Bojkot Izbora 2018

Smatrate li da izbore 2018 treba bojktovati ukoliko se opozicija ne ujedini?

Da
27
39%
Ne
43
61%

Total votes: 70

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#101 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote: Nasa Stranka nikada i nigdje niti jedan jedini sekund nije bila u koaliciji sa SDA.
Srdacan pozdrav
A kada su se prije par godina slozno dizale rukice u KS kako bi se podrzala nova narodna vlast? To nije bila koalicija, doduse, to je samo bila politicka trgovina. :D
A rezultat te "političke trgovine" su NITI JEDNO ministarsko , direktorsko ili makar mjesta u UO ili NO.
Priča o "političkoj trgovini" je uz dužno poštovanje - pamfletizam jer osim priče , nema konkretno uporište. Dokaz.
Hvala.

madner wrote:NS glasovi su bili kljucni za novi zakon o radu. :D

Mislim da je kljucni moment koalicija prije izbora da ljudi znaju sta ce dobiti.
Ključni za Zakon koji je u parlamentarnu proceduru ubacio SDP , SDA ga isforsirala a onda taj isti SDP glasao protiv vlastitog Zakona ...zbilja odgovorno.....
Naša Stranka je Zakon poboljšala AMANDMANIMA koji su USVOJENI .....jasno je da će podržati VLASTITE popravke.....sam zastupnik Gratz je prvi u Federalnom parlamentu po broju predloženih inicijativa a sam ima više inicijativa od pola parlamenta skupa...JEDAN JEDINI.....nažalost brojne su odbijene...toliko o toj "koaliciji"....moram li opet spomenuti da je NS kao "koalicioni partner" "nagrađena" silnim ministarstvima , direktorskim mjestima ili mjestima u UO ili NO ???

Peđa Kojović je prije izbora JASNO REKAO DA SA SDA KOALICIJE NEMA.
I ko još ???

Možda oni koji su pune četiri godine u gradu Sarajevu bili većina , dva brata SDA i SDP.

Zbog ovog SDP mora ići u hitne kadrovske promjene. Hitne.

Poistovjećivati NS sa DF i SDP u kontekstu nekakve "koalicije sa SDA" je pucanj u prazno , prazna priča za razliku od DF-a i SDP-a koji to jesu činili i imali direktnu korist.

DF je izgleda shvatio i naučio lekciju...poblem je što su ove za ove izbore predložili jako loša kadrovska riješenja koja im se sada obijaju o glavu debelo.....ali kad se to završi iskreno se nadam da će DF postati ideološki jasna a kadrovski kompaktibilna stranka koju (nažalost) vodi Željko Komšić ali koja će uz Našu Stranku predstavljati opoziciju.... SDP mora da pojede još pure da bi se vratio na ove pozicije i po treći put ponavljam nužne su kadrovske promjene kod njih....bez njih se ne može u obaranje SDA u Sarajevu 2018.....odnosno može ako do tada Radončić ostane na slobodi a poželi da postane prvi u Bošnjaka...
Alfons Kauders wrote:
Pozivati ionako zbunjeno , neupućeno , neobrazovano i neuko , silno razočarano životom , politikom , "kandidatima" i o svom jadu zabavljeno glasačko tijelo DA I DALJE NE GLASA kako bi 2046 odlaskom "frustriranih čika i teta" za nekog IPAK GLASALO....a sve do 2069 dati priliku SDA da i dalje raste i razvija se je LEGITIMNO.....ljepota demokratije leži u mogućnosti delegitimizacije takvih stavova.

Srdačan pozdrav.
Last edited by sabina1 on 02/11/2016 14:51, edited 1 time in total.
Banksy

#102 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote: Dobro, skoro pola nas je za bojkot - dakle ne mozemo ti odgovoriti...

A i ja se pridruzujem pitanju za vecinu - koga bi vi najradije zaokruzili i poslali u koaliciju sa SDA?
Ne samo da te poslalo da širiš depresiju i beznađe, pa da niko ne izađe na izbore, već te i poslalo da pronjuškaš poželjnog koalicionog partnera... :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#103 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by malakh »

da bojkotujem izbore zbog sifeta podžića koji glasa za četničkog vojvodu poplašena ili možda zbog bakira alispahića i aida koji se infiltrirao u ljevicu?

činjenica je da ujedinjena ljevica kroz svoj program neće kazniti ove političke diletante...
Alfons Kauders

#104 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote: Dobro, skoro pola nas je za bojkot - dakle ne mozemo ti odgovoriti...

A i ja se pridruzujem pitanju za vecinu - koga bi vi najradije zaokruzili i poslali u koaliciju sa SDA?
Ne samo da te poslalo da širiš depresiju i beznađe, pa da niko ne izađe na izbore, već te i poslalo da pronjuškaš poželjnog koalicionog partnera... :mrgreen:
Naravno - da vidimo ko je sljedeci kurban. :)

NS, SDP? NS GS DF?

Sad ih vec mora ici vise u paketu, dzaba im sto se mrze - toliko su propali da im ne treba koalicija da bi formirali vecinu, vec da bi imali koalicioni kapacitet... Znaci moraju se udruziti cak i da prime prangiju. :lol:
Alfons Kauders

#105 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote: Nasa Stranka nikada i nigdje niti jedan jedini sekund nije bila u koaliciji sa SDA.
Srdacan pozdrav
A kada su se prije par godina slozno dizale rukice u KS kako bi se podrzala nova narodna vlast? To nije bila koalicija, doduse, to je samo bila politicka trgovina. :D
A rezultat te "političke trgovine" su NITI JEDNO ministarsko , direktorsko ili makar mjesta u UO ili NO.
Priča o "političkoj trgovini" je uz dužno poštovanje - pamfletizam jer osim priče , nema konkretno uporište. Dokaz.
Hvala.

madner wrote:NS glasovi su bili kljucni za novi zakon o radu. :D

Mislim da je kljucni moment koalicija prije izbora da ljudi znaju sta ce dobiti.
Ključni za Zakon koji je u parlamentarnu proceduru ubacio SDP , SDA ga isforsirala a onda taj isti SDP glasao protiv vlastitog Zakona ...zbilja odgovorno.....
Naša Stranka je Zakon poboljšala AMANDMANIMA koji su USVOJENI .....jasno je da će podržati VLASTITE popravke.....sam zastupnik Gratz je prvi u Federalnom parlamentu po broju predloženih inicijativa a sam ima više inicijativa od pola parlamenta skupa...JEDAN JEDINI.....nažalost brojne su odbijene...toliko o toj "koaliciji"....moram li opet spomenuti da je NS kao "koalicioni partner" "nagrađena" silnim ministarstvima , direktorskim mjestima ili mjestima u UO ili NO ???

Peđa Kojović je prije izbora JASNO REKAO DA SA SDA KOALICIJE NEMA.
I ko još ???

Možda oni koji su pune četiri godine u gradu Sarajevu bili većina , dva brata SDA i SDP.

Zbog ovog SDP mora ići u hitne kadrovske promjene. Hitne.

Poistovjećivati NS sa DF i SDP u kontekstu nekakve "koalicije sa SDA" je pucanj u prazno , prazna priča za razliku od DF-a i SDP-a koji to jesu činili i imali direktnu korist.

DF je izgleda shvatio i naučio lekciju...poblem je što su ove za ove izbore predložili jako loša kadrovska riješenja koja im se sada obijaju o glavu debelo.....ali kad se to završi iskreno se nadam da će DF postati ideološki jasna a kadrovski kompaktibilna stranka koju (nažalost) vodi Željko Komšić ali koja će uz Našu Stranku predstavljati opoziciju.... SDP mora da pojede još pure da bi se vratio na ove pozicije i po treći put ponavljam nužne su kadrovske promjene kod njih....bez njih se ne može u obaranje SDA u Sarajevu 2018.....odnosno može ako do tada Radončić ostane na slobodi a poželi da postane prvi u Bošnjaka...
Alfons Kauders wrote:
Pozivati ionako zbunjeno , neupućeno , neobrazovano i neuko , silno razočarano životom , politikom , "kandidatima" i o svom jadu zabavljeno glasačko tijelo DA I DALJE NE GLASA kako bi 2046 odlaskom "frustriranih čika i teta" za nekog IPAK GLASALO....a sve do 2069 dati priliku SDA da i dalje raste i razvija se je LEGITIMNO.....ljepota demokratije leži u mogućnosti delegitimizacije takvih stavova.

Srdačan pozdrav.
Niko vas nije poredio sa SDP-om. :D Ni blizu. SDP je prije 6 godina dobio cca 15 puta vise glasova od vas, a vi slavite svoj najbolji izborni rezultat ikad. Plus, nikad niste bili bliski sa SDP-om, kao ni sa ostatkom opozicije (vas medjusobni antagonizam i mrznja je bit ove teme). Potpuno druga liga, vi ste i dalje mala stranka - zapravo vise lokalna nego mala.

Vi ste ipak bili dosta blizi SBB-u, zar ne? Narocito te famozne 2014te... :wink:
putokaz1

#106 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by putokaz1 »

Ko mene u općini
sdp df sdu lds su ujedinjeni plus bar 1 nezavisni ali sda+sbb+sbih+1 još uvjek dominiraju u OV.....
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#107 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote: Vi ste ipak bili dosta blizi SBB-u, zar ne? Narocito te famozne 2014te... :wink:
A i ta PRIČA je valjda krunski "dokaz" o nepotrebnosti glasanja i pozivu na apstinenciju ? :wink:
drug_profi

#108 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by drug_profi »

Meni danas ima više logike ovo što Alfons govori nego bilo šta drugo.
Ljudi će jednostavno sve manje izlaziti na izbore jer ne vide razliku. Sta god zaokruze, SDA na vlasti.
Ja vec 2 ciklusa glasam u inat SDA, kontajuc koga sigurno nece htjeti u savez pa oba puta ubodem ko prstom u govno.
Tako da je sve besmisao. Ili će se opozicija ujediniti u neki OTPOR (inicijativa Šepić-Cenić se nagovještava negdje?) ili nema svrhe izlaziti.
Ali zaista nema. Ljudima treba motiv da odustanu od apstinencije. Treba im izgledan pobjednik.
Alfons Kauders

#109 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote: Vi ste ipak bili dosta blizi SBB-u, zar ne? Narocito te famozne 2014te... :wink:
A i ta PRIČA je valjda krunski "dokaz" o nepotrebnosti glasanja i pozivu na apstinenciju ? :wink:
Ne, krunski dokaz je sposobnost NS i ostalih opozicionih stranaka da osvoje mjesto nacelnika u jebenoj opstini Centar.

Kontam ja da su to interne sarajevske furke, pa grad mora imati 5 malih stranaka koje si medjusobno podmecu, dok na nacelnicka mjesta dolaze likovi iz SDA... Ali ova drzava je malo veca od Sarajeva i Opstine Centar, ma koliko ona bitno izgledala u tom mikro-kosmosu.

Da, smatram da bi masovna apstinencija, ili bojkot svih onih koji ne podrzavaju vodece stranke, bila najbolji recept za rjesenje ovog problema.

- Za pocetak, predstavlja jasnu prijetnju liderima i clanovima tih stranaka - ako ne uradite ono sto mi hocemo, gubite X% podrske (taman i da je 20% dovoljno je da bi bilo vrijedno mog truda, a vise je od 20%, samo sto to mamlazima nije bitno).

- Poziv na bojkot je uslovan, kao sto sam jasno naveo - ako se ujedine oko zajednickog cilja i ponude nesto konkretno, ne samo da nema bojkota, vec dobiju bolji rezultat

- Taj cilj i platforma moraju zadovoljiti odredjene zahtjeve koji ce ljudima garantovati da znaju sta ce dobiti - tako da ce ujedno biti i korektiv...

- U slucaju da se nista ne promijeni do izbora - bojkotovati dok ne dodju pameti... Meni se ne zuri - ja ne zivim od politike... A oni?
Alfons Kauders

#110 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:Meni danas ima više logike ovo što Alfons govori nego bilo šta drugo.
Ljudi će jednostavno sve manje izlaziti na izbore jer ne vide razliku. Sta god zaokruze, SDA na vlasti.
Ja vec 2 ciklusa glasam u inat SDA, kontajuc koga sigurno nece htjeti u savez pa oba puta ubodem ko prstom u govno.
Tako da je sve besmisao. Ili će se opozicija ujediniti u neki OTPOR (inicijativa Šepić-Cenić se nagovještava negdje?) ili nema svrhe izlaziti.
Ali zaista nema. Ljudima treba motiv da odustanu od apstinencije. Treba im izgledan pobjednik.
Da, jer kako ovdje rece maloprije jedan forumas, treba glasati kako bi izabrali dobrog koalicionog partnera za SDA.

E pa ja necu, niti smatram da cilj opozicije treba biti da ulazi u vlast sa SDA (a sudeci prema proteklih par ciklusa, to im je omiljeni hobi).

Mislim, koji kurac nam onda treba posrednik? Ako ce na nasim glasovima ulaziti u koaliciju sa SDA, zasto da odmah ne glasamo za SDA i rijesimo stvar?
KB9

#111 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by KB9 »

ova sabina svaki put kad se javi jasno pokaze da veze nema sta joj stranka radi
putokaz1

#112 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by putokaz1 »

neću bojkotovar ,glasat cu za stranku koja ce nakon izbora uc s sda
Alfons Kauders

#113 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote:neću bojkotovar ,glasat cu za stranku koja ce nakon izbora uc s sda
:D

To je lak izbor - za koga god da glasas, potrefio si. :lol:
preludezalude

#114 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by preludezalude »

Najveca greska je ne izaci na izbore. Vladajuce strukture vec imaju uhodano biracko tijelo i sa ovakvim procentom izlaznosti na glasanje oni ce ostati zauvijek na vlasti. 90% onih koji nisu izasli na glasanje se ne slazu sa ovim na vlasti ali kazu da nemaju za koga glasati. To je velika greska. Treba glasati. Glasaj za nekoga, za promjene. Losije nam ne moze biti. Ja bih probao glasati za drugoga pa makar on bio i crni djavo. Da se vidi kako ce biti, mozda bude bolje. Ako nista, onda makar da se ovi dosadasnji prestanu vise enormno bogatiti. Omoguciti nekom novom na vlasti da se obogati pa da otvori svoje firme. To odmah znaci i nova radna mjesta. Ima nekog smisla.
zenit dozic

#115 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by zenit dozic »

KB9 wrote:ova sabina svaki put kad se javi jasno pokaze da veze nema sta joj stranka radi
Pa zar nije ovo ona sabina cudic :mrgreen:
Tyke

#116 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Tyke »

Mi prvo moramo smanjiti broj stranaka i povecati procentualni prag za samo osnivanje istih, na taj nacin ce se izbjeci bespotrebno bacanje glasova u bunar, ujedno bi i sama politika trebala dobiti na kvaliteti, a valjda bi i troskovi na racun drzave se smanjili. To mi se cini prvi prioritetan korak ka naprijed.

Ja sam odlucio nakon ovih izbora da vise necu glasati, trebat ce zaista jaka stranka i jaki politicari te stranke da me svojim potezima, ciljevima, zalaganjem natjeraju da ponovo dobiju moj glas. Tu ne mislim na mjesec dana predizborne kampanje, vec konkretne stvare vec nakon 2. oktobra.
Zalazi se za ukidanje kantona, vodi jaku kampanju putem medija, javnih skupova, na sjednicama se zalazi za to i imaces glasove iz moje kuce. 20 godina laznih obecanja je previse cak i za retardirane ljude, a kamoli nekoga ko, ipak, ima neke skole i moze racionalno razmisljati, uvidjati i razlucivati. Bori se protiv korupcije i javno u medije iznosi svaki detalj, na svaki nacin forsiraj da pravosudje radi svoj posao i da svi znamo kako se radi i sta se radi, a ne da mi jednog Mirsu Svicarca pomilujes nakon toliko pokusaja ubistava i drugih krivicnih djela.
Toliko toga se moze i mora uraditi, a da to nije samo obecanje.

Pa mi u Tuzlanskom kantonu imamo Gutica, ober prevaranta i lopova, toliko ocigledan mrzitelj Tuzle i svega Tuzlanskog, a Jasmin Imamovic, gradonacelnik Tuzle, nema muda da se prijavi za premijera TK i tako postavi stvari na svoje. Ali jok, njemu je dobro biti vjeciti gradonacelnik Tuzle, a sastrane srati kako nema potporu kantona, kako se opstruira Tuzla i kako sve to rade jer ne mogu pobjediti u Tuzli (vec je SDP i dalje na vlasti).
Na ovim lokalnim izborima je SDP "preuzeo" neke bitnije gradove na TK i mislim da bi Imamovic, kojeg ipak cijenim kao covjeka koji voli Tuzlu i mnogo toga dobrog je uradio za nju, hladno uzeo premijersko mjesto kantona. A ubjedjen sam da nikad nece pokusati to i uraditi.
putokaz1

#117 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by putokaz1 »

Tyke wrote:Mi prvo moramo smanjiti broj stranaka i povecati procentualni prag za samo osnivanje istih, na taj nacin ce se izbjeci bespotrebno bacanje glasova u bunar, ujedno bi i sama politika trebala dobiti na kvaliteti, a valjda bi i troskovi na racun drzave se smanjili. To mi se cini prvi prioritetan korak ka naprijed.

Ja sam odlucio nakon ovih izbora da vise necu glasati, trebat ce zaista jaka stranka i jaki politicari te stranke da me svojim potezima, ciljevima, zalaganjem natjeraju da ponovo dobiju moj glas. Tu ne mislim na mjesec dana predizborne kampanje, vec konkretne stvare vec nakon 2. oktobra.
Zalazi se za ukidanje kantona, vodi jaku kampanju putem medija, javnih skupova, na sjednicama se zalazi za to i imaces glasove iz moje kuce. 20 godina laznih obecanja je previse cak i za retardirane ljude, a kamoli nekoga ko, ipak, ima neke skole i moze racionalno razmisljati, uvidjati i razlucivati. Bori se protiv korupcije i javno u medije iznosi svaki detalj, na svaki nacin forsiraj da pravosudje radi svoj posao i da svi znamo kako se radi i sta se radi, a ne da mi jednog Mirsu Svicarca pomilujes nakon toliko pokusaja ubistava i drugih krivicnih djela.
Toliko toga se moze i mora uraditi, a da to nije samo obecanje.

Pa mi u Tuzlanskom kantonu imamo Gutica, ober prevaranta i lopova, toliko ocigledan mrzitelj Tuzle i svega Tuzlanskog, a Jasmin Imamovic, gradonacelnik Tuzle, nema muda da se prijavi za premijera TK i tako postavi stvari na svoje. Ali jok, njemu je dobro biti vjeciti gradonacelnik Tuzle, a sastrane srati kako nema potporu kantona, kako se opstruira Tuzla i kako sve to rade jer ne mogu pobjediti u Tuzli (vec je SDP i dalje na vlasti).
Na ovim lokalnim izborima je SDP "preuzeo" neke bitnije gradove na TK i mislim da bi Imamovic, kojeg ipak cijenim kao covjeka koji voli Tuzlu i mnogo toga dobrog je uradio za nju, hladno uzeo premijersko mjesto kantona. A ubjedjen sam da nikad nece pokusati to i uraditi.
Preko FB se Jerko Lijanović zalaže za ukidanje kantona!
Sve je Javno kod novog načelnika Lukavca sve objavljuje.
Post Reply