SREBRENICA

Post Reply

Mladen Grujičić

ne treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer negira genocid u Srebrenici
52
50%
treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer je pobijedio na izborima
51
50%

Total votes: 103

Danguba

#101 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

PM72 wrote:
Danguba wrote:
PM72 wrote:

Jebo te Dž.Galijašević.On je dokazani plaćenik Miletove vrhuške a Hakija Meholjić je organizator otpora,komandir policije i član ratnog predsjedništva opštine Srebrenica.https://www.youtube.com/watch?v=8v9EfDzsFEA
Od 8 minute ide ovo o čemu ja pišem.
Nije to fino od tebe patrioto da branis teorije Galijasevica, Mustafica i Meholjica.

Ja mogu svasta izjaviti ali to ne znaci da je to istinito i opet VAM govorim da je Srebrenica bila zasticena zona i da nista ne moze opravdati GENOCID.

...i taj jezik stavi u guzicu bolje bi mu bilo.

Patriotizam je i kad javno kažeš istinu.A ovo za jezik i guzicu...nešto bih ti rekao ali dobiću ban.A ti dobro znaš na šta mislim.
Ne zajebaji i smanjio dozivljaj.

Izjava jednog covjeka, sta znaci? Ili da laze i petlja ili kupi jeftine poene na tudjoj nesreci da bi sebi dao neki znacaj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#102 Re: SREBRENICA

Post by Tomahawk11 »

Kejn wrote:Ako je iko izdao Srebrenicu to bi bila međunarodna zajednica
Ako tako gledamo, izdala nas je komplet u BiH.
Kad je krenuo belaj, medjunarodna javnost je sutjela i cekala.
Posto smo se odbranili, onda su oni stupili na scenu.
Dakle, po medjunarodnoj zajednici, mogli smo svi komotno biti dva metra pod zemljom.
Fudo387

#103 Re: SREBRENICA

Post by Fudo387 »

Danguba wrote:Daj ba Fudo, sto se sa njima raspravljas?
Ma eto, pricamo.
Ovom decku pokusavam ukazati na neke nelogicnosti u njegovoj prici, a od puskomitraljesca sam digao ruke.
Za njega fakat ne kontam koji mu je qrac.
sarlo

#104 Re: SREBRENICA

Post by sarlo »

Danguba wrote:
sarlo wrote:
Nastavak odbrambeno-oslobodilackog rata.
A licno mislim da je najbolje rjesenje bilo dugotrajno primirje.
Takvi dokumenti se ne potpisuju. Vecina kapitulacija u istoriju je bila bolja po porazenu stranu od onoga sto je potpisano u Dejtonu.
idi bre begaj. svi se radovali dejtonu i zavrsetku rata a ti sada ulazis u sitnice i sta je ko dobio a sta izgubio.
niko nije sve dobio a niko sve izgubio. to se u diplomatiji zove kompromis.
Nije istina za radovanje.
Prvo je bilo potpisano primirje.
Bio sam na frontu. Niko se nije radovao.
Rekli su da ce stupiti na snagu 15. pokusavali smo da oslobodimo sto vise teritorije do petnaestog. Imali smo poginulog 13. u napredovanju. Tesko ranjene 15. Popunjavali smo prazan prostor i poslije 15. Imali lakse ranjene 2-3 dana poslije primirja.
Iz 141. lahke su stradali kod Kupresa u saobracajci (autobus se survao) tih dana. Isli su u Krajinu na front.
Cuo sam i za druge jedinice koje su ratovale i ginule zestoko zadnjih dana. Nisam cuo za pad morala.
To su cinjenice.
seldzuk

#105 Re: SREBRENICA

Post by seldzuk »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/durakovi ... /161017084
Bošnjački (ako su bošnjački) komentari po principu "nek' komšiji crkne krava". U najmanju ruku - jadno. :roll:
PM72

#106 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
Ma eto, pricamo.
Ovom decku pokusavam ukazati na neke nelogicnosti u njegovoj prici, a od puskomitraljesca sam digao ruke.
Ja sam ti rekao,ti i dalje misli sve najbolje o dedi Aliji a ja znam da nas je upropastio sa svojom politikom.Ne idem po svoje mišljenje kod hodže ni u centralu SDA.I niko mi neće zabraniti da kažem šta mislim.Ja sam ovo isto rekao u društvu zagriženih SDA-ovaca koji su se dobro okoristili ratom pa su šutili ko pizde.
Danguba

#107 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

sarlo wrote: Nije istina za radovanje.
Rekli su da ce stupiti na snagu 15. pokusavali smo da oslobodimo sto vise teritorije do petnaestog. Imali smo poginulog 13. u napredovanju. Tesko ranjene 15. Popunjavali smo prazan prostor i poslije 15. Imali lakse ranjene 2-3 dana poslije primirja.
Iz 141. lahke su stradali kod Kupresa u saobracajci (autobus se survao) tih dana. Isli su u Krajinu na front.
Cuo sam i za druge jedinice koje su ratovale i ginule zestoko zadnjih dana. Nisam cuo za pad morala.
To su cinjenice.
Onda su vas mnoge informacije zaobisle.
Ja sam bio na vrhu Majevice kada su cetnici zapucali iz svih raspolozivih sredstava. Mi smo mislili, neki napad i kada sam dosao do radija, potpisano u Dejtonu. To je to. Nama ljudi pomogli zadnjih par mjeseci da namaknemo nekih procenata a mi mislili cijelu BiH mozemo osloboditi. U tom razmisljanju(bez tudje pomoci) nas bi izginulo jos 100 hiljada jer bi vjerovali da nesto mozemo napraviti. Zadnju godinu smo jaknuli jer su nam drugi pomogli a bez toga, tesko bi se i branili a kamo li izvodili ofanzivna dejstva...budimo malo realni.
sarlo

#108 Re: SREBRENICA

Post by sarlo »

Fudo387 wrote:
sarlo wrote:
Takvi dokumenti se ne potpisuju. Vecina kapitulacija u istoriju je bila bolja po porazenu stranu od onoga sto je potpisano u Dejtonu.
Ok.
Sa kojim snagama, logistikom i saveznicima nastavljas rat?
Prije nego sto izneses plan, uzmi u obzir da si upravo odjeb'o zapad i odlucio sve stvari preuzeti u svoje ruke.
Nikad nismo bili jaci negu u jesen '95. U svakom segmentu i to mnogostruko. Naoruzaniji, Organizovaniji, brojniji.
Covjece napredovali smo na vise pravaca u isto vrijeme.
Ko nam je bio saveznik u ratu?
Stvar je bila u nasim rukama od pocetka. Niko nikad nije dosao da ratuje za nas. Nesto malo su bombardovali artiljerijske polozaje i komunikacije oko Sarajevo i Gorazda i to je sve.
Amerika nam je bila i ostala prijatelj. Ali nije imala interes izuzev u sprecavanja humanitarne katastrofe.
Evropa je bila i ostala protiv BIH. Ali i njoj je bilo u cilju da zaustavi humanitarnu katastrofu.
Amerikanci kazu Dejton je vas dogovor.
seldzuk

#109 Re: SREBRENICA

Post by seldzuk »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma eto, pricamo.
Ja sam ti rekao,ti i dalje misli sve najbolje o dedi Aliji a ja znam da nas je upropastio sa svojom politikom.Ne idem po svoje mišljenje kod hodže ni u centralu SDA.I niko mi neće zabraniti da kažem šta mislim.Ja sam ovo isto rekao u društvu zagriženih SDA-ovaca koji su se dobro okoristili ratom pa su šutili ko pizde.
Ok. Možemo li se sada pozabaviti onim što bismo mogli pokušati uraditi da promijenimo trenutnu situaciju. Od mijenjanja '95. nemamo velike fajde.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#110 Re: SREBRENICA

Post by hrasno38 »

sarlo wrote:
Fudo387 wrote:
sarlo wrote:
Ok.
Prije nego sto izneses plan, uzmi u obzir da si upravo odjeb'o zapad i odlucio sve stvari preuzeti u svoje ruke.
Nikad nismo bili jaci negu u jesen '95. U svakom segmentu i to mnogostruko. Naoruzaniji, Organizovaniji, brojniji.
Stvar je bila u nasim rukama od pocetka. Niko nikad nije dosao da ratuje za nas. Nesto malo su bombardovali artiljerijske polozaje i komunikacije oko Sarajevo i Gorazda i to je sve.
Amerika nam je bila i ostala prijatelj. Ali nije imala interes izuzev u sprecavanja humanitarne katastrofe.
Evropa je bila i ostala protiv BIH. Ali i njoj je bilo u cilju da zaustavi humanitarnu katastrofu.
Samo da te pitam jesi li ratovao i na kojim bojistima?
PM72

#111 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

sarlo wrote:
Fudo387 wrote:
sarlo wrote:
Ok.

Realno je da se nismo mogli maknuti dalje od linija u Sarajevu.Realno je kako je bio dogovor u Krajini i tačno se znalo dokle će ko "osloboađati".realno bi ginuli još dvoje godine i namakli koji procenat a da su nam ameri i HV okrenuli leđa - izgubili bi i ovo što smo držali.
Danguba

#112 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

seldzuk wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/durakovi ... /161017084
Bošnjački (ako su bošnjački) komentari po principu "nek' komšiji crkne krava". U najmanju ruku - jadno. :roll:
Ne mogu ja vise plakati od samih Srebrenicana zato sto su izgubili gradonacelnika. Meni jeste zao ali ja sam zadnji koji na to moze da utice. Neka stave prst na celo ''gje su bili na dan izbora''.

Medju prvima sam napisao da Srebrenica treba da pripadne onome ko je zeli.
sarlo

#113 Re: SREBRENICA

Post by sarlo »

Danguba wrote:
To su cinjenice.
Ja sam bio na vrhu Majevice kada su cetnici zapucali iz svih raspolozivih sredstava. Mi smo mislili, neki napad i kada sam dosao do radija, potpisano u Dejtonu. To je to. Nama ljudi pomogli zadnjih par mjeseci da namaknemo nekih procenata a mi mislili cijelu BiH mozemo osloboditi. U tom razmisljanju(bez tudje pomoci) nas bi izginulo jos 100 hiljada jer bi vjerovali da nesto mozemo napraviti. Zadnju godinu smo jaknuli jer su nam drugi pomogli a bez toga, tesko bi se i branili a kamo li izvodili ofanzivna dejstva...budimo malo realni.
Dejton je potpisan 21. novembra '95. Procitaj https://bs.wikipedia.org/wiki/Dejtonski_sporazum
Nigdje se nisu vodila borbena dejstva vec mjesec dana.
Koji radio? Kakve borbe u novembru?
Kakvo sjecanje, demencija.
Za 3,5 godine smo imali 30 hiljada poginulih boraca. I te evidencije su vjerovatno najmanje tacne. U smislu da je stvarni broj poginulih boraca bio manji. Dosta je bilo civila koji su posthumno upisani u borce.
PM72

#114 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Ko kaže da se borbe nisu vodile do novembra? Pa ja mogao poginuti i 1996,u februaru kad su gađali tramvaj,bio u njemu kad ga spucali RB-om.
sarlo

#115 Re: SREBRENICA

Post by sarlo »

hrasno38 wrote: Samo da te pitam jesi li ratovao i na kojim bojistima?
Sto pitas?
Bio sam u vrticu.
seldzuk

#116 Re: SREBRENICA

Post by seldzuk »

Danguba wrote:
seldzuk wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/durakovi ... /161017084
Ne mogu ja vise plakati od samih Srebrenicana zato sto su izgubili gradonacelnika. Meni jeste zao ali ja sam zadnji koji na to moze da utice. Neka stave prst na celo ''gje su bili na dan izbora''.

Medju prvima sam napisao da Srebrenica treba da pripadne onome ko je zeli.
Ali ne moraju komentari biti na način pljuvanja i Srebreničana i Ćamila.
seldzuk wrote:Kada se sva krivica za izborni rezultat svaljuje na Srebreničane, zaboravlja se nekoliko činjenica:
1. Srebreničani su se žestoko borili u užasnim uslovima sve do jula '95.
2. Srebrenica ne pripada samo Srebreničanima, već svim Bošnjacima, jer ljudi koji su tamo pobijeni nisu pobijeni zato što su Srebreničani, već Bošnjaci. Odgovornost prema Srebrenici imamo svi na način da je trebamo zaštititi kao pitanje vlastitog ponosa.
3. Ni Oluje ni NATO-udara ne bi bilo da se nije desio genocid u Srebrenici, kada je u prvih 7 dana ubijano 1000 ljudi dnevno. Kada je svijet vidio četničku bestijalnost, vojna intervencija uopšte nije bila problem. Bez toga ko zna kada bi se rat završio.
4. Ćamil Duraković je kada je došao u Srebrenicu iz Amerike bio svima nama primjer čovjeka koji je došao u Srebrenicu sa ženom i djecom. Ljudi su kvarljivi, i ako postoje realne optužbe na Ćamila, pa dobro ko onda valja, ko ga može zamijeniti. Ovako samo pljujemo jedni druge i stvar se ništa ne mijenja.

Sebi svakako trebamo češće ponavljati ovaj ajet:
"i pokoravajte se Allahu i Poslaniku Njegovu, i ne prepirite se da ne biste klonuli i bez borbenog duha ostali; i budite izdržljivi, jer Allah je, zaista, na strani izdržljivih. " (Enfal, 46.)
Danguba

#117 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

sarlo wrote:
Danguba wrote:
To su cinjenice.
Dejton je potpisan 21. novembra '95. Procitaj https://bs.wikipedia.org/wiki/Dejtonski_sporazum
Nigdje se nisu vodila borbena dejstva vec mjesec dana.
Koji radio? Kakve borbe u novembru?
Kakvo sjecanje, demencija.
Za 3,5 godine smo imali 30 hiljada poginulih boraca. I te evidencije su vjerovatno najmanje tacne. U smislu da je stvarni broj poginulih boraca bio manji. Dosta je bilo civila koji su posthumno upisani u borce.
pricaj mi nesto o tom :D
Fudo387

#118 Re: SREBRENICA

Post by Fudo387 »

sarlo wrote:
Fudo387 wrote:
sarlo wrote:
Ok.
Ja te pitam za konkretne stvari.
Broj vojnika, tenkova, artiljerije, hrane u magacinima, para na racunu, diplomatskih kanala...itd.
De konkretne stvari na papir, pa ukalkulisi potencijale neprijatelja, i da vidimo na cemu si.
Koliko dana, mjeseci, godina, zrtava, sredstava...za oslobodjenje zemlje?
Opet te napominjem, ostao si sam na ledini, tako si odlucio, sve ili nista.
sarlo

#119 Re: SREBRENICA

Post by sarlo »

Tomahawk11 wrote:
sarlo wrote:
Tomahawk11 wrote:PM72 je, nazalost, u pravu.
Najveci nesreca po Srebrenicu tokom pada je bila pasivnost bosnjackog vrha.
Izdaja i psaivnost su dva razlicita pojma.
Slazem se za pasivnost.
Pa pazi, i pasivnost je jedan vid izdaje. Enklava, odsjeceno sa svih strana. Ko jos vjeruje da ce vuk kad upadne medju ovce biti miran? Kakva zasticena zona kakvi bakraci!
No, bosnjacki vrh je vukao poteze koji su, indirektno, donijeli do pokolja Srebrenicana.
Zasto nije Gorazde dozivjelo sudbinu Srebrenice i Zepe? Zasto se vojni vrh nije povukao kao sto je to bio slucaj u Srebrenici? Da je tako bilo, istu bi sudbinu dozivjelo.
U Gorazdu je bila organizovana vojska. Linije, oruzje, artiljerija. Drzali smo kote, Borovac 1750 visine. Sjecam se kad su na televiziji sa Treskavice pokazivali na nase transee na tom Borovcu.
U Srebrenici su bili spiskovi. Vojska nije ratovala godinama. Oruzje se negdje krilo.
Srebrenica nije imala sanse. Da je tamo bio Naser vjerovatno bi bilo mnogo manje zrtava. Da su bili tih nekoliko komandira takodje. Ali da je Naser poginuo prvi dan proboja mozda bi imali i vise zrtava.
Samo je sudbina mogla da pomogne Srebrenici. Nazalost Armija RBiH nije mogla gotovo nista da uradi.
seldzuk

#120 Re: SREBRENICA

Post by seldzuk »

Cijelo vrijeme se pitam: Ima li uopće Srebreničana na temi?
Fudo387

#121 Re: SREBRENICA

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma eto, pricamo.
Tesko do tebe dopire da su neke stvari iznad jebenih hodza, sda, sdp...i ne znam kakvih sve lokalnih stranackih, nestranackih govana.
Jebe me se za sda, IZ BiH, sdp, pedju kojovica, sabinu i nosaru, inicijative...nestasicu vode u sarajevu.
Ovdje je prica o Srebrenici, a to je simbol stradanja i patnje naroda kojem pripadam.
I haj me vise popusti meholjica ti, tite, partije i ese radeljasa.
SkyLimit

#122 Re: SREBRENICA

Post by SkyLimit »

Al kako se svako malo pojavi neki "tamam mi da uđemo u Banja Luku kad ludi Alija potpisa mir" lik.
PM72

#123 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Tesko do tebe dopire da su neke stvari iznad jebenih hodza, sda, sdp...i ne znam kakvih sve lokalnih stranackih, nestranackih govana.
Jebe me se za sda, IZ BiH, sdp, pedju kojovica, sabinu i nosaru, inicijative...nestasicu vode u sarajevu.
Ovdje je prica o Srebrenici, a to je simbol stradanja i patnje naroda kojem pripadam.
E moj Fudara,tebe od tih stvari dijeli okean i nekih 10 000 km.Ja s tim živim svaki dan a ti ovdje dođeš jednom u par godina po desetak dana.Zato si debelokožac i imaš dedinu sliku u regalu.I ja sam pripadnik tog naroda ali nisu mi mozak isprali.
GeeTnT

#124 Re: SREBRENICA

Post by GeeTnT »

seldzuk wrote:Cijelo vrijeme se pitam: Ima li uopće Srebreničana na temi?
Ako je i bilo otisli su zbog Meholjica i slicnih njemu...sudbina rasprave o Srebrenici pala je u ruke farmera.
Danguba

#125 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

PM72 wrote:
E moj Fudara,tebe od tih stvari dijeli okean i nekih 10 000 km.Ja s tim živim svaki dan a ti ovdje dođeš jednom u par godina po desetak dana.Zato si debelokožac i imaš dedinu sliku u regalu.I ja sam pripadnik tog naroda ali nisu mi mozak isprali.
Pa je li ti valjo Alija u ratu? Je li se iko bunio protiv njegove politike?

O ja da da nabijem sve one stranke, partije, lidere...jer svi rade samo za svoju korist. Ja sam slobodan strijelac. Da ne bude zabune.
Post Reply