Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
- Danguba
#101 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Kada moze opanak u Ameriku moze i velikosrbin u EU. Neka nova vremena.
- Smail Aga Cengic
#102 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
1. Mi smo ratovali sa POBUNJIM DIJELOM HVO-a
2. Hrvatska nam je uvijek pomagala i sa izbjeglicama i sa pomoci a hvala im i od mene sto pomogose Bihac
3. U Hercegovini je na djelu pobunjeni HVO sa udbasima na obje strane, to da se zeli rijesiti za 48 sati je problem rijesen.
jel sad jasnije?
- stakasa
#103 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
1. Nisi ratovao sa pobunjenim djelom nego je jedan mali, neznatan dio HVO-a bio izvan sukoba sa Bosnjacima. Tuzla, Orasje i jos par mjesta. Politika se je vodila u Grudama, kasnije u Zapadnom Mostaru i ta politika je ratovala sa Bosnjacima i pravila drzavu Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu koja po nicemu nije odudarala od Republike Srpske. Kasnije su Tudmanu stezali ruku pa je on Vasingtonskim sporazumom odustao od toga. Stezali su je i Milosevicu i Karadicu ali su Srbi bili prejaki da popuste bas tolikoSmail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
2. Hrvatska nam je uvijek pomagala i sa izbjeglicama i sa pomoci a hvala im i od mene sto pomogose Bihac
3. U Hercegovini je na djelu pobunjeni HVO sa udbasima na obje strane, to da se zeli rijesiti za 48 sati je problem rijesen.
jel sad jasnije?
2. Za svakog izbjeglicu su dobili novcanu naknadu a sto se pomoci tice maksimalno su propustili 20 posto mada vecina tvrdi da nisu ni deset posto
3. Ti potvrdujes ono sto djeluje kao los vic sa tezom o udbasima na obje strane.
- KB9
#104 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
kakvo pomirenje?
ko jos pusi tu pricu?
neko te konstatno napada, vrijedja, ubija, itd i opet se prica o nekom pomirenju?
ko jos pusi tu pricu?
neko te konstatno napada, vrijedja, ubija, itd i opet se prica o nekom pomirenju?
- ABH017
#105 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Koji pobunjeni dio HVO-a? U Konjicu su snajperom gađali po mostu i ubijali civile, o Mostaru, Stocu, Čapljini da ne pričam, u Varešu, Kiseljaku, Vitezu, Žepču, gdje god su mogli i gdje god se nacionalistička priča Bobana i Prljića primala, oni su ratovali sa Bošnjacima. Ako je pobunjeni dio 90-95% HVO-a, kako ćemo nazvati ovaj manjinski dio, koji nije ratovao?Smail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
Hrvatska je pomagala koliko je morala, radi sebe. Separatizam je i sad prisutan u svim nabrojanim dijelovima BiH.
Koja si ti masa, ako tako razmišljaš?
- KB9
#106 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
pa morace na kraju u EU jer komad po komad srbije nestajeDanguba wrote:Kada moze opanak u Ameriku moze i velikosrbin u EU. Neka nova vremena.
- zunazu
#107 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Bošnjaci, Hrvati i Srbi u BiH su genetski i kulturološki isti narod
- stakasa
#108 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Evo ti sta ti oporbeni i spram HDZ-a blagi Milanovic misli o tebi. Ponavljam, ti i takvi kao ti ste poput loseg vica o BosancimaSmail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
http://www.klix.ba/vijesti/regija/zoran ... /160824131
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#109 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Zoka "sara malo" po izborima.
- stakasa
#110 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Fino je hegemonizovo glasacko tijelo sada u vrijeme Dodikovih referenduma. Jbt kao da je 93-a, bas nekako avgust, Srbi uzeli sta im je trebalo i bacaju kosti levatimaToto wrote:Zoka "sara malo" po izborima.
-
El Mumin
#111 Re: RE: Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Ne moze doći do referenduma o secesiji. Republika Srpska, iako je genocidna tvorevina, je zauvijek dio BiH.VCorp wrote:Razlika je u tom što je Bosna i Hercegovina nastala normalnim dogovorom među narodima, izronila je opet u antifašističkoj borbi dok je manji entitet nastao na genocidu, etnickom ciscenju, ubijanju djece, protjerivanju i zastrasivanju Bošnjaka i Hrvata, silovanju i mnogo čemu drugom a sve uz pomoć paravojski te vojnim i političkim angažmanom Srbije.exliberal-ex wrote:frngla wrote:Toj državi koju je samo srpska strana željela, kojoj je Milošević prekrojio ustav i radio upravo što ovaj medvjed iz Laktaša radi, je l' o istoj državi pričamo?
Je li ovoj državi?
koja je razlika izmedju drzave koju samo hoce bosnjacka strana a nece srbi I hrvati?
demokratska?...eto idemo demokratski da glasamo ide na to da vecina pobjedjuje jel moze...sad moze al 90 nije moglo...kako se lako upetljavate u kucine, sve srbi nevaljaju a kopirate sve sto su srbi radili...
Srbi nama iz dana u dan pokazuju da se sve to nabrojano isplati uraditi drugima. Hocete referendum, eto vam ga. Ali ako dođe do referenduma o secesiji 2018 godine onda Srbi neka budu dobro spremni za oružani sukob, jer koliko god neki naklapali tu da neće ratovati za Bakira zaboravljaju da ima na hiljade onih koji bi ratovali za Bosnu. Jebeš rat kao i one koji ga priželjkivaju, ali svakako treba Srbima poslati poruku da znaju šta će njihovi postupci izazvati.
Ne mogu se odvojiti, jer Daytonski sporazum to nalaze.
To su samo puste želje njihove.
Prije će se Republika Srpska ukinuti, nego odvojiti.
- zunazu
#112 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Velikosrpstvo kako ga velikosrbi praktikuju posljednjih desetljeća pravi je put do samouništenja.

- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#113 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
A ko ste to vi? u Mostaru i Hercegovini su svi 1/1 bili HV i HVO. Jedino je Blaz Kraljevic bio pobunjenik u 'rvataSmail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
-
Pedja123
#114 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
A ko te to konstantno ubija?KB9 wrote:kakvo pomirenje?
ko jos pusi tu pricu?
- KB9
#115 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
cetnicki pripadnici nebeskog narodaPedja123 wrote:A ko te to konstantno ubija?KB9 wrote:kakvo pomirenje?
ko jos pusi tu pricu?
-
Pedja123
#116 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Kako konstantno ako je prošlo 20 godina od rata?KB9 wrote:cetnicki pripadnici nebeskog narodaPedja123 wrote:A ko te to konstantno ubija?KB9 wrote:kakvo pomirenje?
ko jos pusi tu pricu?
-
radostan dan
#117 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Jel ovo Smailaga glavni botaničar na forumu?

- Smail Aga Cengic
#118 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Ponavljam odgovore, malo detaljnije, za uzbudjene ruralne mase:stakasa wrote:1. Nisi ratovao sa pobunjenim djelom nego je jedan mali, neznatan dio HVO-a bio izvan sukoba sa Bosnjacima. Tuzla, Orasje i jos par mjesta. Politika se je vodila u Grudama, kasnije u Zapadnom Mostaru i ta politika je ratovala sa Bosnjacima i pravila drzavu Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu koja po nicemu nije odudarala od Republike Srpske. Kasnije su Tudmanu stezali ruku pa je on Vasingtonskim sporazumom odustao od toga. Stezali su je i Milosevicu i Karadicu ali su Srbi bili prejaki da popuste bas tolikoSmail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
2. Za svakog izbjeglicu su dobili novcanu naknadu a sto se pomoci tice maksimalno su propustili 20 posto mada vecina tvrdi da nisu ni deset posto
3. Ti potvrdujes ono sto djeluje kao los vic sa tezom o udbasima na obje strane.
1. Mi smo ratovali sa pobunjenim dijelom HVO-a dok ratovali nismo samo u Posavini, Tuzlanskom kantonu i USK kantonu, iako su i tamo udbasi pokusavali da zakuhaju. Mi koji smo rat dozivjeli i prezivjeli na tuzlanskom kraju smo vidjeli razliku od prije i poslije Vasingtonskog sporazuma, tj. od 1994. godine pa naovamo pobunjeni Srbi nisu mogli vise s nama lahko, a od 1995. godine pa naovamo smo tehnicki bili veoma opremljeniji u odnosu na pocetak rata. O opremljenosti civilne vlasti i snabdijevanju ziv otnim namirnicama da ne trosim rijeci. Tudjmanu je ruka stisnuta jer je dogovor bio da katolici idu uz muslimane i to ce vazda na ovim krajevima biti, a to pokatoliceni Vlasi Hercegove zemlje (nije uvreda nego je historijska cinjenica da su danasnji katolici Hercegovine 80% pokatoliceni Vlasi, Cincari i potomci albanskih plemena naseljenih od strane Osmanlija) jos nisu skontali.
2. Ja sam rekao da SU NAM POMAGALI i da su nam pomogli, na to mozes da odgovoris da ili ne ako zelis da budes kredibilan diskutant, o tome ko je koliko kome pomogao, mi s tuzlanskog kraja imamo milion stvari da zamjerimo drzavnom vrhu nase drzave pa opet niko to javno ne prica.
3. Ti potvrdjujes ono sto je realnost danasnje BiH, zadojenost mrznjom I NEZNANJEM, ispranost mozga i nadasve duhovno siromastvo. Prije nego mi odgovoris, zamisli se koju si knjigu zadnju procitao i sta si novo naucio i kad pa ces vidjeti koliko si plitak.
Ako budes odgovarao, zadrzi se na temi i drage volje cu ti sve pojasniti i dokazati, samo nemoj da pises ono sto smo slusali u dnevnicima 90-ih godina proslog vijeka.
Lijep pozdrav!
- Smail Aga Cengic
#119 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Covjek koji drzi do sebe i svog znanja se malo informise prije nego pocne da bulazni. Izracunaj ljudstvo HOS-a i posavskog, tuzlanskog u krajiskog HVO-a pa vidi koji procenat HVO-a je bio za pobunu. Definitivno je manji od 95%. Dio koji je nije pobunio mozes nazvati lojalni dio HVO-a.ABH017 wrote:Koji pobunjeni dio HVO-a? U Konjicu su snajperom gađali po mostu i ubijali civile, o Mostaru, Stocu, Čapljini da ne pričam, u Varešu, Kiseljaku, Vitezu, Žepču, gdje god su mogli i gdje god se nacionalistička priča Bobana i Prljića primala, oni su ratovali sa Bošnjacima. Ako je pobunjeni dio 90-95% HVO-a, kako ćemo nazvati ovaj manjinski dio, koji nije ratovao?Smail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
Hrvatska je pomagala koliko je morala, radi sebe. Separatizam je i sad prisutan u svim nabrojanim dijelovima BiH.
Koja si ti masa, ako tako razmišljaš?
A zasto je Hrvatska nam morala pomagati? Molim za neki izvor, beskrajno bi ti bili zahvalni svi, pa da ih i dalje drzimo u saci.
Ja nisam masa, ja sam jedinka koja misli, uci i razmislja svojom glavom na osnovu vlastitih iskustava, zivotnog iskustva, knjiga i ucenja.
- Smail Aga Cengic
#120 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Da politicari loze neuku masu nije nista novo...bar kod nas u Bosni i okolini imamo primjera na hiljade kroz citavu historiju...a dok je ovaca bice i vune...samo ovom hrvatini sa srpskim imenom i prezimenom nije pomoglo ni to.stakasa wrote:Evo ti sta ti oporbeni i spram HDZ-a blagi Milanovic misli o tebi. Ponavljam, ti i takvi kao ti ste poput loseg vica o BosancimaSmail Aga Cengic wrote:Vi ruralna masa ne mozete da shvatite neke stvari a to su:stakasa wrote: Naravno, sve sto si napisao je istina. Bosnjaci iz Sandzaka, Sarajeva i Istocne Bosne nisu u stanju da se pomire sa golom cinjenicom da je i Hrvatska bila agresor u BiH. Oni su imali problema sa Srbima i ne vide nista mimo toga. I manje vise otvoreno porucuju Bosnjacima u Hercegovini sto nas zavadate sa Hrvatima
jel sad jasnije?
http://www.klix.ba/vijesti/regija/zoran ... /160824131
- Smail Aga Cengic
#121 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
ne, nego citam i ibretim se pa moram da reagujem...radostan dan wrote:Jel ovo Smailaga glavni botaničar na forumu?
- stakasa
#122 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Smajlaga je intelektualna elita. I sto je najvaznije, urbana. Novokompovana. Nacitan naslova na portalima. I filmova u bojiradostan dan wrote:Jel ovo Smailaga glavni botaničar na forumu?
- ABH017
#123 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Čovjek koji drži do sebe i do svog znanja gleda malo dalje od svoje mahale. To što HVO u Tuzli nije imao šta da traži, pa je ostao neutralan prema HZHB, je druga priča. Pogledaj malo dalje od svoje mahale. Pogledaj srednju Bosnu, Žepče itd. Prođi nekad kroz Kiseljak. Možda pomisliš da si up'o u Hrvatsku odjednom.Smail Aga Cengic wrote: Covjek koji drzi do sebe i svog znanja se malo informise prije nego pocne da bulazni. Izracunaj ljudstvo HOS-a i posavskog, tuzlanskog u krajiskog HVO-a pa vidi koji procenat HVO-a je bio za pobunu. Definitivno je manji od 95%. Dio koji je nije pobunio mozes nazvati lojalni dio HVO-a.
A zasto je Hrvatska nam morala pomagati? Molim za neki izvor, beskrajno bi ti bili zahvalni svi, pa da ih i dalje drzimo u saci.
Ja nisam masa, ja sam jedinka koja misli, uci i razmislja svojom glavom na osnovu vlastitih iskustava, zivotnog iskustva, knjiga i ucenja.
O tvom poznavanju matematike (kao i svega ostalog) radije ne bih. Samo bih savjetovao da se na isto ne pozivaš, sebe radi.
- GeeTnT
#124 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Moguce je...ali primjetan je i broj strucnjaka iz fitopatologije, jos samo da se izjasne s koje strane su biljke vise zarazene...radostan dan wrote:Jel ovo Smailaga glavni botaničar na forumu?
-
Haman
#125 Re: Velikosrpstvo ne moze u EU, a i glavna je prepreka pomirenju
Ja mislim da to Evropa podrzava. Da nije tako Dejton 2 bi bio davna na dnevnm redu.