SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#101 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Valjda dio famozne agende. A kako je javni sektor tj tuzioci lijen, spor i nekompetentan u odnosu na privatni sektor tj odvjetnike sadrzaj u zagradi iz naslova teme sve kaze.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#102 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa dobro, možda je na pici poštena ali eto profesionalno je grob.KENJAC wrote: Nisi joj mogo pric na metar ! Jarane , nema ko nije probo od kafedzija do sadasas jih ministara ..... Imala frajera savim normalnog lika !
jel me netko tražio
- pici
#103 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

a jadan sav se osuko, onomade udarna igla SDA Čelništva a sada klavira u sendviču dva drota iz vojkovića... eeeee našta spade kuća petrovića
- O'zone
- Globalni moderator
#104 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
- pici
#105 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
a izgleda napravili su kompromis, bježo je po stanu
- Ridjobrki
#106 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
pici wrote:O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
-
Hamolj
#107 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Vanbračna zajednica ? Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.hrasno38 wrote:"nevjencanog supruga" kako ti neko moze biti suprug ako se ne vjencas za njegamario001 wrote:POTJERNICA ZA LEJLOM FAZLAGIĆ:
Uspon i pad Fazlagićke, "fatalne dame" sarajevskog pravosuđa i džet seta!
Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Opštinskog suda u Sarajevu, za čije je hapšenje izdat nalog u akciji "Pravda", prema nezvaničnim informacijama, već duže vrijeme boravi u hrvatskom gradu Rijeci
Iako su iza nje u sarajevskom pravosuđu ostali brojni repovi i afere zbog kojih je ljetos i podnijela ostavku, Fazlagićka je javnosti možda najpoznatija po suđenju "Slobodnoj Bosni" i njenom glavnom uredniku Senadu Avdiću, tokom 2010, i 2011.godine po tužbi tadašnjih čelnih ljudi SDP-a BiH, predsjednika Zlatka Lagumdžije, i potpredsjednika Damira Hadžića i Željke Komšića.
Lagumdžija i Hadžić tužili su "Slobodnu Bosnu" (Komšić je tu nasamaren i bez ikakve veze uvučen u tužbu) zbog pisanja o aferi "Reket". Podsjetimo, čelne ljude SDP-a tada je optužio bisnismen Nihad Imamović da su od njega tražili dovac za izdavanje dozvola za njegov objekat u sarajevskoj općini Novi Grad u kojoj je Hadžić u to vrijeme bio načelnik.
Iako je odbrana "Slobodne Bosne" tada od Tužiteljstva BiH pribavila potvrdu da se protiv Lagumdžije i Hadžića, kao osumnjičenih, vodi istraga, to nije sprijećilo sutkinju Fazlagić da "Slobodnu Bosnu" i Senada Avdića proglasi krivim i naloži im da tužiteljima na ime duševne boli isplati 10 hiljada KM.
Ubrzo nakon toga, poslije pobjede SDP-a na izborima 2010. Fazlagićka je nagrađena tako što je njen nevjenčani muž Goran Cerić postavljen od strane Lagumdžije za direktora sarajevske Direkcije "BH Pošte". Dolaskom SDP-a na vlast sklonjena je u zaborav i afera "Reket" a njeni glavni akteri su preuzeli vlast. Kasnije se ispostavilo da je upravo zahvaljujući sutkinji Fazlagić
Lagumdžija uspio "izganjati" upisivanje nekretnine Adila Zulfikarpašića za čiju je ostavštinu, pored ostalih, "brinuo" i lider SDP-a.
Za pripravnicu je sutkinja Lejla Fazlagić angažirala Unu Pelak, kćerku svog nevjenčanog supruga Cerića i suprugu bivšeg fudnalera Albina Pelaka. Majka nogometaša "Sarajeva" Mihrija još uvijek izdržava zakonsku kaznu zbog kriminala sa nekretninama u Sarajevu, za što je, prema mišljenju stručnjaka, morali imati jake veze u pravosuđu.
"Slobodna Bosna" je pisala da je sutkinji Fazlagić, koja je i sama prije rata bila udata za fudbalera "Sarajeva", Husrefa Musemića, stan u Novomn Sarajevu poklonio Alija Delimustafić. Fazlagićkin suprug Goran Cerić nakon izbornog sloma SDP-a, smijenjen je sa funkcije u "BH Pošti", ali je brzo prešao u Radončićev SBB koji ga je postavio na direktorsku funkciju u JP "Pokop".![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
de balzac
#108 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
pici wrote:O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
-
DonieBrasco
#109 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Na kraju ce jos jednom biti tresla se gora rodio se mis !
Oni vec planiraju gdje ce putovati za novu godinu, da se odmore od stresa uzrokovanim hapsenjem.
Oni vec planiraju gdje ce putovati za novu godinu, da se odmore od stresa uzrokovanim hapsenjem.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#110 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Status supruga ili suprug se stice brakom a ne zivotom u vanbracnoj zajednici. U vanbracnoj zajednici mozes dobiti samo status partnera.Hamolj wrote:Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
"Brak zakonom uređena zajednica muškarca i žene, kako je to definirano Porodičnim zakonom, i po tom istom zakonu vanbračni i bračni drugovi su izjednačeni, ali samo u pogledu sticanja imovine i izdržavanja, a ne u pogledu nasljeđivanja"
Dakle ni u mislima "skoro ista prava".
-
Hamolj
#111 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Pa pogledaj zakon o raspodjeli imovine nakon smrti jednog od "supružnika" u vanbračnoj. Drugi supružnik ostvaruje ista prava kao da su živjeli u bračnoj zajednici. Od riječi brak je ipak važnija riječ zajednica. Ono što zajedno steknu u vanbračnoj zajednici dijele kao i u bračnoj.hrasno38 wrote:Status supruga ili suprug se stice brakom a ne zivotom u vanbracnoj zajednici. U vanbracnoj zajednici mozes dobiti samo status partnera.Hamolj wrote:Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
"Brak zakonom uređena zajednica muškarca i žene, kako je to definirano Porodičnim zakonom, i po tom istom zakonu vanbračni i bračni drugovi su izjednačeni, ali samo u pogledu sticanja imovine i izdržavanja, a ne u pogledu nasljeđivanja"
- KatarinaKosaca
#112 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
-
Hamolj
#113 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ?KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#114 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Hamolj wrote:Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ?KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...

-
splinter
#115 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Izgleda napalo na Lejle danas
-
Hamolj
#116 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Čuj dijete uslov.Jimmy McNulty wrote:Hamolj wrote:Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ?KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
- Logovan
#117 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Hahahahahpici wrote:O'zone wrote:Jesu skontali jel' Delimustafić bježao ili je uhapšen u svom stanu?
- Matzan
#118 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
pici wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa dobro, možda je na pici poštena ali eto profesionalno je grob.KENJAC wrote: Nisi joj mogo pric na metar ! Jarane , nema ko nije probo od kafedzija do sadasas jih ministara ..... Imala frajera savim normalnog lika !
jel me netko tražio
Tražila te sutkinja Lejla da joj udariš muhur.
- muha_sa
#119 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
jeblo ih hapšenje, nasekirah se
oka sklopit necu 
- KatarinaKosaca
#120 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Ma nije moj slucaj, nego mislim da to vanbracna zajednica bas i ne funkcionira u pravnom smisluJimmy McNulty wrote:Hamolj wrote:Da živite pod istim krovom. Valjda imaš svjedoke koji su vas vidjeli pod istim krovom ?KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
- insomnia78
#121 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Kako mali Jimmy zamislja funkcionisanje suda. Svjedoke? [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#122 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Citirao sam ti stavku iz zakona a ne napisao svoje misljenjeHamolj wrote:Pa pogledaj zakon o raspodjeli imovine nakon smrti jednog od "supružnika" u vanbračnoj. Drugi supružnik ostvaruje ista prava kao da su živjeli u bračnoj zajednici. Od riječi brak je ipak važnija riječ zajednica. Ono što zajedno steknu u vanbračnoj zajednici dijele kao i u bračnoj.hrasno38 wrote:Status supruga ili suprug se stice brakom a ne zivotom u vanbracnoj zajednici. U vanbracnoj zajednici mozes dobiti samo status partnera.Hamolj wrote:Jesi čuo ikad za taj termin i za prava supružnika u slučaju prekida vanbračne zajednice ? Skoro ista prava kao i u braku.
-
Hamolj
#123 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Evo par komentara iznad ti je čovjek isjekao pravi član koji se konkretno odnosi na vanbračnu zajednicu. Ne pravi se pametan kad očigledno nisi u pravu.hrasno38 wrote:
Citirao sam ti stavku iz zakona a ne napisao svoje misljenje
Last edited by Hamolj on 11/11/2016 18:38, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#124 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Zavisi koja institucija trazi potvrdu o postojanju vanbracne zajednice...kod vecine je dovoljna opstinska potvrda, ovjerena...dva svjedoka i taksena marka.KatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
Neke pak traze potvrdu centra za soc.rad, a to podrazumjeva ili odlazak kod njih, ili ti oni dolaze u goste.
-
KENJAC
#125 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Jebla vas bracna i vanbracna zajednica , nego jel ono Delimustafica optuzuju da je komandovao Sevama
???