Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klaki wrote:ubo novi senzor taman konto djir bacit oko komsiluka kad prc riknu pumpa goriva
e moj amare drzi me da se ne bacim sa zgrade
Ja sam jucer pooslije 3 mj izvukao auto i napravio par krugova. Da se ne lazemo, bilo je malo klemanja, ali je sve ostalo bilo bez greske... Mozda balansirati gume, trese na 90-100.
Mislio sam ostaviti za danas kad imam vise vremena, al bi se bas za*eb'o zbog ove kisurn'e!
tempuser wrote:Sve zavisi u kakvom su stanju ostali dijelovi. Da ne bude, ima sve djelove, a sve to treba obnavljati ili mjenjati.
Zato i kazem uzivo provjeriti, sve se moze zamjeniti, ali auto sa losijom limarijom ni pod razno uzeti... Sve sam nove dijelove uzeo osim bloka motora ali limarija je patnja, bolje platiti vise za auto sa dobrom limarijom a bilo kakvom mehanikom, to je moje iskustvo sa oldtimerom
Limarija izgleda skroz ocajno na ovome autu . Iako je model sa okruglim stoplampama meni se ne svida sto je u dijelovima jer tu uvijek nesto nedostaje i posto ga nisi sam rastavio treba ti breme vremena da skontas gdije i kako se nesto montira, ali ko voli raditi moze napaviti fin autic. (Jos da je 2002 tti)
klaki wrote:ubo novi senzor taman konto djir bacit oko komsiluka kad prc riknu pumpa goriva
e moj amare drzi me da se ne bacim sa zgrade
Ja sam jucer pooslije 3 mj izvukao auto i napravio par krugova. Da se ne lazemo, bilo je malo klemanja, ali je sve ostalo bilo bez greske... Mozda balansirati gume, trese na 90-100.
Mislio sam ostaviti za danas kad imam vise vremena, al bi se bas za*eb'o zbog ove kisurn'e!
Sa nissana almere mescini uzeo pumpu i stavio, fercera. nema vise ni error coda
Cijene možda i nisu tako pretjerane kao što izgleda. Naravno za klijentelu koja traži takvo nešto i ima dubok džep. Kada T1 može dostići cifru od 150000 KM, može i ovaj 500. Broj primjeraka je baš mali, a auto je tada bio vrlo vrlo luksuzan pun nekih gedžeta nesvakidašnjih za to doba.
Naravno i da imam taj novac za oldtajmera ne bih ga kupio, ali ne razmišljaju svi kao ja.
Meni je žao ovih muzejskih auta, nikad niko neće uživati u njima, samo će stajati onako tužno. Podsjećaju me na muškarce i žene koji sticajem okolnosti ostanu sami čitav život. Ko je srećan u samoći? Niko!
Neka i takvih...baš je fora vidjeti i auto koji je sačuvan, a ne restauriran i popravljan. Čini mi se da sam negdje gledao da postoji samo jedan 300SL Gullwing koji nikad nije rađen...svi ostali su manje ili više popravljani.
citroen xm wrote:I meni je žao, ali ne auta već ljudi koji ne uživaju u autima. Auto je napravljano da se vozi, a ne da stoji kao inventar.
Jbg-a valjda ovi što imaju puno para nemaju kada ni uživati u svemu što imaju, jer najviše razmišljaju o tome kako da zarade još više para. To je moja pretpostavka, nisam bogataš pa ne znam.
_BataZiv_0809 wrote:
Uvijek na istom mjestu Zapravo ga nikad nisam vidio u voznji, uvijek je tu parkiran
Ja sam stanovao prekoputa pa sam ga vidjao i u voznji. Poslije svake voznje krpica i brisanje. Cak sam to vidio i po kisi. Malo je ljudi koji tako paze auta-zato ga je i sacuvao sve ove godine
Throttle wrote:
Ja sam stanovao prekoputa pa sam ga vidjao i u voznji. Poslije svake voznje krpica i brisanje. Cak sam to vidio i po kisi. Malo je ljudi koji tako paze auta-zato ga je i sacuvao sve ove godine
Oooo znaci obojica smo Smogovci
I ja sam nekad davno zivio ovdje u Novoj Zenici
Svaka cast vlasniku, stvarno ga je sacuvao i auto je bombona. Mada to opisano pazenje i mazenje upucuje na osobu koja ima nadprosjecnog slobodnog vremena
_BataZiv_0809 wrote:
Oooo znaci obojica smo Smogovci
I ja sam nekad davno zivio ovdje u Novoj Zenici
Svaka cast vlasniku, stvarno ga je sacuvao i auto je bombona. Mada to opisano pazenje i mazenje upucuje na osobu koja ima nadprosjecnog slobodnog vremena
Stariji je covjek u pitanju-vjerovatno penzioner pa sad ima vremena, ali tokom godina stvarno trebas imati volje i ljubavi prema autu da mu se u tolikoj mjeri posvetis. Auto izgleda 100 puta bolje i ocuvanije nego moje a moje je novije 20 godina