Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
gidra

#101 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by gidra »

amar1994 wrote:
golfiista wrote:
konektovan wrote:8 gradske, hahah, golfista svaka ti cast.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Evo live, ukupna prosječna i ne zezaj viseImage

Sent from my iPhone using Tapatalk
dobar :thumbup: , meni je prosjek 6,5 :D , a gdje je tvoja ks , a gdje moja :-) 8-)
a oprema je :shock:
kako ti nije bilo mrsko pisati sta sve ima :D :izet:
Kakva je života ti gradska vožnja od Hrasnice do Ilidže gdje i radiš? :D
Otvorena cesta... mislim, slabo ti gradske prave vožnje imaš.
gidra

#102 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by gidra »

.
Laertes

#103 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

mali_milojica wrote:
Laertes wrote:Da ne otvaram novu temu.
Dilema je sljedeca: Renault Fluence 1.5 dizel, 2011, 78.000 km vs. Toyota Corolla 1.4 dizel, 2008, 40.000 km. Oba motora su tu negdje (66 kw, slabiji dizel), Fluence noviji, Corolla manje prešla i ima malo bolju opremu (koža i grijanje sjedišta). Nemam pojma ni koliko vrijede sada (dilema je koje auto staviti na prodaju), ni koliko će vrijediti kroz par godina kad budem prodavao ono koje ostavim. Svaki savjet dobrodošao.
Renault Fluence.
Bez obzira na km kod nas ljudi vise gledaju koje je godiste,daj sto novije za sto manje para.
Odlucih. Na prodaju ovaj Fluence. Prva registracija 2012. Prvi vlasnik. Bujrum, braćo forumaši.
Kataklinger

#104 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Kataklinger »

Na prodaju jos jedan E60, malo brutalniji: 530d 173 kW

http://www.olx.ba/r/21310025/54898

Za kes cijena 17500 KM
Last edited by Kataklinger on 07/08/2016 20:26, edited 1 time in total.
drndalo

#105 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by drndalo »

Laertes wrote:
mali_milojica wrote:
Dilema je sljedeca: Renault Fluence 1.5 dizel, 2011, 78.000 km vs. Toyota Corolla 1.4 dizel, 2008, 40.000 km. Oba motora su tu negdje (66 kw, slabiji dizel), Fluence noviji, Corolla manje prešla i ima malo bolju opremu (koža i grijanje sjedišta). Nemam pojma ni koliko vrijede sada (dilema je koje auto staviti na prodaju), ni koliko će vrijediti kroz par godina kad budem prodavao ono koje ostavim. Svaki savjet dobrodošao.
Renault Fluence.
Bez obzira na km kod nas ljudi vise gledaju koje je godiste,daj sto novije za sto manje para.
Odlucih. Na prodaju ovaj Fluence. Prva registracija 2012. Prvi vlasnik. Bujrum, braćo forumaši.
....?
golfiista

#106 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

gidra wrote:
amar1994 wrote:
golfiista wrote: Evo live, ukupna prosječna i ne zezaj viseImage

dobar :thumbup: , meni je prosjek 6,5 :D , a gdje je tvoja ks , a gdje moja :-) 8-)
Pa jebem mu, valjda ima života i sem posla, idem i u Sarajvo', recimo kad svjetlo plaćam

golfiista

#107 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

Valja i tebi platu primiti ;)

gidra

#108 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by gidra »

golfiista wrote:
gidra wrote:
amar1994 wrote: dobar :thumbup: , meni je prosjek 6,5 :D , a gdje je tvoja ks , a gdje moja :-) 8-)
Pa jebem mu, valjda ima života i sem posla, idem i u Sarajvo', recimo kad svjetlo plaćam

Druže pitao bih te ja da voziš svako jutro u 7h i poslije posla u 16h(Taj BMW ne bi išao ispod 10l.), relacija Ilidža-grad, svaki semafor stani-kreni-stani. Zato to i nije relevantna potrošnja za Sarajevo kod tebe jer imaš dosta otvorenog puta gdje se ta potrošnja onda izbalansira..
Ali pošto planiraš Opela, evo da ti kao Opelaš kažem da kod mene 2.0 CDTI troši 9l, ali gradske, prave gradske.
amar1994

#109 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

Ista stvar, 7l ljeti i 8,5l zimi , to je vise puzanje nego voznja [emoji24] [emoji24] [emoji23] [emoji23]

Sent from my C6603 using Tapatalk
golfiista

#110 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

To je ekstremna situacija, nulta gradska vožnja i nije relevantna. Bas kao ni Hrasnica Ilidza. Ali ako uzmemo prosjek, to je to, jer prosječna vožnja jeste zbir prve i druge, ja sam o tome govorio.

Laertes

#111 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

drndalo wrote:
Laertes wrote: Odlucih. Na prodaju ovaj Fluence. Prva registracija 2012. Prvi vlasnik. Bujrum, braćo forumaši.
....?
Šta....?
golfiista

#112 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

I ja sam napisao da troši 8 gradske, jer ako ta Insignia troši 9 gradske, taman je za 1 litar efikasniji motor BMW-a, mislim to je notorna stvar.

drndalo

#113 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by drndalo »

Laertes wrote:
drndalo wrote:
Laertes wrote: Odlucih. Na prodaju ovaj Fluence. Prva registracija 2012. Prvi vlasnik. Bujrum, braćo forumaši.
....?
Šta....?
Da me ubijes ako sam skontao ista o ovom Fluenceu... Jel se prodaje ili ne prodaje, ili si ga kupio, ili...?
Laertes

#114 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

drndalo wrote: Da me ubijes ako sam skontao ista o ovom Fluenceu... Jel se prodaje ili ne prodaje, ili si ga kupio, ili...?
Prodajem... Zadržaću Toyotu, ako prodam Fluence... Ide na Pik čim dodjem sa godišnjeg.
golfiista

#115 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

Laertes wrote:
drndalo wrote: Da me ubijes ako sam skontao ista o ovom Fluenceu... Jel se prodaje ili ne prodaje, ili si ga kupio, ili...?
Prodajem... Zadržaću Toyotu, ako prodam Fluence... Ide na Pik čim dodjem sa godišnjeg.
Koliko je novca Fluence?

Laertes

#116 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

golfiista wrote:
Laertes wrote:
Koliko je novca Fluence?

Razmisljah o 16.500... Ako si mušterija, dogovorićemo se :D
drndalo

#117 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by drndalo »

Laertes wrote:
Joj, ja od pocetka kontam da ne znas koji da kupis, a ne koji ces prodati... Do mene... Hrkljus... :run:
amar1994

#118 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

drndalo wrote:
Laertes wrote: Prodajem... Zadržaću Toyotu, ako prodam Fluence... Ide na Pik čim dodjem sa godišnjeg.
Joj, ja od pocetka kontam da ne znas koji da kupis, a ne koji ces prodati... Do mene... Hrkljus... :run:
+1
nisi jedini haha :lol: :lol: :mrgreen:
Laertes

#119 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

Da se samocitiram... Jel' sad jasnije?
ado-šampion

#120 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by ado-šampion »

Evo da se i ja ukljucim i probam malo pomoci oko inicijalnog pitanja, Golf 6 i E90.

Dobrog Golfa 6 dizel za 16 hiljada nema. Ima mozda osnovni 90 KS Trendline go ko pistolj, 2008. godiste. Do 15 hiljada Golf 6 moze osnovni TSI benzinac s 85 KS kupljen ovdje s osnovnom opremom i vrlo upitnog stanja motora, lanca prvenstveno - zato ih i prodaju jeftino.

E90 je u odnosu na sva ta auta Golf, Astra, Focus, nebo i zemlja razlika, ali takodjer dobar E90 ispod 20 hiljada nema jebene sanse, a i za 20 je VRLO upitno. Ispod te cifre sve su grobovi. Moze se uvesti solidan auto, zapravo moglo bi da sad nema ovih zajebancija oko uvoza gdje te auto dodje koliko platis + 50% i to bez podmicivanja. Znaci za 16 hiljada zaboravi na taj auto.
Kad smo vec kod tog auta mozda bude od pomoci ako se ipak odlucis da trazis to auto. Motor M47 je stari motor i to do 2007. godine, 318d ima 122 KS sto je neki minimum za auto gabarita trice. Da ne kazem da je slab. Taj motor nije bio imun na bilo koje probleme koje dizelasi imaju od turbine, EGRa, DPFa, i slicno, a na tim grobovima za 16 k sansa da te pogode ti problemi je velika. Od 2007. je N47 motor, koji se pokazao mnogo solidniji s aspekta tipicnih problema dizelasa (turbina, EGR, DPF), ima vise snage (20 KS vise) ali je u pocetku imao ozbljnih problema s lancem, do marta 2009. godine kad je dobio novu radilicu, nove vodilice, nove lance, itd. Isto za te pare za koje ti trazis sansa da te potrefi recimo neki fin 2008. godiste koji je havarija u nastanku (ako uopste nadjes i takav za te pare) je isto velika. Znaci bolje zaboravi.

Do 16 hiljada dizel, jos ti neces veliku kilometrazu ako sam dobro skontao - garant neces iznad 100 k, sretno ti onda u traznju :D , jer za te pare s tim kriterijima tesko i dobar Francuz a da nije go ko pistolj. Ono sto nadjes je vraceno. Najbolje se onda orijentisi na Korajance.
Za te pare koje ti imas ako hoces fakat dobro auto 200 k kilometraza nije nista specijalno, ali pravih 200 k ne vracen s 500 k.
golfiista

#121 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

Danas gledao Astru K. Dobra, pristupačne cijene. Nismo se našli oko zamjene i doplate, ali biće.
Lijep auto, iznenađujuće dosta prostora. Malo mi smeta izvedba kočionih crijeva ili čega vec, vise izmedju zadnjih točkova i zadnjih vrata, nekako ružno se vide. Prevelik poklopac mjesta za točenje goriva, bas prevelik. Unutra solidno, malo nespretno dizajniran prostor oko ručne kočnice, strši upaljač a i onaj naslon za ruku je mogao biti malo masivniji ili bar malo širi, onako djeluje kao naknadna ugradnja. Plastika, hm, puno tvrde plastike, malo mekša samo na gornjem dijelu prednjih vrata i onaj gornji dio table, ostalo tvrdo, pretvrdo. Sjedišta dobra, udobna. Sama tabla čista i pregledna, nedostaje prostor za odlaganje sitnica, tako da ce biti problem za ključeve, novčanik ili telefon. Volan lijepo lezi u ruci. Sve u svemu, za motor od 150 KS i Dinamic izvedbu, traže 30000 KM. Ne znam, posljednji kompakt sam vozio Škodu Oktaviju iz 2007 i moram priznati da je kvvalitetnija unutra bila, sa kvalitetnijim materijalima, nekako ljepše pod rukom.
Iskreno očekivao sam malo vise od Opela, bar u ovim bogatijim paketima, recimo ukrasna letvica lakirana crnim sjajnim lakom a ispod plastika da Bog sačuva, prevelik kontrast, trebali su malo umanjiti te kontraste i bar onaj dio centralne konzole obložiti kvalitetnijom plastikom.
Glupo je porediti, ali kod mene ni nakon skoro 170k km nema nijednog cvrčka ili habanja enterijera, ali i nema te plastike nigdje, pa sam možda suviše subjektivan. Čak sam se neki dan vozio u A6 iz 2010 sa nekih 220k km na satu i na njemu se začuje pokoji cvrčak, tako da se Opelu možda i moze za taj novac oprostiti.
Sve u svemu, ne traže mnogo novca, a i ne nude Bog zna sta, sto bi rekli, koliko para toliko muzike, p sam stoga odlučio posjetiti i salon Hyndai, kontam ne moze biti toliko lošiji, a osjetno je jeftiniji.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#122 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:Danas gledao Astru K. Dobra, pristupačne cijene. Nismo se našli oko zamjene i doplate, ali biće.
Lijep auto, iznenađujuće dosta prostora. Malo mi smeta izvedba kočionih crijeva ili čega vec, vise izmedju zadnjih točkova i zadnjih vrata, nekako ružno se vide. Prevelik poklopac mjesta za točenje goriva, bas prevelik. Unutra solidno, malo nespretno dizajniran prostor oko ručne kočnice, strši upaljač a i onaj naslon za ruku je mogao biti malo masivniji ili bar malo širi, onako djeluje kao naknadna ugradnja. Plastika, hm, puno tvrde plastike, malo mekša samo na gornjem dijelu prednjih vrata i onaj gornji dio table, ostalo tvrdo, pretvrdo. Sjedišta dobra, udobna. Sama tabla čista i pregledna, nedostaje prostor za odlaganje sitnica, tako da ce biti problem za ključeve, novčanik ili telefon. Volan lijepo lezi u ruci. Sve u svemu, za motor od 150 KS i Dinamic izvedbu, traže 30000 KM. Ne znam, posljednji kompakt sam vozio Škodu Oktaviju iz 2007 i moram priznati da je kvvalitetnija unutra bila, sa kvalitetnijim materijalima, nekako ljepše pod rukom.
Iskreno očekivao sam malo vise od Opela, bar u ovim bogatijim paketima, recimo ukrasna letvica lakirana crnim sjajnim lakom a ispod plastika da Bog sačuva, prevelik kontrast, trebali su malo umanjiti te kontraste i bar onaj dio centralne konzole obložiti kvalitetnijom plastikom.
Glupo je porediti, ali kod mene ni nakon skoro 170k km nema nijednog cvrčka ili habanja enterijera, ali i nema te plastike nigdje, pa sam možda suviše subjektivan. Čak sam se neki dan vozio u A6 iz 2010 sa nekih 220k km na satu i na njemu se začuje pokoji cvrčak, tako da se Opelu možda i moze za taj novac oprostiti.
Sve u svemu, ne traže mnogo novca, a i ne nude Bog zna sta, sto bi rekli, koliko para toliko muzike, p sam stoga odlučio posjetiti i salon Hyndai, kontam ne moze biti toliko lošiji, a osjetno je jeftiniji.
:thumbup:
Iskreno,kod tebe je zafrkana situacija jer imas auto premijum proizvodjaca koji je dvije klase veci auto od Astre koju gledas,a vjerujem da su neke stvari na BMW koji imas uradjene i 5x bolje nego na Astri.
Treba krenuti od toga koliko auto kosta i sukladno s tim pokusati svoja ocekivanja na taj nivo svesti. Znam da je tesko,ali i ti si donekle realan.
Ne kazem da je Hyundai losiji auto od Astre,ali motor kakav Astra nudi i opremu i po toj cijeni. Mislim da takav Hyundai i30 ne postoji. Mozda jeste jeftiniji,ali pravis kompromis na drugoj strani. Ja bih i pregrmio losiju plastiku (po tvom sudu,jer u Astri nisam sjedio) zarad opreme i motora.
citroen xm

#123 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by citroen xm »

Meni je ova Atra nakon predstavljanja onako bila baš interesantna. Svaki naredni dan mi je sve bezveznija. Nema Boga da bi je kupio. Možda je to i plod ovolikog hvaljenja po forumu, ne znam. Sve u svemu, solidno ali vrlo izvikano auto.
Laertes

#124 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Laertes »

ado-šampion wrote:Evo da se i ja ukljucim i probam malo pomoci oko inicijalnog pitanja, Golf 6 i E90.

Dobrog Golfa 6 dizel za 16 hiljada nema. Ima mozda osnovni 90 KS Trendline go ko pistolj, 2008. godiste. Do 15 hiljada Golf 6 moze osnovni TSI benzinac s 85 KS kupljen ovdje s osnovnom opremom i vrlo upitnog stanja motora, lanca prvenstveno - zato ih i prodaju jeftino.

E90 je u odnosu na sva ta auta Golf, Astra, Focus, nebo i zemlja razlika, ali takodjer dobar E90 ispod 20 hiljada nema jebene sanse, a i za 20 je VRLO upitno. Ispod te cifre sve su grobovi. Moze se uvesti solidan auto, zapravo moglo bi da sad nema ovih zajebancija oko uvoza gdje te auto dodje koliko platis + 50% i to bez podmicivanja. Znaci za 16 hiljada zaboravi na taj auto.
Kad smo vec kod tog auta mozda bude od pomoci ako se ipak odlucis da trazis to auto. Motor M47 je stari motor i to do 2007. godine, 318d ima 122 KS sto je neki minimum za auto gabarita trice. Da ne kazem da je slab. Taj motor nije bio imun na bilo koje probleme koje dizelasi imaju od turbine, EGRa, DPFa, i slicno, a na tim grobovima za 16 k sansa da te pogode ti problemi je velika. Od 2007. je N47 motor, koji se pokazao mnogo solidniji s aspekta tipicnih problema dizelasa (turbina, EGR, DPF), ima vise snage (20 KS vise) ali je u pocetku imao ozbljnih problema s lancem, do marta 2009. godine kad je dobio novu radilicu, nove vodilice, nove lance, itd. Isto za te pare za koje ti trazis sansa da te potrefi recimo neki fin 2008. godiste koji je havarija u nastanku (ako uopste nadjes i takav za te pare) je isto velika. Znaci bolje zaboravi.

Do 16 hiljada dizel, jos ti neces veliku kilometrazu ako sam dobro skontao - garant neces iznad 100 k, sretno ti onda u traznju :D , jer za te pare s tim kriterijima tesko i dobar Francuz a da nije go ko pistolj. Ono sto nadjes je vraceno. Najbolje se onda orijentisi na Korajance.
Za te pare koje ti imas ako hoces fakat dobro auto 200 k kilometraza nije nista specijalno, ali pravih 200 k ne vracen s 500 k.
Evo kod mene dobar Francuz sa 78000, dizel, za te pare...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#125 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Meni je ova Atra nakon predstavljanja onako bila baš interesantna. Svaki naredni dan mi je sve bezveznija. Nema Boga da bi je kupio. Možda je to i plod ovolikog hvaljenja po forumu, ne znam. Sve u svemu, solidno ali vrlo izvikano auto.
Ja sam iskreno vise ocekivao od nje, al' meni licno, bolji izbor je megane, golf, 308.

poslano sa Sonija Ze
Post Reply