US protest after Trump win
- jeza u ledja
#101 Re: US protest after Trump win
Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
- Connaisseur Karlin
#102 Re: US protest after Trump win
imam utisak da najvise protestuje gej populacijajeza u ledja wrote:Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
- jeza u ledja
#103 Re: US protest after Trump win
Pisalo jutros na Wiki 55.6% mescini, malo vise nego prosli put. Sad vise nema.jefferson wrote:joooj protesti. Privilegovana djecurlija nije dobila ono sto je htjela pa daj protestvuj, a samo 49% gradjana izaslo glasat.
Zar je stvarno samo 49%?
- jeza u ledja
#104 Re: US protest after Trump win
Zasto?Connaisseur Karlin wrote:imam utisak da najvise protestuje gej populacijajeza u ledja wrote:Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
Najvise protestuju ljudi kojih je strah. Pogledaj proteste u LA, maltene svi Latino.
- Connaisseur Karlin
#105 Re: US protest after Trump win
Latino u Kaliforniji protestju radi svojih papira,ako nisu leglani ,jer Kalifronija je kao i FL , sa najvisim brojem Lation populacijejeza u ledja wrote:Zasto?Connaisseur Karlin wrote:imam utisak da najvise protestuje gej populacijajeza u ledja wrote:Sto se tice protesta, nek ljudi protestuju sto se mene tice. Ali ne mogu protestovati protiv rezultata izbora, jebiga jednostavno ne ide.
Najvise protestuju ljudi kojih je strah. Pogledaj proteste u LA, maltene svi Latino.
u NYC deiftivno su gej populacija na ptrestima
- jeza u ledja
#106 Re: US protest after Trump win
Na osnovu cega zakljucujes ovo drugo? Oni su vecina na protestima, ili?Connaisseur Karlin wrote:
Latino u Kaliforniji protestju radi svojih papira,ako nisu leglani ,jer Kalifronija je kao i FL , sa najvisim brojem Lation populacije
Zasto bi gej populacija uopste protestovala?
Ljudi su u strahu. Latinosi, muslimani, crnci.
U roku par godina moze biti zabranjen abortus.
Nije zajebancija.
- Connaisseur Karlin
#107 Re: US protest after Trump win
oooo pa pitaj gejs zasto protestujujeza u ledja wrote:Na osnovu cega zakljucujes ovo drugo? Oni su vecina na protestima, ili?Connaisseur Karlin wrote:
Latino u Kaliforniji protestju radi svojih papira,ako nisu leglani ,jer Kalifronija je kao i FL , sa najvisim brojem Lation populacije
Zasto bi gej populacija uopste protestovala?
Ljudi su u strahu. Latinosi, muslimani, crnci.
U roku par godina moze biti zabranjen abortus.
Nije zajebancija.
Latinosu su u strahu radi papira,i jer su meta medija i Trampa, a Europljani sa ilelganim paririma nisu meta
Crnci nisu i nikad nece biti u dobrom poloaju,rasizam u americkoj politici postoji do kad postoji drzava
meta su iskljucivo pokrivene zene muslimanke ,a ne svi muslimani
- jeza u ledja
#108 Re: US protest after Trump win
Svasta ti nesto nabaca.
Gej populacija nije meta, jer Trump apsolutno nista nije rekao kontra njih.
Latinosi protestuju mahom jer nisu oni ti direktno koji bi bili meta, vec njihovi roditelji, rodbina. Malo ilegalnih ljudi bi se javno eksponiralo. Milioni Latinosa imaju taj problem podjeljenih porodica.
Muslimani protestuju, zna se radi cega.
Crnci takodje.
Latinosi protestuju mahom jer nisu oni ti direktno koji bi bili meta, vec njihovi roditelji, rodbina. Malo ilegalnih ljudi bi se javno eksponiralo. Milioni Latinosa imaju taj problem podjeljenih porodica.
Crnci takodje.
- Connaisseur Karlin
#109 Re: US protest after Trump win
ama gej jesu meta,nisi u toku,raspitaj se malo na poslujeza u ledja wrote:Svasta ti nesto nabaca.
Crnci takodje.
Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni.
- relativno84
#110 Re: US protest after Trump win
Traze vise dzamijaConnaisseur Karlin wrote:
ama gej jesu meta,nisi u toku,raspitaj se malo na poslu![]()
Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni.
- Pandakonda
#111 Re: US protest after Trump win
Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovala
Mada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.

http://www.advocate.com/politicians/201 ... presidency
"Well, you can,” Trump responded. “We're going to bring people together, and that's your thing, and other people have their thing. We have to bring all people together, and if we don't we're not going to have a country anymore.
http://www.advocate.com/donald-trump/20 ... dead-issue
Asked whether same-sex marriage was a "dead issue," Trump told the magazine, "Some people have hopes of passing amendments, but it's not going to happen. Congress can't pass simple things, let alone that. So anybody that's making that an issue is doing it for political reasons. The Supreme Court ruled on it."
https://books.google.com/books?id=smMEA ... 22&f=false
Does that mean you support hate-crime legislation? Absolutely
- jeza u ledja
#112 Re: US protest after Trump win
Sta na poslu bolan? O cemu pricas?Connaisseur Karlin wrote:
I dalje nisi objasnila na osnovu cega zakljucujes da protestuje gej populacija? Vidjela jednu sliku ili sta?
Mozda zbog fasisticke retorike koju je njihov novi predsjednik bljuvao kontra njih?Connaisseur Karlin wrote: Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni.
- jeza u ledja
#113 Re: US protest after Trump win
Ma Trump je konzervativac samo kad treba dobiti glasove. Frajer odrastao u NYC, bio haver sa Demokratama sve do prije par godina kad se poceo kurciti. Skontao kako moze osvojiti glasove. Tenkre na kvadrat.Pandakonda wrote:Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovalaMada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.
U roku par godina zaratice sa cijelom GOP.
A Pence se ne pita puno, kao ni bilo koji VP.
-
bole1st
#114 Re: US protest after Trump win
Dobio je skoro trecinu latinosa (i jedva 8% crnaca), sto zvuci malo gledajuci van konteksta, ali u poredjenju sa ostalim republikancima unazad 10 izbornih ciklusa otprilike je na prosjeku. Mediji su pumpali da je Trump rasista, ali narod je glasao kao da nije.AleksoMKD wrote:Skoro trecina Latino glasova otisla Trumpu. Ili ja gresim?
- Connaisseur Karlin
#115 Re: US protest after Trump win
pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na poslujeza u ledja wrote:Sta na poslu bolan? O cemu pricas?Connaisseur Karlin wrote:
I dalje nisi objasnila na osnovu cega zakljucujes da protestuje gej populacija? Vidjela jednu sliku ili sta?
Mozda zbog fasisticke retorike koju je njihov novi predsjednik bljuvao kontra njih?Connaisseur Karlin wrote: Ja ne znam zasto muslimani protoestuju? Molim te objasni.
Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti
-
jefferson
#116 Re: US protest after Trump win
Tako sam negdje vidio. 49 ili 55%, ma ista stvar. Daj bolan, pola drzave nije izaslo glasat a nesto bi da protestvuju.jeza u ledja wrote:Pisalo jutros na Wiki 55.6% mescini, malo vise nego prosli put. Sad vise nema.jefferson wrote:joooj protesti. Privilegovana djecurlija nije dobila ono sto je htjela pa daj protestvuj, a samo 49% gradjana izaslo glasat.
Zar je stvarno samo 49%?
-
jefferson
#117 Re: US protest after Trump win
Demokrate se moraju dobro dozvat za 2018 koja im nikako ne ide na ruku, a 2020 imaju sanse ako kandiduju Warren ili nekog slicnog.jeza u ledja wrote:Ma Trump je konzervativac samo kad treba dobiti glasove. Frajer odrastao u NYC, bio haver sa Demokratama sve do prije par godina kad se poceo kurciti. Skontao kako moze osvojiti glasove. Tenkre na kvadrat.Pandakonda wrote:Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovalaMada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.
- jeza u ledja
#118 Re: US protest after Trump win
Predlozila sta? Na poslu saznala sta? Kakve veze posao, gejevi, protesti i Trump imaju medjusobno?Connaisseur Karlin wrote: pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na posluzato sam predlozila
pa na poslu sma saznala
![]()
Vecini "pise na celu", ako su Arapi ili iz Juzne Azije, ili ako prakticiraju islam koji ukljucuje tradicionalnu odjecu. Cuj iracionalno, cuj ne pise im na celu? Kako ba iracionalno kad je Trump izjavio "islam nas mrzi", "treba napraviti bazu podataka muslimana u Americi", "treba zabraniti ulazak muslimana u zemlju"?Connaisseur Karlin wrote: Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti
- Pandakonda
#119 Re: US protest after Trump win
Krenuli su tim tempomjefferson wrote:Demokrate se moraju dobro dozvat za 2018 koja im nikako ne ide na ruku, a 2020 imaju sanse ako kandiduju Warren ili nekog slicnog.jeza u ledja wrote:Ma Trump je konzervativac samo kad treba dobiti glasove. Frajer odrastao u NYC, bio haver sa Demokratama sve do prije par godina kad se poceo kurciti. Skontao kako moze osvojiti glasove. Tenkre na kvadrat.Pandakonda wrote:Ne vidim razlog zašto bi LGBT zajednica protestovalaMada u neku ruku razumijem strah zato što je Pence protiv gay brakova i rekao je da ih treba poslati na hormonsku terapiju, mada vjerujem da će Trump tu imat zadnju riječ jer je on iznad Penca. Također treba napomenuti da je Trump najveći pro-LGBT republikanski kandidat ikad. Istina je da je rekao kako je za njega brak veza samo između muškarca i žene ali je isto tako rekao da nema namjeru mjenjat odluku vrhovnog suda zbog svojih religijskih uvjerenja.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/inter ... /161109137
- Connaisseur Karlin
#120 Re: US protest after Trump win
Pa ni u jednoj drzavi u svijetu na izlaze svi na glasanje
Uostlaom ,ako procente broje na osnovu broja registrovanih i statistickih demografskih podataka, prostor za error je prilicno impresivan
Uostlaom ,ako procente broje na osnovu broja registrovanih i statistickih demografskih podataka, prostor za error je prilicno impresivan
-
bole1st
#121 Re: US protest after Trump win
Ne moze Michele tako brzo, bio je crni predsjednik, to smo prevazisli, sad treba da bude zena predsjednik, pa kad se to chekira tek onda zena crnac. 
- jeza u ledja
#122 Re: US protest after Trump win
@ jeff, mislim da Warren nije dobar izbor. Meni jednostavno nema tu karizmu. Slicno kao Howard Dean.
Sto se tice izlaznosti, slicna je prethodnim izborima, a u vezi protesta se slazem s tobom.
No 49% za predsjednicke bi bilo bas ono paf.
Sto se tice izlaznosti, slicna je prethodnim izborima, a u vezi protesta se slazem s tobom.
No 49% za predsjednicke bi bilo bas ono paf.
- Connaisseur Karlin
#123 Re: US protest after Trump win
1. da preskocim obrazlozenje ,ali sutra pitaj gejs na poslu ,pa ces cuti,dealjeza u ledja wrote:Predlozila sta? Na poslu saznala sta? Kakve veze posao, gejevi, protesti i Trump imaju medjusobno?Connaisseur Karlin wrote: pa ako si gej,ok , tad ne moras pitati na posluzato sam predlozila
pa na poslu sma saznala
![]()
Vecini "pise na celu", ako su Arapi ili iz Juzne Azije, ili ako prakticiraju islam koji ukljucuje tradicionalnu odjecu. Cuj iracionalno, cuj ne pise im na celu? Kako ba iracionalno kad je Trump izjavio "islam nas mrzi", "treba napraviti bazu podataka muslimana u Americi", "treba zabraniti ulazak muslimana u zemlju"?Connaisseur Karlin wrote: Strah muslimana u SAD je iracionalan,jer im ne pise na celu koje su reigijske opredjeljenosti
2, Pa muslimanke su dugo vec diksiminirane u SAD,ja sam bila svjedok ,i svaki put su zene sa maraom disiminirane,a jos nisam vidjel da su muskarci muslimani diskiminirani
- jeza u ledja
#124 Re: US protest after Trump win
Da, to je tacno. No to ne mijenja cinjenicu da je Trump rasista.bole1st wrote:Dobio je skoro trecinu latinosa (i jedva 8% crnaca), sto zvuci malo gledajuci van konteksta, ali u poredjenju sa ostalim republikancima unazad 10 izbornih ciklusa otprilike je na prosjeku. Mediji su pumpali da je Trump rasista, ali narod je glasao kao da nije.AleksoMKD wrote:Skoro trecina Latino glasova otisla Trumpu. Ili ja gresim?
- jeza u ledja
#125 Re: US protest after Trump win
Hm pokusao sam normalno, ali ne ide.Connaisseur Karlin wrote:
1. da preskocim obrazlozenje ,ali sutra pitaj gejs na poslu ,pa ces cuti,deal
2, Pa muslimanke su dugo vec diksiminirane u SAD,ja sam bila svjedok ,i svaki put su zene sa maraom disiminirane,a jos nisam vidjel da su muskarci muslimani diskiminiraniTaj problem bi se mogao lakse rijesiti,kao sto sma ranije pisala,unutar muslimanksih zajednica,ako im je u interesu zasitta muslimanki zena.
Valjas gluposti. Cao.