ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#101 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by hrasno38 »

L u c i f e r wrote:samo bi naslov teme trebalo promijeniti

nije ona ostavku dala zbog dvije čaše vina

već zbog vožnje pod uticajem alkohola, čime je ugrozila vlastiti i tuđe živote
Nije bila pod uticajem alkohola jer je u Svedskoj 0,2 promila dozvoljeno! Sta cemo sad :D
Hakiz

#102 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Hakiz »

hrasno38 wrote:

Nije bila pod uticajem alkohola jer je u Svedskoj 0,2 promila dozvoljeno! Sta cemo sad :D
Pogriješio klix, bilo 0,2 procenta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by _BataZiv_0809 »

U UK i Irskoj 0,8 dozvoljeno. Respekt :thumbup:

P.S. Politika nije za svakoga, a na funkciju drzavne ministrice se ne sjeda samo zato sto si fina, kulturna, postena, lijepo odgojena i imas skolu. Potrebno je puno puno vise od toga.
Last edited by _BataZiv_0809 on 14/08/2016 00:54, edited 1 time in total.
Danguba

#104 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Danguba »

Hakiz wrote:
:-) :-)
animals

#105 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by animals »

hrasno38 wrote:

Nista, vraticemo je na duznost..
Hakiz

#106 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Hakiz »

Danguba wrote:
Hakiz wrote:
Ironija.
Danguba

#107 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Danguba »

Hakiz wrote:
Danguba wrote:
Hakiz wrote:
Ironija.
:thumbup:
insomnia78

#108 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:U UK i Irskoj 0,8 dozvoljeno. Respekt [emoji106]

P.S. Politika nije za svakoga, a na funkciju drzavne ministrice se ne sjeda samo zato sto si fina, kulturna, postena, lijepo odgojena i imas skolu. Potrebno je puno puno vise od toga.
U fr 0,5 osim ako nisi pocetnik ili imas aferima onda je 0,2
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#109 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: U fr 0,5 osim ako nisi pocetnik ili imas aferima onda je 0,2
Ma to i jest neka normalna granica. Mada to opet sve zavisi od mnogo faktora.

Kod nas se evo opet nadigli hoce da smanjuju. Debili.

U Hr ne smijes ni kap popiti :-)
insomnia78

#110 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: U fr 0,5 osim ako nisi pocetnik ili imas aferima onda je 0,2
Ma to i jest neka normalna granica. Mada to opet sve zavisi od mnogo faktora.

Kod nas se evo opet nadigli hoce da smanjuju. Debili.

U Hr ne smijes ni kap popiti :-)
Ovdje su bili uveli (neko se bezbeli ugradio i zaradio milione posto je to narod masovno kupovo) zakon da moras u autu uvijek imati dva alko testa. Pa bi ti trebo ako sjedis, pijes i mislis voziti prije nego krenes napuhati jedan da vidis smijes li voziti :D
Vidis, ne znam sta bi sa tim mislim da su kasnije ukinuli, znam da i sada imam tri-cetiri negdje u autu
Fudo387

#111 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Fudo387 »

Glupost.
Toliko promila je mogla nabiti da je popila sirup za kasalj.
Ja ne bih dao otkaz da su mi nasli dva promila krvi u alkoholu, nisam kriv i zdravo. :D
Ku'ce sad u pm?
Zgoljo

#112 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Zgoljo »

Zao mi je,nije zbog toga trebala podnositi ostavku jer je stvarno bezazleno.
Ali svaka joj cast na moralu i obrazu.
USAblues

#113 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by USAblues »

hrasno38 wrote:Ovo se zove odgovornost i prema poslu i prema biracima i prema na kraju krajeva drzavi u kojoj obnasas duznost minsitra. Kod nas sef policije opali pjan ko duga pjesaka sa 100% krivicom i nista ....pojeo vuk magarca. Dakle kada budemo imali politicare sa ovakvom svijesti onda ce ova drzava biti vrh vrhova. Ucite se pizda li vam materina seljacka[/size] kako se odnosi prema poslu na koji te izaberu gradjani!!!! Medjutim ovo me uopste ne cudi jer u istoj zemlji su i kralju mrtvo hladno oduzeli vozacku dozvolu na godinu dana jer je vozio prebrzo. Kod nas kad lojavog krusku zaustavis odmah te pita "znas li ti ko sam ja".....a on krenuo sa 120 i sluzbenim autom na vikendicu da guzi ljubavnicu.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/aida-h ... 46479.html

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/aida- ... /160813015

Kad ovako nesto procitas onda tek dodatno sponzas u kakvoj banani drzavi zivis i koja stoka vodi ovu drzavu!!!!
:thumbup: :thumbup: :-D
uglavnomja

#114 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

sama pala sama se ubila ...
zna se da tamo vlada mentalitet prijavljivanja policiji, ne tuzibabakanje nego zastita ostalog naroda.

isto tako je jako dobro znala da je 0,2 granica

a to da ce dvije case vina ispariti :-) malo sutra

ps. masa nasih ljudi koji su navikli "malo" popiti pa voziti su po jednom platili kaznu i niakd vise nisu ni pomislili da sjednu za volan. jedno malo pivo - ni to :oops: cudna je granica 0,2, :?: na prazan stomak, na pun stomak, je li hladno, koliko ima kila zive vage ... sve je to lutrija koja preskupo kosta. ne samo kazna neego i zivot bez vozacke na -20, a razvesti djecu po skolama, otici na posao ... itd.

a u bosni - simbol uspjeha je da si prekrsio sve zakone, napravio prekrsaje i krivicna djela, a sjedis na funkciji, sto vise djela - veca funkcija :run:
ili bar da je portparol policije :oops:
dječak sa šibicama

#115 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by dječak sa šibicama »

Normala u Svedskoj, prije par godina neka ministrica je dala ostavku jer je (navodno slucajno) kupila neke sitnice na sluzbenu kreditnu karticu.

Mozda i nisu bas sitnice, ali pade ostavka.

Kod nas ministar uveze 14 kamiona fiskalnih kasa, donese zakon da svi moraju imati fiskalne kase, i onda razvali trziste. delegati kazu "dobar je on, znam ga ja, nije bas tol`ki lopov".
muha_sa

#116 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:Normala u Svedskoj, prije par godina neka ministrica je dala ostavku jer je (navodno slucajno) kupila neke sitnice na sluzbenu kreditnu karticu.

Kod nas ministar uveze 14 kamiona fiskalnih kasa, donese zakon da svi moraju imati fiskalne kase, i onda razvali trziste. delegati kazu "dobar je on, znam ga ja, nije bas tol`ki lopov".
ovo kupila i platila službenom karticom.

Image
Maverick78

#119 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Maverick78 »

Da, većina se slaže da je uradila kako treba kad je podnijela ostavku.

Samo zaista je glupo ovo što joj se desilo. Bila je na koncertu u Kopenhagenu i na povratku u Švedsku, policija je kontrolisala sa ove švedske strane mosta. Tu sada postoji granična kontrola, naravno policija, granična policija, carina... Sve od novembra negjde prošle godine kad su sve to opet uveli da bi zaustavili dolazak imigranata. Znala je da su tu 100% i da će je sigurno zaustaviti, ali ona je svejedno vozila, iako je pila prije toga... Nekako jeftino sjebavanje karijere [emoji52]

Skickat från min iPhone via Tapatalk
KB9

#120 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by KB9 »

kod nas se napijes, upalis rotaciju i deri

tacno si ti vikinzi gore teski amateri :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#121 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ovdje su bili uveli (neko se bezbeli ugradio i zaradio milione posto je to narod masovno kupovo) zakon da moras u autu uvijek imati dva alko testa. Pa bi ti trebo ako sjedis, pijes i mislis voziti prije nego krenes napuhati jedan da vidis smijes li voziti :D
Vidis, ne znam sta bi sa tim mislim da su kasnije ukinuli, znam da i sada imam tri-cetiri negdje u autu
Koje ugradjivanje oba mi oca :D

A koliko si platio? Kakvi su?

Mislim alkotest radi na reakciju ljudskog daha sa hemijskim jedinjenjem (natrij hromat tako nesto).

Ako su to oni mali u pitanju, onda ne znam na kojem principu rade.
Ommadawn

#122 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

Maverick78 wrote:

Samo zaista je glupo ovo što joj se desilo. Bila je na koncertu u Kopenhagenu i na povratku u Švedsku, policija je kontrolisala sa ove švedske strane mosta. Tu sada postoji granična kontrola, naravno policija, granična policija, carina... Sve od novembra negjde prošle godine kad su sve to opet uveli da bi zaustavili dolazak imigranata. Znala je da su tu 100% i da će je sigurno zaustaviti, ali ona je svejedno vozila, iako je pila prije toga... Nekako jeftino sjebavanje karijere [emoji52]

Ma hej, totalno banalno. I još pored toliko alternativa prevoza na ne toliko velikoj relaciji Kopenhagen-Malme - jok, treba će sjesti za volan svoje drumske aždahe.
Ommadawn

#123 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Normala u Svedskoj, prije par godina neka ministrica je dala ostavku jer je (navodno slucajno) kupila neke sitnice na sluzbenu kreditnu karticu.

ovo kupila i platila službenom karticom.

Image
Uh Muha care, Toblerone-afera je bila još 1995, tad je ta dama trebala da bude premijer.
No ista je nedavno napravila još jednu grešku glede falsificiranja sume prihoda svog tjelohranitelja kako bi isti mogao kupiti neko bijesno auto.
Često sam istu sretao kasno navečer kako šeta sa slušalicama u ušima, znala je i odzdraviti.
Ommadawn

#124 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

Point. wrote:
Ommadawn wrote:Poznavanje švedskog saobraćajnog pravila (kojim te kljukaju još dok polažeš vozački ispit da je to ravno ispiranju mozga) joj je nikakvo jer je glupača izjavila "Mislila sam da će alkohol ispariti nakon nekog vremena, popila sam SAMO dvije (!!) čaše vina".
Kurac, da država nije takva kakva jeste, ne bi ta dala ostavku nego bi i dalje ostala na funkciji kao da se ništa nije desilo.
A i neka je podnijela ostavku.
Osim što se slikala kao manekenka (pogotovo u društvu slavih nam predstavnika za Evroviziju), te obilazila rodnu zemlju (samo i jedino Federaciju, ne i rodni grad koji je u drugom entitetu), te se slikala sa ekstremnim predsjednikom studentskog udruženja (bez da se raspita ko je i šta je) i palamuđenja kako poboljšati bosanski školski sistem (a švedski pun problema) - nije nešto puno ni uradila.
Sjebati sebi karijeru zbog dvije čaše vina može samo neodgovorna osoba.
Tacno sam znao da ce se neki bosnjo javiti i popljuvati nasu osobu, koja je uspjela u zivotu. Jebote, uvijek se nadje neki pametnjakovic da popljuje nase, bilo da se radilo o Saneli, Aidi ili Edinu.
S obzirom da se od moje plate odbija porez kojim se finansira nečija plata onda imam pravo da tog istog kritikujem za njegov rad bilo da se radi o Aidi, Saneli, Edini, Ulfu, Svenu, Kerstin, Charliju, Mbotou - und so weiter, und so weiter.

I zajebo si se! Nisam Bošnjo nego Bosanac.
Maverick78

#125 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Maverick78 »

Ommadawn wrote:
Maverick78 wrote:

Ma hej, totalno banalno. I još pored toliko alternativa prevoza na ne toliko velikoj relaciji Kopenhagen-Malme - jok, treba će sjesti za volan svoje drumske aždahe.
Ma mogo sam ja otići po nju, na kraju krajeva [emoji13] to mi je tu začas, a i da se spoji lijepo i korisno [emoji3] Govorim ovo pred ženom, gleda me samo [emoji52]

Ma bez zezanja, glupost i to je to. Pretpostavljam da joj je adresa bila u Stockholmu dok je bila ministrica, mogla je fino taksi do Kastrupa i direktno Kphg -Stockholm avionom. Voz također ima, brza biznis SJ varijanta, začas si u Sthlm iz Kopenhagena. Osim, kontam da nije htjela svratiti nešto do Malmea prije prije odlaska u Sthlm.
Btw. Nisam u toku koju drumsku aždahu voza?

A iskreno, nisam znao ni da je Sahlin imala i tu Toblerone aferu... Za ovu novu znam, mada je i ona dala ostavku nakon ove zadnje afere.

Post Reply