Ripicipi wrote:ABH017 wrote:Ripicipi wrote:
A posebno boldirano...
Ne reče "nam", bola', šta znači riječ "ćete" i kome se sa obraćamo, kad je koristimo.

Vas koji ste kao protiv, ali vam ne bi ni smetao...
Nisam stekao takav dojam. Naprotiv, iz tvog posta se može zaključiti da si ti protiv, a da se obraćaš onima, koji su za.
Eh sad, kad smo naučili kome se obraćamo kad koristimo glagolsku zamjenicu "ćete", na osnovu čega si poslije zaključio da sam se "našao prozvanim", a zapravo smo sad naučili da SI ME PROZVAO? A uz to strpao u koš, bez da si, uopšte, provjerio kakvi su moji stavovi po pitanju šeriata?
Možemo, komotno, reći da si, na osnovu lika sa mog avatara, ili činjenice da ja vjerujem u Boga, zaključio i donio sud o meni (a i o drugima, jer nisam primjetio da se iko ovdje zalaže za uvođenje šeriata, ni tema nije tako koncipirana, samo se opušteno diskutuje) i o mojim stavovima. Znači da si pun predrasuda, da ne kažem kakvu goru riječ. S toga, moj ti je savjet, drugi put, prije nego nekome napišeš tako nešto, najprije izuči materiju o kojoj se diskutuje, pročitaj šta ljudi pišu, pa se onda upusti u diskusiju. Manje ćemo provocirati, a više učiti jedni o drugima, te na taj način učiniti i ovaj forum i ovo društvo mnogo boljim i zdravijim za život.