Opsjednuća demonima!
- animals
#101 Re: Opsjednuća demonima!
Ne postoje demoni,postoje samo psihicki rastrojene osobe..
-
El Mumin
#102 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
I ja sam to vjerovao prije, poput tebe. Postoji svijet koji mi ne poznajemo. Svijet iznad naših šest čula. To moraš da shvatiš. Entiteti koje ne možemo spoznati našim standardnim čulima. Otvori um, ne budi zarobljenik materijalizma i vjerovati u samo ono što je opipljivo.animals wrote:Ne postoje demoni,postoje samo psihicki rastrojene osobe..
-
dadinjo33
#103 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
I zašto oni ne promisle o carstvu nebesa i Zemlje i o svemu onome što je On stvorio, i da im se, možda, kraj njihov primakao? Pa u koji će hadis, ako ne u Kur'an, vjerovati? 7:185El Mumin wrote: " I Kur'an je hadis "? Jesi li svjestan kakvu si sad glupost napisao?
Očigledno imaš nedostatak znanja o Islamu da bi o njemu raspravljao.
Ja te pozdravljam i izlazim iz dijaloga s tobom. . Budi pozdravljen.
Nastranu takođe postojeći lanci prenosilaca i klasifikacija kao hadisa od strane učenjaka hadiskih nauka.
- animals
#104 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Pa kad u nesto toliko vjerujes onda ti se stvarno cini i da postoji..El Mumin wrote:I ja sam to vjerovao prije, poput tebe. Postoji svijet koji mi ne poznajemo. Svijet iznad naših šest čula. To moraš da shvatiš. Entiteti koje ne možemo spoznati našim standardnim čulima. Otvori um, ne budi zarobljenik materijalizma i vjerovati u samo ono što je opipljivo.animals wrote:Ne postoje demoni,postoje samo psihicki rastrojene osobe..
oni koji ne vjeruju u njih,nikad ih i ne upoznaju..
jer psiha je jebena stvar,moze se covjek umisliti i da je pas,
pa lajati po vascijeli dan..
-
El Mumin
#105 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
[emoji107]dadinjo33 wrote:I zašto oni ne promisle o carstvu nebesa i Zemlje i o svemu onome što je On stvorio, i da im se, možda, kraj njihov primakao? Pa u koji će hadis, ako ne u Kur'an, vjerovati? 7:185El Mumin wrote: " I Kur'an je hadis "? Jesi li svjestan kakvu si sad glupost napisao?
Očigledno imaš nedostatak znanja o Islamu da bi o njemu raspravljao.
Ja te pozdravljam i izlazim iz dijaloga s tobom. . Budi pozdravljen.
Nastranu takođe postojeći lanci prenosilaca i klasifikacija kao hadisa od strane učenjaka hadiskih nauka.
Sent from my D5103 using Tapatalk
-
dadinjo33
#106 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
45:6 To su Allahovi dokazi koje ti kao istinu navodimo, pa u koji će – ako ne u Allahov hadis i ajete Njegove oni vjerovati?El Mumin wrote: [emoji107]
Ja mislio ti o'šo.
Last edited by dadinjo33 on 26/08/2016 23:52, edited 1 time in total.
-
El Mumin
#107 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ne razumiješ moju poentu. Kažem ti.da otvoriš um, ne budi zarobljenik svojih šest čula. Svemir je pun stvari koji ne znamo. Ne vidiš ni vazduh, pa ipak znaš da postoji i da ne možeš bez njega.animals wrote:Pa kad u nesto toliko vjerujes onda ti se stvarno cini i da postoji..El Mumin wrote:I ja sam to vjerovao prije, poput tebe. Postoji svijet koji mi ne poznajemo. Svijet iznad naših šest čula. To moraš da shvatiš. Entiteti koje ne možemo spoznati našim standardnim čulima. Otvori um, ne budi zarobljenik materijalizma i vjerovati u samo ono što je opipljivo.animals wrote:Ne postoje demoni,postoje samo psihicki rastrojene osobe..
oni koji ne vjeruju u njih,nikad ih i ne upoznaju..
jer psiha je jebena stvar,moze se covjek umisliti i da je pas,
pa lajati po vascijeli dan..
Ne vidiš ni dušu, a znaš da je imaš.
-
El Mumin
#108 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
[emoji107] Ne vadi se sad. Kur'an i Hadis su dvije odvojene stvari. Ali, kao što napisah neću da se raspravljam s tobom, jer ne znaš...dadinjo33 wrote:45:6 To su Allahovi dokazi koje ti kao istinu navodimo, pa u koji će – ako ne u Allahov hadis i dokaze Njegove oni vjerovati?El Mumin wrote: [emoji107]
Ja mislio ti o'šo.
-
dadinjo33
#109 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ma ne vadimEl Mumin wrote: [emoji107] Ne vadi se sad. Kur'an i Hadis su dvije odvojene stvari. Ali, kao što napisah neću da se raspravljam s tobom, jer ne znaš...
- animals
#110 Re: Opsjednuća demonima!
Bez zraka ne mogu, a bez demona mogu..
gdje ces porediti zrak i demone..
-
El Mumin
#111 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
To je samo primjer. Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.animals wrote:Bez zraka ne mogu, a bez demona mogu..
- animals
#112 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Jel ti znas sta je sizofrenija...El Mumin wrote:To je samo primjer. Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.animals wrote:Bez zraka ne mogu, a bez demona mogu..
i kako se prija ljecila..
bas tako kako ti objasnjavas..
-
dadinjo33
#113 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ili da mu neki ideologijski demon zarobi tih šest čula.El Mumin wrote:To je samo primjer. Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.animals wrote:Bez zraka ne mogu, a bez demona mogu..
- Challenger__
#114 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Valjda 5.El Mumin wrote:Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.
- animals
#115 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Sesto culo je samo ninja imao,tj. Lesli Eldridz..Challenger__ wrote:Valjda 5.El Mumin wrote:Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.
zaboravio sam kako se zvalo..
-
dadinjo33
#116 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Haragei, kako ćeš to zaboraviti. A ima mu'minsko čulo, koje obični ljudi nemaju.animals wrote:Sesto culo je samo ninja imao,tj. Lesli Eldridz..Challenger__ wrote:Valjda 5.El Mumin wrote:Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.![]()
- animals
#117 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Sesto culo je samo ninja imao,tj. Lesli Eldridz..dadinjo33 wrote:
Valjda 5.
zaboravio sam kako se zvalo..[/quote]
Haragei, kako ćeš to zaboraviti. A ima mu'minsko čulo, koje obični ljudi nemaju.[/quote]
Ja jeste,citao sam ga kao klinac..
-
El Mumin
#118 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Niko ne kaže da ne postoji šizofrenija.animals wrote:Jel ti znas sta je sizofrenija...El Mumin wrote:To je samo primjer. Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.animals wrote:Bez zraka ne mogu, a bez demona mogu..
Ali, ne možeš sve svrstati u tu kategoriju.
Pitaj neke doktore...učene ljude, da su svoje pacijente na kraju slali hodžama, jer medicina je nemoćna protiv vanjskih nevidljivih entiteta.
-
El Mumin
#119 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Da, da 5...Challenger__ wrote:Valjda 5.El Mumin wrote:Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.
-
dadinjo33
#120 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
A zar nema ono čulo kojim vjernici čuju i percipiraju stvari koje drugi ne vide? Krilate konje, anđele i slično?El Mumin wrote:Da, da 5...Challenger__ wrote:Valjda 5.El Mumin wrote:Vjeruj mi, najgore sto se nekom čovjeku može desiti je da bude zarobljenik svojih 6 čula.
- animals
#121 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Niko ne kaže da ne postoji šizofrenija.El Mumin wrote:
Jel ti znas sta je sizofrenija...
Ali, ne možeš sve svrstati u tu kategoriju.
Pitaj neke doktore...učene ljude, da su svoje pacijente na kraju slali hodžama, jer medicina je nemoćna protiv vanjskih nevidljivih entiteta.
Sent from my D5103 using Tapatalk[/quote]
Sto bas hodzama..u svim filmovima egzorcisti su svestenici..
-
El Mumin
#122 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Haragei, kako ćeš to zaboraviti. A ima mu'minsko čulo, koje obični ljudi nemaju.[/quote]animals wrote:Sesto culo je samo ninja imao,tj. Lesli Eldridz..dadinjo33 wrote:
Valjda 5.![]()
Ja jeste,citao sam ga kao klinac..[/quote]
Ne valja biti ohol i misliti da sve znaš.
To je pogubno za psihu.
Čovječe, hodaj malen ispod zvijezda.
Smrtnik si kao i ja.
Stariš brate, ideš ka smrti... ali, problem je što smrt nije kraj.
-
dadinjo33
#123 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Tako je u Holy-Woodu, a u Qudus-Woodu su to hodže.animals wrote:
-
El Mumin
#124 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Znaš ko vjeruje u filmove? Nezreo um [emoji2]dadinjo33 wrote:Tako je u Holy-Woodu, a u Qudus-Woodu su to hodže.animals wrote:
- animals
#125 Re: Opsjednuća demonima!
Da, da..nadaj se, nadaj se..
nada umire zadnja..
nada umire zadnja..