Buducnost Sarajeva
- dječak sa šibicama
#101 Re: Buducnost Sarajeva
Logicno da se ne mozes popisati dva puta, u Sarajevu i u Podrinju.
Sarajevo se vise nema gdje siriti, Beograd i Zagreb imaju, osim ako se ne planiraju nekakve zgrade po okolnim brdima.
Sarajevo se vise nema gdje siriti, Beograd i Zagreb imaju, osim ako se ne planiraju nekakve zgrade po okolnim brdima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#102 Re: Buducnost Sarajeva
hrle, nemas ti pojma. Kad si zadnji put bio u Sarajevu?
Nema buducnosti, oronuli....
Jasta, doslo na to da je Sarajevo tri kuce negdje iz Bjelasnice.
Tema za provaljivanje. Samo nastavite.
Nema buducnosti, oronuli....
Last edited by Tomahawk11 on 07/07/2016 10:15, edited 1 time in total.
- muha_sa
#103 Re: Buducnost Sarajeva
hrle1976 wrote:Ah popisi iz 1991.Najneregularniji popisi ikada bilo gdje u svijetu. Tad se i mrtvi popisivali ali eto. Jugoslavija se raspada, svak navija za svoje i jos bili popisi da utemelje granice
Dobro pa Sarajevo 1991 nije imalo 700.000 stanovnika.
Ja mislim da danasanja brojka i ona prije 1991 su tu negdje ako se uzme u obzir poginuli, oni koji su za posve ga napustili itd. Oduzmi te i dodaj danasnje doseljenike tu je to negdje - mozda da danas kakih 30-40.000 vise zivi nego 1991.
Inace Sarajevo nema nikakve buducnosti, jer to je oronuli grad, rat ga je sjebo nema tu se sta dvoumiti ali od 1996 na vamo su ga gradjani i politicari vise sjebali nego sve one granate. Sarajevo je blago receno postalo neko urbano selo. Nekima poligon za kurcenje, drugima za fotelje a trecima - onim najpametnijim da sve raspodaju i raspale negdje gdje je mirno i cisto.
svaka ti je na mjestu--nastavi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#104 Re: Buducnost Sarajeva
A kad malo bolje razmislim....u pravu si ti, muha....zna covjek 
- muha_sa
#105 Re: Buducnost Sarajeva
ne rece se covjek vec cojkTomahawk11 wrote:A kad malo bolje razmislim....u pravu si ti, muha....zna covjek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106 Re: Buducnost Sarajeva
Tako je, muhamuha_sa wrote:ne rece se covjek vec cojkTomahawk11 wrote:A kad malo bolje razmislim....u pravu si ti, muha....zna covjek
Sta ja znam, zelen sam ja jos
- dječak sa šibicama
#107 Re: Buducnost Sarajeva
A buducnost je sjajna, gradski prijevoz na izdisaju, vodovod krepava svako malo, (ne)kvalitet zraka u zimskom periodu u rangu Pekinga, psi lutalice nerjesiv problem, saobracaj u kaosu, kompletna infrastruktura grada na aparatima i iz godine u godinu situacija je sve gora i gora.
- stakasa
#108 Re: Buducnost Sarajeva
Uglavnom, kontas da si dobar deal napravio. A sta ako se cjene kvadrata dignu pa vidis da si se zajebohrle1976 wrote:Ah popisi iz 1991.Najneregularniji popisi ikada bilo gdje u svijetu. Tad se i mrtvi popisivali ali eto. Jugoslavija se raspada, svak navija za svoje i jos bili popisi da utemelje granice
Dobro pa Sarajevo 1991 nije imalo 700.000 stanovnika.
Ja mislim da danasanja brojka i ona prije 1991 su tu negdje ako se uzme u obzir poginuli, oni koji su za posve ga napustili itd. Oduzmi te i dodaj danasnje doseljenike tu je to negdje - mozda da danas kakih 30-40.000 vise zivi nego 1991.
Inace Sarajevo nema nikakve buducnosti, jer to je oronuli grad, rat ga je sjebo nema tu se sta dvoumiti ali od 1996 na vamo su ga gradjani i politicari vise sjebali nego sve one granate. Sarajevo je blago receno postalo neko urbano selo. Nekima poligon za kurcenje, drugima za fotelje a trecima - onim najpametnijim da sve raspodaju i raspale negdje gdje je mirno i cisto.
I mozes li nam reci ko je trenutno na vezi, ti ili zviz? Ti si mi recimo drazi
- dječak sa šibicama
#109 Re: Buducnost Sarajeva
Ovo je hrle, naravno, zviz je u Danskoj i ne bere brigu o buducnosti Sarajeva!
-
julisiz es grant
#110 Re: Buducnost Sarajeva
Ovdje se stalno izbacuju teorije da su hrle i zviz jedna te ista osoba, ali ja mislim prije da su srodne duše koje su se slučajno našle na ovom forumu, prepoznale se i tako se rodila jedna velika ljubav 
- hrle1976
#111 Re: Buducnost Sarajeva
Tomahawk11 wrote:hrle, nemas ti pojma. Kad si zadnji put bio u Sarajevu?
Nema buducnosti, oronuli....![]()
Nedavno!
Ja ne poznajem nekoga u Sarajevu ko nebi sutra raspalio bilo gdje samo da tu nije, ili u BiH. Pa kakva buducnost ceka takav grad gdje ima dosta ljudi koji tako razmisljaju. Jednostavno zaboli ih cosak za gradom. Vecina kaze nije to to vise. Mislim ovi stariji. Tibre su dokaz da je oronuli, jer svak radi sta hoce i kako hoce, jer moze da podmaze nekoga da mu da sta hoce. Pogledaj samo one ilegalne kuce gore povis Rajlovca
Pocnimo samo od osnovnih stvari. Od pacova u vrticima, pasa lutalica po cestama, saobracaj u gradu
- hrle1976
#112 Re: Buducnost Sarajeva
dječak sa šibicama wrote:Ovo je hrle, naravno, zviz je u Danskoj i ne bere brigu o buducnosti Sarajeva!
evo ti tema o zvizu pa ga prati
http://forum.klix.ba/ekskluzivno-zviz-p ... #p12584302
- stakasa
#113 Re: Buducnost Sarajeva
Ta teorija izlazi iz gabarita zakona vjerovatnocejulisiz es grant wrote:Ovdje se stalno izbacuju teorije da su hrle i zviz jedna te ista osoba, ali ja mislim prije da su srodne duše koje su se slučajno našle na ovom forumu, prepoznale se i tako se rodila jedna velika ljubav
- HAVANA
#114 Re: Buducnost Sarajeva
Ja sinoc bio u gradu,bas je lijepo.Samo previse stranaca,da je jos kakvih stanova i auta da se izdaje...sve bukirano.Vracam ljude.
A sarajevo ce biti,sve drugo ce proci ,sto bi vamo jedan otpjevo.
- kakotakonikako
#115 Re: Buducnost Sarajeva
Buducnost Sarajeva je svijetla.
- Logovan
#116 Re: Buducnost Sarajeva
teodorfon wrote:jedan grad me po brojem stanovnika iznenadio,ako vec niste pogodili o kojem mislim po naslovu,govorim o Sarajevu.
- Tesla10
#117 Re: Buducnost Sarajeva
Time will tell...
Nego ja sam se malo pogrešno izrazio, pa ste me zbog toga vjerovatno pogrešno shvatili.
Kada sam govorio o "izmještanju" glavnog grada, tu sam prije svega mislio na izmještanje našeg vrlog predsjedništva
.
Kao i još nekih stvari (fabrika naoružanja i tako dalje) ali o tome možda kasnije.
Međutim nije mi jasno zašto neki smatraju da je skoro pa nemoguće da Sarajevo izgubi titulu glavnog grada države? Historija nas uči da je sve moguće. Ko zna, možda za 300. godina Banja Luka, Bihać, Mostar ili Kakanj i Visoko (koliko god to sad bilo nevjerovatno) demografski pređu Sarajevo i samim time nametnu se kao potencijalni kandidati za glavni grad naše države. Migracije su čudo.
I još nešto. Molim vas da se ostavite komentara tipa "ugasi svoj profil", "izbriši taj avatar" i slično
.
Nego ja sam se malo pogrešno izrazio, pa ste me zbog toga vjerovatno pogrešno shvatili.
Kada sam govorio o "izmještanju" glavnog grada, tu sam prije svega mislio na izmještanje našeg vrlog predsjedništva
Kao i još nekih stvari (fabrika naoružanja i tako dalje) ali o tome možda kasnije.
Međutim nije mi jasno zašto neki smatraju da je skoro pa nemoguće da Sarajevo izgubi titulu glavnog grada države? Historija nas uči da je sve moguće. Ko zna, možda za 300. godina Banja Luka, Bihać, Mostar ili Kakanj i Visoko (koliko god to sad bilo nevjerovatno) demografski pređu Sarajevo i samim time nametnu se kao potencijalni kandidati za glavni grad naše države. Migracije su čudo.
I još nešto. Molim vas da se ostavite komentara tipa "ugasi svoj profil", "izbriši taj avatar" i slično
-
mg
#118 Re: Buducnost Sarajeva
hrle1976 wrote:Tomahawk11 wrote:hrle, nemas ti pojma. Kad si zadnji put bio u Sarajevu?
Nema buducnosti, oronuli....![]()
Nedavno!
Ja ne poznajem nekoga u Sarajevu ko nebi sutra raspalio bilo gdje samo da tu nije, ili u BiH. Pa kakva buducnost ceka takav grad gdje ima dosta ljudi koji tako razmisljaju. Jednostavno zaboli ih cosak za gradom. Vecina kaze nije to to vise. Mislim ovi stariji. Tibre su dokaz da je oronuli, jer svak radi sta hoce i kako hoce, jer moze da podmaze nekoga da mu da sta hoce. Pogledaj samo one ilegalne kuce gore povis RajlovcaNi favele iz Ria nim nisu ravne, a pogledaj tek ono povis Skenderije
Pocnimo samo od osnovnih stvari. Od pacova u vrticima, pasa lutalica po cestama, saobracaj u gradu, javni prevoz sta reci radi na sudiskom produzetku, smog na nivou nekog prosjecnog grada u Kini, centralno i vodovod isto klecaju, inace infrastruktura je oronula, urbicidski plavoi pojedinih opcina, takisti i aerodorm koji radi po principu od danas do sutra pa cemo vidjeti.
Ovako,
raspalio ne bih! Volim Sarajevo, volim prošetat Titovom i Ferhadijom. Volim kafu u Mirisu Dunja. Tu sam svoj, nisam nikakva izbjeglica, auslander, prognanik, azilant... tu sam rođen, živim, i ako bude sreće, tu ću da umrem.
Za ostalo, a koje se odnosi na vodovod, GRAS, Toplane, izbjeglice, seljake, kabadahije i sve ostalo... tu si upravu.
Ovo je jedna oronuli grad, sa mentalitetom selendre, urbanističkim planom Potemkinovih sela, i perspektivom Mogadishu-a.
To se neće promjeniti u skorije vrijeme, jer ni vlast ni narod nemaju viziju budućnosti...
Tako da nije crna samo sudbina Sarajeva...već i čitave BiH.
- teodorfon
#119 Re: Buducnost Sarajeva
Ev' moj plan za seher ak' za mene glasate,obecajem stotinu novih trznih centra.mg wrote: Ovako,
raspalio ne bih! Volim Sarajevo, volim prošetat Titovom i Ferhadijom. Volim kafu u Mirisu Dunja. Tu sam svoj, nisam nikakva izbjeglica, auslander, prognanik, azilant... tu sam rođen, živim, i ako bude sreće, tu ću da umrem.
Za ostalo, a koje se odnosi na vodovod, GRAS, Toplane, izbjeglice, seljake, kabadahije i sve ostalo... tu si upravu.
Ovo je jedna oronuli grad, sa mentalitetom selendre, urbanističkim planom Potemkinovih sela, i perspektivom Mogadishu-a.
To se neće promjeniti u skorije vrijeme, jer ni vlast ni narod nemaju viziju budućnosti...
Tako da nije crna samo sudbina Sarajeva...već i čitave BiH.
- fakat
#120 Re: Buducnost Sarajeva
Cuj nema buducnosti? Sarajevo je bilo i bice ga, gradovi ne propadaju u zemlju, medjutim kvalitet zivljenja je ono o cemu se da raspravljati. Da se ne lazemo grad jeste zapusten ali nemojte samo misliti da je raj svugdje cim zakoracis iz BiH. Naravno da postoje lijepi, sredjeni, cisti gradovi ali ko je u okruzenju takav izuzev mozda Slovenaca (a i to mozda)? Sve dole do Grcke na jug ili Ukrajine na istok, sve je to u par deka mozda malo bolje ili malo vece, ali nista dramaticno, prakticno sve do Beca nemas ono sto bi neko zelio da vidi u jednom prosperitetnom gradu gdje sve stima kako treba. Nije ovo naravno nikakvo opravdanje za sve probleme ali eto stalno slusam te price kako "ovo nema nigdje na svijetu".
Last edited by fakat on 07/07/2016 16:00, edited 1 time in total.
-
Innovation
#121 Re: Buducnost Sarajeva
teodorfon wrote: Ev' moj plan za seher ak' za mene glasate,obecajem stotinu novih trznih centra.
Neka bude makar jedan sa igrackama za djecu. Nema nigdje kupiti PAW PATROL.

- fakat
#122 Re: Buducnost Sarajeva
ali zato ima dosta dobrih igraonica u gradu.Innovation wrote:teodorfon wrote: Ev' moj plan za seher ak' za mene glasate,obecajem stotinu novih trznih centra.![]()
Neka bude makar jedan sa igrackama za djecu. Nema nigdje kupiti PAW PATROL.![]()
offtopic: psici u ophodnji?!
- bach
#123 Re: Buducnost Sarajeva
Dođeš u Zagreb - grad kao apoteka.fakat wrote:Cuj nema buducnosti? Sarajevo je bilo i bice ga, gradovi ne propadaju u zemlju, medjutim kvalitet zivljenja je ono o cemu se da raspravljati. Da se ne lazemo grad jeste zapusten ali nemojte samo misliti da je raj svugdje cim zakoracis iz BiH. Naravno da postoje lijepi, sredjeni, cisti gradovi ali ko je u okruzenju takav izuzev mozda Slovenaca (a i to mozda)? Sve dole do Grcke na jug ili Ukrajine na istok, sve je to u par deka mozda malo bolje ili malo vece, ali nista dramaticno, prakticno sve do Beca nemas ono sto bi neko zelio da vidi u jednom prosperitetnom gradu gdje sve stima kako treba. Nije ovo naravno nikakvo opravdanje za sve probleme ali eto stalno slusam te price kako "ovo nema nigdje na svijetu".
-
Hakiz
#124 Re: Buducnost Sarajeva
Vrijedi ponoviti.bach wrote:Grad koji manje od 300.000 stanovnika i koji leži na ogromnim zalihama vode, a ima svakodnevne redukcije vode zaslužuje samo prezir i podjebavanje.cyprus wrote:Ozbiljno ljudi, Sarajevo ima svojih mana, ali po njemu se više hrače nego što isti to zaslužuje ili nego što za tim ima potrebe
-
Hakiz
#125 Re: Buducnost Sarajeva
Simbioza, takoreći.julisiz es grant wrote:Ovdje se stalno izbacuju teorije da su hrle i zviz jedna te ista osoba, ali ja mislim prije da su srodne duše koje su se slučajno našle na ovom forumu, prepoznale se i tako se rodila jedna velika ljubav