Nomad123 wrote:
Vidim imamo par novih misionara na forumupatriot_1 wrote:
Nomad123 wrote:
Vidim imamo par novih misionara na forumupatriot_1 wrote:
a šta je ili ko je normalna osoba po tebi, i šta je dosadno a šta zanimljivo ?patriot_1 wrote:fatamorgana wrote:Bog je dosadan!
Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Čovjek je napisao da je Bog dosadan.Onda valjda bi trebala biti i svaka rasprava o njemu.Vidim da nisi pažljivo čitao!Epikur,briljantan um svakako ali nisu ni ovi "mačji kašalj"!pink floydd wrote:a šta je ili ko je normalna osoba po tebi, i šta je dosadno a šta zanimljivo ?patriot_1 wrote:fatamorgana wrote:Bog je dosadan!
Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesretni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Jesi li čuo ti nekad za Epikura ?
Ispran mozak,kakvi klerofašisti,kakvi zločini.Klerofašisti nikad nisu postojali,komunistička izmišljotina.Crkva je morala imati kontakta sa vlašću ma kakva ona bila.Što je crkva trebala dizati ustanke i pozivati na rat i ubijanja?ije dizala ustanak ni protiv komunista,iako je bio anticrkveni i neljudski režim.A i sa Titom su se susretali,npr bio je kod Pape,isti!Zašto Papu ne osuđuješ jer se susreo sa diktatorom?Tu i tamo neki svećenik i sl. je podržao režim ali to su iznimke.Uostalom,neki Katolički svećenici su bili i u Partizanima.fatamorgana wrote:Tim čim relativiziraš klerofašističke zločine i "ustaješ spremno"patriot_1 wrote:Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!fatamorgana wrote:
Tužno i dosadno ....u njihovu odbranu te negiraš i saradnju crkve sa zločincima sve je jasno, da nisi tužan lik bio bi i dosadan a zapravo i jesi ....
A zašto baš ti u isto vrijeme i negiraš i braniš klerofašiste, komunizma više nema a klerofašizma nažalost itekako, a da nije bilo Tite ti bi sad da je bilo po Paveliću živio u Italiji i pozdravljao sa buon đorno ....patriot_1 wrote:Ispran mozak,kakvi klerofašisti,kakvi zločini.Klerofašisti nikad nisu postojali,komunistička izmišljotina.Crkva je morala imati kontakta sa vlašću ma kakva ona bila.Što je crkva trebala dizati ustanke i pozivati na rat i ubijanja?ije dizala ustanak ni protiv komunista,iako je bio anticrkveni i neljudski režim.A i sa Titom su se susretali,npr bio je kod Pape,isti!Zašto Papu ne osuđuješ jer se susreo sa diktatorom?Tu i tamo neki svećenik i sl. je podržao režim ali to su iznimke.Uostalom,neki Katolički svećenici su bili i u Partizanima.fatamorgana wrote:
Tim čim relativiziraš klerofašističke zločine i "ustaješ spremno"u njihovu odbranu te negiraš i saradnju crkve sa zločincima sve je jasno, da nisi tužan lik bio bi i dosadan a zapravo i jesi ....
(02)
U NOP-u je sudjelovao 141 katolički svećenik (pored pravoslavnih) od kojih su 47-orica ubijena u logorima i zatvorima.
U jedan dan, 17.10.1942. g. u Jasenovcu je ubijeno pet slovenskih svećenika protjeranih iz Štajerske. Nakon toga, ubijena su još trojica tih svećenika
http://www.kandic.de/vonta/tema_15.htm
Još ti nije došlo odozdo u glavu. Nije bolan nama interesantan bog, nego vaše maštarije o istom. U tvom slučaju o DVA boga!patriot_1 wrote: Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
eto nek si ti pažljivo pročitao i protabirio šta sam ja pitaopatriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!
Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!Android Knego wrote:Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...
Mi smo na forumu religija.Dakle,logično je o čemu se tu piše!Tebi nemora ni njemu biti zanimljivo,nekima je!Dakle,ne forumu o vjeri,uljezi su nevjernici a ne vjernici.Nije problem ako pišu ali je ako pišu više od većine vjernika,to govori da nešto sa njima nije u redu!pink floydd wrote:eto nek si ti pažljivo pročitao i protabirio šta sam ja pitaopatriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!![]()
meni si recimo ti zanimljiv i tvoje ideje i tumačenja....kao što aurora reče, otkud ti ideja da si nam ti i tebi slični zanimljiv, ili vaše ideologije i vjerovanja. Narcisoidno, ne ? Bavimo se nečim itekako postojećim a to su indoktrinirane ličnosti, osobinu koju si nevjernicima pripisao a čitajući tvoje postove i izjave to je opis koji tebi najbolje leži.
a na PDF Pravo trebaju pisati samo advokati i sudije jel ? Ispravi me ako griješim.patriot_1 wrote:Mi smo na forumu religija.Dakle,logično je o čemu se tu piše!Tebi nemora ni njemu biti zanimljivo,nekima je!Dakle,ne forumu o vjeri,uljezi su nevjernici a ne vjernici.Nije problem ako pišu ali je ako pišu više od većine vjernika,to govori da nešto sa njima nije u redu!pink floydd wrote:eto nek si ti pažljivo pročitao i protabirio šta sam ja pitaopatriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!![]()
meni si recimo ti zanimljiv i tvoje ideje i tumačenja....kao što aurora reče, otkud ti ideja da si nam ti i tebi slični zanimljiv, ili vaše ideologije i vjerovanja. Narcisoidno, ne ? Bavimo se nečim itekako postojećim a to su indoktrinirane ličnosti, osobinu koju si nevjernicima pripisao a čitajući tvoje postove i izjave to je opis koji tebi najbolje leži.
Koje naučnike?aurora313 wrote:Još ti nije došlo odozdo u glavu. Nije bolan nama interesantan bog, nego vaše maštarije o istom. U tvom slučaju o DVA boga!patriot_1 wrote: Vidi se što je na stvari!Ti par nevjernika,najaktivniji ste na forumu religija!Što vas to toliko kopka,što vas grize?Savjest?Nesigurnost u vlastiti stav po pitanju ,postoji li On ili ne?Jer,čini mi se da onaj tko je siguran da Boga nema,nebi o njemu ni razmišljao,raspravljao!Bavio bi se nečim postojećim a ne "nepostojećim"!Normalnu osobu ne zanima dosadno!Zanima ga zanimljivo!Valjda je vaša savjest još živa.Vjerujem da ste nesterni u svom zabetoniranom stavu jer je posljedica ispranog uma.Ostavština komunističke indoktrinacije!
Normalnu osobu itekako zanima od kuda recimo ti vadiš sve ideje oko nečijih davnih priča i predanja, priča sa kojima te apsolutno ništa ne veže istorijski ili genetski, i pretvaraš ih u stvarnost. Piše u Bibliji? Pa pisali su ljudi masu dobrih stvari iz svih sfera filozofije, nauke i ostalog pa nikom ništa. Niti si čitao, niti šta dublje znaš, ali ćeš na forumu sa žarom skočiti da iskopaš sve iz Vikipedije kako bi 'pobio' nauku i naučnike... i to one, koji te žedna preko vode mogu prevesti znanjem i dokazima.
Eto, to nas interesuje. I nikada neće prestati da nas fascinira.
Pa rekoh da je tajna...patriot_1 wrote:Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!Android Knego wrote:Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...
..ali može naslutiti.Slutnja o bogu i duši je nešto što se logički nameće samo po sebi.Isto tako ne radi se samo o pitanju umiranja nego jednako tako i rađanja,od kuda dolazimo i kamo to idemo nakon prestanka ovog materijalnog.Zašto je svaki čovjek u ljudskoj povijesti jedan i neponovljiv,ne samo čovjek nego sve što živi i uopće na svijetu nema kopija.Čovjek samo traži odgovore na pitanja koja su logična i postavljaju se sama od sebe.Android Knego wrote:Pa rekoh da je tajna...patriot_1 wrote:Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!Android Knego wrote:Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...![]()
Imanuel Kant je lijepo objasnio da mi ne možemo shvatiti baš sve. Naš mozak je samo instrument kojim shvatamo svijet oko sebe. Ali taj instrument ima ograničenja, kao što sve ima ograničenje, tj. početak i kraj. Zato mi ne možemo shvatiti sve što bismo htjeli, a u to spada, prije svega,
početak/kraj svijeta, materije i vremena.
Odnosno, kako je sve ovo nastalo i kako će jednog dana nestati.
I tu gdje su granice našeg uma, čovjek je ubacio boga kako bi sebi probao objasniti ono što umom ne može dohvatiti...
Kant pokazuje da razum ne može dokazati ni da Bog postoji ni da ne postoji.Android Knego wrote:Pa rekoh da je tajna...patriot_1 wrote:Opet nedostaje nešto,tko nas je stvorio?Mi vjerujemo da je Bog,i da nemoramo umrijeti,vjerovali bi samo zato jer je to najlogičnije!Android Knego wrote:Bog je tajna koje ne bi bilo da ljudi ne moraju umrijeti...![]()
Imanuel Kant je lijepo objasnio da mi ne možemo shvatiti baš sve. Naš mozak je samo instrument kojim shvatamo svijet oko sebe. Ali taj instrument ima ograničenja, kao što sve ima ograničenje, tj. početak i kraj. Zato mi ne možemo shvatiti sve što bismo htjeli, a u to spada, prije svega,
početak/kraj svijeta, materije i vremena.
Odnosno, kako je sve ovo nastalo i kako će jednog dana nestati.
I tu gdje su granice našeg uma, čovjek je ubacio boga kako bi sebi probao objasniti ono što umom ne može dohvatiti...
patriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!
Ateistova oklada, a ne Aristotelovapatriot_1 wrote:
Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”
Dakle,po nekima je čovjek stvorio Boga(izmislio) a po drugima Bog čovjeka!
Ovakvim likovima kao ti religija stvarno škodi, nažalost nisi jedini, ovdje vas je protutnjala cijela plejada ....patriot_1 wrote:Dakle,kad bi znanost utvrdila da Bog postoji,onda mi nebi vjerovali nego znali.Neki ljudi povjeruju da Bog jest bez nekih velikih sumnji,to im je prihvatljivo i logično!Drugi pak sumnjaju,kopaju traže.U tome ,ili se izgube tj. udalje od Boga ili ga pronađu!U tu kategoriju spadam ja,nisam "rođeni" vjernik.No kad iskreno rekoh Bogu"Ako postojiš,daj mi neki dokaz i ja ću onda vjerovati" Bog me je čuo i dao ne jedan.
Dakle,ako On jest,nije logično da se skriva od nas.Isus nam objavljuje Boga kao oca a otac uvjek želi biti blizu svog djeteta i želi mu dobro!
A djete je onaj tko ga prizna kao Oca!
Točno,predobro rečeno pa pomislih da je to izrekao netko mudriji,,,pink floydd wrote:patriot_1 wrote: Vidim da nisi pažljivo čitao!Ateistova oklada, a ne Aristotelovapatriot_1 wrote:
Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”
Dakle,po nekima je čovjek stvorio Boga(izmislio) a po drugima Bog čovjeka!lektore
pink floydd wrote:patriot_1 wrote:fatamorgana wrote:Bog je dosadan!
Ovo je rekao Aristotel? Valjda neki za kojeg prvi put čujemo.patriot_1 wrote:...Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”
To je covjek koji prije dan-dva napisao na drugoj temi:aurora313 wrote:Ovo je rekao Aristotel? Valjda neki za kojeg prvi put čujemo.patriot_1 wrote:...Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”
Jer onaj Aristotel je živio bar trista godina prije naše ere u doba politeizma. Bilo bi interesantno saznati od tebe o kojem jednom bogu sa velikim B on to govori?
Imao sam negdje zapisane misli poznatih,Aristotel je izrekao misao prije (Iznad)toga tako da mi se dogodio lapsus!aurora313 wrote:Ovo je rekao Aristotel? Valjda neki za kojeg prvi put čujemo.patriot_1 wrote:...Aristotel;"„Najbolje je živjeti puni život i pokušati učiniti ovaj svijet u kojem postojimo što je moguće boljim, neovisno o tome vjerujemo li u Boga ili ne vjerujemo. Ako Bog ne postoji, ne gubimo ništa, a ostati ćemo upamćeni po dobroti od onih koji ostaju iza nas. Ako postoji Bog koji je dobar, tada ćemo biti suđeni po svojim zaslugama, a ne po činjenici vjerujemo li u Njega ili ne.”
Jer onaj Aristotel je živio bar trista godina prije naše ere u doba politeizma. Bilo bi interesantno saznati od tebe o kojem jednom bogu sa velikim B on to govori?