Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post Reply
Tarzo

#102 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Tarzo »

animals wrote:
GeeTnT wrote: ....malo je Hrvata bilo u BiH na bojisnici nasuprot Srba...uglavnom su udarali po muslimanima i bili zauzeti poslovima preusmjeravannja konvoja ...
Ne bi se oni ni sa Bosnjacima tukli, da nisu morali..
ako pogledas sukobe, najvise borbi je bilo u izmjesanim mjestima..
Sa Srbima su se samo malo tukli u Posavini, pa kad su vidjeli da nemas puno sanse,
a i druge su igre ble u opticaju, odustalo se..
a srednja Bosna, nisu imali izbora..moro si se boriti, bio si u okruzenju..
da su Bosnjaci bili pametni, i napravili koridor da se Hrvati povuku, ne bi ih ni bilo ni u Srednjoj Bosni sada..

A zašto da ih ne bude u Srednjoj i cijeloj Bosni?!
animals

#103 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

insomnia78 wrote:Jest, jest uvijek neko drugi kriv
Jel pitao neko prosjecnog Francuza, hoce li Francuska srusiti Gadafija..
i napraviti sranje, koje ce trajati desetljecima..
animals

#104 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Tarzo wrote:
animals wrote:
GeeTnT wrote: ....malo je Hrvata bilo u BiH na bojisnici nasuprot Srba...uglavnom su udarali po muslimanima i bili zauzeti poslovima preusmjeravannja konvoja ...
Sa Srbima su se samo malo tukli u Posavini, pa kad su vidjeli da nemas puno sanse,
da su Bosnjaci bili pametni, i napravili koridor da se Hrvati povuku, ne bi ih ni bilo ni u Srednjoj Bosni sada..

Pa zato sto su hinje i glasaju za HDZ, a ne recimo za SDA..
Hamolj

#105 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Hamolj »

pirpa wrote: koji su to njegovi neuspjesi i koga to on krivi....pojasni malo...

Evo ja cu navesti jos primjera zbog cega mislim da je debil....Mislim da je ispao debil sto je tokom rata gledao da procesuira krivicna djela vojnika armije BiH za krivicna djela koja su cinili u Sarajevu i van Sarajeva, sto je tezio da BiH bude u njenim okvirnim granicama i sto nije pristajao na nikakve podjele,sto je gledao da PL i armija budu multietnicke, sto je razbio KOS.ovsko gnjezdo na igmanu ..itd.
Za njegovog mandata su počinjeni zločini nad Bošnjacima Prozora, izgubljen dobar dio teritorije na prozorskoj općini, počinjen zločin nad Bošnjacima Maglaja, Žepča, takođe izgubljen dobar dio teritorija. Nije kontrolisao jedinice čiji je vrhovni komandant bio pa su počinjeni zločini kojima se bacila mrlja na čast ARBiH.

Frajer mrzi i optužuje sve redom rahmetli Alije Izetbegovca, r. Rasima Delic, r. Mehmeda Alagica pa do Atifa Dudakovića. Njemu niko ne valja do samog sebe. Nikad u životu neću podržati debila koji je otvoreno radio protiv najvećih generala ARBiH Mehmeda Alagića i Atifa Dudakovića. Zavist ga je pojela, volio bi i on da je njihove pameti.
insomnia78

#106 Re: RE: Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by insomnia78 »

animals wrote:
insomnia78 wrote:Jest, jest uvijek neko drugi kriv
Jel pitao neko prosjecnog Francuza, hoce li Francuska srusiti Gadafija..
i napraviti sranje, koje ce trajati desetljecima..
Ne lupetaj.
animals

#108 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Pa da lako je napisati ne lupetaj..
bez argumenata..
nisi se ni rodio i nemas pojam kako su ljudi birali..
imao si opciju HDZ, i ako ne biras pojesce te Srbi i Bosnjaci..
ko i dan danas..
kad Srbi i Bosnjaci izaberu gradjanske stranke, vjerovatno ce i Hrvati..
a kad ce to biti, Boga pitaj..
Hamolj

#109 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Hamolj »

Božo Ljubić lično na forumu. :lol:

Ako ne zaokružiš HDZ bit ćeš obrezan i poturčen. :lol:
insomnia78

#110 Re: RE: Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by insomnia78 »

animals wrote:Pa da lako je napisati ne lupetaj..
bez argumenata..
ko i dan danas..
Kakve to ima veze sa onim o cemu smo poceli pricati, ratom protiv ARBiH?
animals

#111 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Hamolj wrote:Božo Ljubić lično na forumu. :lol:

Ti ili ne umijes razmisljati, ili neces..
ja ti pricam kako razmislja jedan prosjecan stanovnik BIH, i
kako mu se servira opstanak..
a vi Bosnjaci ste opet za gradjansku opciju, jedan glas jedan covjek,
gdje ce uvijek Bosnjaci da prevladaju, jer ih ima vise...
pametno..
GeeTnT

#112 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by GeeTnT »

animals wrote:

pametno..
...kako to izgleda u ostatku svijeta?
animals

#113 Re: RE: Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

insomnia78 wrote:
animals wrote:Pa da lako je napisati ne lupetaj..
bez argumenata..
ko i dan danas..
Kakve to ima veze sa onim o cemu smo poceli pricati, ratom protiv ARBiH?
Ima itekako..
rat nisu izazvali obicni ljudi, vec tadasnje politicke strukture,
koje su uvukle narod u rat..
zasto ih narod bira opet, pitanje je..
pa koga ce.nema alternative..
koga bi ti birao da si Hrvat iz Bosne..
animals

#114 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:

pametno..
...kako to izgleda u ostatku svijeta?
Ajde mi reci, da je vas Bosnjaka 500 tisuca, a Hrvata "2 miliona.
bi li ti zagovarao to sto sad zagovaras..iskreno..
PM72

#115 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by PM72 »

animals wrote:

pametno..
pa jel treba da budemo doživotni taoci hrvatske politike koja je iseljavala Hrvate sa ovih prostora jer im je trebala glasačka mašinerija u praznoj Krajini?
Neki Jozo ili Pero iz Kiseljaka ili Kreševa što nije dobacio do Fojnice ima hrvatski pasoš a Hrvatsku vidio samo na TV-u ili razglednici.Jozin ili Perin sin ode u Hrvatsku,okusi malo života pa produži za Njemačku ili Austriju pa je Jozi kriv Alija iz Predsjedništva ili Murat iz Fojnice što mu je sin otišao.

Taj isti Jozin ili Perin sin je u ratu bio vojnik HVO-a,jedne domobransko-mafijaške falange i imao je čitav rat i mesa i brašna i cigara zahvaljujući švercu i saradnji sa četnicima na Kobiljači.Iznajmljivali su tenkove i artiljeriju da biju po Fojnici ili Visokom,nakon rata otvorili neki šverc komerc pa i tu uzeli pare.

Hrvata ima u svakoj vladi,skupštini ili parlamentu bar 1/3.da ne pominjem kojekakve državne agencije i upravne odbore.samo se BH Hrvatima može desiti da izaberu ambasadora iz reda hrvatskog naroda pa da taj,nakon par godina luksuznog života,bude izabran za europskog parlamentarca iz Hrvatske sa kojom ima veze koliko i ja.

Sjedenje na dvije stolice nije bilo nikad pametno.odrekli se se zemlje Bosne,pljunuli na rodnu grudu i pakujete kofere prema lijepoj njihovoj.I da vsa neko žali?
Tarzo

#116 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Tarzo »

animals wrote:
Tarzo wrote:
animals wrote:

Pa zato sto su hinje i glasaju za HDZ, a ne recimo za SDA..

To što glasaju za HDZ, glupo je i komentarisati... mogu da glasaju za kog god im volja.
Dalje, tvrdiš da Bošnjaci listom glasaju za SDA, a ko onda glasa za SDP, SBB, DF, SZBIH....? Da to možda SDP nije napavio neki rezutat u općinama sa većinski hrvatskim stanovništvom ili u BL?
A u vezi izraza "hinje", činjenice su da je Tuđman igrao jako prljave igre u vezi Bosne; i ne samo Bosanaca i/ili Bošnjaka, već i protiv Hrvata koji nisu iz Hercegovine.
Da ne širimosad diskusiju koliko se "matice" (Zgb i Bgd) iskreno brinu za pripadnike istog naroda u BiH, a koliko su često moneta za potkusurivanje i sredstvo manipulacije zarad vlastitih interesa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#117 Re: Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote:Pa vi opet nazivajte skole prema Hrvatima
:lol:
animals

#118 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

PM72 wrote:
animals wrote:

pametno..
pa jel treba da budemo doživotni taoci hrvatske politike koja je iseljavala Hrvate sa ovih prostora jer im je trebala glasačka mašinerija u praznoj Krajini?
Neki Jozo ili Pero iz Kiseljaka ili Kreševa što nije dobacio do Fojnice ima hrvatski pasoš a Hrvatsku vidio samo na TV-u ili razglednici.Jozin ili Perin sin ode u Hrvatsku,okusi malo života pa produži za Njemačku ili Austriju pa je Jozi kriv Alija iz Predsjedništva ili Murat iz Fojnice što mu je sin otišao.

Taj isti Jozin ili Perin sin je u ratu bio vojnik HVO-a,jedne domobransko-mafijaške falange i imao je čitav rat i mesa i brašna i cigara zahvaljujući švercu i saradnji sa četnicima na Kobiljači.Iznajmljivali su tenkove i artiljeriju da biju po Fojnici ili Visokom,nakon rata otvorili neki šverc komerc pa i tu uzeli pare.

Hrvata ima u svakoj vladi,skupštini ili parlamentu bar 1/3.da ne pominjem kojekakve državne agencije i upravne odbore.samo se BH Hrvatima može desiti da izaberu ambasadora iz reda hrvatskog naroda pa da taj,nakon par godina luksuznog života,bude izabran za europskog parlamentarca iz Hrvatske sa kojom ima veze koliko i ja.

Sjedenje na dvije stolice nije bilo nikad pametno.odrekli se se zemlje Bosne,pljunuli na rodnu grudu i pakujete kofere prema lijepoj njihovoj.I da vsa neko žali?
Niko se nije odrekao zemlje Bosne..
pa cak ni Srbi...
ali problem je sto je svi vide kroz svoje opcije..
znaci BIH, da ali kako je mi vidimo..
sta drugo Bosnjaci rade..
njihov problem je , sto je geostrateskom podjelom, nametnuto ovakvo stanje..
hoce li se nesto bitno u buducnosti promjeniti u Bosnjacku korist, ne vjerujem
a zasto ne vjerujem, zato sto je za nesto vise , potebno imati pametne politicare i jak lobi..
a Bosnjaci, nemaju ni jedno..
Hamolj

#119 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Hamolj »

Kako je vidiš fašisto ? Kao dio zločinačke paratvorevine 'erceg-Bosne ili agresorske 'rvatske ?
animals

#120 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Tarzo wrote:

To što glasaju za HDZ, glupo je i komentarisati... mogu da glasaju za kog god im volja.
Dalje, tvrdiš da Bošnjaci listom glasaju za SDA, a ko onda glasa za SDP, SBB, DF, SZBIH....? Da to možda SDP nije napavio neki rezutat u općinama sa većinski hrvatskim stanovništvom ili u BL?
A u vezi izraza "hinje", činjenice su da je Tuđman igrao jako prljave igre u vezi Bosne; i ne samo Bosanaca i/ili Bošnjaka, već i protiv Hrvata koji nisu iz Hercegovine.
Da ne širimosad diskusiju koliko se "matice" (Zgb i Bgd) iskreno brinu za pripadnike istog naroda u BiH, a koliko su često moneta za potkusurivanje i sredstvo manipulacije zarad vlastitih interesa.
Tu se slazem sa tobom..
u tim vremenima je prevladala opcija u Hrvatskoj, da se BiH moze podjeliti,
i da se Hrvatskoj pripoji Hercegovina i jos neki djelovi Bosne..
ali Velike Sile su drugacije odlucile, i imamo to sto sad imamo..
animals

#121 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Hamolj wrote:Kako je vidiš fašisto ? Kao dio zločinačke paratvorevine 'erceg-Bosne ili agresorske 'rvatske ?
Ovo vjerovatno mislis na mene..
ja sam onom Lecklercu rekao da je fasista i zaradio ban na mjesec dana..
da vidimo dosljednost..
u ti tvoji sto postova samo vrijedjas, i ne umijes uopce diskutovati bez vrijedjanja..
PM72

#122 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by PM72 »

a zasto ne vjerujem, zato sto je za nesto vise , potebno imati pametne politicare i jak lobi..
U pravu si da Bošnjaci nemaju ni pametne političare ali za lobi nisi u pravu.

ostaje nam utjeha kao Hrvati u BiH imaju pametne političare jer istih desetak likova vlada 26 godina.Drugih nemaju jer su svi pametni jal u hrvatskom saboru jal u Njemačkoj.Rezultat njihove pametne politike vidljiv je na popisu.
Hamolj

#123 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by Hamolj »

animals wrote:
Hamolj wrote:Kako je vidiš fašisto ? Kao dio zločinačke paratvorevine 'erceg-Bosne ili agresorske 'rvatske ?
da vidimo dosljednost..
u ti tvoji sto postova samo vrijedjas, i ne umijes uopce diskutovati bez vrijedjanja..
Sumnjam da se sa rušiocima ove države drugačije može. Za nekog ko podržava podjelu BiH, HDZ, Čovića više od ove riječi nisi zaslužio. Ovo je bosanski forum tako da na njemu patriota i agresor ne mogu biti u istom položaju, shvati to.
animals

#124 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

PM72 wrote:
U pravu si da Bošnjaci nemaju ni pametne političare ali za lobi nisi u pravu.

ostaje nam utjeha kao Hrvati u BiH imaju pametne političare jer istih desetak likova vlada 26 godina.Drugih nemaju jer su svi pametni jal u hrvatskom saboru jal u Njemačkoj.Rezultat njihove pametne politike vidljiv je na popisu.
Nisam rekao da su Hrvati nesto pametniji..
da se mene pita, ja bi odmah izbrisao Covica i HDZ..
izbrisao Bakira, izbrisao Dodika..
i napravio gradjansku BIH,,
bez ikakovog utjecaja na drzavu, Crkve i IZ, i Pravoslavne crkve..
ali ko mene pita..
animals

#125 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske

Post by animals »

Hamolj wrote:
animals wrote:
da vidimo dosljednost..
Sumnjam da se sa rušiocima ove države drugačije može. Za nekog ko podržava podjelu BiH, HDZ, Čovića više od ove riječi nisi zaslužio. Ovo je bosanski forum tako da na njemu patriota i agresor ne mogu biti u istom položaju, shvati to.
Ja ne znam, gdje si ti to procitao i ko je to napisao..
procitaj pazljivo jos jednom moje postove, pa ces vidjeti da nema pojma o tome..
ako znas da citas..
Post Reply