nije govno nego se pas posro
opće je poznato da je ovo forum 3 gradske općine plus dijaspora
tako da pravo stanje stvari znaju ilidžanci koji nema mnogo na forumu
a ilidža se preporodila i završila u inkubatoru
Ponosan wrote:Investicije bilo koga u ovoj drzavi, a da se istim ne krse zakoni BIH su dobro dosle. Ova zadnja ulaganja Arapa su itekako dobro dosla i pozitivan su signal ostalim investitorima sirom svijeta da ovdje vrijedi ulagati. Arapski kapital je dobro dosao u svaku zapadnu zemlju, pa sto ne bi i u BIH!?
nije vazno da li se radi o ulaganju od 100 000 ili 1 milion eura, bitno je da se ulaze u skladu sa svom zakonskom regulativom. Osnuj firmu i pravi sta hoces, i to sto napravis je kao neka hipoteka, da ne mozes prevariti drzavu , ostaviti ovdje dugove i otici tek tako, uvijek ima ta neka nekretnina koja ce sluziti kao garancija da neces izbjeci zakonske obaveze... I ne znam sta neko ima biti protiv ulaganja, pa u Svicarskoj se raduju ulaganju Arapa a mi kao nesto biramo!? mislim degutantna prica definitivno... Zahvaljujuci turistima iz Zalijeva Ilidza se preporodila, zadnjih godina se tamo toliko toga izrgadilo da je to za nepovjerovati, slicno je i u drugim dijelovima kantona,a to moze biti samo odbro za na glavni grad, izgleda puno modernije i ljepse, a ako se ovako nastavi za koju godinu ce Sarajevo kao grad jos vise napredovati, i ostatak drzave, jer Arapi ulazu i u druge kantone i opcine...
Drugar, otidji preko "Relax toursa" u Dubai, i javi mi, ako uspijes, na atraktivnoj lokaciji, kao stranac , kupiti plac po cijeni od 75km, pa da i ja dignem kredit i "kupim"?Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira.![]()
Jer tu riba ima, raste trava, ljudi setaju, djes crnog Arapa u takvu idilu.
Bosnjo je definitiqvno osmo svjetsko cudo.
Chetu Arapa, Mushka iz Snagova moze rasturit' k'o dijete zvechku.Bradafilozof wrote:
ko će sutra braniti ovu zemlju, arapi? kuvajćani?
Pa to ti i pricam.Fudo Bosna wrote:Drugar, otidji preko "Relax toursa" u Dubai, i javi mi, ako uspijes, na atraktivnoj lokaciji, kao stranac , kupiti plac po cijeni od 75km, pa da i ja dignem kredit i "kupim"?Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira.![]()
Prije toga, upitaj stanovnike Ilidze, npr, demobilisane borce, sta mogu kupiti na Vrelu Bosne i po kojoj cijeni i kakav tretman imaju tamo, nasi radnici, kod njih u "Maloj aleji", njihova djeca kao zaposlenici kod Arapa, npr?
U zadnjih 70 godina, Bosna ne zna za elitu afro-azijsko-juznoamerickog tipa. Cak i najgori od nas, ratni dezerteri i profiteri, su do sada zivjeli u istom ulazu ili kuci preko puta.Chmoljo wrote:za koga se pravi Poljine Hills?Black swan wrote: jedna ali možda najvrednija
što ne kupuju na poljinama?![]()
i da, gore već ima njihovih glavonja, a ne ove buranije sa Osenika.
Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?Fudo387 wrote:Pa to ti i pricam.Fudo Bosna wrote:Drugar, otidji preko "Relax toursa" u Dubai, i javi mi, ako uspijes, na atraktivnoj lokaciji, kao stranac , kupiti plac po cijeni od 75km, pa da i ja dignem kredit i "kupim"?Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira.![]()
Prije toga, upitaj stanovnike Ilidze, npr, demobilisane borce, sta mogu kupiti na Vrelu Bosne i po kojoj cijeni i kakav tretman imaju tamo, nasi radnici, kod njih u "Maloj aleji", njihova djeca kao zaposlenici kod Arapa, npr?
Isto je to, Dubai, Ilidza, turisticke i poslovne destinacije u pet deka.
Majko mila
Čovjeće dragi, pričaš o BiH, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope, komotno se može reći da i na svjetskom nivou nismo za bacit i UAE, koji su svjetski brand luksuza, rasipanja, bogatstva i nećega što ovi krajevi neće vidjeti nikada...Fudo Bosna wrote:Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?
breuer wrote:Čovjeće dragi, pričaš o BiH, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope, komotno se može reći da i na svjetskom nivou nismo za bacit i UAE, koji su svjetski brand luksuza, rasipanja, bogatstva i nećega što ovi krajevi neće vidjeti nikada...Fudo Bosna wrote:Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?
Vala, mene su moji Srbi učili onoj: dijete drago, koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš...tako da se ne bih baš zaklela da su riječi koje navodišBlack swan wrote:jos jednom se potvrdilo koji su srbi vizionari svaka im cast
1996 snijeg do koljena bjeze u traktorima i pita voditelj sto idete
necu da nam djeca uce arapski i turski
ma nisu oni ni za sta sposobni osim da čuvaju kamile.Gojeni H wrote:Chetu Arapa, Mushka iz Snagova moze rasturit' k'o dijete zvechku.Bradafilozof wrote:
ko će sutra braniti ovu zemlju, arapi? kuvajćani?
¤ jelena ¤ wrote:Vala, mene su moji Srbi učili onoj: dijete drago, koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš...tako da se ne bih baš zaklela da su riječi koje navodišBlack swan wrote:jos jednom se potvrdilo koji su srbi vizionari svaka im cast
1996 snijeg do koljena bjeze u traktorima i pita voditelj sto idete
necu da nam djeca uce arapski i turski
vrijedne hvale i te nekakve časti, pogotovo ne kad se uzme u obzir svijest o tome da su upravo ti viziJonari iz '96., dvadeset godina kasnije, najglasniji u nadasve mudroj opservaciji da danas, gle čuda, više nema Srba u ''muslimanskom'' Sarajevu ko što ih je bilo prije rata.
Zaista hvale i divljenja vrijedno promišljanje - kako ono juče, tako i ovo danas.
-------------------------------------------
Tema:
Ako zanemarim nacizoidni prizvuk samog naslova teme...vidim da se u uvodnom postu spominju nekakva otimanja i u nastavku teme mnogo nešto često to pozivanje na naka pravila i zakone koji postoje.
Može li mi neko objasnit ko to od koga i šta otima?
I... zašto se ti zakoni toliko spominju, ako oni zaista postoje i znače nešto, konkretno, u ovoj državi?
preko ograđene tampon zone.Bradafilozof wrote:
ma nisu oni ni za sta sposobni osim da čuvaju kamile.
pa da hoće otići u višegrad, rogaticu, zvornik, pa kupovati zemlju od bošnjaka. no neće, poklapaju sarajevo, a mi ćemo izgleda u rogaticu.
taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zoneFudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira.![]()
Bosnjo je definitivno osmo svjetsko cudo.
kupuju u RS?JThomas wrote:preko ograđene tampon zone.Bradafilozof wrote:
ma nisu oni ni za sta sposobni osim da čuvaju kamile.
pa da hoće otići u višegrad, rogaticu, zvornik, pa kupovati zemlju od bošnjaka. no neće, poklapaju sarajevo, a mi ćemo izgleda u rogaticu.
nema gdje ne kupuju, ne biraju ni naciju, samo nije u fokusu ni zanimljivo medijima kao ovo što je bliže sarajevu.
Ama, nebitan si.Black swan wrote:taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zoneFudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira.![]()
niti ću piti vodu iz dubajija
ako ti nije mrsko daj neki tekstJThomas wrote:naravno da kupuju.
Odes do vojkovica i tamo si rahat, nema ti Arapa?!Black swan wrote:taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zoneFudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. [emoji38]
evo kaže tomas da ih i tamo ima.konektovan wrote:Odes do vojkovica i tamo si rahat, nema ti Arapa?!Black swan wrote:taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zoneFudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. [emoji38]
poslano sa Sonija Ze
pričaš glupostiKatarinaKosaca wrote:Vucicu je jedna od glavnih stvari u predizbornoj kampanji bila to sto je prodao Savamalu nekom bosonogom Arapinu, pa je u to ime po noci i anonimno rusio neke objekte, maltretirao gradjane, izmjestio zeljeznicku i autobusku stanicu i jos ni Seselj se nije pobunio sto je investitor Arapin i sto ce tu biti navodno najveca dzamija.na Balkanu. Ali zato glupom Bosnji smeta investitor, jer pobogu ne oblaci se po nasem ukusu, ni zeni se ne vidi prsing na pupku, a i Arapin je buuuuuuaaaaaaa. Jebo investicije, priliv deviza i slicno. Treba naricati za Titom, plakati moleci Srbe za ljubav, izjednacavati «sve tri strane» i vegetirati na budzetskoj placi preko stele dobivenog posla donirane od MMF—a. Sve ostalo nek' se potopi, jer pobogu to su Arapi mos' mislit!