Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
-
mario001
#101 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ovdje kmecanje jos traje

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#102 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
E sad ja ne znam na osnovu cega ti tvrdis da je Efendic bolji od predstavnice SDP-a....iskren da budem ja bih zaista volio da zene sjednu na sto vise pozicija i to bi bila bas onako znacjan promjena u BH politici jer ova gospodja nije sigurno nsita losija od Efendica samo je pitanje koliko bi joj kajli bilo postavljeno u mandatu.black64 wrote:toliko o tvojim argumentima zasto ne glasati za Semira EfendićaKatarinaKosaca wrote:kakvog momka, momcine BREEEE
kad bude bolji kandidovan glasat cu za bolje, ali od ovo troje on je najbolji ili najmanje loš kandidat
- greatful_and_dead
#103 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ovo je vrh kad se neinteligentna bića upuste u tešku raspravu, pa shvate da nisu dorasli, pa onda lupaju gluposti. I ponavljaju jedno te isto, u nadi da će se ostatak neinteligentnog krda pridružiti u ponavljanju gluposti. Stid me što sam uopšte pokušao pričati s tobom. Argumenti ti fale za sve napisano, od kritika Efendića, do prozivanja nepismenih (jer si i sam takav), do nazivanja mene SDA jurišnikom. Argumenti, kolega, argumenti. Ne lupanje prazne slame. Pređi na lakše teme.PM72 wrote:Ovo je vrh kad jurišnici SDA objašnjavaju kako skontati šta je "vađenje iz konteksta".
-
mario001
#104 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Kad se ne uspjes resocijalizirati nakon neke NVO radionice ove teme dodju kao terapija, nesto kao cry it out methodsMentalna Higijena wrote:samo sponzorirano kmečanje ostalo je sve din dušmaninmario001 wrote:Ovdje kmecanje jos traje![]()
-
m_l
#105 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
KatarinaKosaca wrote:Sasvim ozbiljno.....kako stoje stvari ovo me nimalo ne bi iznenadilo, jer u tom pravcu ide. Mozda ne hadz, ali clanska knjizica IZ ili slicno. Kao i ukidanje sigurnih kuca.ili proklamacije da zene treba tuci i slicno. To je, naravn, i treba biti sudbina «obicnih» Bosnjakinja dok su one iz prve porodice mAnadzeri bolnice i gimnazije.....PM72 wrote:.zamisli dokle ide ta uobrazlija,možda će na šalter sali izdavati potvrde o obavljenom hadžu,samo daš uplatnicu?
de, smanji malo dozivljaj...
- hrasno38
#106 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Sto? sta je tu pogresno napisano????m_l wrote:de, smanji malo dozivljaj...KatarinaKosaca wrote:Sasvim ozbiljno.....kako stoje stvari ovo me nimalo ne bi iznenadilo, jer u tom pravcu ide. Mozda ne hadz, ali clanska knjizica IZ ili slicno. Kao i ukidanje sigurnih kuca.ili proklamacije da zene treba tuci i slicno. To je, naravn, i treba biti sudbina «obicnih» Bosnjakinja dok su one iz prve porodice mAnadzeri bolnice i gimnazije.....PM72 wrote:.zamisli dokle ide ta uobrazlija,možda će na šalter sali izdavati potvrde o obavljenom hadžu,samo daš uplatnicu?
-
PM72
#107 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
greatful_and_dead wrote:Ovo je vrh kad se neinteligentna bića upuste u tešku raspravu, pa shvate da nisu dorasli, pa onda lupaju gluposti. I ponavljaju jedno te isto, u nadi da će se ostatak neinteligentnog krda pridružiti u ponavljanju gluposti. Stid me što sam uopšte pokušao pričati s tobom. Argumenti ti fale za sve napisano, od kritika Efendića, do prozivanja nepismenih (jer si i sam takav), do nazivanja mene SDA jurišnikom. Argumenti, kolega, argumenti. Ne lupanje prazne slame. Pređi na lakše teme.PM72 wrote:Ovo je vrh kad jurišnici SDA objašnjavaju kako skontati šta je "vađenje iz konteksta".
Golema je šteta što ispod nick-ova ne stoje i IP adrese.Onda bi i tebi lakše bilo.Jer,valja ti pamtiti razne nick-ove i šifre da se uloguješ pa da braniš lik i (ne)djelo božjeg poslanika iz Orahovice.
- greatful_and_dead
#108 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Jebote, stvarno treba uvesti provjere intelektualnih sposobnosti prije uvođenja interneta ljudima. Golema je šteta što su ga tebi uveli. Nisi ti ni za razgovora na klupi u parku. ARGUMENTI!!! (sad se pitam znaš li šta su argumenti, kontekst ne znaš garant)PM72 wrote:greatful_and_dead wrote:Ovo je vrh kad se neinteligentna bića upuste u tešku raspravu, pa shvate da nisu dorasli, pa onda lupaju gluposti. I ponavljaju jedno te isto, u nadi da će se ostatak neinteligentnog krda pridružiti u ponavljanju gluposti. Stid me što sam uopšte pokušao pričati s tobom. Argumenti ti fale za sve napisano, od kritika Efendića, do prozivanja nepismenih (jer si i sam takav), do nazivanja mene SDA jurišnikom. Argumenti, kolega, argumenti. Ne lupanje prazne slame. Pređi na lakše teme.PM72 wrote:Ovo je vrh kad jurišnici SDA objašnjavaju kako skontati šta je "vađenje iz konteksta".![]()
Golema je šteta što ispod nick-ova ne stoje i IP adrese.Onda bi i tebi lakše bilo.Jer,valja ti pamtiti razne nick-ove i šifre da se uloguješ pa da braniš lik i (ne)djelo božjeg poslanika iz Orahovice.
Šta li ćeš mi sad pametno odgovoriti? Šta je na redu, Mesija, jurišnik ili si skontao još neki novi fol? Hajde, iznenadi me molim te. Pohvaliću te na skupu stranke.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#109 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
rekla sam da me ne bi iznenadilo i ne bi. Jedini sam, valjda, ateista na forumu koja sam branila vjernike i njihovo pravo na vjeru do ogromnih svadja sa boljsevicima. Vase vjernicko sodarisanje sad prelazi svaku mjeru. Jer kao zena i pametna zena sto ti jesi moras vidjeti u njegovim izjavama krajnji macizam. Nema ni kao saradnike zene. Ali te vjernicka solidarnost sa obom primitivnom seljacinom zaslijepim_l wrote:KatarinaKosaca wrote:Sasvim ozbiljno.....kako stoje stvari ovo me nimalo ne bi iznenadilo, jer u tom pravcu ide. Mozda ne hadz, ali clanska knjizica IZ ili slicno. Kao i ukidanje sigurnih kuca.ili proklamacije da zene treba tuci i slicno. To je, naravn, i treba biti sudbina «obicnih» Bosnjakinja dok su one iz prve porodice mAnadzeri bolnice i gimnazije.....PM72 wrote:.zamisli dokle ide ta uobrazlija,možda će na šalter sali izdavati potvrde o obavljenom hadžu,samo daš uplatnicu?
-
black64
#110 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
napokon neko za zdravu raspravu, a ne nakon 2 posta da napiše: "kakvog momka, momcine BREEEE"hrasno38 wrote:E sad ja ne znam na osnovu cega ti tvrdis da je Efendic bolji od predstavnice SDP-a....iskren da budem ja bih zaista volio da zene sjednu na sto vise pozicija i to bi bila bas onako znacjan promjena u BH politici jer ova gospodja nije sigurno nsita losija od Efendica samo je pitanje koliko bi joj kajli bilo postavljeno u mandatu.black64 wrote:toliko o tvojim argumentima zasto ne glasati za Semira EfendićaKatarinaKosaca wrote:kakvog momka, momcine BREEEE
kad bude bolji kandidovan glasat cu za bolje, ali od ovo troje on je najbolji ili najmanje loš kandidat
evo prvo što mi pada na pamet sta je uradio,
pravljenje sportskog centra Safet Zajko, renoviranje i pravljenje škola: Aneks, Briješće, asfaltiranje ulice Adema Buće koja je glavna dionica do gradske deponije, kružni tok na Otoci i u Buća Potoku, naselje Miljacka kod GRAS-a itd.
usput apelujem da ne glasate za Koldžu u Novom Sarajevu
ps. sad ti meni objasni zasto je Edita bolja od Semira
Last edited by black64 on 11/08/2016 16:09, edited 1 time in total.
- greatful_and_dead
#111 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ovo tebe boli, on iz Orahovice, a završio fakultet i postao načelnik. A ti Sarajlija, doduše prva generacija svoje porodice, a ni srednju nisi mogao završiti kako treba, štele se tražile.PM72 wrote:greatful_and_dead wrote:Ovo je vrh kad se neinteligentna bića upuste u tešku raspravu, pa shvate da nisu dorasli, pa onda lupaju gluposti. I ponavljaju jedno te isto, u nadi da će se ostatak neinteligentnog krda pridružiti u ponavljanju gluposti. Stid me što sam uopšte pokušao pričati s tobom. Argumenti ti fale za sve napisano, od kritika Efendića, do prozivanja nepismenih (jer si i sam takav), do nazivanja mene SDA jurišnikom. Argumenti, kolega, argumenti. Ne lupanje prazne slame. Pređi na lakše teme.PM72 wrote:Ovo je vrh kad jurišnici SDA objašnjavaju kako skontati šta je "vađenje iz konteksta".![]()
-
mario001
#112 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Evo za tebe mala pomoc, odes u kabinet kod njega i neces vjerovati da tamo rade samo zene.rekla sam da me ne bi iznenadilo i ne bi. Jedini sam, valjda, ateista na forumu koja sam branila vjernike i njihovo pravo na vjeru do ogromnih svadja sa boljsevicima. Vase vjernicko sodarisanje sad prelazi svaku mjeru. Jer kao zena i pametna zena sto ti jesi moras vidjeti u njegovim izjavama krajnji macizam. Nema ni kao saradnike zene. Ali te vjernicka solidarnost sa obom primitivnom seljacinom zaslijepi
Znaci hrpu gluposti pises tek onako, 5 zena radi u kabinetu, sef kabineta zena...zapravo nema muskarca tamo..puno za nekoga ko mrzi zene
Ali cudim se da to ne znas, znas za clansku kartu IZ
- O'zone
- Globalni moderator
#113 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Hajd da malo zaobiđemo Efendića i da vidimo ko je opozicija u Novom Gradu? Ko to od predloženih zaslužuje da sjedne na mjesto načelnika Opštine Novi Grad?
Evo ja recimo prvi put neću izaći na izbore jer u opštini Novo Sarajevo nema nikoga da mogu reći da zaslužuje moj glas. Koldžo onakav kakv jeste sigurno osvaja još jedan mandat prvenstveno jer se niko nije pojavio bolji od njega. Ista stvar će se desiti i u Novom Gradu a koliko vidim i na Ilidži. Centar je onako drmusav ali Ajnadžić ima velike šanse dok je Stari Grad postao Hadžibajrićeva babovina.
Niko nema konkretne akcije, prijedloga, afirmacije prema glasačkom tijelu osim "Hamo vidi mu glave" i zobg toga svaki put jedni te isti idu na vlast.
Za koju godinu SDA neće morati ni imati predizbornu kampanju jer opozicija odrađuje sve za njih.
Evo ja recimo prvi put neću izaći na izbore jer u opštini Novo Sarajevo nema nikoga da mogu reći da zaslužuje moj glas. Koldžo onakav kakv jeste sigurno osvaja još jedan mandat prvenstveno jer se niko nije pojavio bolji od njega. Ista stvar će se desiti i u Novom Gradu a koliko vidim i na Ilidži. Centar je onako drmusav ali Ajnadžić ima velike šanse dok je Stari Grad postao Hadžibajrićeva babovina.
Niko nema konkretne akcije, prijedloga, afirmacije prema glasačkom tijelu osim "Hamo vidi mu glave" i zobg toga svaki put jedni te isti idu na vlast.
Za koju godinu SDA neće morati ni imati predizbornu kampanju jer opozicija odrađuje sve za njih.
- hrasno38
#114 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Da OK ne sporim ali nije on to napravio nekim svojim parama nego je za razliku od Hadzica skontao da ga samo takvo razmisljanje moze odrzati na vlasti. Medjutim njegove neke izjave su zaista zabrinjavajuce i samo funkcionisanje i kadrovisanje opstine koja opet nije vlasnistvo SDA nego gradjana te opstine. Odakle ti i ja znamo da sa tim istim parama ni gospodja iz SDP-a ne bi napravila slicne stvari ili mozda i bolje. Koliko se sjecam prije Damira Hadzica nacelnik opcine Novi Grad je bio iz SDA pa je napravio kao i Damir...NISTA. Dakle ja ne mogu niti iko moze tvrditi da je Edita bolaj od Efendica ali ni da je Efendic bolji od Edite jer ona nije imala priliku da pokaze sta zna. JHa sam rekao da bi joj dao glas vise iz nekog prkosa prema zijavi sadasnjeg nacelnika prema zenama i sto smatram da su mukarci devastirali ovu zemlju i da puno vise prilike treba dati zenama...ali isklucivo onima koje imaju 100% svoje misljenje a ne onima sto rade ono sto im coek kaze!!!black64 wrote:napokon neko za zdravu raspravu, a ne nakon 2 posta da napiše: "kakvog momka, momcine BREEEE"
evo prvo što mi pada na pamet sta je uradio,
pravljenje sportskog centra Safet Zajko, renoviranje i pravljenje škola: Aneks, Briješće, asfaltiranje ulice Adema Buće koja je glavna dionica do gradske deponije, kružni tok na Otoci i u Buća Potoku, naselje Miljacka kod GRAS-a itd.
usput apelujem da ne glasate za Koldžu u Novom Sarajevu
ps. sad ti meni objasni zasto je Edita bolja od Semira
-
PM72
#115 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ovo tebe boli, on iz Orahovice, a završio fakultet i postao načelnik. A ti Sarajlija, doduše prva generacija svoje porodice, a ni srednju nisi mogao završiti kako treba, štele se tražile.
i za onaj prijašnji post
- KatarinaKosaca
#116 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ja glasam u centru. NS cu glasati.
-
mario001
#117 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
To je najveci problem, ja zivim u Novom Sarajevu i glasam za poznanika, on je kandidat SDP-a u ovom slucaju ali nema sanse da pobjedi, kampanja mu je uzas. Koldzo za razliku od Efendica nije uradio nista za 4 godine, apsolutno nista i jedino sto ce ga ostaviti na vlasti je skoro nikakva alternativa.O'zone wrote:Hajd da malo zaobiđemo Efendića i da vidimo ko je opozicija u Novom Gradu? Ko to od predloženih zaslužuje da sjedne na mjesto načelnika Opštine Novi Grad?
Manje vise ista je stvar u svim opcinama.
- KatarinaKosaca
#118 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
A gdje je ta Orahovica? 
-
PM72
#119 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
predgrađe Goražda.KatarinaKosaca wrote:A gdje je ta Orahovica?
-
m_l
#120 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Predsjedavajuća Općinskog vijeća NG – zena.KatarinaKosaca wrote:rekla sam da me ne bi iznenadilo i ne bi. Jedini sam, valjda, ateista na forumu koja sam branila vjernike i njihovo pravo na vjeru do ogromnih svadja sa boljsevicima. Vase vjernicko sodarisanje sad prelazi svaku mjeru. Jer kao zena i pametna zena sto ti jesi moras vidjeti u njegovim izjavama krajnji macizam. Nema ni kao saradnike zene. Ali te vjernicka solidarnost sa obom primitivnom seljacinom zaslijepim_l wrote:KatarinaKosaca wrote: Sasvim ozbiljno.....kako stoje stvari ovo me nimalo ne bi iznenadilo, jer u tom pravcu ide. Mozda ne hadz, ali clanska knjizica IZ ili slicno. Kao i ukidanje sigurnih kuca.ili proklamacije da zene treba tuci i slicno. To je, naravn, i treba biti sudbina «obicnih» Bosnjakinja dok su one iz prve porodice mAnadzeri bolnice i gimnazije.....
I, nije u pitanju nikakva vjernicka solidarnost, samo reagovah na ruzne insinuacije. A, znam koja njegova izjava je povod tvog reagovanja i odbojnosti prema Efendicu. Ocito imamo razlicite interpretacije iste.
Meni je opcenito muka od SVIH nasih politicara. Ali, isto tako ne pada mi na pamet da ne podrzim nekoga ko iskace bar dijelom iznad te barustine.
I, da podvucem, SDA je glavni krivac jer danas zivimo u drzavi gdje caruju mito, korupcija, nepotizam, nepravda...
-
PM72
#121 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ma jok.Orahovica ti je mjesto gdje Bog izvodi kornere.Vukojebina samo takva.Kad ideš za Goražde preko Pala , popneš se na poznato izletište Bijele vode i što bi rekli papci "uprenase" ti dođu Orahovice.I onda imaš još dosta lošeg puta do Goražda.Mentalna Higijena wrote:zar nije u crnoj gori orahovica?a to predgrađe goražda je cigansko naselje jel tako?znači ovaj efendija je firaun?PM72 wrote:predgrađe Goražda.KatarinaKosaca wrote:A gdje je ta Orahovica?![]()
![]()
Last edited by PM72 on 11/08/2016 16:31, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#122 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Bas i nije. Ako gledamo mapu https://www.google.ba/maps/place/Orahov ... 18.7457665PM72 wrote:predgrađe Goražda.KatarinaKosaca wrote:A gdje je ta Orahovica?![]()
![]()
onda moze biti i predgradje Sarajeva.
Orahovice su zapravo Bogu iza tregera. Pitanje je da li tu vise iko zivi.
- hrasno38
#123 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ma nije bas tako da Koldzo nije uradio nista.....za razliku od prsolih nacelnika po opstinama skoro svi nacelnici osm Memica sa Ilidze su uradili solidno lijepih stvari po opstinama ali Koldiz bi ovo bio treeci madat a poznato je u politici kad pustis korijenje na nekom mjestu u neka doba poseres sve dobro sto si uradio. Koldzo je usao u konfrotaciju sa navijacima Zelje radi stadiona Grbavica i ja mu to necu nikada opsrostiti jer se pokazao kao vrstan lazov. Isto tako sam spomenuo dace koje dijeli penzionerima citavog mandata ali se nebosnjaka sjeti samo pred izbore. Dvorana jeste veliko neimarstvo ali pored toliko praznih dvorana u Sarajevu je jednostavno nepotrebna....bolje da je napravio bazen jer je Otoka krcata...al jebi ga na bazenu ne mozes dovoditi cajke i organizovati kongrese stranke. Dalje opstina Novo Sarajevo za razliku od Novog Grada je puno nacionalno sarolikija a to se nikako ne vidi na zaposlenim kadrovima u opstini te po mjesnim zajednicama. Dakle generalno znaci nisi nacelnik onima koji navijaju za SDA nego svim gradjanima. Ali i ja mislim da ce on pobjediti bez zadrske jer su mu protukandidati tanki i sto je najstrasnije u kompletnoj listi kandidata za sve opstine nalazi se samo jedna jedina zena koju naravno nije kandidovala SDA.mario001 wrote:To je najveci problem, ja zivim u Novom Sarajevu i glasam za poznanika, on je kandidat SDP-a u ovom slucaju ali nema sanse da pobjedi, kampanja mu je uzas. Koldzo za razliku od Efendica nije uradio nista za 4 godine, apsolutno nista i jedino sto ce ga ostaviti na vlasti je skoro nikakva alternativa.O'zone wrote:Hajd da malo zaobiđemo Efendića i da vidimo ko je opozicija u Novom Gradu? Ko to od predloženih zaslužuje da sjedne na mjesto načelnika Opštine Novi Grad?
Manje vise ista je stvar u svim opcinama.
- KatarinaKosaca
#124 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
,@m_l Predsjedavajuci OV obicno nije iz iste stranke kao nacelnik. Tako da ta zena niti je njegov izbor niti njegova zasluga. Radi potpunu islamizaciju i vi, vjernici, morate razumjeti da covjek IMA PRAVO.biti ateista, da moze biti hriscanin i da se to treba postovati kao i islam. Ali, praviti dzamiju od opcine. .nedopustivo je. To rah. Alija nije radio. Ali Efendic veci katolik od pape i sarajlija od sarajlije.
- hrasno38
#125 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Da ali nju nije birao Efendic nego izbori sto je ogromna razlika!!!m_l wrote:Predsjedavajuća Općinskog vijeća NG – zena.
I, nije u pitanju nikakva vjernicka solidarnost, samo reagovah na ruzne insinuacije. A, znam koja njegova izjava je povod tvog reagovanja i odbojnosti prema Efendicu. Ocito imamo razlicite interpretacije iste.
Meni je opcenito muka od SVIH nasih politicara. Ali, isto tako ne pada mi na pamet da ne podrzim nekoga ko iskace bar dijelom iznad te barustine.
I, da podvucem, SDA je glavni krivac jer danas zivimo u drzavi gdje caruju mito, korupcija, nepotizam, nepravda...