Iako si jedini delegat ovdje ti koji pišeš ničim izazvan o licemjerju Bošnjaka ne znam kakve veze ima sa bilo čim gdje je nešto štampano.Hafis wrote:Vickasto i veoma smiješno....kamenjar i ostali nafaizi i šerbet.desni wrote:De ti nama malo o kajkavskom zaslužuje li on da bude književni.Da li si spreman da ideš po Zagorju i Međimurju da prenosiš iskustva o dvije škole pod jednim krovomHafis wrote:
Vi stvarno vjerujete da je ovaj riječnik ovako izgledao i da se ovako zvao?
Koliko su mene učili (a učili su me mnogo) on je ovo djelo nazvao na čistom bosanskom jeziku ''Makbul-i arif''.
nego, zna li itko od ovih delegata gdje je to tiskano te godine? U kojoj štampariji, to jesat tiskari? I u koje je svrhe to služilo budući je za vrijeme napredne turske uprave bilo pismeno oko 0,0000001% domaćeg stanovništva, uključujući i Turke.Zaslužuju li ovi ljudi podršku iz kamenjarahttp://www.varazdinski.rtl.hr/drustvo/o ... ce-dio-nas
Vego, ne odgovori mi ti gdje se tiskao ovaj Makbul-i arif, koji je za potrebe nacionalnog debelo zakašnjelog osvješćivanja preimenovan u ''Bosanski riječnik''
Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
- desni
#101 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
-
sarlo
#102 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
U Italiji se govori vise priznatih jezika. A i da nisu priznati realno postoje.Kadaiff wrote:Kao i Dalmatinci. Njihov "jezik" je jednako udaljen od hrvatakog književnog kao i jezik ljudi iz Vranja. I obratno, "jezik" Damatinaca je jednako udaljen od srpskog književnog jezik kao i dijalekt (a po tebi jezik) ljudi iz Vranja.desni wrote:Kadaiff wrote:
Mogao si uporediti Kumrovec i Split, ali si izabrao Vranje. Znači, ne znaš šta je dijalekt a šta jezik.Genije uporedio sam srpski i hrvatski kao književne jezike koje govornici njihovih tzv.dijalekata iz Zagorja i Južne Srbije moraju naučiti u osnovnim školama inače govore sasvim druge jezike.
Svi jezici imaju dijalekte. U Italiji je zvanicni knjizevni onaj iz Toskanije sto ne znaci da se u drugim dijelovima Italije prica drugi jezik, vec samo dijalekt. Ovo bi vazilo i da se Italija raspadne na vise dijelova.
- desni
#103 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Lik nam pokušava objasniti da su za nezavisnost Bosne i Hercegovine zaslužni antifašisti tipa Draže Mihailovića ali to pakuje u priču o Titu i partizanima jer je kao i svaki pravi fašista ubijeđen u stereotip koji je osnova svakog fašizma.Patriotska_Liga wrote:Evo sanukratesa opet, doš'o da provocira pred iftar, mučki![]()
Ja se recimo kunem u Kardeljevu definicju i čuvam Kardeljevu sliku u novčaniku. Koga bolan briga šta je mislio neki Titov intimus, za Bošnjake taj predstavlja jedno veliko ništa.
Al' ovo je glavno, da li mislite da takvo ponašanje vrijeđa Srbe. Znaš koliko se sikiramo zbog toga![]()
Lik utripovo neku priču
- LBVIEW
#104 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ovako,da se prosjecnog Srbina pita,a hvala Bogu njega se vise nikda nece pitati pitati kao donedavno, kad su umjesto Bosnjaka odlucivali o internim bosnjackim pitanjima,ne samo da ne ni bilo bosanskog jezika vec i onih koji tim jezikom govore,da budemo nacisto,kao sto smo imali prilike vidjeti u nedavnom UZP i pokusaju brisanja istih s lica zemlje.Tako da sto Srbi misle,jesu li ili ne "uvrijedeni" time sto se neko "drznuo" dovesti u pitanje njihovo "pravo" da drugima kroje kapu,ostale zaboli kurkodr socrates wrote:Negiranje bosanskog jezika nije nikakav izum velikosrpskih krugova u Beogradu već zvaničan stav tvoraca današnje BiH,antifašista koje je predvodila tadašnja KPJ.
Oni koji se pozivaju na antifašističke tekovine naroda BiH moraju i tu činjenicu uzeti u obzir,baš kao i to da bh.muslimani dugo vremena nisu bili tretirani kao nacija već vjerska grupa po Kardeljevoj definiciji.
Oni koji su stvorili zemlju u kojoj danas živimo smatrali su da se u BiH govori štokavska ijekavica srpskohrvatskog jezika i to niko razuman nije dovodio u pitanje sve do početka nesrećnih devedesetih.
Mogu da razumijem da je danas za Bošnjake neprihvatljivo da taj jezik nazivaju srpskim ili hrvatskim ali nikako ne mogu da shvatim negiranje činjenice da oni u stvaranju savremenog jezika kojim govorimo(srpski,hrvatski,bosanski,crnogorski) tokom 170 godina uopšte nisu učestvovali.
Šta tek reći za umanjivanje uloge Vuka Karadžića i šta o tom velikom reformatoru jezika znaju današnji mladi Bošnjaci.
Da li mislite da takvo ponašanje možda vrijeđa Srbe?
Kako očekujete da prosječan Srbin imaju blagonaklon stav prema uvođenju bosanskog jezika u škole a da vi pri tome omalovažavate jednu od najistaknutijih ličnosti u njegovoj istoriji, da nidopoštavate značaj njegove reforme što niko prije vas nije radio?
Nisam slučajno doveo u vezu stvaranje BiH i jezika kojim govorimo jer učešće današnjih Bošnjaka u oba ova procesa bilo je ili veoma slabo ili ga nije bilo nikako,što im nimalo ne smeta da i i jedno i drugo prisvajaju kao svoje vlasništvo.
Sto se teme tice,nikakve dvije skole pod jednim krovom i sl. bidalastine nisu potrebne-samo se pozvati na odluku Ustavnog suda zboh koje dikani kmece i ici di kraja ,dakle sve po zakonu,bas kao u slucaju nedavnog osporavanja popisne metodoligije.
Last edited by LBVIEW on 11/06/2016 21:17, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#105 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Samo vi,kad sutra reis ustanovi kako pojedini ne pricaju srpski vec vlaski,bit ce kuknjave.Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Da li u knjižicama u Federaciji piše: english jezik ocjena 5?
Ne. Ne piše i niko se ne buni. Zašto? Pa zato što se na bosanskom ne kaže english jezik (ni ingliš jezik) nego se kaže engleski i to nimalo ne krši prava engleskog naroda.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.
- LBVIEW
#106 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Svakako,samo sto je Ustavni sud BiH ustanovio kako svi narodi imaju pravo da nazivaju svoj jezik kako misle da treba,kao i da se u tu odluku ne mogu petljati drugi.To sto u dikanland vijesti dolaze sa zakasnjenjem je drugi par opanaka.Yug wrote:Dajte vise pa dokleZavrseno je sa tim odlukom Ustavnog Suda da nema nista protivustavno u nazivu "jeuik bosnjackog naroda" ili "jezik srpskog i hrvatskog naroda",u srpskom jeziku se jezici zovu pa narodu i kraj,a svima je Ustavni Sud dozvolio da zovu jezik kako zele.Znaci zovite ga bosanski,hercegovacki,krajiski,sumadijski,dalmatinski,po planinama i rijekama,bujrum.
- LBVIEW
#107 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Tako je,ja da sam.na vasem.mjestu istog trenutka bi se otcepio.Kadaiff wrote:Nije bitno sta govori reis. Ono sto je problematicno je da se on slusa. Samo u islamskoj drzavi hodze upravljaju.LBVIEW wrote:Samo vi,kad sutra reis ustanovi kako pojedini ne pricaju srpski vec vlaski,bit ce kuknjave.Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Da li u knjižicama u Federaciji piše: english jezik ocjena 5?
Ne. Ne piše i niko se ne buni. Zašto? Pa zato što se na bosanskom ne kaže english jezik (ni ingliš jezik) nego se kaže engleski i to nimalo ne krši prava engleskog naroda.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.
- Danguba
#108 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne mogu djikani odlucivati kako cu ja zvati svoj jezik...kao sto ni ja ne mogu odredjivati njihov naziv jezika...ili mogu?
- pustopoljina
#109 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne, ti imas bosance i bosnu, koji su malo puno prisutni u srpskom, kao i srbi u njoj, a da biste sad izmisljali novogovor.Kadaiff wrote:@ pustopoljina
Da imamo Mađaričnjake jezik bi bio madžarički. Da imamo Bosance jezik bi bio Bosanski. Ali mi ovde imamo slučaj da na taj jezik pravo polažu ljudi koji se isentifikuju kao Bošnjaci a ne Bosanci.
- SaraFina
#110 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
cyprus wrote:cyprus wrote:Bojim se da postavljena tema tema veze sa patriotizmom... Patriotizam nije zagovaranje interesa jedne etničke grupe...
Da se razumijemo - podržavam zahtjeve Bošnjaka u RS-u, samo ne mislim da to ima neke veze sa patriotizmom... Prije sa ljudskim pravima...
Hvataj se ti cipi-ripi za glavu koliko hoćeš. O ljudskim pravima i globalnom zatopljavanju izlišno je govoriti u dijelu evrope gdje je ozakonjen genocid proveden na nesrpskom stanovništvu. Znas prije koliko godina? Nije proslo ni sto a ni dvjesta.Sad ti isti koji su dobili nagradu u obliku entiteta zabranjuju našim povratnicima pravo na odabir kojim će jezikom njihovo dijete u školi se služiti.
Zato iako rizikujem da zvuči poput nekog komuniste iz prijeratne Yuge, za mene je jedan oblik patriotizma da ljudi iz dijaspore i FBIH pomognu povratnicima te da se djeci omogući prvo u Srebrenici pa onda i u ostalim dijelovima rs pravo na školovanje na " maternjem"
Ako povijemo kičmu, a nasi političari vjerovatno hoce, ova će se situacija nastaviti i iduće školske godine. Zato bih ja sva udruženja dijaspore kontaktirala u vezi donacije za školu u Srebrenici.
Definitivno ovaj Durakovićev prijedlog ne bi ostao samo na " prijetnji"
Ako bi se u Srebrenici uspjelo obesmisliti postojanje škole kao ustanove koja našu djecu degradira iako čine 68% učenika, to bi bio dobar pokazatelj vlastima u rs kako mislimo ozbiljno tu praksu i nastaviti. Pa neka izvode razmisliti o presudi još jednom. Ako pak te ljude ostavimo same i ove godine, pa iduće, mi smo kolektivno p... od naroda.
- SaraFina
#111 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne moze 25-30% Srba u BH entitetu određivati kako će većinski narod svoj jezik nazvati. Taj entitet je nastao na genocidu i etničkom čišćenju bliže i dalje rodbine upravo te iste povratničke populacije. Ljudi su i pored svega smogli snage za povratak. Ako im poltroni u državnom vrhu a naši tkz politički predstavnici nisu u stanju obezbijediti ravnopravnost trebamo se samoorganizirati.Danguba wrote:Ne mogu djikani odlucivati kako cu ja zvati svoj jezik...kao sto ni ja ne mogu odredjivati njihov naziv jezika...ili mogu?
- madner
#112 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Da vidimo prijedlog te samoorganizacije 
- SaraFina
#113 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kadaiff wrote:
Ja se ne sjecam da je Tokic vodio kampanju bitno je biti Bosanac.
Ironičan je situacija da imamo gradjane susjednih država koji na teritoriji Bosne i Hercegovine sa kojom po nazivima jezika i po nacionalnim nazivima nemaju nikakve povezanosti pa su konstitutivni gradjani. I hajde što im ustav daje garancije konstitutivnost nego su našli rupu gdje većinskom narodu zabranjuju na 49% teritorije etnički očšćenje od nesrpske populacije da nakon povratka na svoja popaljena ognjišta nazovu svoj jezik kako hoće. Nije dovoljno što su ih pretke pobili i protjerali devedesetih nego se ta bolesna politika nastavlja i danas na potomcima onih koji su završili po masovnim grobnicama.
- SaraFina
#114 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
U dijaspori su uvijek bolje ljudi organizirani nego vi u učmaloj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Tako da nemaš razloga za sumnju. Organizirali smo pomoć i kad su poplave bile.madner wrote:Da vidimo prijedlog te samoorganizacije
Klix je pratio iz Beča samoorganizaciju dijasporaša i kamione. Misliš da ona roba došla sama. Nego kako ćete se vi u FBiH organizirati što visite na državnim jaslama? Donijete par deka ljudima u novembra ispod onih šatora?
U dijaspori naučiš na rad, trud, red i disciplinu. Trebalo bi sve minderaše poput tebe koji podhebavaju pošten svijet i onog Thomasa ( sa avatarom medvjeda) poslati na par godina vani. Da vežete željezo. Kakva bi to terapija bila za vaš bolesno nafurani ego bez pokrića.
Last edited by SaraFina on 12/06/2016 00:35, edited 1 time in total.
- SaraFina
#115 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kadaiff wrote:Sandzaklije?SaraFina wrote:Kadaiff wrote:
Ja se ne sjecam da je Tokic vodio kampanju bitno je biti Bosanac.
Ironičan je situacija da imamo gradjane susjednih država .
Oni nisu konstitutivan narod po ustavu. I ne priječe nikome pravo na bosanski jezik.
Za razliku od gradjana manjeg BH entiteta koji se zovu Srbi i govore jezikom srpskog naroda. A taj srpski narod živi zamisli gdje? U susjednoj državi Srbiji.
- SaraFina
#116 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne znaš ni citirati čestito i ti bi raspravljao. O čemu?
- SaraFina
#117 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kadaiff wrote:Ja ne znam citirati, ti ne znas pisati. Zbilja smo u corsokaku.SaraFina wrote:Ne znaš ni citirati čestito i ti bi raspravljao. O čemu?
Ti jesi očigledno. I to u usporenomislećem.
-
Lug
#118 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kadaiff wrote:Ko koristi citiranje da se izvuce iz diskusije ocito zna da nema sanse. Nesto mu se ocito "priječi".Iz kojeg si sela šljegla, gdje se tako priča, de nam reci.
levata, braco draga..
- delllboy79
#119 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Narodi i nacije nisu bogom odredeni nego su nastajali i nestajali kroz istoriju. Njihov jezik isto tako se mijenjao i nastajao potpuno novi.
Jezik koji se govorio ma ovim prostorima prije 500 godina bio bi mam danas potpuno ili samo dijelimicno razumljiv .
Zato svaka etnicka grupa ili narod ima pravo da fotmira svoj jezik i nazovega onako kako zeli .
Jezik koji se govorio ma ovim prostorima prije 500 godina bio bi mam danas potpuno ili samo dijelimicno razumljiv .
Zato svaka etnicka grupa ili narod ima pravo da fotmira svoj jezik i nazovega onako kako zeli .
- madner
#120 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ko to mora nauciti, mora i otici.SaraFina wrote:U dijaspori su uvijek bolje ljudi organizirani nego vi u učmaloj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Tako da nemaš razloga za sumnju. Organizirali smo pomoć i kad su poplave bile.madner wrote:Da vidimo prijedlog te samoorganizacije
Klix je pratio iz Beča samoorganizaciju dijasporaša i kamione. Misliš da ona roba došla sama. Nego kako ćete se vi u FBiH organizirati što visite na državnim jaslama? Donijete par deka ljudima u novembra ispod onih šatora?
U dijaspori naučiš na rad, trud, red i disciplinu. Trebalo bi sve minderaše poput tebe koji podhebavaju pošten svijet i onog Thomasa ( sa avatarom medvjeda) poslati na par godina vani. Da vežete željezo. Kakva bi to terapija bila za vaš bolesno nafurani ego bez pokrića.
Gdje je prijedlog organizacije?
-
Yug
#121 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
@Sarafina imas li ti makar srednju skolu
Djeca u osnovnoj znaju da npr.Madjari zive u Rumuniji,Rumuni u Madjarskoj,Madjari u Srbiji,Talijani u SAD,Ukrajinci u Rusiji,Rusi u Ukrajini,Poljaci u Njemackoj,Talijani u Austriji,Njemci u Francuskoj,Cesi u Slovackoj,Slovaci u Ceskoj,Bosnjaci u Srbiji i CG
itd itd.
Djeca u osnovnoj znaju da npr.Madjari zive u Rumuniji,Rumuni u Madjarskoj,Madjari u Srbiji,Talijani u SAD,Ukrajinci u Rusiji,Rusi u Ukrajini,Poljaci u Njemackoj,Talijani u Austriji,Njemci u Francuskoj,Cesi u Slovackoj,Slovaci u Ceskoj,Bosnjaci u Srbiji i CG
- pirpa
#122 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Šta imam ja dokazivati patriotizam za Srebrenicane kad su sami Srebrenicari digli ruke od Srebrenice....
Ja da se sekiram za narod koji se odrekao svog ognjista i koji se sjeti samo Srebrenice kad trba neku korsti da izvuce....
eno ti u vogosci preko 30k Srebrenicana pa nek oni dignu glas i nek se bune... Nego ih nesto ne cujem, valjda posto su sad "Sarajlije i Vogoscani" to vise nije njihova borba
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... sci/228190
Ja da se sekiram za narod koji se odrekao svog ognjista i koji se sjeti samo Srebrenice kad trba neku korsti da izvuce....
eno ti u vogosci preko 30k Srebrenicana pa nek oni dignu glas i nek se bune... Nego ih nesto ne cujem, valjda posto su sad "Sarajlije i Vogoscani" to vise nije njihova borba
- KB9
#123 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
cekajte ljudi
pa nije moguce da je nebeski narod imo svoj nebeski jezik na papiru tek 1818. godine, pa kakve su to provokacije? prvo je nasto nebeski rjecnik u kojem se pojam rjecnik prvi put spomeno kao takav, do tog trenutka ljudi na ovom svijetu nisu imali blage veze sta znaci rjecnik
pa nije moguce da je nebeski narod imo svoj nebeski jezik na papiru tek 1818. godine, pa kakve su to provokacije? prvo je nasto nebeski rjecnik u kojem se pojam rjecnik prvi put spomeno kao takav, do tog trenutka ljudi na ovom svijetu nisu imali blage veze sta znaci rjecnik
- SaraFina
#124 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Yug wrote:@Sarafina imas li ti makar srednju skolu![]()
Djeca u osnovnoj znaju da npr.Madjari zive u Rumuniji,Rumuni u Madjarskoj,Madjari u Srbiji,Talijani u SAD,Ukrajinci u Rusiji,Rusi u Ukrajini,Poljaci u Njemackoj,Talijani u Austriji,Njemci u Francuskoj,Cesi u Slovackoj,Slovaci u Ceskoj,Bosnjaci u Srbiji i CGitd itd.
Je kao nacionalne manjine. Hoćeš reći da je isti status nacionalnih manjina i konstitutivnih naroda? Ili želiš reći da će Srbi obzirom na to da su jezik i nacionalnu odrednicu vezali za susjednu državu uskoro u BiH biti nacionalna manjina? Nije ustav sveta krava?
Ako u budućnosti 70% stanovništva 2020 i neke bude bosanski koristilo kao službeni jezik, što će srpski biti? Jezik nac. manjine?
Upravo radi toga nam trebaju škole sa bos. planom i programom.
- SaraFina
#125 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Pa ne moraš. Minderši ti po SA. Inače entitetske granica i od Sarajeva udaljena je 1570 km. Što bi se tebe ticalo pitanje Srebrenice. S tim se pitanjem sutra ne moze susresti tvoje dijete ili unuče. Suzimo svoje vidike. Problema neće biti, kao što su govorili i za rat a Bijeljina već bila poklana za Bajram. Ova usporedba ti nema veze s temom nego ti želim dočarati koliko je plitko tvoje razmišljanje.pirpa wrote:Šta imam ja dokazivati patriotizam za Srebrenicane kad su sami Srebrenicari digli ruke od Srebrenice....
Ja da se sekiram za narod koji se odrekao svog ognjista i koji se sjeti samo Srebrenice kad trba neku korsti da izvuce....![]()