Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
-
PeppermintSA
#101 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Neka otvarača teme bude stid radi ovakvog naslova 
- commendatore
#102 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
vazi wrote:U potpunosti se slazemBetter Man wrote:Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
- Edin H.
#103 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Iskreno ne vjerujem da je vojni puc bio rjesenje sa onim vojnim rukovodstvom.Paul F. wrote:Vjerovatno si upravu. Mada neki umni ljudi sa naše strane smatraju da da je onda reko "more komotno", Jugoslavija bi bila sačuvana i ne bi bilo rata u BiH. Nisam pametan.Better Man wrote:Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
Da su bili neki drugi koji bi imali muda da skinu i Milosevica, mozda...
- Tito_i_Partija
#104 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević
Naravno da ne smatra. KatarinaKutnjak se upali cim neko spomene partizane, komuniste ili cak generalno blaze ljevicare, a kad vidi crvenu zvijezdu zarezi isto k'o kad vampir ugleda krst.cyprus wrote:Da, i ja to smatram, a učinilo mi se da Kata ne smatra i na to sam aludirao... Ali ne znam zašto bi se to smatralo provokacijom i trolanjem?Paul F. wrote:Je tebe cijenim kao forumaša i sa uživanjem čitam tvoje postove. Ali ovo je čista provokacija i trolanje. Neki smatraju da komunisti nisu Bosni donijeli dobro. Ja lično mislim da jesu ali to nije tema.cyprus wrote: Poenta je da riječ ALI nema šta tražiti na tom mjestu, jer se njome aludira da je inače u suprotnosti to što je neko mentalni komunista i to što je uradio dobru stvar za BiH... Te dvije stvari nisu u suprotnosti, čak naprotiv...![]()
I jos te tereti za "Boljsevicko izivljavanje".

- USAblues
#105 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
vazi wrote:U potpunosti se slazemBetter Man wrote:Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
- Challenger__
#106 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević
Tačno. Ali za takav zaključak je potreban minimalni intelektualni napor. Ako ga nema, onda je sve izvan seoske emotivne perspektive - "teorija zavjere".derion wrote:Novi svjetski poredak je sasvim legitiman pojam u svjetskoj politici i koriste ga s vremena na vrijeme i Kissinger, Clinton, Bush itd. Sam pojam nije ništa novo niti je sam po sebi ezoteričan. A da je uspostava novog Novog Svjetskog Poretka od pada Berlinskog zida 1989. nije nikakva nova priča. Pad Jugoslavije, SSSR-a, ratovi na Balkanu, Iraku, Siriji... su svi posljedica novog restrukturiranja geopolitičke mape svijeta.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- jao_situacije
#108 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević
pa dobro nije baš minimalni.. ali teško je i obrazovanim ljudima prihvatiti da se svijet mijenja, jer se mi ne znamo pozicionirati ni u mjesnoj zajednici, a kamo li na svjetskoj sceniChallenger__ wrote:Tačno. Ali za takav zaključak je potreban minimalni intelektualni napor. Ako ga nema, onda je sve izvan seoske emotivne perspektive - "teorija zavjere".derion wrote:Novi svjetski poredak je sasvim legitiman pojam u svjetskoj politici i koriste ga s vremena na vrijeme i Kissinger, Clinton, Bush itd. Sam pojam nije ništa novo niti je sam po sebi ezoteričan. A da je uspostava novog Novog Svjetskog Poretka od pada Berlinskog zida 1989. nije nikakva nova priča. Pad Jugoslavije, SSSR-a, ratovi na Balkanu, Iraku, Siriji... su svi posljedica novog restrukturiranja geopolitičke mape svijeta.
ljudi imaju traume i boje se, opravdano
- derion
#109 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević
Tačno, i zato imamo političku situaciju u zemlji, gdje niti političari znaju igrati političku igru koja bi štitila državne i nacionalne interese, niti građani znaju nagraditi ili kazniti (na izborima) te iste nesposobne i korumpirane političke strukture. U biti, kakav narod, takva i država. Za drastičnije promjene je potrebna veća politička i nacionalna svijest, a za to je potrebno obrazovanje, u jednoj ili drugoj formi.jao_situacije wrote:pa dobro nije baš minimalni.. ali teško je i obrazovanim ljudima prihvatiti da se svijet mijenja, jer se mi ne znamo pozicionirati ni u mjesnoj zajednici, a kamo li na svjetskoj sceniChallenger__ wrote:Tačno. Ali za takav zaključak je potreban minimalni intelektualni napor. Ako ga nema, onda je sve izvan seoske emotivne perspektive - "teorija zavjere".derion wrote:Novi svjetski poredak je sasvim legitiman pojam u svjetskoj politici i koriste ga s vremena na vrijeme i Kissinger, Clinton, Bush itd. Sam pojam nije ništa novo niti je sam po sebi ezoteričan. A da je uspostava novog Novog Svjetskog Poretka od pada Berlinskog zida 1989. nije nikakva nova priča. Pad Jugoslavije, SSSR-a, ratovi na Balkanu, Iraku, Siriji... su svi posljedica novog restrukturiranja geopolitičke mape svijeta.
- salik79
#110 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević
derion wrote:Tačno, i zato imamo političku situaciju u zemlji, gdje niti političari znaju igrati političku igru koja bi štitila državne i nacionalne interese, niti građani znaju nagraditi ili kazniti (na izborima) te iste nesposobne i korumpirane političke strukture. U biti, kakav narod, takva i država. Za drastičnije promjene je potrebna veća politička i nacionalna svijest, a za to je potrebno obrazovanje, u jednoj ili drugoj formi.jao_situacije wrote:pa dobro nije baš minimalni.. ali teško je i obrazovanim ljudima prihvatiti da se svijet mijenja, jer se mi ne znamo pozicionirati ni u mjesnoj zajednici, a kamo li na svjetskoj sceniChallenger__ wrote:
Tačno. Ali za takav zaključak je potreban minimalni intelektualni napor. Ako ga nema, onda je sve izvan seoske emotivne perspektive - "teorija zavjere".
Narodski receno:"Spram glave i glavobolja.".
- ExNihilo
#111 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Poslije svakog intervjua iznova se fasciniram koliko je čovjek odlijepio.
"Nažalost, niko nije - ja znam da je to užasno teško - ali niko nije napravio ono što je jedan mladi student u Čehoslovačkoj napravio, koji se zvao Jan Palach, i rekao: "Znate, ljudi, ja ne mogu zaustaviti ruske tenkove da pregaze moju zemlju, ali mogu se posuti kantom benzina i zapaliti". I ušao je u historiju".
https://www.youtube.com/watch?v=gFoRyKkeIsk

"Nažalost, niko nije - ja znam da je to užasno teško - ali niko nije napravio ono što je jedan mladi student u Čehoslovačkoj napravio, koji se zvao Jan Palach, i rekao: "Znate, ljudi, ja ne mogu zaustaviti ruske tenkove da pregaze moju zemlju, ali mogu se posuti kantom benzina i zapaliti". I ušao je u historiju".
https://www.youtube.com/watch?v=gFoRyKkeIsk
- Roccohljup
#112 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
I mene je iskreno iznenadio u nedavnom intervju na FACE kad je poceo teorije zavjere vaditi iz rukava.....

-
Haman2
#113 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
daddy
Bili bi likvidirani neki clanovi tadasnjeg predsjednistva a onda bi se nastavilo sa likvidacijama svih nepodobnih po misljenju JNA ili bolje receno njenih dousnika. Tako bi bili pobijeni mnogi intelektualci. Sjetite se stradanja makedonske inteligencije poslije Prvog svjetskog rata na prostoru Varadarske Makedonije koja je pripala KSHS.Niko ne zna šta bi se desilo da je tada uvedeno vanredno stanje i da je JNA pohapsila rukovodstva po Sloveniji i Hrvatskoj. Činjenica je da je to bio zadnji srpski pokušaj očuvanja SFRJ u njenim granicama, doduše satkan po srpsko-ruskoj komunističkoj matrici. (Bilo je tad i nekih konsultacija sa Moskvom ako se dobro sjećam.) Nakon neuspjeha uvođenja vanrednog stanja, i po otcjepljenju Slovenije i Hrvatske, stupa na scenu velikosrpski plan - raspad Jugoslavije se prihvata ali po cijenu da svi Srbi ostanu u jednoj državi. Bogić je tu vrlo moralno postupio, a kakva bi bila alternativna historija u suprotnom je čisto nagađanje.
Sad kada gledam ovaj intervju, izgleda naivno i pravi se da zna više nego što realno zna.
- zomri
#114 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Oj jebote zaredalo ovo sa zavjerama, prvo Teša Tešanović pa sad Bogić Bogićević. Ko je sljedeći? Bogdan Bogdanović?!
-
megaman4
#115 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Nije Bogic Bogicevic odlijepio, nego covjek pokusava svojim autoritetom kod obicnog covjeka kojeg hvala Bogu jos ima, da otvori oci narodu da se probudi na opasnosti od nestanka drzave dok jos nije kasno, jer situacija postaje sve napetija.Roccohljup wrote:I mene je iskreno iznenadio u nedavnom intervju na FACE kad je poceo teorije zavjere vaditi iz rukava.....![]()
![]()
Bogic je iskusan covjek koji sigurno poznaje mnoge stvari ali ocigledno o mnogima i ne zeli javno pricati jer je svjestan cinjenice da izazivanje panike kod naroda moze imati samo kontraefekat.
-
hAZNADAR
#116 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Ne mislim da bas uziva popularnost kod Jugoslovena na forumu. Jedna legendarna iz prosle godine:
generalBilo bi interesantno pitat Bogicevica sta misli danas o svojoj odluci...a JNA je u okucanima (slovenija i hrvatska) bila jedina legalna oruzana sila, ali sta je tu je...Da sam ja bio Na Bogicevicevom mjestu 1991 Juga bi jos bila sa mnooogo politickih uznika na golom otoku da tamo dozive svoj kraj...
- Hajlac
#117 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Odlicna emisija!
- spreca
#118 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Ovdje fali jos i KucanHajlac wrote:
Odlicna emisija!
- sinuhe
#119 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Kojoj SDP frakciji pripada Bogicevic? Nije 1991 imao ni cetrdeset godina a nakon toga nestao sa scene ali je stigao biti predsjednik Olimpijskog komiteta BiH. Tipicni komitetlija bivseg rezima.
- eltroxin
#120 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Pripada onoj frakciji koja vam ga je zavukla do jaja. Da nije, u svojim ocima bi imali legitimitet za sve zlocine, ovako mozete samo guslati.
-
Haman2
#121 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Bilo kako bio, pokazao se kad je trebalo. Danas to neki cijene a nekima to dodje kao lanjski snijeg. Covjek odavno nije u politici a izgleda da ga ona puno i ne zanima. Ja cu ga uvijek postovati zbog onoga sto je ucinio kad je trebalo.
- dustaban
#122 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Allahić Allahović

- LBVIEW
#123 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Cuj, komitetllija, hajd' jos koji epitet, mozez ti i bolje.sinuhe wrote:Kojoj SDP frakciji pripada Bogicevic? Nije 1991 imao ni cetrdeset godina a nakon toga nestao sa scene ali je stigao biti predsjednik Olimpijskog komiteta BiH. Tipicni komitetlija bivseg rezima.
- muha_sa
#124 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Nikad mu to nece oprostitLBVIEW wrote:Cuj, komitetllija, hajd' jos koji epitet, mozez ti i bolje.sinuhe wrote:Kojoj SDP frakciji pripada Bogicevic? Nije 1991 imao ni cetrdeset godina a nakon toga nestao sa scene ali je stigao biti predsjednik Olimpijskog komiteta BiH. Tipicni komitetlija bivseg rezima.A jelde vokri sto niste imali legitimitet za "oslobadjanje srpskih grobova i zemalja" .
al bezkurac
- Altsa
#125 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?
Pozitivna istorijska licnost koju je pregazilo vrijeme. Izgubljen u vremenu i prostoru.