Kiparski model kao rjesenje za BiH?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Ne znam za BiH, ali za mene bi jedan brazilski super model bio rjesenje 
-
The 51st State
#102 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Hajde ne hinjavi cuj zlocesti srbi i hrvati, to ko ono oni panja,a neko ih opanjkava. Ljudi se slomise kako su im druge drzave domovina i opet bosnjaci krivi, najbolje da im puste da odnesu miraz srbiji i hrvatskoj.Bodkin wrote:Dok je tebi da nikad nije do bosnjaka. Napravili bi oni svicu al zlocesti srbi i hrvatiThe 51st State wrote:Jedino logican, a tebi je uvijek zakljucak nisu srbi I hrvati nikad samostalno krivi, vazda im bosnjaci nametnu da pogrijese, show.
-
asker
#103 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
I to ti je hvala BH patriotama, borcima doslovno, zlatnim ljiljanima???Kikibombona wrote:Nazivam ih uhljebima i ublehama, vjecitim supljatorima koji blebecu a nista ne rade. Smatram da veom lose rade svoj posao.asker wrote:Ti nazivas Miru Lazovica, Ivu i Zeljka Komsica, najgorim imenima!Kikibombona wrote:S druge strane SDA kao prava vjerska stranka udara medijski svakoga koga vidi sa casom alkohola a pro-BiH Srbe i Hrvate naziva najgorim imenima.
Zasto mrzis pro-BiH Srbe i Hrvate?
Ne nazivam ih vlasima, sokcima, krmojedima, ne vrijedjam na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.
Vidis li razliku?
Isti si Samra
- Grean
#104 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Nego je li realan Kiparski model u BiH ili je taj model jedino primjenjiv kada treba u red dovoditi muslimansku manjinu?
Ja mislim na zalost da vazi ovo drugo. Dejton je ponudjen i Kipru pred ulazak u EU ali je plan Kofi Anana hladno odbijen od strane kiparskih Grka sto EU nije sprijecilo da primi bas tu polovinu ostrva u svoju uniju.
Valjda to sve govori.
Ja mislim na zalost da vazi ovo drugo. Dejton je ponudjen i Kipru pred ulazak u EU ali je plan Kofi Anana hladno odbijen od strane kiparskih Grka sto EU nije sprijecilo da primi bas tu polovinu ostrva u svoju uniju.
Valjda to sve govori.
- madner
#105 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Kiparski model bi RS rado prihvatila.
To sada predlazete granicu sa RSom ali ubrzan napredak ka EU kao nesto pozitivno.
To sada predlazete granicu sa RSom ali ubrzan napredak ka EU kao nesto pozitivno.
-
The 51st State
#106 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Ne znam bas da bi prihvatila uz paket sankcija I uslova kao sto ima sjeverni kipar, tesko da srbija moze gurati rs ko turci kipar I da smiju.madner wrote:Kiparski model bi RS rado prihvatila.
- madner
#107 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
To je bio krajnji cilj.The 51st State wrote:Ne znam bas da bi prihvatila uz paket sankcija I uslova kao sto ima sjeverni kipar, tesko da srbija moze gurati rs ko turci kipar I da smiju.madner wrote:Kiparski model bi RS rado prihvatila.
Turci se bas potrudili da guraju, napravili geto.
-
The 51st State
#108 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Nema nista na stolu pa je bezze I diskutovati,ali kako bi to izgledalo na primjeru rs_a hipoteticki?
- madner
#109 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Vratis postavke na 1994, sa granicama iz Deytona. Nema zajednicke valute, imas granicu po liniji i to je to. Ti mislis da je njima problem ekonomija, a da su razmisljali o tome ne bi nikad isli na rusenje SFRJa.
FBiH bi bila funkcionalnija, mada ne bi bilo Petricevih amandmana i mogla bi dosta lakse da uskladi zakonske norme sa EU i NATOom.
FBiH bi bila funkcionalnija, mada ne bi bilo Petricevih amandmana i mogla bi dosta lakse da uskladi zakonske norme sa EU i NATOom.
-
The 51st State
#110 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Nista od toga onda, malo mrkve.
-
kiligonzales
#111 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
U Srbiju pa praviti Kipar od njenih ostataka pašaluka, Sandzaka i Vojvodine.
- escobar__
#112 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
Pusti se ti Srbije, nemaš kontrole ni na 100% naše teritorije. 
- bunk
#113 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
i taj kiparski model nabijem na qrac..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#114 Re: Kiparski model kao rjesenje za BiH?
tako je
... i ne treba nam taj kiparski model, imamo dejtonski model