US protest after Trump win

Post Reply
jeza u ledja

#101 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
Connaisseur Karlin

#102 Re: US protest after Trump win

Post by Connaisseur Karlin »

jeza u ledja wrote:Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
imam utisak da najvise protestuje gej populacija :D
jeza u ledja

#103 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

jefferson wrote:joooj protesti. Privilegovana djecurlija nije dobila ono sto je htjela pa daj protestvuj, a samo 49% gradjana izaslo glasat.
Pisalo jutros na Wiki 55.6% mescini, malo vise nego prosli put. Sad vise nema.
Zar je stvarno samo 49%? :shock:
jeza u ledja

#104 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Connaisseur Karlin wrote:
jeza u ledja wrote:Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
Zasto?
Najvise protestuju ljudi kojih je strah. Pogledaj proteste u LA, maltene svi Latino.
Connaisseur Karlin

#105 Re: US protest after Trump win

jeza u ledja wrote:
Zasto?
Najvise protestuju ljudi kojih je strah. Pogledaj proteste u LA, maltene svi Latino.
Latino u Kaliforniji protestju radi svojih papira,ako nisu leglani ,jer Kalifronija je kao i FL , sa najvisim brojem Lation populacije

u NYC deiftivno su gej populacija na ptrestima
jeza u ledja

#106 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Latino u Kaliforniji protestju radi svojih papira,ako nisu leglani ,jer Kalifronija je kao i FL , sa najvisim brojem Lation populacije

Na osnovu cega zakljucujes ovo drugo? Oni su vecina na protestima, ili?
Zasto bi gej populacija uopste protestovala?

Ljudi su u strahu. Latinosi, muslimani, crnci.

U roku par godina moze biti zabranjen abortus.
Nije zajebancija.
Connaisseur Karlin

#107 Re: US protest after Trump win

jeza u ledja wrote:

Na osnovu cega zakljucujes ovo drugo? Oni su vecina na protestima, ili?

Zasto bi gej populacija uopste protestovala?

Ljudi su u strahu. Latinosi, muslimani, crnci.

U roku par godina moze biti zabranjen abortus.
Nije zajebancija.
oooo pa pitaj gejs zasto protestuju :D o tome se masovno prica :D

Latinosu su u strahu radi papira,i jer su meta medija i Trampa, a Europljani sa ilelganim paririma nisu meta

Crnci nisu i nikad nece biti u dobrom poloaju,rasizam u americkoj politici postoji do kad postoji drzava

meta su iskljucivo pokrivene zene muslimanke ,a ne svi muslimani
jeza u ledja

#108 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Svasta ti nesto nabaca.

Gej populacija nije meta, jer Trump apsolutno nista nije rekao kontra njih.

Latinosi protestuju mahom jer nisu oni ti direktno koji bi bili meta, vec njihovi roditelji, rodbina. Malo ilegalnih ljudi bi se javno eksponiralo. Milioni Latinosa imaju taj problem podjeljenih porodica.

Muslimani protestuju, zna se radi cega.

Crnci takodje.
Connaisseur Karlin

#109 Re: US protest after Trump win

jeza u ledja wrote:Svasta ti nesto nabaca.

Gej populacija nije meta, jer Trump apsolutno nista nije rekao kontra njih.

Latinosi protestuju mahom jer nisu oni ti direktno koji bi bili meta, vec njihovi roditelji, rodbina. Malo ilegalnih ljudi bi se javno eksponiralo. Milioni Latinosa imaju taj problem podjeljenih porodica.

Muslimani protestuju, zna se radi cega.

Crnci takodje.
ama gej jesu meta,nisi u toku,raspitaj se malo na poslu :)

Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni. :)
relativno84

#110 Re: US protest after Trump win

Post by relativno84 »

Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni. :)
Traze vise dzamija :roll:
Pandakonda

#111 Re: US protest after Trump win

Post by Pandakonda »

Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovala :-) Mada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.

Image
http://www.advocate.com/politicians/201 ... presidency

"Well, you can,” Trump responded. “We're going to bring people together, and that's your thing, and other people have their thing. We have to bring all people together, and if we don't we're not going to have a country anymore.
http://www.advocate.com/donald-trump/20 ... dead-issue

Asked whether same-sex marriage was a "dead issue," Trump told the magazine, "Some people have hopes of passing amendments, but it's not going to happen. Congress can't pass simple things, let alone that. So anybody that's making that an issue is doing it for political reasons. The Supreme Court ruled on it."
https://books.google.com/books?id=smMEA ... 22&f=false

Does that mean you support hate-crime legislation? Absolutely
jeza u ledja

#112 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Sta na poslu bolan? O cemu pricas?
I dalje nisi objasnila na osnovu cega zakljucujes da protestuje gej populacija? Vidjela jednu sliku ili sta?
Connaisseur Karlin wrote: Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni. :)
Mozda zbog fasisticke retorike koju je njihov novi predsjednik bljuvao kontra njih?
jeza u ledja

#113 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovala :-) Mada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.
Ma Trump je konzervativac samo kad treba dobiti glasove. Frajer odrastao u NYC, bio haver sa Demokratama sve do prije par godina kad se poceo kurciti. Skontao kako moze osvojiti glasove. Tenkre na kvadrat.
U roku par godina zaratice sa cijelom GOP.

A Pence se ne pita puno, kao ni bilo koji VP.
bole1st

#114 Re: US protest after Trump win

Post by bole1st »

AleksoMKD wrote:Skoro trecina Latino glasova otisla Trumpu. Ili ja gresim?
Dobio je skoro trecinu latinosa (i jedva 8% crnaca), sto zvuci malo gledajuci van konteksta, ali u poredjenju sa ostalim republikancima unazad 10 izbornih ciklusa otprilike je na prosjeku. Mediji su pumpali da je Trump rasista, ali narod je glasao kao da nije.
Connaisseur Karlin

#115 Re: US protest after Trump win

jeza u ledja wrote:
Sta na poslu bolan? O cemu pricas?
I dalje nisi objasnila na osnovu cega zakljucujes da protestuje gej populacija? Vidjela jednu sliku ili sta?
Connaisseur Karlin wrote: Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni. :)
Mozda zbog fasisticke retorike koju je njihov novi predsjednik bljuvao kontra njih?
pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na poslu :-) zato sam predlozila :lol: pa na poslu sma saznala :)

Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti :D
jefferson

#116 Re: US protest after Trump win

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
jefferson wrote:joooj protesti. Privilegovana djecurlija nije dobila ono sto je htjela pa daj protestvuj, a samo 49% gradjana izaslo glasat.
Pisalo jutros na Wiki 55.6% mescini, malo vise nego prosli put. Sad vise nema.
Zar je stvarno samo 49%? :shock:
Tako sam negdje vidio. 49 ili 55%, ma ista stvar. Daj bolan, pola drzave nije izaslo glasat a nesto bi da protestvuju.
jefferson

#117 Re: US protest after Trump win

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovala :-) Mada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.
Ma Trump je konzervativac samo kad treba dobiti glasove. Frajer odrastao u NYC, bio haver sa Demokratama sve do prije par godina kad se poceo kurciti. Skontao kako moze osvojiti glasove. Tenkre na kvadrat.

Demokrate se moraju dobro dozvat za 2018 koja im nikako ne ide na ruku, a 2020 imaju sanse ako kandiduju Warren ili nekog slicnog.
jeza u ledja

#118 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

Connaisseur Karlin wrote: pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na poslu :-) zato sam predlozila :lol: pa na poslu sma saznala :)
Predlozila sta? Na poslu saznala sta? Kakve veze posao, gejevi, protesti i Trump imaju medjusobno?
Connaisseur Karlin wrote: Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti :D
Vecini "pise na celu", ako su Arapi ili iz Juzne Azije, ili ako prakticiraju islam koji ukljucuje tradicionalnu odjecu. Cuj iracionalno, cuj ne pise im na celu? Kako ba iracionalno kad je Trump izjavio "islam nas mrzi", "treba napraviti bazu podataka muslimana u Americi", "treba zabraniti ulazak muslimana u zemlju"?
Pandakonda

#119 Re: US protest after Trump win

Post by Pandakonda »

jefferson wrote:
jeza u ledja wrote:

Demokrate se moraju dobro dozvat za 2018 koja im nikako ne ide na ruku, a 2020 imaju sanse ako kandiduju Warren ili nekog slicnog.
Krenuli su tim tempom :D

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/inter ... /161109137
Connaisseur Karlin

#120 Re: US protest after Trump win

Pa ni u jednoj drzavi u svijetu na izlaze svi na glasanje :)

Uostlaom ,ako procente broje na osnovu broja registrovanih i statistickih demografskih podataka, prostor za error je prilicno impresivan :D
bole1st

#121 Re: US protest after Trump win

Post by bole1st »

Ne moze Michele tako brzo, bio je crni predsjednik, to smo prevazisli, sad treba da bude zena predsjednik, pa kad se to chekira tek onda zena crnac. :D
jeza u ledja

#122 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

@ jeff, mislim da Warren nije dobar izbor. Meni jednostavno nema tu karizmu. Slicno kao Howard Dean.

Sto se tice izlaznosti, slicna je prethodnim izborima, a u vezi protesta se slazem s tobom.
No 49% za predsjednicke bi bilo bas ono paf. :shock:
Connaisseur Karlin

#123 Re: US protest after Trump win

jeza u ledja wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na poslu :-) zato sam predlozila :lol: pa na poslu sma saznala :)
Predlozila sta? Na poslu saznala sta? Kakve veze posao, gejevi, protesti i Trump imaju medjusobno?
Connaisseur Karlin wrote: Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti :D
Vecini "pise na celu", ako su Arapi ili iz Juzne Azije, ili ako prakticiraju islam koji ukljucuje tradicionalnu odjecu. Cuj iracionalno, cuj ne pise im na celu? Kako ba iracionalno kad je Trump izjavio "islam nas mrzi", "treba napraviti bazu podataka muslimana u Americi", "treba zabraniti ulazak muslimana u zemlju"?
1. da preskocim obrazlozenje ,ali sutra pitaj gejs na poslu ,pa ces cuti,deal :D

2, Pa muslimanke su dugo vec diksiminirane u SAD,ja sam bila svjedok ,i svaki put su zene sa maraom disiminirane,a jos nisam vidjel da su muskarci muslimani diskiminirani :) Taj problem bi se mogao lakse rijesiti,kao sto sma ranije pisala,unutar muslimanksih zajednica,ako im je u interesu zasitta muslimanki zena. :)
jeza u ledja

#124 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:
AleksoMKD wrote:Skoro trecina Latino glasova otisla Trumpu. Ili ja gresim?
Dobio je skoro trecinu latinosa (i jedva 8% crnaca), sto zvuci malo gledajuci van konteksta, ali u poredjenju sa ostalim republikancima unazad 10 izbornih ciklusa otprilike je na prosjeku. Mediji su pumpali da je Trump rasista, ali narod je glasao kao da nije.
Da, to je tacno. No to ne mijenja cinjenicu da je Trump rasista.
jeza u ledja

#125 Re: US protest after Trump win

Post by jeza u ledja »

1. da preskocim obrazlozenje ,ali sutra pitaj gejs na poslu ,pa ces cuti,deal :D

2, Pa muslimanke su dugo vec diksiminirane u SAD,ja sam bila svjedok ,i svaki put su zene sa maraom disiminirane,a jos nisam vidjel da su muskarci muslimani diskiminirani :) Taj problem bi se mogao lakse rijesiti,kao sto sma ranije pisala,unutar muslimanksih zajednica,ako im je u interesu zasitta muslimanki zena. :)
Hm pokusao sam normalno, ali ne ide.

Valjas gluposti. Cao.
Post Reply