Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
- esmasaric
#101 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Da.
Ako ti je već loše, razbijaj kosti po Njemačkoj. Svi ionako idu odavdje u potrazi za boljim poslom, osim onih koji neće i onih koji imaju posao sa kojim su zadovoljni.
Ako ti je već loše, razbijaj kosti po Njemačkoj. Svi ionako idu odavdje u potrazi za boljim poslom, osim onih koji neće i onih koji imaju posao sa kojim su zadovoljni.
-
Hakiz
#102 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Neće me tamo. Star sam. A nisam ni IT ni medicinska sestra. Ostani ovdje i guraj.esmasaric wrote:Da.
Doduše, meni nije dobro, ali ni tako loše kako je drugima. Ide nekako.
Ali me čude ovi što kukaju da to trpe.
Pa, đavo ga odnio, kada bi mu gazda opsovao ženskog člana familije, bio bi spreman da razbije gazdu batinama. Ali nije spreman da to uradi kada ga gazda uništava i zdravstveno i ponižava uslovima rada i odnosom.
Spreman je da izgubi posao i da ide na sud zbog riječi, koje vrijeđaju, ali to šta te riječi govore se ne dešava, ostaje na riječima, ali nije spreman da izgubi posao i ide na sud zbog toga šta mu neko radi.
Pa, jeste li normalni?
-
PM72
#103 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Hakiz wrote:Nije mi žao domovine. Kada bih sada imao priliku da odem negdje gdje je bolji život i da taj bolji život živim, otišao bih.KatarinaKosaca wrote:paljevina nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.zigson wrote:
Jah... izgorile 3 i po knjige, digla se uzbuna, ja mislim da je veca panika bila nego kad je vijecnica izgorila (ne ponovilo se)..
A ako je tako, šta onda znači domovina?
Ima nekoliko izreka sa kojima se ja slažem, na primjer:
Moj patriotizam se ogleda u tome što poštujem zakone. I to je sve što od mog patriotizma možete očekivati.
Domovina je tamo gdje ti je dobro.
I slične izreke.
Dosta više tla, krvi i gena. To nas dovde i dovede.
Ja čak ni od političara ne očekujem da se rade da država bude bolja. Trebali bi raditi za ljude, da ljudima na teritoriji na kojoj su vlast bude bolje. A tada će automatski država biti bolja.
P. S. Ovo napisa dobrovoljac Armije BIH u posljednjem ratu. RVI. Dakle, neko ko je svoj dug društvu platio. Pa ti vidi.
-
zigson
#104 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Da su (smo ?) bogdo somovi, prije da je ovako nesto:KatarinaKosaca wrote:Domovinu volim. Srce drhti. I zbog mrtvih drugova. Ali kako rece Vedrana Rudan neku vecer mogla.bih neke politicare ubiti metkom u celo bez da trepnem. Kao sto ne trepcem za ovim toboznjim srceparajucimPM72 wrote:Ama Kato draga,dokle više da žalim i za domovinom? Kojom domovinom? Šta mi je domovina?Od Kobiljače pa do Lapišnice ?
pricama o niskim nadnicama. Imali smo povjesnu sansu da se umanji korupcija usljed njohovog straha, da se pocne implementirati drustvo jednakih sansi, lopovi krvoloci su bacili udicu a somovi je progutali. Sad neka umru od gladi, nije mi ih zao, sve dok je Bakir nacionalni spasioc mrtvi diktator idol, a njegov nadljednik «simpatican mladic»

-
Hakiz
#105 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Samo, prvo je trebalo proći tu fazu mladosti i ludosti patriotizma (zbog toga i jesam bio dobrovoljac), da bi se došlo pameti i shvatilo da je to sve glupostPM72 wrote:Hakiz wrote:Nije mi žao domovine. Kada bih sada imao priliku da odem negdje gdje je bolji život i da taj bolji život živim, otišao bih.KatarinaKosaca wrote:nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.
Moj patriotizam se ogleda u tome što poštujem zakone. I to je sve što od mog patriotizma možete očekivati.
I slične izreke.
Ja čak ni od političara ne očekujem da se rade da država bude bolja. Trebali bi raditi za ljude, da ljudima na teritoriji na kojoj su vlast bude bolje. A tada će automatski država biti bolja.
P. S. Ovo napisa dobrovoljac Armije BIH u posljednjem ratu. RVI. Dakle, neko ko je svoj dug društvu platio. Pa ti vidi.![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#106 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
podrska napisanom od jos jednog takvogHakiz wrote:Nije mi žao domovine. Kada bih sada imao priliku da odem negdje gdje je bolji život i da taj bolji život živim, otišao bih.KatarinaKosaca wrote:paljevina nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.zigson wrote:
Jah... izgorile 3 i po knjige, digla se uzbuna, ja mislim da je veca panika bila nego kad je vijecnica izgorila (ne ponovilo se)..
I slične izreke.
P. S. Ovo napisa dobrovoljac Armije BIH u posljednjem ratu. RVI. Dakle, neko ko je svoj dug društvu platio. Pa ti vidi.
- 512MB
#107 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?
Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
-
PM72
#108 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nek' si nam rek'o.Sad ćemo se resetovati i razmišljati kako u nove pobjede za domovinu.Al' u .....512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#109 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
kladim se da ti je IP ilu u EU ilu SAD, gdje su ti i porezi, a srce ovamo....tako su vam i suze lile u pun tanjir 1992512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
-
PM72
#110 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
nemoj tako Kato,ovakvi me stalno podsjećaju da smo se debelo zajebali...
- KatarinaKosaca
#111 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
PM72 wrote:nemoj tako Kato,ovakvi me stalno podsjećaju da smo se debelo zajebali...
- 512MB
#112 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Izbjegao kao petogodisnjak iz rs, pola familije zijanilo u ratu. Sta da ti kazem..KatarinaKosaca wrote:kladim se da ti je IP ilu u EU ilu SAD, gdje su ti i porezi, a srce ovamo....tako su vam i suze lile u pun tanjir 1992512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
-
PM72
#113 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ima Kata detektor za BH fanatikose...
-
ins
#114 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Moram priznati da mi nisi jasan sa ovim primjerom?hrasno38 wrote:Ja znam bruku ljudi koji rade u firmi koja se zove Klas...znaci isto pekara ali gigantska koja izvozi na sve strane u kojoj ljudi rade bez radnog vremena i bez regularnog zakonskog racunanja prekovremenog rada za jebenih 400 KM plus sto dobiju topli obrok i kartu.
Ovih 400 KM + topli obrok i karta na kraju mjeseca bude oko 700-750 KM, to je 350 - 380 EUR mjesečno za NK ili u najboljem slučaju VK radnika u niskotehnoloskoj i niskoakumulativnoj djelatnosti. Ne znam tvoje kriterije, ali ta plata od 350+ EUR je i dalje nedosanjani san za pola Mađara, Rumuna i Bugara, a bogami i za jaaako veliki dio Hrvata koji rade za 2500-3000 kn. A složit ćemo se da su Mađarska i Hrvatska ipak bolje stoje nego BiH
Da se radi o nekoj livnici ili hi-tec fabrici, OK, al Klas ti je vala slab primjer...
Realno, jedino su Slovenci i Česi uspjeli napraviti nešto od svojih plata, pa je u tim zemljama teško naći nekoga ko radi za manje od 800-900 EUR, al ostale zemlje Istočne Evrope nisu daleko odmakle.
Po mom mišljenju, niko u BiH ne bi smio raditi za manje od 600 KM, jer je to neki prag koji omogućava osnovno preživljavanje. 500 KM evidentno nije dovoljno.
Ja se nadam da ce nova minimalna plata od tih nekakvih 410 KM + novi neoporezovani topli obrok navuci sve radnike u FBiH na tih mojih 600 KM. Evidentno, nećemo postati puno sretnije društvo dok svi ne budu imali barem 800 KM.
Za RS me živo j***, nek se sjete za koga su glasali svim srcem 2006, 2010 i 2014, pa nek sad pogledaju sta imaju od svepravoslavnih Rusko-srpskih molitvenih dorucaka po Banja Luci u zgradici od 220 miliona KM...
- KatarinaKosaca
#115 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nista. IP i porezi vani a imas morala i obraza RVI pametovat i dijelit lekcije o patriotizmu. Bas nista da kazes....512MB wrote:Izbjegao kao petogodisnjak iz rs, pola familije zijanilo u ratu. Sta da ti kazem..KatarinaKosaca wrote:kladim se da ti je IP ilu u EU ilu SAD, gdje su ti i porezi, a srce ovamo....tako su vam i suze lile u pun tanjir 1992512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
- hrasno38
#116 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Vidi posto mi mrsko elaborirati ono sto sam vec napisao procitaj jos jednom i obrati paznju na koji broj sati!!! Nema covjece zagarantovanog radnog vremena od 40 sati sedmicno nego fakticki radis sedmicno 50% vise ni za sta.....a ako odbije popusio si ga. Ne bih ja ovo napisao oko plate da je to regularno 40 sati sedmicno i sto kaze OK nije neka ali nije ni plata za baciti ali covjece dragi znas li ti sta znaci raditi 7 dana u sedmici pod pritiskom.ins wrote:Moram priznati da mi nisi jasan sa ovim primjerom?hrasno38 wrote:Ja znam bruku ljudi koji rade u firmi koja se zove Klas...znaci isto pekara ali gigantska koja izvozi na sve strane u kojoj ljudi rade bez radnog vremena i bez regularnog zakonskog racunanja prekovremenog rada za jebenih 400 KM plus sto dobiju topli obrok i kartu.
Ovih 400 KM + topli obrok i karta na kraju mjeseca bude oko 700-750 KM, to je 350 - 380 EUR mjesečno za NK ili u najboljem slučaju VK radnika u niskotehnoloskoj i niskoakumulativnoj djelatnosti. Ne znam tvoje kriterije, ali ta plata od 350+ EUR je i dalje nedosanjani san za pola Mađara, Rumuna i Bugara, a bogami i za jaaako veliki dio Hrvata koji rade za 2500-3000 kn. A složit ćemo se da su Mađarska i Hrvatska ipak bolje stoje nego BiH
Da se radi o nekoj livnici ili hi-tec fabrici, OK, al Klas ti je vala slab primjer...
Realno, jedino su Slovenci i Česi uspjeli napraviti nešto od svojih plata, pa je u tim zemljama teško naći nekoga ko radi za manje od 800-900 EUR, al ostale zemlje Istočne Evrope nisu daleko odmakle.
Po mom mišljenju, niko u BiH ne bi smio raditi za manje od 600 KM, jer je to neki prag koji omogućava osnovno preživljavanje. 500 KM evidentno nije dovoljno.
Ja se nadam da ce nova minimalna plata od tih nekakvih 410 KM + novi neoporezovani topli obrok navuci sve radnike u FBiH na tih mojih 600 KM. Evidentno, nećemo postati puno sretnije društvo dok svi ne budu imali barem 800 KM.
Za RS me živo j***, nek se sjete za koga su glasali svim srcem 2006, 2010 i 2014, pa nek sad pogledaju sta imaju od svepravoslavnih Rusko-srpskih molitvenih dorucaka po Banja Luci u zgradici od 220 miliona KM...
- edo_79
#117 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
A za koga smo to mi (ili da kažem VI) glasali sve ove godine?? Pogledaj ti šta mi imamo od sjedenja raznoraznih šeika, biznismena, braće turaka i ostalih po Sarajv'u u zgradicama za čije održavanje MI plaćamo, vozaju se autima koje MI registrujemo i MI održavamo i MI sipamo gorivo i MI .... I JEBO TI NAS.....Moram priznati da mi nisi jasan sa ovim primjerom?
Doklegod budemo razmišljali po sistemu tako k'o ti ... meni je bitna Federacije jebo RS .... nećemo mi nikud ni pomaket .... PATRIOTO
-
broj dva
#118 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
---Toffee karamela wrote:Ne može se više praviti nikakva statistika na tu temu jer je tema o februarskim neredima izbrisana. Ili samo ja ne mogu da vidim svoje postove?KatarinaKosaca wrote: Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu.
Isto kao i 4 str. teme o BOokiru na kojoj je bio foto-sken njegove đačke knjižice s impresivnim skorom od 12-ak dvojčuga iz skoro svih predmeta. Živjela klixocenzura
Jaci je internet od cenzure, evo djacke knjizice
Srecom petica iz odbrane i zastite inace nas ne bi bilo na dunjaluku.
https://hamdocamo.wordpress.com/2015/06 ... ila-javno/
-
Hakiz
#119 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nego, ovaj, 512MB. Ko traži dodatnu medalju?512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
Odeš u bilo koje udruženje boraca i RVI. I tamo možeš svako veče vidjeti pijane patriote kojima je patriotizam donio svakodnevno opijanje u tim prostorima. Ostavio ih ili bez dijelova tijela ili bez racija, pameti, poludjeli su, a donio im je državu koju za to šta im se desilo boli neka stvar, i ono šta su kao rezultat dobili su invalidnine (a ni to pošteno) koje su im dovoljne taman da plate piće za opijanje u tim društvima.
Kada je nekom zdravom 20-godišnjaku problem naći posao (a da ne radi za 5 KM), kako li je nekom 50-godišnjem borcu i još invalidu? Ko će njega zaposliti. A nemaju svi invalidnine od 1.000 pa ni 500 KM. Neki imaju, ali mnogi nemaju.
Ja sam u puno boljoj poziciji, ali to nije zasluga države za koju sam se borio. Morao sam se sam snaći. Da sam se oslonio na državu i ono šta mi je ona kao RVI-ju dala, i ja bih se sada opijao. Ali, ja sam imao sreće da me moja rana ne sprečava da radim. Mnogi imaju invalidnine sa kojima ne mogu živjeti, a nisu sposobni da rade. Oni su ono šta me boli, ne ja, ja sam dobro prošao.
Na sreću, ja sam se izliječio od bolesti patriotizma. Pa se zato i ne opijam svako veče u tim udruženjima.
Uostalom, kao što rekoh, ja sam svoj dug društvu platio. I, iskreno, zaboli me šta drugi kažu. Ako hoćeš, pravo na smatranje patriotizma sranjem sam platio krvlju.
Još malo izreka:
A patriot is a fool in every age. – Alexander Pope.
Patriotism is the last refuge of the scoundrel.– Samuel Johnson
In Dr. Johnson’s famous dictionary, patriotism is defined as the last resort of a scoundrel. With all due respect to an enlightened but inferior lexicographer, I beg to submit that it is the first. – Ambrose Bierce
Patriotism is as fierce as a fever, pitiless as the grave, blind as a stone, and irrational as a headless hen. – Ambrose Bierce
Tako da, 512MB, ja sam prije 25 godina pošao na posao u kancelariju koja se zove rat, uradio svoje. Danas sam star i ližem svoje rane. A tebi ostavljam u amanet da se dalje patriotski boriš. Ako si ovdje. Ako nisi, pusti šuplju. Ja odoh u patriotsku penziju.
Može ovako?
- KatarinaKosaca
#120 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ova trica iz SH poklonjena.broj dva wrote: ---
Jaci je internet od cenzure, evo djacke knjizice![]()
https://hamdocamo.wordpress.com/2015/06 ... ila-javno/
- hrasno38
#121 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Bakir je mila majka kakvi su ostali kadrovi......KatarinaKosaca wrote:Ova trica iz SH poklonjena.broj dva wrote: ---
Jaci je internet od cenzure, evo djacke knjizice![]()
https://hamdocamo.wordpress.com/2015/06 ... ila-javno/Kod moje profe ne bi ni na popravnom polozio sa fondom rjeci koji ima. Jel ovo prva ili druga gimnazija?
- hrasno38
#122 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Mislio sam sto se tice ocjena iz skoleMentalna Higijena wrote:ja sam to davno reko bakira na ranu previt kakva je banda kojom je okružen, sve seljačka stoka sitna zuba.hrasno38 wrote:
Bakir je mila majka kakvi su ostali kadrovi......
- 512MB
#123 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
PM72 wrote:Ima Kata detektor za BH fanatikose...
Udri po dijaspori, stari dobri vicKatarina... wrote:kladim se da ti je IP ilu u EU ilu SAD, gdje su ti i porezi, a srce ovamo....tako su vam i suze lile u pun tanjir 1992
Sto se mene tice ja vec 4 godine zaposljavam 6 ljudi u BiH (neubrajem ove sto odrzavaju kuce, kose travu i te zajebancije), svaki od momaka ima barem jedno dijete. Plata dolazi prije prvog i nije kasnila ni dana. Ja mislim da je dovoljno patriJotski od mene iako mi je ip iz EU.
-
Fudo387
#124 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ma dobro vam momak kaze.PM72 wrote:Nek' si nam rek'o.Sad ćemo se resetovati i razmišljati kako u nove pobjede za domovinu.Al' u .....512MB wrote:Jel vi hocete neku dodatnu medalju sto ste bili u ratu?Hvala vam, odradili ste sto ste mogli. Niste jedini. Za Domovinu se treba uvjek borit, ne samo kad je rat, predat se je najlakse. Nezamjerte al moro sam...
- KatarinaKosaca
#125 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Sve investitor do investitora'
.....sa SveCke socijale. Kaze opali po dijaspori, a ono onako hrabro opalilo po RVI fuuuuuujjjjjjjjjjj kaze «malo puskarat» a kao vrvi od patriotizma....