SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by KatarinaKosaca »

Valjda dio famozne agende. A kako je javni sektor tj tuzioci lijen, spor i nekompetentan u odnosu na privatni sektor tj odvjetnike sadrzaj u zagradi iz naslova teme sve kaze.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#102 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by pici »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
KENJAC wrote: Nisi joj mogo pric na metar ! Jarane , nema ko nije probo od kafedzija do sadasas jih ministara ..... Imala frajera savim normalnog lika !
Pa dobro, možda je na pici poštena ali eto profesionalno je grob. :mrgreen:

jel me netko tražio :?
pici

#103 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by pici »

Image

a jadan sav se osuko, onomade udarna igla SDA Čelništva a sada klavira u sendviču dva drota iz vojkovića... eeeee našta spade kuća petrovića
O'zone
Globalni moderator

#104 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by O'zone »

Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
pici

#105 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by pici »

O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?

a izgleda napravili su kompromis, bježo je po stanu
Ridjobrki

#106 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Ridjobrki »

pici wrote:
O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?

:lol: :lol: :lol:
Hamolj

#107 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
mario001 wrote:
POTJERNICA ZA LEJLOM FAZLAGIĆ:

Uspon i pad Fazlagićke, "fatalne dame" sarajevskog pravosuđa i džet seta!
Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Opštinskog suda u Sarajevu, za čije je hapšenje izdat nalog u akciji "Pravda", prema nezvaničnim informacijama, već duže vrijeme boravi u hrvatskom gradu Rijeci

Iako su iza nje u sarajevskom pravosuđu ostali brojni repovi i afere zbog kojih je ljetos i podnijela ostavku, Fazlagićka je javnosti možda najpoznatija po suđenju "Slobodnoj Bosni" i njenom glavnom uredniku Senadu Avdiću, tokom 2010, i 2011.godine po tužbi tadašnjih čelnih ljudi SDP-a BiH, predsjednika Zlatka Lagumdžije, i potpredsjednika Damira Hadžića i Željke Komšića.

Lagumdžija i Hadžić tužili su "Slobodnu Bosnu" (Komšić je tu nasamaren i bez ikakve veze uvučen u tužbu) zbog pisanja o aferi "Reket". Podsjetimo, čelne ljude SDP-a tada je optužio bisnismen Nihad Imamović da su od njega tražili dovac za izdavanje dozvola za njegov objekat u sarajevskoj općini Novi Grad u kojoj je Hadžić u to vrijeme bio načelnik.

Iako je odbrana "Slobodne Bosne" tada od Tužiteljstva BiH pribavila potvrdu da se protiv Lagumdžije i Hadžića, kao osumnjičenih, vodi istraga, to nije sprijećilo sutkinju Fazlagić da "Slobodnu Bosnu" i Senada Avdića proglasi krivim i naloži im da tužiteljima na ime duševne boli isplati 10 hiljada KM.

Ubrzo nakon toga, poslije pobjede SDP-a na izborima 2010. Fazlagićka je nagrađena tako što je njen nevjenčani muž Goran Cerić postavljen od strane Lagumdžije za direktora sarajevske Direkcije "BH Pošte". Dolaskom SDP-a na vlast sklonjena je u zaborav i afera "Reket" a njeni glavni akteri su preuzeli vlast. Kasnije se ispostavilo da je upravo zahvaljujući sutkinji Fazlagić
Lagumdžija uspio "izganjati" upisivanje nekretnine Adila Zulfikarpašića za čiju je ostavštinu, pored ostalih, "brinuo" i lider SDP-a.

Za pripravnicu je sutkinja Lejla Fazlagić angažirala Unu Pelak, kćerku svog nevjenčanog supruga Cerića i suprugu bivšeg fudnalera Albina Pelaka. Majka nogometaša "Sarajeva" Mihrija još uvijek izdržava zakonsku kaznu zbog kriminala sa nekretninama u Sarajevu, za što je, prema mišljenju stručnjaka, morali imati jake veze u pravosuđu.

"Slobodna Bosna" je pisala da je sutkinji Fazlagić, koja je i sama prije rata bila udata za fudbalera "Sarajeva", Husrefa Musemića, stan u Novomn Sarajevu poklonio Alija Delimustafić. Fazlagićkin suprug Goran Cerić nakon izbornog sloma SDP-a, smijenjen je sa funkcije u "BH Pošti", ali je brzo prešao u Radončićev SBB koji ga je postavio na direktorsku funkciju u JP "Pokop".
"nevjencanog supruga" kako ti neko moze biti suprug ako se ne vjencas za njega :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vanbračna zajednica ? Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
de balzac

#108 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by de balzac »

pici wrote:

:lol:
DonieBrasco

#109 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by DonieBrasco »

Na kraju ce jos jednom biti tresla se gora rodio se mis !

Oni vec planiraju gdje ce putovati za novu godinu, da se odmore od stresa uzrokovanim hapsenjem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#110 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
Status supruga ili suprug se stice brakom a ne zivotom u vanbracnoj zajednici. U vanbracnoj zajednici mozes dobiti samo status partnera.

"Brak zakonom uređena zajednica muškarca i žene, kako je to definirano Porodičnim zakonom, i po tom istom zakonu vanbračni i bračni drugovi su izjednačeni, ali samo u pogledu sticanja imovine i izdržavanja, a ne u pogledu nasljeđivanja"

Dakle ni u mislima "skoro ista prava".
Hamolj

#111 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
Hamolj wrote:Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
Status supruga ili suprug se stice brakom a ne zivotom u vanbracnoj zajednici. U vanbracnoj zajednici mozes dobiti samo status partnera.

"Brak zakonom uređena zajednica muškarca i žene, kako je to definirano Porodičnim zakonom, i po tom istom zakonu vanbračni i bračni drugovi su izjednačeni, ali samo u pogledu sticanja imovine i izdržavanja, a ne u pogledu nasljeđivanja"

Pa pogledaj zakon o raspodjeli imovine nakon smrti jednog od "supružnika" u vanbračnoj. Drugi supružnik ostvaruje ista prava kao da su živjeli u bračnoj zajednici. Od riječi brak je ipak važnija riječ zajednica. Ono što zajedno steknu u vanbračnoj zajednici dijele kao i u bračnoj.
KatarinaKosaca

#112 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by KatarinaKosaca »

Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
Hamolj

#113 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Hamolj »

KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ? :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#114 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Jimmy McNulty »

Hamolj wrote:
KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ? :D
Image
splinter

#115 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by splinter »

Izgleda napalo na Lejle danas
Hamolj

#116 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Hamolj »

Jimmy McNulty wrote:
Hamolj wrote:
Image
Čuj dijete uslov. :D
Logovan

#117 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Logovan »

pici wrote:

Hahahahah :lol: :lol:
Matzan

#118 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Matzan »

pici wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
KENJAC wrote: Nisi joj mogo pric na metar ! Jarane , nema ko nije probo od kafedzija do sadasas jih ministara ..... Imala frajera savim normalnog lika !
Pa dobro, možda je na pici poštena ali eto profesionalno je grob. :mrgreen:

jel me netko tražio :?

Tražila te sutkinja Lejla da joj udariš muhur.
muha_sa

#119 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by muha_sa »

jeblo ih hapšenje, nasekirah se :-) oka sklopit necu :(
KatarinaKosaca

#120 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by KatarinaKosaca »

Jimmy McNulty wrote:
Hamolj wrote:
Image
Ma nije moj slucaj, nego mislim da to vanbracna zajednica bas i ne funkcionira u pravnom smislu
insomnia78

#121 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by insomnia78 »

Kako mali Jimmy zamislja funkcionisanje suda. Svjedoke? [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#122 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:

Pa pogledaj zakon o raspodjeli imovine nakon smrti jednog od "supružnika" u vanbračnoj. Drugi supružnik ostvaruje ista prava kao da su živjeli u bračnoj zajednici. Od riječi brak je ipak važnija riječ zajednica. Ono što zajedno steknu u vanbračnoj zajednici dijele kao i u bračnoj.
Citirao sam ti stavku iz zakona a ne napisao svoje misljenje :-)
Hamolj

#123 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
Citirao sam ti stavku iz zakona a ne napisao svoje misljenje :-)
Evo par komentara iznad ti je čovjek isjekao pravi član koji se konkretno odnosi na vanbračnu zajednicu. Ne pravi se pametan kad očigledno nisi u pravu.
Last edited by Hamolj on 11/11/2016 18:38, edited 1 time in total.
radostan dan

#124 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by radostan dan »

Zavisi koja institucija trazi potvrdu o postojanju vanbracne zajednice...kod vecine je dovoljna opstinska potvrda, ovjerena...dva svjedoka i taksena marka.
Neke pak traze potvrdu centra za soc.rad, a to podrazumjeva ili odlazak kod njih, ili ti oni dolaze u goste.
KENJAC

#125 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by KENJAC »

Jebla vas bracna i vanbracna zajednica , nego jel ono Delimustafica optuzuju da je komandovao Sevama :? :lol: ???
Post Reply