pomoći. Nažalost nije bilo takvih. Zvornik, Višegrad, Foča, Žepa, Srebrenica su bili daleko iza leđa i vjerovatno nisu zaslužili da im se pomogne. U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.VjecitiStudent wrote: Političke snage koje su iza tog "sarajevo" imaju svoje ime i prezime.
Jest ali kad bi natjerali vlast da u Novom sarajevu zaposle 40% Srba ili kad bi u Novom Gradu otjerali fočake i rogatičane a zaposlili 30% Srba - dizali bi revoluciju pričom "za šta smo se borili".VjecitiStudent wrote:Itekako je potrebno "petljati" politiku u sve ovo jer je ona jedina imala moć tj. novac da radikalno izmijeni način na koji se povratak dešavao.BarbaDue wrote:O kakvim krivcima govoriš, jel to politiku petljaš u ovo. Boli me za politiku i stranke i za SDA i SDP!!! Nikakva politika nije mogla, nije smjela spriječiti da se pomogne Podrinju i u ratu i u miru da je bilo ljudi koji su htjeli pomoći. Nažalost nije bilo takvih. Zvornik, Višegrad, Foča, Žepa, Srebrenica su bili daleko iza leđa i vjerovatno nisu zaslužili da im se pomogne. U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.VjecitiStudent wrote: Političke snage koje su iza tog "sarajevo" imaju svoje ime i prezime.
Jedna od bitnih poluga povratka je itekako mogla i morala biti i zakonska obaveza zapošljavanja u državnim institucijama prema rezultatima popisa iz 1991., za koje je sve strane iskreno boljela neka stvar, jer svima je bilo bitno da zaposle svoje kod sebe.

Reci mi, sta bi na kraju sa Hadzom, jel se ikada otkrilo koliko je miliona "nestalo" na Grepku, jel se vratio u Gorazde?BarbaDue wrote:U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.
Baš tako. Sve opštine Podrinja bilježe negativan migracioni saldo u poslednjih 10 godina. Pa jedan Zvornik na godišnjem nivou gubi 2000 ljudi.Hamolj wrote:Ma ne znači ti drug ovo ništa. Pozitivan migracioni saldo je posljedica prijavljivanja Srebrenice kao prebivališta pred izbore. Ne znam za koju je godinu karta pravljena ?
Ima mnogo zazličitih priča u vezi ta dva slučaja, sve su na nivou tračeva niko od aktera da kaže djelić istine. Znam da je Hadžo onomad rekao (lično slušao) da će jednog dana puno toga otkriti u knjizi koju je napisao, i da će mnogi "pasti" nakon toga, da li ta knjiga postoji sam bog zna. U glavnom puno se čudnih slučajeva u Goraždu zbilo na koje prave istine niko ne zna.dječak sa šibicama wrote:Reci mi, sta bi na kraju sa Hadzom, jel se ikada otkrilo koliko je miliona "nestalo" na Grepku, jel se vratio u Gorazde?BarbaDue wrote:U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.
Saznali se ikada ko je ubio Hasana na putu spasa, znam da cetnici nisu.
Najjaci dio.LBVIEW wrote:Konacno da neko otvoreno,bez uvijanja,kaze kako stvari stoje.Za razliku od pateticnih,snishodljivih-na granici samopostovanja,wanna-be politicko kotektnih "analiza" jednog Bazdulja.arzuhal wrote:Lijep osvrt dr Suljagića...
"Na sastanku održanom ljetos u Predsjedništvu BiH troje ambasadora je za manje od sat vremena slomilo Izetbegovića. Uvjerili su ga da treba dopustiti održavanje referenduma o devetom januaru koji je organizovao režim Milorada Dodika. Za ostalo će se pobrinuti oni. Prošlo je mjesec i po od referenduma. Nema nikakve reakcije međunarodne zajednice, sankcija protiv Dodika ni na vidiku, a iste diplomate dolaze sa novim zahtjevima. Za razliku od njega, Milorad Dodik nije odustao od referenduma ni nakon mnogo ozbiljnijeg pritiska. Dodik je očito spreman da uradi i podnese više da razbije našu zemlju, nego što je Izetbegović spreman učiniti ili podnijeti da je odbrani. A šta god da bile naše elite, one nikada nisu dijelile sudbinu naroda."
http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... scu/185170
Dalje, prepuštanje vlastite sudbine u ruke strancima: u slučaju Palestine, to je bila Velika Britanija, u našem slučaju imaginarna međunarodna zajednica.
Nakon silnih ratnih poniženja niko nema pravo da našu egzistencijalnu sigurnost povjerava bilo kome.
BarbaDue wrote:U svemu tome Goražde je samo zaslugom podrinjskih heroja ostalo mada je i ono bilo prodato.
nisam vjerovao da postoji ovolika slicnost izmedju palestinaca i bosnjaka.U studiji etničkog čišćenja Palestinaca sa prvobitne teritorije države Izrael 1948. godine, renomirani izraelski istoričar Ilan Pappe ovako je sažeo stanje u kojem se nalazio predominantni dio. arapskog stanovništva: “Žudnja za normalnošću ostala je tipična za Palestince u Palestini i tokom godina koje su predstojale, čak i u najtežim krizama i najnižim tačkama njihove borbe; a normalnost je upravo ono što im je uskraćivano od 1948. godine.”
Kakva je razlika između fočaka i ISIL-a? Kažu, ISIL ima simpatizere.Tako i sa bošnjama i palestincima.Koga i šta to mi kontrolišemo? Koju industriju? Šta to sa uspjehom izvozimo a da Tito nije izgradio?almir90 wrote:Bošnjaci i Palestici su slični k'o kruška i krompir.![]()
![]()
![]()
Bošnjacima Srbi i Hrvati ne mogu kontrolisati ekonomiju, šta će ući i šta će izaći iz tog dijela države sa bošnjačkom većinom. Čist dokaz je taj da su jedne od najprofitabilnih kompanija, pogotovo privatnih u BiH, zapravo u mjestima gdje su Bošnjaci većina. Životni prostor se ne sužava ni milom, a bogme ni silom, kako je stalo prije dvadesetak godina, tako je i sada. I svako poređenje sa Palestincima je nebuloza čista. Kontrolisanje ekonomije, prirodnih resursa, javnih dobara i svega ostalog Bošnjaci u svome dijelu kontrolišu. Ko je sposoban da pokrene proizvodnju i izveze svoj proizvod van države, to će uspjeti uraditi, da ga pri tome jedan Srbin ili Hrvat mogu samo za mudo povući lagano. Drugi par opanaka je taj, što se problem sa vladanjem i odabirom vlasti, pa je stanje takvo, kakvo i jeste.
Problem sa time ko vlada i kako vlada sam napisao na kraju. U jednoj Palestini ne može ući ekser, niti može izaći bilo šta bez odobrenja Izraela. Dakle, sve što im uđe i izađe Izrael kontroliše. U BiH sa Bošnjacima to nije stvar, Srbi i Hrvati ne mogu upravljati e bošnjačkom ekonomijom, niti to rade. Opet ponavljam, problem s lošom ekonomijom je stvar političara i onih koji ih biraju. Zamisli da sutra u Sarajevu se kontroliše s Pala koliko će kilovati struje da se proizvede i pusti u grad, koliko vode itd. Toga nema, neće toga ni biti, i glupo je se porediti sa Palestincima.PM72 wrote:
Kakva je razlika između fočaka i ISIL-a? Kažu, ISIL ima simpatizere.Tako i sa bošnjama i palestincima.Koga i šta to mi kontrolišemo? Koju industriju? Šta to sa uspjehom izvozimo a da Tito nije izgradio?
Omladinu!PM72 wrote:
Šta to sa uspjehom izvozimo a da Tito nije izgradio?