Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#101 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

E vala aferim momče na postu! Ko da si mene pitao šta mi smeta i šta me nervira.
modem33

#102 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:Trgovcu je posao da proda. Većina ih je pod pritiskom da mora ostavriti prodaju jer ne da su zamjenjivi nego to ide kao na traci. Danas niti u jednoj branši posao nije toliko nesigurniji kao u trgovačkoj. Pogledajte recimo portale koji oglašavaju poslove, veči dio su komercijalisti, menageri prodaje (isto sranje fancy naziv) i trgovci.

Zbog svega toga su trgovci napadni sa nuđenjem i stvaraju kontraefekat kod mušterija. Vlasnici i menageri su tu najveći krivici jer zahtjevaju da se tako postupa, zahtjevaju da radnici prate mušteriju po čitavoj radnji kako bi mu uvijek bili na usluzi a time mušteriji prave neugodan osjećaj da ih trgovci prate jer šmekaju da neće šta ukrasti. Ne znaju savjetovati o držanju distance, da si u vidokrugu mušterije a ne da joj pušeš za vratom, pustiti mušteriju da sama razgleda malo po radnji možda joj nešto drugo zapadne za oko,...etc.

Sa druge strane imaš flegmetičare kojima možeš proći kroz radnju da te i ne primjete :roll: Znam ih takvih dosta. Tu su eto da bi bio neko. Znaš nije to posao za njega otići će čim nešto bolje iskrsne (tako to godinama) i famozna "ne može on mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi".

Mrzim kad mi se uđe u radnju i na moj pozdrav ne odpozdravi pa makar preko k...ca. Majku mu to je opšta kultura. Jel to toliki problem? Nekad inistiram na tome pa ponovim pozdrav 3-4 puta i na to dobijem "samo gledam" znam da gledaš stoko nekulturna, vidim, nisam čorav, al uzvrati pozdrav....

Ovo podebljano si dobro rekao. Ja kao potrosac .... prva 2 ulaska u istu trgovinu ... prvo udjem da "razgledam sta je u ponudi" da znam u "buducnosti sta ce mi zatrebati i gdje cu to kupiti". Treci put u istu trgovinu nosim 500 KM kesh-a i listu sta trebam kupiti. E kad trazim nekakav proizvod a nestalo je u ponudi .... onda nudim i avansno placanje ali da mi tu istu stvar nabave. Samo sam primijetio da se neki prodavaci "boje avansnog placanja" .... nemam pojma zbog cega. 8-)

Ma ove gazde "firmi" ne znaju prodati stvar i imaju 8 razreda osnovne skole , nego non-stop stavljaju oglase za poslove na http://www.posao.ba "nabijaca prodaje" ..... a nemaju blage veze kako "prodati nesto". Zato i traze prodavace i vrse pritisak na radnike da "nesto prodaju na silu". A to tako ne ide. Ljudi jednostavno bjeze kao da si vampir. :roll: :roll: :roll: 8-)
JaneEyre

#103 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by JaneEyre »

O'zone wrote:Trgovcu je posao da proda. Većina ih je pod pritiskom da mora ostavriti prodaju jer ne da su zamjenjivi nego to ide kao na traci. Danas niti u jednoj branši posao nije toliko nesigurniji kao u trgovačkoj. Pogledajte recimo portale koji oglašavaju poslove, veči dio su komercijalisti, menageri prodaje (isto sranje fancy naziv) i trgovci.

Zbog svega toga su trgovci napadni sa nuđenjem i stvaraju kontraefekat kod mušterija. Vlasnici i menageri su tu najveći krivici jer zahtjevaju da se tako postupa, zahtjevaju da radnici prate mušteriju po čitavoj radnji kako bi mu uvijek bili na usluzi a time mušteriji prave neugodan osjećaj da ih trgovci prate jer šmekaju da neće šta ukrasti. Ne znaju savjetovati o držanju distance, da si u vidokrugu mušterije a ne da joj pušeš za vratom, pustiti mušteriju da sama razgleda malo po radnji možda joj nešto drugo zapadne za oko,...etc.

Sa druge strane imaš flegmetičare kojima možeš proći kroz radnju da te i ne primjete :roll: Znam ih takvih dosta. Tu su eto da bi bio neko. Znaš nije to posao za njega otići će čim nešto bolje iskrsne (tako to godinama) i famozna "ne može on mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi".

Mrzim kad mi se uđe u radnju i na moj pozdrav ne odpozdravi pa makar preko k...ca. Majku mu to je opšta kultura. Jel to toliki problem? Nekad inistiram na tome pa ponovim pozdrav 3-4 puta i na to dobijem "samo gledam" znam da gledaš stoko nekulturna, vidim, nisam čorav, al uzvrati pozdrav....
:thumbup: za boldirano. Nema mi nista gore kad mi pridje u radnji pa me pita sta sam trebala, pa priča o nekim akcijama, ovo, ono...U mnoge radnje gdje mi se to desilo ne ulazim isključivo zbog toga jer ne volim da me neko siluje sa proizvodima, a i tip sam osobe koja tacno zna šta želi, traži i treba :)

On topic: i sama radim s ljudima i ufff ... nekad bude teskih momenata nekad laksih...nekad kad mi dodje neka teska osoba kao klijent zna mi citav dan upropastiti dok s druge strane mogu primiti na dan deset normalnih osoba i izaci s posla nasmijana :) ali valja biti profesionalac a meni je najviše pomoglo iskustvo: otprilike u prvih pet minuta skontam o kakvom se tipu osobe radi te unaprijed znam kako da se postavim pa je puno lakse nego sto je to bilo prije par godina...
Last edited by JaneEyre on 06/09/2016 12:29, edited 1 time in total.
Hakiz

#104 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Hakiz »

I onda neki radnik na šalteru ili neko u prodavnici kojeg je prethodna mušterija izbacila iz cipela, a ništa joj nije mogla ili smjela se istrese na slijedećoj, ljubaznoj i lijepo vaspitanoj mušteriji. Vidi da može, nije se moglo krkanu prije ništa, a sada je tu neko fin (u prevodu šaterskih radnika i trgovaca slab) pa ću se na njemu istresati.
O'zone
Globalni moderator

#105 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

modem33 wrote: Ma ove gazde "firmi" ne znaju prodati stvar , nego non-stop stavljaju oglase za poslove na http://www.posao.ba "nabijaca prodaje" ..... a nemaju blage veze kako "prodati nesto". Zato i traze prodavace i vrse pritisak na radnike da "nesto prodaju na silu". A to tako ne ide. Ljudi jednostavno bjeze kao da si vampir. :roll: :roll: :roll: 8-)
Nije svako rodjen za trgovine. Ima ljudi koji mogu prodati frižider eskimu i ljudi koji ne mogu prodati hljeb gladnom čovjeku.
Niti jedna firma koja ima nešto da ponudi neće proći na tržištu ako nema nekoga ko će to da dočara klijentu. Tu su ljudi koji su fluidni u govoru i koji se ne daju zbuniti ne zamjenjivi. Uz to moraš sebe ubijediti da je taj proizvod koji prodaješ vrh jer se mora iz tebe vidjeti entuzijazam a ne ono sivilo koje nas kao naciju krasi.

Međutim svakom trgovcu kad pređe iz jedne grane proizvoda u drugu treba određeni period aklimatizacije a to gazde ne kontaju nego ide "evo doveo sam ovoga, razvaljivo je prodaju tamo sad će i ovdje" i već mu sutra gleda rezultate.

Ja sam do sada imao 15-ak ponuda, poziva čak i insistiranja da pređem kod nekoga drugog da radim prodaju jer mu se dopalo kako to radim ovdje gdje jesam i uvijek sam odbijao jer znam koji će biti pritisak a ti "iznevjerio" . Koji će mi to klinac.

Da ne govorim o tome što svi hoće vrh trgovce za 400-500 stoja....pa onda kad ih svi iole vrijedni odbiju onda se unajmljuje omladina kojima je to prvo radno iskustvo i odmah ih bacaju u vatru. Ne mogu se ni snaći a već ih mjenjaju sa drugima jer "presporo to kod tebe ide"

Poslato sa radnog mjesta...
The BEN10

#106 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:Nije svako rodjen za trgovine. Ima ljudi koji mogu prodati frižider eskimu i ljudi koji ne mogu prodati hljeb gladnom čovjeku.
Niti jedna firma koja ima nešto da ponudi neće proći na tržištu ako nema nekoga ko će to da dočara klijentu. Tu su ljudi koji su fluidni u govoru i koji se ne daju zbuniti ne zamjenjivi. Uz to moraš sebe ubijediti da je taj proizvod koji prodaješ vrh jer se mora iz tebe vidjeti entuzijazam a ne ono sivilo koje nas kao naciju krasi.
Jest', ali ima i onog što neko gore napisa - vrlo dobro znam šta kupujem kada dolazim u radnju, znam otprilike i kako se cijene kreću, tako da ne volim baš neku ekstra napadnost informacijama. Pitam što me interesuje i što se ne vidi da je očito. Ne volim maltretirati ni sebi ni druge.
O'zone
Globalni moderator

#107 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

The BEN10 wrote:
O'zone wrote:Nije svako rodjen za trgovine. Ima ljudi koji mogu prodati frižider eskimu i ljudi koji ne mogu prodati hljeb gladnom čovjeku.
Jest', ali ima i onog što neko gore napisa - vrlo dobro znam šta kupujem kada dolazim u radnju, znam otprilike i kako se cijene kreću, tako da ne volim baš neku ekstra napadnost informacijama. Pitam što me interesuje i što se ne vidi da je očito. Ne volim maltretirati ni sebi ni druge.
Ne volim niti ja, ali....Dođe mi mušterija u radnju dobar dan za dobar dan, kako Vam mogu biti od pomoći? Kaže ja bih samo da pogledam šta ima novo. Samo izvolite. I tu ja odstupim u svoj čošak što bi rekli. Odjednom mi upada šef u radnju dođe da nešto prebaci ili donese i kaže "Što ne priđeš mušteriji?" Kažem da nema potrebe želi samo da razgleda već smo razgovarali itd a on meni da to nema veze i da priđem mušteriji i vidim jel joj treba šta. I šta ćeš, priđeš i pitaš nešto od sljedećeg "jeste li vidjeli nešto da Vam je privuklo pažnju?," "mogu li Vam sada nekako biti od pomoći?" "želite li eventualno nešto isprobati?" i opet dobiješ isti odgovor, da samo razgleda i da će se obratiti ako mu šta zatreba i ti se opet vratiš u svoj čošak a šef opet "idi usluži mušteriju, nemoj samo stajati tu"

I šta sad da ti tu radiš? Poslat šefa u K. jer vidiš da čovjek samo razgleda i da najebeš? Prići mušteriji i reći "oprostite molim Vas ali moj šef INSISTIRA da Vas uslužim" i da opet najebeš ili da priđeš mušteriji i opet izgovriš "Jel Vam sada mogu nekako biti od pomoći" a mušterija iznervirana više tim konstantim zapitkivanjem kaže da ste napadni okrene se i ode i opet najebeš jer ti šef kaže da moraš (nećeš vjerovati) malo agresivnije nastupiti prema mušteriji i nedopustiti da tako lako ode.

Sve ovo gore doživio.

E sad pouzdano znam da dosta šefova gladi muda kod kuće i prati radnike preko IP kamera, jedan dio obilazi naokolo kole radnje i gleda iz daleka. Šalju se rodbina i prijatelji kao kupci da istestiraju radnike koji rade i njihovu uslužnost ako ne rade kako je njemu ćejf noga ti je. Tako da me uopšte ne čudi postupanje trgovaca...
zeina

#108 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by zeina »

Al ste se raskukali nema dalje, ko da radite za dzabe, raditi s narodom nije lako ali nije ni tesko, ima milion drugih poslova koji su tezi pa ljudi sute i rade..
Narod glup, narod bezobrazan i td., a ako upitas narod isto ce ti reci za prodavce, za salteruse...cast izuzecima ima ih strpljivih i ljubaznih, ali vecina ih do podne mrzi sebe, a od podne cijeli svijet..
Ljudi koji rade na salterima njihov posao je izmedju ostalog i davanje informacija, isto tako ljudi koji rade u prodaji...to je sastavni dio posla za koji se prima plata, a ne ako radis na salteru da mislis da je tvoj posao ovjeriti nesto ili eventualno izdati neki papir, prodavac isto tako nije mu posao samo dati proizvod i uzeti pare...ljudi hoce informacije, do uposlenika je koliko su sposobni na sto jednostavniji nacin objasniti klijentu sve sto ga zanima
modem33

#109 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:
modem33 wrote: Ma ove gazde "firmi" ne znaju prodati stvar , nego non-stop stavljaju oglase za poslove na http://www.posao.ba "nabijaca prodaje" ..... a nemaju blage veze kako "prodati nesto". Zato i traze prodavace i vrse pritisak na radnike da "nesto prodaju na silu". A to tako ne ide. Ljudi jednostavno bjeze kao da si vampir. :roll: :roll: :roll: 8-)
Nije svako rodjen za trgovine. Ima ljudi koji mogu prodati frižider eskimu i ljudi koji ne mogu prodati hljeb gladnom čovjeku.

Međutim svakom trgovcu kad pređe iz jedne grane proizvoda u drugu treba određeni period aklimatizacije a to gazde ne kontaju nego ide "evo doveo sam ovoga, razvaljivo je prodaju tamo sad će i ovdje" i već mu sutra gleda rezultate.

Ja sam do sada imao 15-ak ponuda, poziva čak i insistiranja da pređem kod nekoga drugog da radim prodaju jer mu se dopalo kako to radim ovdje gdje jesam i uvijek sam odbijao jer znam koji će biti pritisak a ti "iznevjerio" . Koji će mi to klinac.

Da ne govorim o tome što svi hoće vrh trgovce za 400-500 stoja....pa onda kad ih svi iole vrijedni odbiju onda se unajmljuje omladina kojima je to prvo radno iskustvo i odmah ih bacaju u vatru. Ne mogu se ni snaći a već ih mjenjaju sa drugima jer "presporo to kod tebe ide"

Poslato sa radnog mjesta...
Zalosno je to, ja sam davno rekao tim mladim ljudima da ne prihvataju nista ispod 1000 KM. Bizoni od gazda se "nafuraju" i misle da mozes mijenjat radnike kao na robot traci za automobile.

Jer gazda ako ne moze platit radnika 1000 KM minimum onda to nije ni gazda, logicno. 8-)
zeina

#110 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by zeina »

O'zone wrote:
The BEN10 wrote:
Ne volim niti ja, ali....Dođe mi mušterija u radnju dobar dan za dobar dan, kako Vam mogu biti od pomoći? Kaže ja bih samo da pogledam šta ima novo. Samo izvolite. I tu ja odstupim u svoj čošak što bi rekli. Odjednom mi upada šef u radnju dođe da nešto prebaci ili donese i kaže "Što ne priđeš mušteriji?" Kažem da nema potrebe želi samo da razgleda već smo razgovarali itd a on meni da to nema veze i da priđem mušteriji i vidim jel joj treba šta. I šta ćeš, priđeš i pitaš nešto od sljedećeg "jeste li vidjeli nešto da Vam je privuklo pažnju?," "mogu li Vam sada nekako biti od pomoći?" "želite li eventualno nešto isprobati?" i opet dobiješ isti odgovor, da samo razgleda i da će se obratiti ako mu šta zatreba i ti se opet vratiš u svoj čošak a šef opet "idi usluži mušteriju, nemoj samo stajati tu"

I šta sad da ti tu radiš? Poslat šefa u K. jer vidiš da čovjek samo razgleda i da najebeš? Prići mušteriji i reći "oprostite molim Vas ali moj šef INSISTIRA da Vas uslužim" i da opet najebeš ili da priđeš mušteriji i opet izgovriš "Jel Vam sada mogu nekako biti od pomoći" a mušterija iznervirana više tim konstantim zapitkivanjem kaže da ste napadni okrene se i ode i opet najebeš jer ti šef kaže da moraš (nećeš vjerovati) malo agresivnije nastupiti prema mušteriji i nedopustiti da tako lako ode.

Sve ovo gore doživio.

E sad pouzdano znam da dosta šefova gladi muda kod kuće i prati radnike preko IP kamera, jedan dio obilazi naokolo kole radnje i gleda iz daleka. Šalju se rodbina i prijatelji kao kupci da istestiraju radnike koji rade i njihovu uslužnost ako ne rade kako je njemu ćejf noga ti je. Tako da me uopšte ne čudi postupanje trgovaca...
Pridjes musteriji i pocnes pricu o najnovijim ponudama, supljiras o kvalitetu i povoljnoj cijeni, pokazes mu nesto od proizvoda naglasavajuci da je bez obaveze kako bi opustio musterije, pricas o cijenama i ponudama na trzistu...supljiras bilo sta samo da odrzis paznju neko vrijeme....e sad je jedini problem sto nema svako te sposobnosti da se nametne klijentu na bilo koji nacin, dakle neka radna mjesta nisu za svakoga...ako ne ide odes trazis neki drugi poso
modem33

#111 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:
The BEN10 wrote:
O'zone wrote:

Sve ovo gore doživio.

Hehehehehhee, najgore sto te IP kamere "nikad ne prikazu" pravu situaciju kako to izgleda u stvarnosti. Te gazde dobiju sliku isto kao da gledaju film "Supermen" .... i oni gledaju ocima .... Joooj , vidi covjeka sto leti .... a ovamo covjek se objesio od 2 zice na skladistu pa "izgleda kao da lebdi u zraku" :D :D :izet: :izet:

A ti spijuni od rodbine , najsmjesnije mi je bilo kad su meni dosli "nekakvi delegati" ..... kao otac kupi kcerki auto ..... " a ne zna koji model auta je kupio .... dal kia , mecerdes ili bmw" . .... ali zna da je "kupio nekakvo auto" :D :D :D :D :D :D

Odmah se najsmijem i govorim sve najgore tim delegatima :D :D :D
O'zone
Globalni moderator

#112 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

zeina wrote:Al ste se raskukali nema dalje, ko da radite za dzabe, raditi s narodom nije lako ali nije ni tesko, ima milion drugih poslova koji su tezi pa ljudi sute i rade..
Narod glup, narod bezobrazan i td., a ako upitas narod isto ce ti reci za prodavce, za salteruse...cast izuzecima ima ih strpljivih i ljubaznih, ali vecina ih do podne mrzi sebe, a od podne cijeli svijet..
Ljudi koji rade na salterima njihov posao je izmedju ostalog i davanje informacija, isto tako ljudi koji rade u prodaji...to je sastavni dio posla za koji se prima plata, a ne ako radis na salteru da mislis da je tvoj posao ovjeriti nesto ili eventualno izdati neki papir, prodavac isto tako nije mu posao samo dati proizvod i uzeti pare...ljudi hoce informacije, do uposlenika je koliko su sposobni na sto jednostavniji nacin objasniti klijentu sve sto ga zanima
Kukati zabranjeno nije čak šta više to nam je nacionalni sport. Tema je tu da se napiše, pročita i uvidi i "druga strana šaltera/pulta", a ne da završi sa zaključkom "jebe se tebi, u radnji si, toplo ti, suho ti, šatro nešto radiš i bereš lovu". Ja isto mogu savkome u svakoj grani privrede nači neku beneficiju oko njegovog posla i nabit mu je na nos ili mu reći ako ti se ne sviđa daj otkaz.

Davanje informacija vezano za usluge i proizvode se podrazumjeva i čak šta više forsira ali ja neću davati informacije; gdje je wc, gdje se može kupiti set tanjira, znam li dobrog krojača, zašto je temeperatura zraka u centru previše niska, gdje ovdje mogu kupiti kuhalo za vodu, gdje se može dobor pojesti...etc a takvih pitanja dnevno dobijem više nego pitanja vezanih za ono što prodajem.

još se nađu uvrijeđeni kad ih uputim na INFO pult gdje sjede osobe koje su plaćene za davanje informacija.
O'zone
Globalni moderator

#113 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

zeina wrote:
Pridjes musteriji i pocnes pricu o najnovijim ponudama, supljiras o kvalitetu i povoljnoj cijeni, pokazes mu nesto od proizvoda naglasavajuci da je bez obaveze kako bi opustio musterije, pricas o cijenama i ponudama na trzistu...supljiras bilo sta samo da odrzis paznju neko vrijeme....e sad je jedini problem sto nema svako te sposobnosti da se nametne klijentu na bilo koji nacin, dakle neka radna mjesta nisu za svakoga...ako ne ide odes trazis neki drugi poso
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vjerujem da tebi u trgovini ide odlično
O'zone
Globalni moderator

#114 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

modem33 wrote: Zalosno je to, ja sam davno rekao tim mladim ljudima da ne prihvataju nista ispod 1000 KM. Bizoni od gazda se "nafuraju" i misle da mozes mijenjat radnike kao na robot traci za automobile.

Jer gazda ako ne moze platit radnika 1000 KM minimum onda to nije ni gazda, logicno. 8-)
Teško. Mislim da na prste možeš prebrojati maloprodajne objkte gdje se plate kreću na tom nivou.

Oni koji imaju 750 do 900 KM su ko bubrezi u loju. Tu ti ide ako nećeš ti eno ih red tamo čekaju i za manje pare da rade. Što je najgore i čekaju i uradit će sve da dođu na tvoje mjesto za manje pare a iza njih opet neko čeka ko će doći za još manje pare kako bi njih izacio.

Neće ljudi da se postave i da kažu neću raditi ispod te cifre i kapak pa ako ti se isplati unajmi me ako ne idem dalje.
zeina

#115 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by zeina »

O'zone wrote:
zeina wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vjerujem da tebi u trgovini ide odlično
U trgovinu ulazim samo kao musterija i govorim iz te perspektive, ne bi mi smetao prodavac koji se ponasa nenametljivo ali ipak je tu oko mene u slucaju da mi nesto zatreba, prodavac koji zna sta prodaje, koji moze nesto preporuciti i sl...sve je do sposobnosti
zeina

#116 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by zeina »

O'zone wrote:
Davanje informacija vezano za usluge i proizvode se podrazumjeva i čak šta više forsira ali ja neću davati informacije; gdje je wc, gdje se može kupiti set tanjira, znam li dobrog krojača, zašto je temeperatura zraka u centru previše niska, gdje ovdje mogu kupiti kuhalo za vodu, gdje se može dobor pojesti...etc a takvih pitanja dnevno dobijem više nego pitanja vezanih za ono što prodajem.

još se nađu uvrijeđeni kad ih uputim na INFO pult gdje sjede osobe koje su plaćene za davanje informacija.
Sta ti fali pomoc ljudima ako ih je potjeralo u wc da kazes da je dole niz hodnik pa lijevo,nece ti od usta otpasti ako kazes...a ljudi pitaju tebe jer su vjerovatno uspostavili vec neki kontakt s tobom pa im lakse nego otici pa maksuz nekog zaustaviti i pitat
modem33

#117 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:
modem33 wrote: Zalosno je to, ja sam davno rekao tim mladim ljudima da ne prihvataju nista ispod 1000 KM. Bizoni od gazda se "nafuraju" i misle da mozes mijenjat radnike kao na robot traci za automobile.

Teško. Mislim da na prste možeš prebrojati maloprodajne objkte gdje se plate kreću na tom nivou.

Oni koji imaju 750 do 900 KM su ko bubrezi u loju. Tu ti ide ako nećeš ti eno ih red tamo čekaju i za manje pare da rade. Što je najgore i čekaju i uradit će sve da dođu na tvoje mjesto za manje pare a iza njih opet neko čeka ko će doći za još manje pare kako bi njih izacio.

Neće ljudi da se postave i da kažu neću raditi ispod te cifre i kapak pa ako ti se isplati unajmi me ako ne idem dalje.

O tome ja i citavo vrijeme govorim , cak godinama. Al ne mozes ti to objasnit glupim ljudima. "Razumijem ja neke da im treba posao za jest ali nemoj srozavati komplet oblast zaposlenja". :izet: :izet: :izet: Zato su to "vagine" od ljudi.
Last edited by modem33 on 06/09/2016 13:30, edited 1 time in total.
ExNihilo

#118 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by ExNihilo »

O'zone wrote:

Sve ovo gore doživio.

Jarane, ja se tebi divim. Ja bih mu vjerovatno rekao koju, a pod koju mislim jebao bih mu sve po spisku. :D
O'zone
Globalni moderator

#119 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

zeina wrote:
O'zone wrote:

Sta ti fali pomoc ljudima ako ih je potjeralo u wc da kazes da je dole niz hodnik pa lijevo,nece ti od usta otpasti ako kazes...a ljudi pitaju tebe jer su vjerovatno uspostavili vec neki kontakt s tobom pa im lakse nego otici pa maksuz nekog zaustaviti i pitat
Teško mi jeste jer postoje ljudi koji primaju izdašnu platu i kojima je to posao meni nije. I nikad me niko nije pitao ko me zna nego ljudi koji ulete prođu pored INFO pulta gledaju u njega i dođu meni u radnju da bi pitali. Žao mi je ne dajem informacije. Možete se na glavu nasaditi i opet neću davati informacije za ono što nije u domenu mog radnog mjesta.
The BEN10

#120 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:
The BEN10 wrote:

Sve ovo gore doživio.
E onda priča dobija totalno drugu sliku, mnogo nas uopšte ne zna za te momente.
To je već druga stvar i sad ću malo drugačije gledati na "dosadne" prodavce. Džaba je, svako ima svoju perspektivu.
LP
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#121 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by _BataZiv_0809 »

Upravo tako.

Jebiga i mene non stop zovu iz banke i nude kredit sto mi opasno ide na zivac, ali sam svjestan da djevojka koja zove to radi jer joj je neko naredio, a ne jer joj je cejf. I obicno svu zuč i nervozu prime one osobe koje samo izvrsavaju naredbe. Bilo da je rijec o prodavnici, call agentu, salteru.

Valja i o tome povesti racuna.
Raigor Stonehoof

#122 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Raigor Stonehoof »

Ima "cvjecki" i s jedne i s druge strane, definitivno nije nimalo lako raditi s ljudima.

Jedna prica vezana za retardiranu salterusu - otvara firma novu radnju i vadi neke papire sa Suda. Dodje od Suda obavijest da kazna koju je inspekcija izrekla prije pola godine jos nije placena, i da dok se ne izmiri papir ne moze biti izdan.

Nadjem ja nalog za kaznu, nadjem nasu uplatnicu kojom smo je platili, nadjem bankovni izvod na kojem se vidi uplata i pravac sud - prekrsajno odjeljenje. Dodjem na red, objasnim gospoji o cemu je rijec, dajem joj tu obavijest o Suda, uplatnicu i izvod da pogleda - "ne trebate vi ovdje, vi trebate potvrdu o nekaznjavanju, soba XY". Objasnim joj da mi ne treba potvrda o nekaznjavanju, nego da treba dostaviti uplatnicu knjigovodstvu da se uplata proknjizi.

Jok, trebas potvrdu o nekaznjavanju, samo ti mrsko cekat jer je velik red. Pri tome odbija i da pogleda papire koje joj dajem.

Popizdim, odem u kancelariju u kojoj se izdaju potvrde o nekaznjavanju, izgubim sat vremena cekajuci, dodjem na red da bi mi teta koja tamo ne radi rekla da to sto meni treba veze nema sa potvrdom o nekaznjavanju :lol: nego da odem u sobu YX gdje ce mi to dat. Odem u sobu YX, pokucam, otvorim vrata, tamo neko rociste, sudija sjedi :lol: ja zapjenim, odem kod one prve sto nije htjela pogledat papire s namjerom da je izvucem kroz salter :evil: , kad sreca neka druga gospodja sjedi. Objasnim joj problem, pogleda papire, i rijesi situaciju za 30 sekundi :-)

Tako da...ima i njih finih :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#123 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

The BEN10 wrote: E onda priča dobija totalno drugu sliku, mnogo nas uopšte ne zna za te momente.
To je već druga stvar i sad ću malo drugačije gledati na "dosadne" prodavce. Džaba je, svako ima svoju perspektivu.
LP
Imaš recimo one djevojke u CM Marketima koje moraju hodati za mušterijama ko uhode takva im je naredba. U DM-u toga recimo nema(mada u određenim objektima imaju zaštitara koji to radi), nekad moram sa svijećom tražiti neku od radnica ako mi nešto treba to mi čak i odgovara

Nedavno su u jednoj prodavnici poslali naredbu da radnici mušteriji kada uđe moraju poželjeti im dobrodošlicu ne samo ono dobar dan nego baš dobrodošlicu, predstaviti se punim imenom i prezimenom i reći da ćeš biti ti njihov domaćin danas. Pa nije Hilton jbm ga.

Mislim da je uredu i pošteno da svako da svoju stranu priče i mušterija/klijent i prodavac/radnik na šalteru. Niti jedni od nas nisu cvjećke ali to niti jedni neće priznati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#124 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:Upravo tako.

Jebiga i mene non stop zovu iz banke i nude kredit sto mi opasno ide na zivac, ali sam svjestan da djevojka koja zove to radi jer joj je neko naredio, a ne jer joj je cejf. I obicno svu zuč i nervozu prime one osobe koje samo izvrsavaju naredbe. Bilo da je rijec o prodavnici, call agentu, salteru.

Mene zovu iz Mladinske knjige neumorno.
Prvo sam nekad nesto kupio (neke knjige), pa su se oni poslije natovarili. Jedno vrijeme sam se javljao, slusao njihove prijedloge, zahvaljivao se i da cu, ako me bude interesovalo, javiti se.
Poslije mi je postalo naporno, pa sam se prestao javljati.
No, oni su nastavili zvati. Sad ih izbacujem. Jos uvijek zovu :? :shock:
Uzmes papir, napises ovaj nas izbacuje, ne zvati.
kockica_kockica

#125 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by kockica_kockica »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Upravo tako.

Mene zovu iz Mladinske knjige neumorno.
Prvo sam nekad nesto kupio (neke knjige), pa su se oni poslije natovarili. Jedno vrijeme sam se javljao, slusao njihove prijedloge, zahvaljivao se i da cu, ako me bude interesovalo, javiti se.
Poslije mi je postalo naporno, pa sam se prestao javljati.
No, oni su nastavili zvati. Sad ih izbacujem. Jos uvijek zovu :? :shock:
Uzmes papir, napises ovaj nas izbacuje, ne zvati.
Mene su zvali tako svakih 15 dana nudeci nesto... a ja bilvaktile od njih neki rjecnik kupila...
Kako se nisam javljala onda su poceli zvati sa razlicitih brojeva telefona... imala sam MK_ne javljaj se sigurno 4-5 brojeva
Onda mi je pukao film jer me nemaju pravo maltretirati
Njivovoj upravi sam poslala e-mail da me zovu svako 15 dana i da su pretjerali te da ako i budem htjela kupiti knjigu da su na zadnjem mjestu na koje bi se obratila a i onda bi dobro promislila i da proklinjem dan kad sam kupila tu nesretnu knjigu kod njih. Poslije sam prijetila da cu ih tuziti na sudu za uznemiravanje i dusevnu bol radi tih poziva u svaka doba.

Poslije nisu zvali.. kad bolje razmislim ima 4 godine da me nisu nikako nazvali cak ni za rodjendan hahahaahahaha

Nisam se istresala na ljude koje zovu jer je njima to posao ali sam si dala oduska preko e-maila ...
Post Reply