Nepoznati Bog!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
raoul duke

#101 Re: Nepoznati Bog!

Post by raoul duke »

Nomad123 wrote:
patriot_1 wrote:
Vidim imamo par novih misionara na forumu :lol:
pink floydd

#102 Re: Nepoznati Bog!

Post by pink floydd »

patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:Bog je dosadan!

Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
a šta je ili ko je normalna osoba po tebi, i šta je dosadno a šta zanimljivo ?

Jesi li čuo ti nekad za Epikura ?
patriot_1

#103 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

pink floydd wrote:
patriot_1 wrote:

Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesretni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
a šta je ili ko je normalna osoba po tebi, i šta je dosadno a šta zanimljivo ?

Jesi li čuo ti nekad za Epikura ?
Čovjek je napisao da je Bog dosadan.Onda valjda bi trebala biti i svaka rasprava o njemu.Vidim da nisi pažljivo čitao!Epikur,briljantan um svakako ali nisu ni ovi "mačji kašalj"!
https://www.bitno.net/academicus/znanos ... li-u-boga/
patriot_1

#104 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:
Tužno i dosadno ....
Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Tim čim relativiziraš klerofašističke zločine i "ustaješ spremno" :wink: u njihovu odbranu te negiraš i saradnju crkve sa zločincima sve je jasno, da nisi tužan lik bio bi i dosadan a zapravo i jesi ....
Ispran mozak,kakvi klerofašisti,kakvi zločini.Klerofašisti nikad nisu postojali,komunistička izmišljotina.Crkva je morala imati kontakta sa vlašću ma kakva ona bila.Što je crkva trebala dizati ustanke i pozivati na rat i ubijanja?ije dizala ustanak ni protiv komunista,iako je bio anticrkveni i neljudski režim.A i sa Titom su se susretali,npr bio je kod Pape,isti!Zašto Papu ne osuđuješ jer se susreo sa diktatorom?Tu i tamo neki svećenik i sl. je podržao režim ali to su iznimke.Uostalom,neki Katolički svećenici su bili i u Partizanima.

(02)

U NOP-u je sudjelovao 141 katolički svećenik (pored pravoslavnih) od kojih su 47-orica ubijena u logorima i zatvorima.

U jedan dan, 17.10.1942. g. u Jasenovcu je ubijeno pet slovenskih svećenika protjeranih iz Štajerske. Nakon toga, ubijena su još trojica tih svećenika
http://www.kandic.de/vonta/tema_15.htm
fatamorgana

#105 Re: Nepoznati Bog!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:
Tim čim relativiziraš klerofašističke zločine i "ustaješ spremno" :wink: u njihovu odbranu te negiraš i saradnju crkve sa zločincima sve je jasno, da nisi tužan lik bio bi i dosadan a zapravo i jesi ....
Ispran mozak,kakvi klerofašisti,kakvi zločini.Klerofašisti nikad nisu postojali,komunistička izmišljotina.Crkva je morala imati kontakta sa vlašću ma kakva ona bila.Što je crkva trebala dizati ustanke i pozivati na rat i ubijanja?ije dizala ustanak ni protiv komunista,iako je bio anticrkveni i neljudski režim.A i sa Titom su se susretali,npr bio je kod Pape,isti!Zašto Papu ne osuđuješ jer se susreo sa diktatorom?Tu i tamo neki svećenik i sl. je podržao režim ali to su iznimke.Uostalom,neki Katolički svećenici su bili i u Partizanima.

(02)

U NOP-u je sudjelovao 141 katolički svećenik (pored pravoslavnih) od kojih su 47-orica ubijena u logorima i zatvorima.

U jedan dan, 17.10.1942. g. u Jasenovcu je ubijeno pet slovenskih svećenika protjeranih iz Štajerske. Nakon toga, ubijena su još trojica tih svećenika
http://www.kandic.de/vonta/tema_15.htm
A zašto baš ti u isto vrijeme i negiraš i braniš klerofašiste, komunizma više nema a klerofašizma nažalost itekako, a da nije bilo Tite ti bi sad da je bilo po Paveliću živio u Italiji i pozdravljao sa buon đorno ....
aurora313

#106 Re: Nepoznati Bog!

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote: Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Još ti nije došlo odozdo u glavu. Nije bolan nama interesantan bog, nego vaše maštarije o istom. U tvom slučaju o DVA boga!

Normalnu osobu itekako zanima od kuda recimo ti vadiš sve ideje oko nečijih davnih priča i predanja, priča sa kojima te apsolutno ništa ne veže istorijski ili genetski, i pretvaraš ih u stvarnost. Piše u Bibliji? Pa pisali su ljudi masu dobrih stvari iz svih sfera filozofije, nauke i ostalog pa nikom ništa. Niti si čitao, niti šta dublje znaš, ali ćeš na forumu sa žarom skočiti da iskopaš sve iz Vikipedije kako bi 'pobio' nauku i naučnike... i to one, koji te žedna preko vode mogu prevesti znanjem i dokazima.

Eto, to nas interesuje. I nikada neće prestati da nas fascinira.
Android Knego

#107 Re: Nepoznati Bog!

Post by Android Knego »

Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...
pink floydd

#108 Re: Nepoznati Bog!

Post by pink floydd »

patriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!
eto nek si ti pažljivo pročitao i protabirio šta sam ja pitao :lol:

meni si recimo ti zanimljiv i tvoje ideje i tumačenja....kao što aurora reče, otkud ti ideja da si nam ti i tebi slični zanimljiv, ili vaše ideologije i vjerovanja. Narcisoidno, ne ? Bavimo se nečim itekako postojećim a to su indoktrinirane ličnosti, osobinu koju si nevjernicima pripisao a čitajući tvoje postove i izjave to je opis koji tebi najbolje leži.
patriot_1

#109 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

Android Knego wrote:Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...
Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!
patriot_1

#110 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

pink floydd wrote:

meni si recimo ti zanimljiv i tvoje ideje i tumačenja....kao što aurora reče, otkud ti ideja da si nam ti i tebi slični zanimljiv, ili vaše ideologije i vjerovanja. Narcisoidno, ne ? Bavimo se nečim itekako postojećim a to su indoktrinirane ličnosti, osobinu koju si nevjernicima pripisao a čitajući tvoje postove i izjave to je opis koji tebi najbolje leži.
Mi smo na forumu religija.Dakle,logično je o čemu se tu piše!Tebi nemora ni njemu biti zanimljivo,nekima je!Dakle,ne forumu o vjeri,uljezi su nevjernici a ne vjernici.Nije problem ako pišu ali je ako pišu više od većine vjernika,to govori da nešto sa njima nije u redu!
pink floydd

#111 Re: Nepoznati Bog!

Post by pink floydd »

patriot_1 wrote:
pink floydd wrote:

Mi smo na forumu religija.Dakle,logično je o čemu se tu piše!Tebi nemora ni njemu biti zanimljivo,nekima je!Dakle,ne forumu o vjeri,uljezi su nevjernici a ne vjernici.Nije problem ako pišu ali je ako pišu više od većine vjernika,to govori da nešto sa njima nije u redu!
a na PDF Pravo trebaju pisati samo advokati i sudije jel ? Ispravi me ako griješim.
patriot_1

#112 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote: Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Još ti nije došlo odozdo u glavu. Nije bolan nama interesantan bog, nego vaše maštarije o istom. U tvom slučaju o DVA boga!

Normalnu osobu itekako zanima od kuda recimo ti vadiš sve ideje oko nečijih davnih priča i predanja, priča sa kojima te apsolutno ništa ne veže istorijski ili genetski, i pretvaraš ih u stvarnost. Piše u Bibliji? Pa pisali su ljudi masu dobrih stvari iz svih sfera filozofije, nauke i ostalog pa nikom ništa. Niti si čitao, niti šta dublje znaš, ali ćeš na forumu sa žarom skočiti da iskopaš sve iz Vikipedije kako bi 'pobio' nauku i naučnike... i to one, koji te žedna preko vode mogu prevesti znanjem i dokazima.

Eto, to nas interesuje. I nikada neće prestati da nas fascinira.
Koje naučnike?
Al ga lupetaš.Kao da svi naučnici tvrde da Boga nema a eto neke tamo budale njih negiraju!Ja Vikipedijom pobijam vas a ne naučnike.Jer masu naučnika vjeruje u Boga.Dali malo manje ili pola - pola teško je znati!
Android Knego

#113 Re: Nepoznati Bog!

Post by Android Knego »

patriot_1 wrote:
Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!
Pa rekoh da je tajna... :D
Imanuel Kant je lijepo objasnio da mi ne možemo shvatiti baš sve. Naš mozak je samo instrument kojim shvatamo svijet oko sebe. Ali taj instrument ima ograničenja, kao što sve ima ograničenje, tj. početak i kraj. Zato mi ne možemo shvatiti sve što bismo htjeli, a u to spada, prije svega,
početak/kraj svijeta, materije i vremena.
Odnosno, kako je sve ovo nastalo i kako će jednog dana nestati.
I tu gdje su granice našeg uma, čovjek je ubacio boga kako bi sebi probao objasniti ono što umom ne može dohvatiti...
slavonskilola

#114 Re: Nepoznati Bog!

Post by slavonskilola »

Android Knego wrote:
patriot_1 wrote:
Imanuel Kant je lijepo objasnio da mi ne možemo shvatiti baš sve. Naš mozak je samo instrument kojim shvatamo svijet oko sebe. Ali taj instrument ima ograničenja, kao što sve ima ograničenje, tj. početak i kraj. Zato mi ne možemo shvatiti sve što bismo htjeli, a u to spada, prije svega,
I tu gdje su granice našeg uma, čovjek je ubacio boga kako bi sebi probao objasniti ono što umom ne može dohvatiti...
..ali može naslutiti.Slutnja o bogu i duši je nešto što se logički nameće samo po sebi.Isto tako ne radi se samo o pitanju umiranja nego jednako tako i rađanja,od kuda dolazimo i kamo to idemo nakon prestanka ovog materijalnog.Zašto je svaki čovjek u ljudskoj povijesti jedan i neponovljiv,ne samo čovjek nego sve što živi i uopće na svijetu nema kopija.Čovjek samo traži odgovore na pitanja koja su logična i postavljaju se sama od sebe.
patriot_1

#115 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

Android Knego wrote:
patriot_1 wrote:
Kant pokazuje da razum ne može dokazati ni da Bog postoji ni da ne postoji.

Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”

Dakle,po nekima je čovjek stvorio Boga(izmislio) a po drugima Bog čovjeka!
patriot_1

#116 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

Dakle,kad bi znanost utvrdila da Bog postoji,onda mi nebi vjerovali nego znali.Neki ljudi povjeruju da Bog jest bez nekih velikih sumnji,to im je prihvatljivo i logično!Drugi pak sumnjaju,kopaju traže.U tome ,ili se izgube tj. udalje od Boga ili ga pronađu!U tu kategoriju spadam ja,nisam "rođeni" vjernik.No kad iskreno rekoh Bogu"Ako postojiš,daj mi neki dokaz i ja ću onda vjerovati" Bog me je čuo i dao ne jedan.
Dakle,ako On jest,nije logično da se skriva od nas.Isus nam objavljuje Boga kao oca a otac uvjek želi biti blizu svog djeteta i želi mu dobro!
A djete je onaj tko ga prizna kao Oca!
pink floydd

#117 Re: Nepoznati Bog!

Post by pink floydd »

patriot_1 wrote:
Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”

Ateistova oklada, a ne Aristotelova :D lektore
fatamorgana

#118 Re: Nepoznati Bog!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:Dakle,kad bi znanost utvrdila da Bog postoji,onda mi nebi vjerovali nego znali.Neki ljudi povjeruju da Bog jest bez nekih velikih sumnji,to im je prihvatljivo i logično!Drugi pak sumnjaju,kopaju traže.U tome ,ili se izgube tj. udalje od Boga ili ga pronađu!U tu kategoriju spadam ja,nisam "rođeni" vjernik.No kad iskreno rekoh Bogu"Ako postojiš,daj mi neki dokaz i ja ću onda vjerovati" Bog me je čuo i dao ne jedan.
Dakle,ako On jest,nije logično da se skriva od nas.Isus nam objavljuje Boga kao oca a otac uvjek želi biti blizu svog djeteta i želi mu dobro!
A djete je onaj tko ga prizna kao Oca!
Ovakvim likovima kao ti religija stvarno škodi, nažalost nisi jedini, ovdje vas je protutnjala cijela plejada ....
patriot_1

#119 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

pink floydd wrote:
patriot_1 wrote:

Ateistova oklada, a ne Aristotelova :D lektore
Točno,predobro rečeno pa pomislih da je to izrekao netko mudriji,,, :-D ah,pročitao sam to davno negdje!
Nomad123

#120 Re: Nepoznati Bog!

Post by Nomad123 »

pink floydd wrote:
patriot_1 wrote:

Ovde apstraktno, ondje linearno razmišljanje. U principu se sve svede na brsti praznu slamu.
Towelie

#121 Re: Nepoznati Bog!

Post by Towelie »

Bog je praznina.
aurora313

#122 Re: Nepoznati Bog!

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:...Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”

Ovo je rekao Aristotel? Valjda neki za kojeg prvi put čujemo.
Jer onaj Aristotel je živio bar trista godina prije naše ere u doba politeizma. Bilo bi interesantno saznati od tebe o kojem jednom bogu sa velikim B on to govori?
Dope_Man

#123 Re: Nepoznati Bog!

Post by Dope_Man »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote:...Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”

Jer onaj Aristotel je živio bar trista godina prije naše ere u doba politeizma. Bilo bi interesantno saznati od tebe o kojem jednom bogu sa velikim B on to govori?
To je covjek koji prije dan-dva napisao na drugoj temi:

''Od početka racionalne misli u antičkoj grčkoj pa do Aristotela kao najvećega predstavnika te misli, kršćanska tradicija se od uvijek oslanjala na dva stupa; vjeru i razum.''

Dakle, krscanstvo je itekako postojalo vec u vrijeme pojave prvih filozofa u antickoj Grckoj negdje u 6 stoljecu p.n.e.. Nadam se da ne zelis reci da je kolega ovdje nesto slagao? To bi bilo krajnje neumjesno, vjernici nikad ne lazu. A nije moguce ni da je pogrijesio, vjernici imaju apsolutnu istinu u svojim rukama. :skoljka:
Last edited by Dope_Man on 27/10/2016 11:47, edited 1 time in total.
r_faruk

#124 Re: Nepoznati Bog!

Post by r_faruk »

isus je navodno imao 33 godine kada je umro....
"Aristotel (Stagira u Traciji, 384. pr. Kr. - Halkida, 322. pr. Kr.)"

ako pazljivo pogledamo godinu rodjenja i godinu smrti aristotela ocigledno je da prvi broj godine rodjenja i prvi broj godine smrti, kada se stave jedan ispred drugog ili jedan iza drugog, daju 33 sto je ujedno i broj godina koliko ih je isus imao kad je umro.... eto... cist dokaz da se u vrijeme aristotela znalo za isusa.... i bog je znao da ce neko dovesti u sumnju aristotelovu misao pa nam je dao dokaz.
patriot_1

#125 Re: Nepoznati Bog!

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:

Imao sam negdje zapisane misli poznatih,Aristotel je izrekao misao prije (Iznad)toga tako da mi se dogodio lapsus!
Post Reply