Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

izgubljena dusa

#101 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by izgubljena dusa »

Ne leze na parama, ali imaju fin, normalan zivot :-D
Kad se radi - radi se
Kad prime platu - znaju sta su zaradili, plata ne kasni
Kad se kupuje stan ili auto - procedure su lakse i kamate nize
Kad se ide na godisnji - ne moraju razmisljati koliko kosta soba i hoce li uzeti jos jedan sladoled
Kad otvori cesmu - uvijek ima vode
Kad udje u tramvaj - slobodno dise na nos, nema muzge na staklu i miomirisa neokupanih ljudi

Mene popustili cetnici, a sjeli za vrat veci dusmani :(
p206

#102 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by p206 »

pici wrote:
hrle1976 wrote:
pici wrote:

jebiga nedademi se kad sam mogo devdespete bjezat preko bihaca, ja se natakarih na sanski most i kljuc... neda se posranom do potoka i djaba

Kad sam bio u posjeti jaranu Kolding Danska, upoznam jednog glavatog, a glasan ko megafon, naki seljak i to pravi, dosao na udaju (ja to tako kazem). Soli pamet ovima sto su zbrisali tokom rata ali reko ako su svi tako grlati kao on u tom kraju :run:
dosHo ti od zenemi umene rodjo izsveCke i galami frajer koda je sto kajesH megafon proguto, prodade stan uze eure i raspali u austriju na neka jezera na odmor... dojdi Jopet al u hotel, nemerem ja svaki dan dvije vlasicke sudjuke kupovat
to dvije uporedo jede, dobar taj neki
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#103 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

p206 wrote:
to dvije uporedo jede, dobar taj neki
vjerujmi kad izadjemo da on plati odemo do aspekta
hrle1976

#104 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:
hrle1976 wrote:
pici wrote:

jebiga nedademi se kad sam mogo devdespete bjezat preko bihaca, ja se natakarih na sanski most i kljuc... neda se posranom do potoka i djaba

Kad sam bio u posjeti jaranu Kolding Danska, upoznam jednog glavatog, a glasan ko megafon, naki seljak i to pravi, dosao na udaju (ja to tako kazem). Soli pamet ovima sto su zbrisali tokom rata ali reko ako su svi tako grlati kao on u tom kraju :run:
dosHo ti od zenemi umene rodjo izsveCke i galami frajer koda je sto kajesH megafon proguto, prodade stan uze eure i raspali u austriju na neka jezera na odmor... dojdi Jopet al u hotel, nemerem ja svaki dan dvije vlasicke sudjuke kupovat

:lol: :lol: sve za ludnice i ti dole i ovi gore :lol: :lol:
Nuken

#105 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Nuken »

Laže ko kaže da nema a gore je minimum 5 godina.
Nije niko kriv što bošnjo voli da ima kuću od 500 m2 u Bosni,omanji bazen i da vozi Mercedesa,nedo Bog,starijeg od 3 godine. Znam dosta njemačkih građana koji žive skromnije.Stan većinom iznajmljuju jer se sele "za poslom",voze Golfa 5/6,ne kupuju markiranu odjeću stalno....u bošnje suporotna situacija. Bio,vidio,uvjerio se.HVALA :run:
hrle1976

#106 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

izgubljena dusa wrote:Ne leze na parama, ali imaju fin, normalan zivot :-D
Kad se radi - radi se
Kad prime platu - znaju sta su zaradili, plata ne kasni
Kad se kupuje stan ili auto - procedure su lakse i kamate nize
Kad se ide na godisnji - ne moraju razmisljati koliko kosta soba i hoce li uzeti jos jedan sladoled
Kad otvori cesmu - uvijek ima vode
Kad udje u tramvaj - slobodno dise na nos, nema muzge na staklu i miomirisa neokupanih ljudi

Mene popustili cetnici, a sjeli za vrat veci dusmani :(
Narode ja vam kazem ona moja poslovna ideja sa anonimnim paketicima mirisa, sapuna i samona za ljude koji tuknu, a kad im se prijatelji ne usudjuju da kazu je ko stvorena za BiH. Motto: Okupaj se kao nekada u Rimskom carstvu ili budi cist kao legenda :D
Niemand

#107 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Mi imamo taj neki cudan mentalitet da moramo zavirivati drugima u novcanik, najcesce rodbini. A tu je naravno i vjecito dokazivanje pred svijetom. Meni to nekako.. pogano.

A sad kako sve mozes staviti na net, neki ljudi prelaze granice nekog normalnog ponasanja. :-?
hrle1976

#108 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Niemand wrote:Mi imamo taj neki cudan mentalitet da moramo zavirivati drugima u novcanik, najcesce rodbini. A tu je naravno i vjecito dokazivanje pred svijetom. Meni to nekako.. pogano.

A sad kako sve mozes staviti na net, neki ljudi prelaze granice nekog normalnog ponasanja. :-?
Da neko iz inostranstva nekome u BiH zaviruje u novcanik? :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#109 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote: Posteno, premda cim polozis pravosudni ocekum tvoju nesebicnu pomoc u svezi "money laundering". :oops:
Eto sto ti je dijaspora :oops: jednom rukom daje dvjema uzima :oops:

Ali hajde mi smo svoji dok je hrletovih para iz lihtenstajna :mrgreen:
Niemand

#110 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

hrle1976 wrote:
Da neko iz inostranstva nekome u BiH zaviruje u novcanik? :?
Naravno. Pa na forumu ti je bilo takvih postova, tipa, ma oni sve potrosise na kladionice i kafe, kupuju se igrice, konzole i najnoviji mobiteli il dje ih potrose, ne more im biti ni moja plata.

Neukusno, al dobro. :)
dječak sa šibicama

#111 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by dječak sa šibicama »

Na necem leze, nisam jos dokucio na cemu.
Niemand

#112 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Citas ti postove? Nes dobiti pare za svoje dobro od hrleta jer ljudi koji steknu neke parice bez rada kasnije se boje da ih svako iskoristava i zatvaraju se u sebi. Covjek ti samo zeli dobro. A i, nije ni u ceskoj bajno. :)
pici

#113 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

meni je najgore kad pocMu QuQat a QuQaju da ja nebiH aman zaman traziJo koju marku od njiHa pa postane do te mjere bezobrazno pa kaju blago se tebi hem si ubOsni hem imasH diJonica hem dobar poso hem invalidninu hem djete ti privatno studira hem kucerinu ko dvor hem ma jebte se visHe koda je meni sve s neba palo... najvise cijenim ratnog kolegu s kojim sam se vidijo poslije dvajs godina, on u svabiji, ozenio se ima dijete i dosho prvi put u mene i donije litar civasa, bombonjeru i na kraju veli ako neces da ti pomognem u parama de sina ako hoce nek dodje i studira umene il neki posao ako hoce... e to je covjek ... normalno zahvalio sam mu se na svemu i nisam nista trazio... :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#114 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Citas ti postove? Nes dobiti pare za svoje dobro od hrleta jer ljudi koji steknu neke parice bez rada kasnije se boje da ih svako iskoristava i zatvaraju se u sebi. Covjek ti samo zeli dobro. A i, nije ni u ceskoj bajno. :)
Ma duzan mi jos para za garsonjeru na alpasinom sto sam mu prodo :oops:
Niemand

#115 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Hrle? Cccc. A sve kao znas, dodjem svako par godina jer idem na druge destinacije, a ono dugovi u pitanju znaci pa ga nema. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#116 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Hrle? Cccc. A sve kao znas, dodjem svako par godina jer idem na druge destinacije, a ono dugovi u pitanju znaci pa ga nema. :oops:
Sta sve nece izmisliti samo da ne vrati pare :zoka:

Lafo ne valja mentalitet vamo ovo ono a pliva mi 30 hiljada :oops:

HRLE VRATI MI PARE
Niemand

#117 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

_BataZiv_0809 wrote:
Sta sve nece izmisliti samo da ne vrati pare :zoka:

Lafo ne valja mentalitet vamo ovo ono a pliva mi 30 hiljada :oops:

HRLE VRATI MI PARE
De bolan bata, sta je tebi 30 hiljada, ne trebaju ti odmah, strpi se malo. A druga stvar, ti uopce ne shvatas sta znaci nemati, udje covjek na fb i gleda kako drugi putuju po monaku a on jedva nekako od usta odvaja za bar malu garsonjericu. Plus, znas ti dje ceska, pa dje put samo platiti. Ne kazem ja da on tebi ne plati il da ti njemu dajes sadaku, al izadji covjeku u susret, gadna su vremena.

Svasta. E o ovome ja pricam, gospodo. Ne trebaju znaci liku uopce pare odmah, neki dan viko da je na moru mescini, dakle nije mu uopce hica za pare, al jok, briga njega za druge. Nek hrletu crkne krava, njega ne interesuje.

E pogana svijeta.

Znaci vidi da je covjek otvorio i temu o parama i sve i opet to ne bi pomoglo.

Vala hrle da je pametan ko sto mu kazem da se javi zvizu i iskesira ti tu garsonjeru, znas sta. Ti mislis ako ti nosas odijela nakva a on radi u ceskoj na bausteli da si bolji insan od njega, jel?

Stidi se bato.

Eto.
pici

#118 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

cujjj HRLE duzan para... Bato kolko para ako je stomilja ja za 30% mogu to sredit na fin nacin :mrgreen:
broj dva

#119 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by broj dva »

BlackSails wrote:
hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.

Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
Odvratni likovi 99% ih je za degeneka kada dodju ovamo to se ponaša ko pušteno s lanca mrzim dijasporska govna jer furaju patriotizam koji je ložiona i teški lažnjak.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ja sam ove godine ekstra blaho i parama se razbacivo i zastavama maho samo da dusmanima i ljubomornima bude krivo. I svakom sam solio pamet kako je to kod nas u Norveskoj,ne bi li eto naucili nesto. I zubaru sam to prico, i frizeru a i tebi bi da sam te sreo.
Edin H.

#121 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

broj dva wrote:
Ja sam ove godine ekstra blaho i parama se razbacivo i zastavama maho samo da dusmanima i ljubomornima bude krivo. I svakom sam solio pamet kako je to kod nas u Norveskoj,ne bi li eto naucili nesto. I zubaru sam to prico, i frizeru a i tebi bi da sam te sreo.
Neka si mashala :D , hajmo sada pos'o, kuca, dzamija sljedecih jedanaest mjeseci :oops:
shiny

#122 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by shiny »

Ovi moji se integrirali i prihvatili pravila društva u kojem žive. Štede, pa imaju. Ne šalju ni marke. :D Nije to u njihovom društvu popularno. Kad dođu u Sa, sve bi na tuđi račun, a što moraju oni, kupuju samo sebi... ne mislim na nešto veliko, nego ono, ne bi kupili kilu paradajza, nego kupe dva za večeru :/ Djeca im b/h/s gotovo i ne pričaju. Ja ih ne krivim.
mO k3

#123 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

mirzaaa33 wrote:
mO k3 wrote:Recimo ovako idem od sebe , ne ležim na parama , ali nije da ih nemam
Sta želim da sebi kupim , kupim
Odem na odmor 3 puta godišnje i uspijemo da uštedimo para za stare Dane .

Sta je najvažnije u tome svemu da smo svi zdravi ...
Pa ti si stranac... 0,2% ili 0,1%?
51% :mrgreen:
broj dva

#124 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by broj dva »

Edin H. wrote:
broj dva wrote:
Neka si mashala :D , hajmo sada pos'o, kuca, dzamija sljedecih jedanaest mjeseci :oops:
Ja sam ti bolan na socijali nego stedim da se mogu kurcit kad dodjem
hrle1976

#125 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:meni je najgore kad pocMu QuQat a QuQaju da ja nebiH aman zaman traziJo koju marku od njiHa pa postane do te mjere bezobrazno pa kaju blago se tebi hem si ubOsni hem imasH diJonica hem dobar poso hem invalidninu hem djete ti privatno studira hem kucerinu ko dvor hem ma jebte se visHe koda je meni sve s neba palo... najvise cijenim ratnog kolegu s kojim sam se vidijo poslije dvajs godina, on u svabiji, ozenio se ima dijete i dosho prvi put u mene i donije litar civasa, bombonjeru i na kraju veli ako neces da ti pomognem u parama de sina ako hoce nek dodje i studira umene il neki posao ako hoce... e to je covjek ... normalno zahvalio sam mu se na svemu i nisam nista trazio... :thumbup:

Cekaj jaro malo. Ima tu nesto sa kucom. Da budemo nacisto za vecinu (ovo mislim na razmisljanje) si ti na svom u svom a oni na tudjem. Tako vecina razmislja, mozda ne oni koji su otisli do 15 godine starosti ili se tamo rodili. Druga stvar bas po pitanju kuce, kad je bar rijec o Austriji i Njemackoj, ne vecina vec skoro svi zive kao podstanari i to ne u eltinim kvartovima vec da ti ne crtam. Tamo nebi sam otisao (ti isti) da te puskom gone, bar tako mogu zakljuciti po tvom pisanju. Nista lose sto imas takav stav, daleko od tog. Ja cu ti ovo reci ako ti u BiH imas 1.000KM netto mejesecno to je kao da u Njemackoj imas 4.000€ netto mjeseco. Ko god ima kucu u BiH ne mora ili nije duzan da potrosi 1/3 plate na nju. I to pravi veliku razliku. Ja znam covjeka koji u BiH nema nista ama nista osim sikrae u brdu. Znaci oduzeli mu stan, dvije kuce spaljene do dna, opcina mu uzela jedan dobar plac gdje je htjeo da zida. Plac gdje je nekada boravio nikada nije bio sredjen papirno pa se sa rodbinom morao pomiriti na civilnoj prodaji, jer su ovi ostali gladni para bili. Jednostavno on nema gdje da ide kad dodje u BiH. Jedino u hotel ili kod neke nesto daljnje rodbine i to pazi da im zadovolji maksimalno kako nebi rekli vidi ga. Jednom malo poceo svoje ja oko neki zahtjeva za financiranje ono biva ako cu posudjivati da bar bude nako kako hocu, jer ja finansiram i sl. Hah, mislis da su ga vise pozvali ili upitali bujrum. Sad mu je u hotelu ako hoce u BiH ili sam sebi da zida. Znaci da kupi plac, izganja sve papire, nadje majstore i da se strpi bar tu jednu godinu dok ne bude gotovo. I takvom covjeku se uopste ne ide u BiH jer je raljiv skorz. Svak gleda da se okajmaci biva ono dobri cemo biti mozes kod nas ali... Vlastiti brat ga nece da gosti kod sebe, jer mu zena komanduje e vidis ako ce biti odvje bar moraju nasu djecu da vode na more, da nam ono ovo. I takav covjek nece u BiH da ga puskom gonis, niti je patriota niti bilo sta, jednostavno dobro jednom zbori: poserem se na drzavu koja mi je sve uzela a hoce do mene da je volim. I u pravu je. Sve je izgubio sto je imao dvije kuce, stan, zemlju, sve i to niko ga nije pitao za nista. Ali on zivi na zapadu i ima tako vele njegovi o njemu.

Isto sto nevolim u BiH jeste kad vec ponudis bilo sta niko nece. Ili kad upitas treba li pomoci svak ne hvala ono ovo. Svak kuka ali kad nudis nece niko nista da nebi na kraju ispalo - mi od tebe trazili vec da se uvijek prigovor moze praviti - mi od tebe nismo nikada nista trazili to ste vi sami dali bla bla bla. Ovo sam ja dozivio jedno tri puta. Dam sto sam sto kad treba ali kad moram reci nemogu ili nije izvodljivo i kazem pa prosli put sam dao za silne vase kredite i sl. pa nismo mi to od terebe trazili bla bla. Jok a na skype ah znas vako je nako je neizvjestnost sta ce sad banka da kaze i sl. Evo vam primjer: rod sa oceve strane. Uzeli su kredita 10.000KM za neki biznis koji je propao. Duga ostalo nekih 9.000KM uzapnicili se ono ovo, sve kuknjava nako vako niko nepita da mu treba pomoc ali kukaju i ja reko ajd pomocu vam ono ton se imjeni svi heppi ma nema kez od usta do suta. Pomognem, da oprostite od zene krijem da sam dao 5.000€ budalama ili bacio kroz prozor. Nije proslo godina dana, sta su imali bog te mili mazo ja nemma pojma neku sudsku parnicu ili sta vec. Koga su oni ostetili za sta nito mi nije jasno. Odjednom neki dug og 4.000 i kusur KM. Tamo vamo i ja kazem mogu vam dati ali da mi vratite polovicu, reko prosli put sam i sl. ahhh nisam ja nista prosli put to sam ja dobrovoljno ono ovo. Nista eto onda slikaj te se. Od tada ni jedne rijeci. Znaci moj zakljucak ili ce biti kako oni kazu ili nece nikako biti.
Last edited by hrle1976 on 24/07/2016 15:49, edited 1 time in total.
Post Reply