Neki likovi pili absint i....poslije toga mrak...
Sljedece sto se desilo...oni u nekom trnju na Trebevicu
Goli, izgrebani, veze nemaju otkud tu
supercali wrote:Ovako da pocnem
Posto sam sa subote na nedjelju zavrsio na kosevu na ispumpavanju od prevelike doze alkohola zelio bih da prenesem iskustvo
Rekao sam sebi nikad vise alkohol nece u moja usta
Odmah po dolasku pretjerao sam sa absintom
Samo sam zatvorio oci i probudio se u bolnici (lazu o svjetlu na kraju tunela ili nasi nisu upalili)
Receno mi je da nekih 10 minuta nisam disao i da su me jedva ozivili
Budjenjem u bolnici osjecao sam se fuj toliko da sam sebe mrzio
Bez mobitela novcanika i kljuceva od auta
Kasnije tokom dana saznajem da novcanik i kljuc je uzeo moj prijatelj da mi cuva mobitel pojma nemam
Da skratim pricu
Koliko god mozete nemojte piti alkohol a ako vec pijete nemojte u velikim kolicinama jer ce vam se zgaditi zivot
Sad me je i stid sto sam to sve prosao al na kraju ako pomognem jednoj osobi da izbjegne ovo sve to ce biti moj uspjeh
Ma ima ga po kaficimazdruzdjo wrote:Moje jedino pitanje je gdje ga nadje.supercali wrote:.......pretjerao sam sa absintom
Pretpostavka je da je van gogh suknuo malo vise absinta kad je uho podkresao.
Zadnjih mozda 5-6 godina cirka svaki vikend po nekih 5-6 absinta minimalno sam pio a prije toga ajmo reci mjesecno tolikoFreakyStyley wrote:supercali wrote:Ovako da pocnem
Posto sam sa subote na nedjelju zavrsio na kosevu na ispumpavanju od prevelike doze alkohola zelio bih da prenesem iskustvo
Rekao sam sebi nikad vise alkohol nece u moja usta
Odmah po dolasku pretjerao sam sa absintom
Samo sam zatvorio oci i probudio se u bolnici (lazu o svjetlu na kraju tunela ili nasi nisu upalili)
Receno mi je da nekih 10 minuta nisam disao i da su me jedva ozivili
Budjenjem u bolnici osjecao sam se fuj toliko da sam sebe mrzio
Bez mobitela novcanika i kljuceva od auta
Kasnije tokom dana saznajem da novcanik i kljuc je uzeo moj prijatelj da mi cuva mobitel pojma nemam
Da skratim pricu
Koliko god mozete nemojte piti alkohol a ako vec pijete nemojte u velikim kolicinama jer ce vam se zgaditi zivot
Sad me je i stid sto sam to sve prosao al na kraju ako pomognem jednoj osobi da izbjegne ovo sve to ce biti moj uspjeh
Jebi ga, karina zesca.
Alkohol je ionako precijenjen. Kad ne znas pit, bolje nemoj nikako. Jedan sam od onih sto ne znaju, cini mi se, mada mogu popit.Nema teorije da popijem ono 2-3 pive ili par casa zestine i vozdra. Ili ne pijem nikako ili se bas napijem. Nema sredine. Gore mi je bit pripit, nedojeban nego ista. Divim se ljudima kojima je tako lijepo, takvi mogu i maksimalno uzivati u picu. Pijem jako rijetko u zadnje vrijeme, skoro nikako.
Koliko si cesto cugo prije ovoga i u kojim kolicinama? Vecinom absint ili sta?
Uglavnom, neka si odlucio da neces vise. Mislim da ce ti izlasci, pogotovo u klubove, brzo dosadit. Ja licno potpuno trijezan pravi nocni izlazak ne mogu podnijet. Mogu otic na kafu. Glasna muzika, guzva i sve ostalo - nema teorije.
supercali wrote: Mislim da ce mi sada izlasci biti bolji
Hamanlijek-za-sve wrote:supercali wrote: Mislim da ce mi sada izlasci biti boljiti si posto a da i neznas hadzi-respo
zdruzdjo wrote:Moje jedino pitanje je gdje ga nadje.supercali wrote:.......pretjerao sam sa absintom
van gogh je prirodno bio malo pomaknut, mislim da ipak nema veze sa basintomsupercali wrote:Pa naravno da nema veze jer sada maximalno moze imati 35mg po kilogramu dok je tada vjerovatno bilo neograniceno a i to da je sebi odrezao uho je nategnuto
Jer postoji i prica da je uho izgubio u macevalackom dvoboju za neku zensku
Alkoholizam, inace vodi takvom kraju nema to veze sa absintomuglavnomja wrote:van gogh je prirodno bio malo pomaknut, mislim da ipak nema veze sa basintomsupercali wrote:Pa naravno da nema veze jer sada maximalno moze imati 35mg po kilogramu dok je tada vjerovatno bilo neograniceno a i to da je sebi odrezao uho je nategnuto
Jer postoji i prica da je uho izgubio u macevalackom dvoboju za neku zensku
ali se zna za slikara toulouse lautreca (poznat po slimaka iz moulin rougea, can*can plesacice ... , inace invalid, poslije neke nesrece, pada, kao klincu su prestale da rastu noge, a mozda ima i veze sto su mu roditelji bili neki dalji rodjaci .... uglavnom citav zivot proveo boemski na monmartru sa absintom i zavrsio u ludnici zbog halucinacija od absinta i ovisnosti i zbog ostecenja mozga itd ... malo poslije toga je umro)
stvarno zanimljiv lik, postoji knjiga o njemu, zove se moulin rouge
malo podatak, ali bas malo
https://hr.wikipedia.org/wiki/Henri_de_Toulouse-Lautrec
sorry za off, ali meni su nekako taj period impresionizma i ovi likovi sinonimi za absint
Hvalauglavnomja wrote:na temu
tebi svaka cast sto si ovo podijelio ovako otvoreno i iskreno
inace da, ali absint tu ima posebno mjesto, da se ne ponavljam, halucinogeni alkohol.insomnia78 wrote: Alkoholizam, inace vodi takvom kraju nema to veze sa absintom
I to ne bilo kakav alkohol vec absinth (odron)supercali wrote:Alkohol vise u moja usta sigurno nece
Ovo ce mi biti opomena za citav zivot
ma pitam jer imam "semu" za nekih 40-ak km za 0.7Lsupercali wrote:Ma ima ga po kaficimazdruzdjo wrote:Moje jedino pitanje je gdje ga nadje.supercali wrote:.......pretjerao sam sa absintom
Hacijenda Under tesla sloga freakys
ko jos u kafani spava?Anestezija wrote:ja se jednom zvekno badelom iz svog stana izas'o i pos'o kuci![]()