BiH - Kipar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#101 Re: BiH - Kipar
Ma poenta je što je vidljivo da je razočarenje još uvijek dosta prisutno, nekako i atmosfera se stvorila ko da je sve gotovo, a nije baš tako ni blizu jebem ga
...Pobjedom protiv Kipra imaš situaciju da vrlo vjerovatno dvomeč sa grcima bi mogao odlučivati o baražu, a valjda ćemo biti pošteni pa reći da se to unaprijed i očekivalo, i da su samo oni nerealni mogli očekivati prvo mjesto na kraju..Ovo je još jedna prilika da i igrači pokažu kakav su karakter, ali i selektor ako već nije sposoban da velike utakmice vodi i tu napravi nešto veliko, onda da vidimo zna li nešto drugo, a to je za kratko vrijeme podići ekipu da kući dobije protivnika od kojeg si kako kažeš triputa bolji...ako i to nije u stanju, ako će mu se igrači sutra kretati ko krepane mačke i na kraju kiksati, onda mu je očito plafon da dobija Estonije, Litvanije i slične protivnike i to samo kad je euforija na vrhuncu, a sa tim se neće niko zadovoljiti...
- Logovan
#102 Re: BiH - Kipar
Ma samo da su Belgija i Kipra zamijenjeni, bilo bi puno bolje, ali eto nećemo se izvlačiti na raspored. Tako je kako je, boriti se, pa šta bude.Šibicar wrote:Smatram da bi našoj reprezentaciji puno više odgovaralo da smo prvih par utakmica igrali sa ovim autsajderima(Estonija,Kipar,Giblartar) da malo dignemo samopuzdanje,nije nam leglo što je Belgija bila u 2. kolu,nekako smo psihički nestabilni i lako padamo u depresiju,zato me i strah ove utakmice sa Kiprom,jer nama kad kola krenu nizbrdo ništa ih ne može zaustaviti,a u takvom stanju i Gibraltar nam je prijetnja.Valjda će naši sutra stisnuti zube i muda i pokazati da smo za 3 klase bolji od Kipra.
- Muhamed Đakmić
#103 Re: BiH - Kipar
Isto bi Meša postavio. Safet 2 jednostavno.Šibicar wrote:Smatram da bi našoj reprezentaciji puno više odgovaralo da smo prvih par utakmica igrali sa ovim autsajderima(Estonija,Kipar,Giblartar) da malo dignemo samopuzdanje,nije nam leglo što je Belgija bila u 2. kolu,nekako smo psihički nestabilni i lako padamo u depresiju,zato me i strah ove utakmice sa Kiprom,jer nama kad kola krenu nizbrdo ništa ih ne može zaustaviti,a u takvom stanju i Gibraltar nam je prijetnja.Valjda će naši sutra stisnuti zube i muda i pokazati da smo za 3 klase bolji od Kipra.
- BHF_Manijak
#104 Re: BiH - Kipar
Upravo tako. Poslusajte ovaj vecerasnji press, pisao sam o tome na temi o Bazdarevicu. Pa frajer i 2 dana nakon utakmice ne vidi da je totalno fulio s postavkom igre, vec trubi da je bilo zelje, zalaganja i trcanja, da bi mi kao prezivjeli Brisel. Frajer je ocito jako ogranicen s pogledima na fudbal ili jednostavno ego proradio i sujeta, pa ne bi da prizna gresku. Lakse bi mi bilo da je ovo drugo, ali cisto sumnjam, mislim ipak da on jos veze nema gdje je fulio.
-
FreakyStyley
#105 Re: BiH - Kipar
Koliko god da smo smijesno i retardirano odigrali protiv Belgije, to nikakve veze s ovom utakmicom nema. Mora da nas je stvarno istraumirao Kipar, zbog onog poraza pod Papetom.
Radi se o selekciji malo jacoj od Andore, Luksemburga i sl. ekipa.
Ne sjecam se trenutno, ali prije nego sto su nas dobili u to vrijeme, zadnja pobjeda im je bila neke 2 godine prije toga. Ne pratim sad, ali pretpostvaljam da je slicna situacija.
Nebitno koliki je Mesa moron i sve to, mi cemo Kipar i slicne male ekipe redovno dobijat na cisti igracki kvalitet. Sto je u neku ruku i tuzno, jer takve pobdjede, izmedju ostalog, produzuju agoniju kao i sa svakim selektorom do sad.
Radi se o selekciji malo jacoj od Andore, Luksemburga i sl. ekipa.
Ne sjecam se trenutno, ali prije nego sto su nas dobili u to vrijeme, zadnja pobjeda im je bila neke 2 godine prije toga. Ne pratim sad, ali pretpostvaljam da je slicna situacija.
Nebitno koliki je Mesa moron i sve to, mi cemo Kipar i slicne male ekipe redovno dobijat na cisti igracki kvalitet. Sto je u neku ruku i tuzno, jer takve pobdjede, izmedju ostalog, produzuju agoniju kao i sa svakim selektorom do sad.
- Dr. Kuca
#106 Re: BiH - Kipar
Dok se ppojedinci ne podrede ekipi nikad nista od nas. Da je djuric zabio 5-6 golova i on bi igro naustrb rezultata i formacije jer jebiga, nije fer da bude na klupi
logika cobetovska.
- insaneinthebrain
#107 Re: BiH - Kipar
da probam opet, il cemo ih satrati ko mraz paprike ili ce biti 0-0 
-
sumirprimus
#108 Re: BiH - Kipar
sace oni dobit kipra,svi nedostaci ce pod tepih, i onda cemo se cudom cudit kad nas tohne grcka...i kad baraz pocne visit u zraku...
- DaysleepeR
#109 Re: BiH - Kipar
ja i dalje ne kontam što u veznom redu moraju biti 4 igrača "koja znaju sa loptom" a ne mogu potrčati, niti su dovoljno brzi da pas igru razviju protiv brzonoge odbrane. dovoljan je jedan, a ostali da trče za njega. protiv Belgije svaki pas je bio presječen radi sporosti.
-
sumirprimus
#110 Re: BiH - Kipar
sta imas kontat, balkan mentalita, pun kamion ovih sto znaju s loptom, al zato ovih sto vole,mogu i znaju trcat i ne bas...DaysleepeR wrote:ja i dalje ne kontam što u veznom redu moraju biti 4 igrača "koja znaju sa loptom" a ne mogu potrčati, niti su dovoljno brzi da pas igru razviju protiv brzonoge odbrane. dovoljan je jedan, a ostali da trče za njega. protiv Belgije svaki pas je bio presječen radi sporosti.
- Dr. Kuca
#111 Re: BiH - Kipar
Juventus prilagodio igru Pjanicu samo kod nas se igra prilagodjava 6 igraca.
- Altsa
#112 Re: BiH - Kipar
Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije. 
- Laertes
#113 Re: BiH - Kipar
A Pjanić nije među tih 6. Jbg, ja kad sam vidio na početnom udarcu Pjanića naprijed između Džeke i Ibiševića, znao sam da se opet, po ko zna koji put, pokušava od njega napraviti Miske. Pjanić nije Misimović, koliko god se i Pape i Meša trudili da to naprave.Dr. Kuca wrote:Juventus prilagodio igru Pjanicu samo kod nas se igra prilagodjava 6 igraca.
Tako smo svojevremeno i od Hasana očekivali da rješava utakmice, od Sergeja da i zabija i bude libero...
- Logovan
#114 Re: RE: Re: BiH - Kipar
Bilo bi cudno da kontas.DaysleepeR wrote:ja i dalje ne kontam što u veznom redu moraju biti 4 igrača "koja znaju sa loptom" a ne mogu potrčati, niti su dovoljno brzi da pas igru razviju protiv brzonoge odbrane. dovoljan je jedan, a ostali da trče za njega. protiv Belgije svaki pas je bio presječen radi sporosti.
Treba Bazdarevica pitati zasto, ali sumnjam da cemo dobiti odgovor sa kojim cemo biti zadovoljni.
- DaysleepeR
#115 Re: BiH - Kipar
ta "dijamant" formacija u veznom redu i igra bez krila nam je uvijek donijela poraze...
treba je dekretom zabraniti
treba je dekretom zabraniti
- nadžak
#116 Re: BiH - Kipar
Jaran mi prodaje dvije VIP-ulaznice za večeras. Kažu ljudi da je šminka, zakuska, piće na poluvremenu, itd
Meni se ne ide pa bi se to prodalo, ako ko hoće nek se javi u PP.
- nadžak
#117 Re: BiH - Kipar
Ne znam ljudi što vam treba stvarno da se vrijeđa i ponižava bilo ko.Altsa wrote:Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije.
Jedna stvar mi nije jasna. Ima vas ovdje nekoliko za koje se, opravdano ili ne, smatra da znate oko postavki, formacija itd.
Tvrdite da je pogrešna formacija utušila igrače a ja od svakog igrača čujem istu stvar da nije bilo zalaganja i brobe na terenu. Taktika se spomenula onako usput.
Još samo trebate reć da ne znaju i nisu svjesni igrači da im je bila pogrešno postavljena taktika i da u stvari nije do njih nego do selektora.
Malo mi to blesavo izgleda.
- Laertes
#118 Re: BiH - Kipar
Kad bi igrač rekao da je trener pogrešno postavio taktiku, eto ti pobune. Pozitivno je sada što nema medjusobnih optuživanja, kao onomad Džekinog "pitajte Lulića što smo izgubili" ili Misketovog rafalanja. Neka prljavi veš nekad i ostane gdje mu je mjesto.nadžak wrote:Ne znam ljudi što vam treba stvarno da se vrijeđa i ponižava bilo ko.Altsa wrote:Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije.Još ovo tokmak i nije strašno šta se sve piše...
Jedna stvar mi nije jasna. Ima vas ovdje nekoliko za koje se, opravdano ili ne, smatra da znate oko postavki, formacija itd.
Tvrdite da je pogrešna formacija utušila igrače a ja od svakog igrača čujem istu stvar da nije bilo zalaganja i brobe na terenu. Taktika se spomenula onako usput.
Još samo trebate reć da ne znaju i nisu svjesni igrači da im je bila pogrešno postavljena taktika i da u stvari nije do njih nego do selektora.
- nadžak
#119 Re: BiH - Kipar
Pa u tome je fazon! Kod nas se općenito ne šuti i ne prihvata da si kriv ako nisi. To je rijetko ko i pošten političar kod nas. Da su igrači uistinu bili žrtve kritično loše postavke i taktike visio bi Meša sa reflektora u Belgiji! To bi pljuštalo od kapitena do fizioterapeuta da nije valjala taktika i da smo zbog toga zijanili. Ako brate igrači kažu da je uzrok nešto drugo onda nemojmo ni mi biti toliko prepametni i uz to bezobrazni da vrijeđamo.Laertes wrote:Kad bi igrač rekao da je trener pogrešno postavio taktiku, eto ti pobune. Pozitivno je sada što nema medjusobnih optuživanja, kao onomad Džekinog "pitajte Lulića što smo izgubili" ili Misketovog rafalanja. Neka prljavi veš nekad i ostane gdje mu je mjesto.nadžak wrote:Ne znam ljudi što vam treba stvarno da se vrijeđa i ponižava bilo ko.Altsa wrote:Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije.Još ovo tokmak i nije strašno šta se sve piše...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#120 Re: BiH - Kipar
dobro je da je razočaranje
možda bude nešto
a ne mogu više one euforije ko prije
možda bude nešto
a ne mogu više one euforije ko prije
- Altsa
#121 Re: BiH - Kipar
A kada si ti cuo da se igraci bilo koje reprezentacije zale na taktiku i ako znaju da je pogresna. Tek ce price izaci na vidjelo kada Mesa ode. Do tada niko nece ni pisnuti i naci ce neki benigniji razlog za losu igru.nadžak wrote:Ne znam ljudi što vam treba stvarno da se vrijeđa i ponižava bilo ko.Altsa wrote:Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije.Još ovo tokmak i nije strašno šta se sve piše...
- FAP mashina
#122 Re: BiH - Kipar
ja cu u stilu najvecih hejtera i dusmana reci, da mi ne mozemo naprijed sve dok Spahic ne napusti rep.Altsa wrote:A kada si ti cuo da se igraci bilo koje reprezentacije zale na taktiku i ako znaju da je pogresna. Tek ce price izaci na vidjelo kada Mesa ode. Do tada niko nece ni pisnuti i naci ce neki benigniji razlog za losu igru.nadžak wrote:Ne znam ljudi što vam treba stvarno da se vrijeđa i ponižava bilo ko.Altsa wrote:Ko da gledam da ce ovaj tokmak Mesa istu ekipu izvesti kao i protiv belgije.Još ovo tokmak i nije strašno šta se sve piše...
- Altsa
#123 Re: BiH - Kipar
Svakako da se Spahic nije trebao vracati u reprezentaciju. Godine su tu i svima je jasno da ga mladi napadaci pretrcavaju ko ficu. Imamo i mladih igraca koji ce i grijesiti kao stoperi ali cemo za u buduce dobiti igraca. Ovako igra starkelja i zauzima mjesto mladem a nikakve koristi.
- Muhamed Đakmić
#124 Re: BiH - Kipar
Mislim da se ta priča oko truda može razbiti jednim jednostavnim primjerom.
Sad ću možda malo pogriješiti sa akterima, ali uglavnom se sigurno desilo u Bundesligi.
Dortmund je pod vodstvom Kloppa rasformirao Stevensov Schalke sa 4-0. Schalke 04 hehe

Poslije utakmice je moderni Klopp govorio o šemama i kretnjama, a old school Stevens o tome da su njegovi igrači premalo trčali, nisu imali žara i slično.
Ne lezi vraže, statistika poslije utakmice je pokazala da je Schalke pretrčao 5-6 kilometara više od Dortmunda. Svi treneri koji se vade na trud igrača su miševi i taktički su zaostali u današnjem vremenu. A igračima je lakše tješiti se na taj način i prihvatiti svoju grešku nego javno nešto reći selektoru i rizikovati da ih odstrani. Ja mislim da su ovi momci ipak svi dokazali da žele igrati za BiH i da im je trud možda strani pojam u prijateljskim utakmicama. U kvalifikacijskim jok. Eto njima je bilo svejedno hoćemo li dobiti Belgiju, ali im je bilo baš stalo da razbiju Estoniju. Jašta.
Sad ću možda malo pogriješiti sa akterima, ali uglavnom se sigurno desilo u Bundesligi.
Dortmund je pod vodstvom Kloppa rasformirao Stevensov Schalke sa 4-0. Schalke 04 hehe
Poslije utakmice je moderni Klopp govorio o šemama i kretnjama, a old school Stevens o tome da su njegovi igrači premalo trčali, nisu imali žara i slično.
Ne lezi vraže, statistika poslije utakmice je pokazala da je Schalke pretrčao 5-6 kilometara više od Dortmunda. Svi treneri koji se vade na trud igrača su miševi i taktički su zaostali u današnjem vremenu. A igračima je lakše tješiti se na taj način i prihvatiti svoju grešku nego javno nešto reći selektoru i rizikovati da ih odstrani. Ja mislim da su ovi momci ipak svi dokazali da žele igrati za BiH i da im je trud možda strani pojam u prijateljskim utakmicama. U kvalifikacijskim jok. Eto njima je bilo svejedno hoćemo li dobiti Belgiju, ali im je bilo baš stalo da razbiju Estoniju. Jašta.
- rage_guy
#125 Re: BiH - Kipar
Ma zajebao Mesa sa formacijom. Vidio da su Vels i Italija dobili Belgiju sa 3-5-2 formaciju pa htio i on isto da pokusa. Ali ne mozes ti igrace u formaciji na koju nisu navikli izvesti prvi put protiv najjaceg protivnika i ocekivat nesto pozitivno. Slabo ko od nasih igraca igra u toj formaciji u svom klubu. Ja mislim da se on sad usr'o (oprostite na izrazu
) i da ce ubuduce svaku utakmicu igrat sa 4-2-3-1 formacijom. Ono ziheraski, kao sto je trebao i protiv Belgije.