Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#101 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

@prog321
nije govno nego se pas posro :thumbup:

opće je poznato da je ovo forum 3 gradske općine plus dijaspora
tako da pravo stanje stvari znaju ilidžanci koji nema mnogo na forumu
a ilidža se preporodila i završila u inkubatoru
:thumbup:
Fudo Bosna

#102 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Ponosan wrote:Investicije bilo koga u ovoj drzavi, a da se istim ne krse zakoni BIH su dobro dosle. Ova zadnja ulaganja Arapa su itekako dobro dosla i pozitivan su signal ostalim investitorima sirom svijeta da ovdje vrijedi ulagati. Arapski kapital je dobro dosao u svaku zapadnu zemlju, pa sto ne bi i u BIH!?
nije vazno da li se radi o ulaganju od 100 000 ili 1 milion eura, bitno je da se ulaze u skladu sa svom zakonskom regulativom. Osnuj firmu i pravi sta hoces, i to sto napravis je kao neka hipoteka, da ne mozes prevariti drzavu , ostaviti ovdje dugove i otici tek tako, uvijek ima ta neka nekretnina koja ce sluziti kao garancija da neces izbjeci zakonske obaveze... I ne znam sta neko ima biti protiv ulaganja, pa u Svicarskoj se raduju ulaganju Arapa a mi kao nesto biramo!? mislim degutantna prica definitivno... Zahvaljujuci turistima iz Zalijeva Ilidza se preporodila, zadnjih godina se tamo toliko toga izrgadilo da je to za nepovjerovati, slicno je i u drugim dijelovima kantona,a to moze biti samo odbro za na glavni grad, izgleda puno modernije i ljepse, a ako se ovako nastavi za koju godinu ce Sarajevo kao grad jos vise napredovati, i ostatak drzave, jer Arapi ulazu i u druge kantone i opcine... :thumbup:

Koliko je smanjena nezaposlenost na Ilidzi, da li bivsi borci, studenti, penzioneri itd, imaju koristi od brace Arapa?

Jesam li ja lud ili me pravis budalom pored moje zdrave pameti?
Fudo387

#103 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. :lol:
Jer tu riba ima, raste trava, ljudi setaju, djes crnog Arapa u takvu idilu.
Bosnjo je definitivno osmo svjetsko cudo. :D
Fudo Bosna

#104 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. :lol:
Bosnjo je definitiqvno osmo svjetsko cudo. :D
Drugar, otidji preko "Relax toursa" u Dubai, i javi mi, ako uspijes, na atraktivnoj lokaciji, kao stranac , kupiti plac po cijeni od 75km, pa da i ja dignem kredit i "kupim"?

Prije toga, upitaj stanovnike Ilidze, npr, demobilisane borce, sta mogu kupiti na Vrelu Bosne i po kojoj cijeni i kakav tretman imaju tamo, nasi radnici, kod njih u "Maloj aleji", njihova djeca kao zaposlenici kod Arapa, npr?
Gojeni H

#105 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Bradafilozof wrote:
ko će sutra braniti ovu zemlju, arapi? kuvajćani?
Chetu Arapa, Mushka iz Snagova moze rasturit' k'o dijete zvechku.
Fudo387

#106 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Fudo Bosna wrote:
Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. :lol:
Drugar, otidji preko "Relax toursa" u Dubai, i javi mi, ako uspijes, na atraktivnoj lokaciji, kao stranac , kupiti plac po cijeni od 75km, pa da i ja dignem kredit i "kupim"?

Prije toga, upitaj stanovnike Ilidze, npr, demobilisane borce, sta mogu kupiti na Vrelu Bosne i po kojoj cijeni i kakav tretman imaju tamo, nasi radnici, kod njih u "Maloj aleji", njihova djeca kao zaposlenici kod Arapa, npr?
Pa to ti i pricam.
Isto je to, Dubai, Ilidza, turisticke i poslovne destinacije u pet deka.
Majko mila :lol:
Gojeni H

#107 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Chmoljo wrote:
Black swan wrote: jedna ali možda najvrednija

što ne kupuju na poljinama?
za koga se pravi Poljine Hills? :D

i da, gore već ima njihovih glavonja, a ne ove buranije sa Osenika.
U zadnjih 70 godina, Bosna ne zna za elitu afro-azijsko-juznoamerickog tipa. Cak i najgori od nas, ratni dezerteri i profiteri, su do sada zivjeli u istom ulazu ili kuci preko puta.

Izgleda da se stvara podloga da nam se clanovi Uze partije odvoje od nas prola, stvarajuci zatvorena naselja sa rampama i obezbjedjenjem. Naselja su zvanicno za Arape, ali prilicno je sigurno da ce buducu adresu stanovanja na ovim lokacijama imati i pripadnici klanova Izetbegovic/Cengic/Brankovic (mozda se nadje i poneki Champara).

Mi poznajemo mnogo stosta loseg u nasem drustvu, ali ne znamo za kaste. Izgleda da bi se i to moglo promijeniti. A tada, nek' nam je Allah na pomoci ... problemi nas prola se i do sada nisu ticali udruzene izdajnicko-zlocinacke grupe zvane SDA, a sad ce se i fizicki odvojiti od nas.
Fudo Bosna

#108 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Fudo387 wrote:
Fudo Bosna wrote:

Pa to ti i pricam.
Isto je to, Dubai, Ilidza, turisticke i poslovne destinacije u pet deka.
Majko mila :lol:
Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?
Fudo387

#109 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Nije to besicijenje, to mu vise dodje kao market value.
Zivis u trulom kapitalizmu, ograde od tri metra ce ti vrlo brzo postati realnost ukoliko ne skontas kako zaraditi dovoljno da se nadjes s onu stranu ograde.
breuer

#110 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by breuer »

Fudo Bosna wrote:Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?
Čovjeće dragi, pričaš o BiH, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope, komotno se može reći da i na svjetskom nivou nismo za bacit i UAE, koji su svjetski brand luksuza, rasipanja, bogatstva i nećega što ovi krajevi neće vidjeti nikada...
Fudo Bosna

#111 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

breuer wrote:
Fudo Bosna wrote:Tebe ocito grebe logika? Ne moze ni onu vukoj od pustinje izvan Dubajia, a vrlo skoro ce, ako vec nisu, resursi pitke vode biti vrjedniji od nafte, Arapi svoje ne daju, a nase seronje to prodaju u bescijenje? Je li moj sin ili unuk sutra samo na you tubu moze vidjeti rijeku ili izvor u gradu gdje mu je rodjena i pranana kada mu "brat Arap", ogradi prilaz Zeljeznici ili Vrelu Bosne, ogradom od 3m?
Čovjeće dragi, pričaš o BiH, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope, komotno se može reći da i na svjetskom nivou nismo za bacit i UAE, koji su svjetski brand luksuza, rasipanja, bogatstva i nećega što ovi krajevi neće vidjeti nikada...

U čemu najsiromašnijoj, u vodi, u šumama ili? Po vodenom bogatstvu smo drugi u Evropi, npr...

Vrhunski svjetski analitičari kažu da je svjetski resurs več danas NO 1 voda i to pitka voda! Halo !!!

Misliš da ti u Sarajevo i BIH dolazi taj svjetski "nivo luksuza", a ne drugorazredni građani zaljeva, gdje su te silne fabrike, gdje to silno povećanje standarda BIH građana, osim izdavanja soba na crno i prevoza na crno i prodaje zemlje, pa odoše svi, "džematile", Bosanci vani , cim mu proda parcelu za 15-tak 20 hiljada, (tom "turisti" Arapu), jer ovdje ne vide perspektivu, a mi koji ostajemo i naša djeca da budemo roblje Arapima za 200-250 EUR?

Šta češ jadniče i ti i ja, osim, (ako si razligu vani pa nama u Sarajevu filozofiraš), kada ti pokupuju sve rijeke i izvorišta,zemlju oko istih i ograde je, i to za bagatelne pare, imaš li ti potencijala za zdravu logiku ???
Last edited by Fudo Bosna on 22/08/2016 11:39, edited 1 time in total.
¤ jelena ¤

#112 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Black swan wrote:jos jednom se potvrdilo koji su srbi vizionari svaka im cast
1996 snijeg do koljena bjeze u traktorima i pita voditelj sto idete
necu da nam djeca uce arapski i turski
Vala, mene su moji Srbi učili onoj: dijete drago, koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš...tako da se ne bih baš zaklela da su riječi koje navodiš
vrijedne hvale i te nekakve časti, pogotovo ne kad se uzme u obzir svijest o tome da su upravo ti viziJonari iz '96., dvadeset godina kasnije, najglasniji u nadasve mudroj opservaciji da danas, gle čuda, više nema Srba u ''muslimanskom'' Sarajevu ko što ih je bilo prije rata.
Zaista hvale i divljenja vrijedno promišljanje - kako ono juče, tako i ovo danas.

-------------------------------------------

Tema:

Ako zanemarim nacizoidni prizvuk samog naslova teme...vidim da se u uvodnom postu spominju nekakva otimanja i u nastavku teme mnogo nešto često to pozivanje na naka pravila i zakone koji postoje.

Može li mi neko objasnit ko to od koga i šta otima?

I... zašto se ti zakoni toliko spominju, ako oni zaista postoje i znače nešto, konkretno, u ovoj državi?
Bradafilozof

#113 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bradafilozof »

Gojeni H wrote:
Bradafilozof wrote:
ko će sutra braniti ovu zemlju, arapi? kuvajćani?
Chetu Arapa, Mushka iz Snagova moze rasturit' k'o dijete zvechku.
ma nisu oni ni za sta sposobni osim da čuvaju kamile.

pa da hoće otići u višegrad, rogaticu, zvornik, pa kupovati zemlju od bošnjaka. no neće, poklapaju sarajevo, a mi ćemo izgleda u rogaticu.
Last edited by Bradafilozof on 22/08/2016 11:44, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#114 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:
Black swan wrote:jos jednom se potvrdilo koji su srbi vizionari svaka im cast
1996 snijeg do koljena bjeze u traktorima i pita voditelj sto idete
necu da nam djeca uce arapski i turski
Vala, mene su moji Srbi učili onoj: dijete drago, koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš...tako da se ne bih baš zaklela da su riječi koje navodiš
vrijedne hvale i te nekakve časti, pogotovo ne kad se uzme u obzir svijest o tome da su upravo ti viziJonari iz '96., dvadeset godina kasnije, najglasniji u nadasve mudroj opservaciji da danas, gle čuda, više nema Srba u ''muslimanskom'' Sarajevu ko što ih je bilo prije rata.
Zaista hvale i divljenja vrijedno promišljanje - kako ono juče, tako i ovo danas.

-------------------------------------------

Tema:

Ako zanemarim nacizoidni prizvuk samog naslova teme...vidim da se u uvodnom postu spominju nekakva otimanja i u nastavku teme mnogo nešto često to pozivanje na naka pravila i zakone koji postoje.

Može li mi neko objasnit ko to od koga i šta otima?

I... zašto se ti zakoni toliko spominju, ako oni zaista postoje i znače nešto, konkretno, u ovoj državi?

Strani državljani, koji u BIH dolaze kao lafo "turisti", kupuju grunt/zemlju, koju smo mi građani Sarajeva od, 1992-1995, krvavo branili i odbranili, (i sam sam taj, nisam "razligu"), a političari tipa Memića nas "grebu" u mali mozak !!!
Truba

#115 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

@¤ jelena ¤ neš si mi previše samo kritična :D ja jedno ti drugo
JThomas

#116 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

Bradafilozof wrote:

pa da hoće otići u višegrad, rogaticu, zvornik, pa kupovati zemlju od bošnjaka. no neće, poklapaju sarajevo, a mi ćemo izgleda u rogaticu.
preko ograđene tampon zone.

nema gdje ne kupuju, ne biraju ni naciju, samo nije u fokusu ni zanimljivo medijima kao ovo što je bliže sarajevu.
Truba

#117 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zone
niti ću piti vodu iz dubajija
Bradafilozof

#118 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bradafilozof »

JThomas wrote:
Bradafilozof wrote:

preko ograđene tampon zone.

nema gdje ne kupuju, ne biraju ni naciju, samo nije u fokusu ni zanimljivo medijima kao ovo što je bliže sarajevu.
kupuju u RS?
Fudo387

#119 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Black swan wrote:
taj snobovski niži majhatan me ne zanima jer neću piti njihova govna nego one fekalije iz ilidžanske vodozaštitne zone
Ama, nebitan si.
Koga briga gdje ces ti vodu piti?
Iseli se, kupi kucu na Poljinama, prijavi se za misiju na Mars...boli me qrac za tobom.
To sto si sovinista je tvoj problem, nikako moj ili nekog drugog.
JThomas

#120 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

naravno da kupuju.
Bradafilozof

#121 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bradafilozof »

JThomas wrote:naravno da kupuju.
ako ti nije mrsko daj neki tekst
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#122 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

Vucicu je jedna od glavnih stvari u predizbornoj kampanji bila to sto je prodao Savamalu nekom bosonogom Arapinu, pa je u to ime po noci i anonimno rusio neke objekte, maltretirao gradjane, izmjestio zeljeznicku i autobusku stanicu i jos ni Seselj se nije pobunio sto je investitor Arapin i sto ce tu biti navodno najveca dzamija.na Balkanu. Ali zato glupom Bosnji smeta investitor, jer pobogu ne oblaci se po nasem ukusu, ni zeni se ne vidi prsing na pupku, a i Arapin je buuuuuuaaaaaaa. Jebo investicije, priliv deviza i slicno. Treba naricati za Titom, plakati moleci Srbe za ljubav, izjednacavati «sve tri strane» i vegetirati na budzetskoj placi preko stele dobivenog posla donirane od MMF—a. Sve ostalo nek' se potopi, jer pobogu to su Arapi mos' mislit!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#123 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by konektovan »

Black swan wrote:
Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. [emoji38]
Odes do vojkovica i tamo si rahat, nema ti Arapa?!

poslano sa Sonija Ze
Bradafilozof

#124 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bradafilozof »

konektovan wrote:
Black swan wrote:
Fudo387 wrote:Moze kupiti sta hoce na Lower Manhatten al' nemoj slucajno da u Ilidzu dira. [emoji38]
Odes do vojkovica i tamo si rahat, nema ti Arapa?!

poslano sa Sonija Ze
evo kaže tomas da ih i tamo ima. :roll:
Bradafilozof

#125 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bradafilozof »

KatarinaKosaca wrote:Vucicu je jedna od glavnih stvari u predizbornoj kampanji bila to sto je prodao Savamalu nekom bosonogom Arapinu, pa je u to ime po noci i anonimno rusio neke objekte, maltretirao gradjane, izmjestio zeljeznicku i autobusku stanicu i jos ni Seselj se nije pobunio sto je investitor Arapin i sto ce tu biti navodno najveca dzamija.na Balkanu. Ali zato glupom Bosnji smeta investitor, jer pobogu ne oblaci se po nasem ukusu, ni zeni se ne vidi prsing na pupku, a i Arapin je buuuuuuaaaaaaa. Jebo investicije, priliv deviza i slicno. Treba naricati za Titom, plakati moleci Srbe za ljubav, izjednacavati «sve tri strane» i vegetirati na budzetskoj placi preko stele dobivenog posla donirane od MMF—a. Sve ostalo nek' se potopi, jer pobogu to su Arapi mos' mislit!
pričaš gluposti
Locked