Ne možeš ti ni ekipu složiti, ako nemaš jasne filozofije koja se gradi dugo vremena. Tipičan primjer Argentine s Messijem. Po imenima bi trebali jesti malu djecu, ali vječito patnja, tako i ovi Belgijanci, kad ih gledaš nema ništa prepoznatljivo. Stihija.animals wrote:Ma imaju oni dobri igraca, ali kao ekipa nisu nesto..almirony wrote:Najbolja tekma do sad. Italijani pokazali kako se igra na vrhunskom nivou, polufinale najmanje. Jos mi nije jasno sta su mediji, stručnjaci itd vidjeli u ovoj Belgiji.
Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- almirony
#101 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
- Šibicar
#102 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Dobro sad,nećemo pretjerivati,Belgija je po igračima,klubovima u kojim igraju,statusima igrača u tim istim klubovima i samom cijenom igrača možda i najjača reprezentacija na prvenstvu....ali nije uopšte lako u cjelinu ili ti ga tim povezati toliko super igrača kao što mnogi ovdje misle,imala je i Francuska isti problem,Engleska...itd,nije baš ni Vilmotsu lako kad u svlačionici sjede sve bolji od boljeg,koga god da izostaviš neće mu biti drago niti će se pomiriti sa tim,a u takvim ekipama je najvažnije od svega je da su kao tim složni i jedinstveni,a to je jako teško postići sa ovakvim skupom igrača.almirony wrote:Najbolja tekma do sad. Italijani pokazali kako se igra na vrhunskom nivou, polufinale najmanje. Jos mi nije jasno sta su mediji, stručnjaci itd vidjeli u ovoj Belgiji.
- relativno84
- Romanista 101%
#104 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
iznenadjujuca pobjeda Italije, mislio sam bod bice kao kuca kad ono oni ih rutinski sredise, vidjecemo kako ce dalje izgledati
ali kakva su ono odijela kod strucnog staba
samo ruza fali 
ali kakva su ono odijela kod strucnog staba
- jethro
#105 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Bravo Azuri nabolji ste! 
-
palermo
#106 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Bez starca nema udarca
Antonio Konte izveo je večeras protiv Belgije najiskusniju, ili preciznije rečeno najstariju ekipu koja je ikada zaigrala na završnim smotrama kontinentalnih šampionata. Zbog toga, dobro zapamtite imena ovih momaka: Bufon (38), Barzalji (35), Bonuči (29), Kjelini (31), Darmijan (26), De Rosi (32), Kandreva (29), Parolo (31), Đakerini (31), Pele (30), Eder (29).
Kada sve ove godine saberu i podele sa brojem igrača, prosek ovog italijanskog nacionalnog tima je 31 godina i 169 dana
- Billy The Pljuc
#107 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Sad kad se malo smirih od smijanja ozbiljno moram skinuti kapu talijanima, oni su ovo dosli uzeti i ne bi me zacudilo da ih gledamo u finalu voljeli ih ili ne. Vidi im samo priprema za EURO, dvije utakmice sa fincima i skotima gdje im ovi kombinovano nisu uspjeli sutnuti u okvir gola i sad na otvaranju isto naprave jadnim belgijancima. Mozemo se zajebavati i pisati sta hocemo al jedva cekam da ih vidim u sudaru sa nekim od "favorita" prvenstva, belgijanci su to haman pa bili al samo haman.
- Romanista 101%
#108 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
cyprus wrote:Očekujem da multietnička Belgija raskuje žabare...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#109 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Karasko na klupi 
Sve ti je jasno
Sve ti je jasno
- Anakyn
#110 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Conte majstore, ljubim ti pete... svi mu jebu familiju u italiji, on im pokaze kako se takticki dere i satire protivnik... Bonuci brat gledo Pirla kako dijeli lopte pa i on poceo
da Kurte nije bilo na golu, ovo bi bilo pravo silovanje... ubjedljivo najbolja tekma do sad, svaka cast Azuri 
-
leo karan
#111 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Nema to veze, Talijani su dugovjecni.palermo wrote:Bez starca nema udarca![]()
Antonio Konte izveo je večeras protiv Belgije najiskusniju, ili preciznije rečeno najstariju ekipu koja je ikada zaigrala na završnim smotrama kontinentalnih šampionata. Zbog toga, dobro zapamtite imena ovih momaka: Bufon (38), Barzalji (35), Bonuči (29), Kjelini (31), Darmijan (26), De Rosi (32), Kandreva (29), Parolo (31), Đakerini (31), Pele (30), Eder (29).
Kada sve ove godine saberu i podele sa brojem igrača, prosek ovog italijanskog nacionalnog tima je 31 godina i 169 dana
Dobra klima, zdrava ishrana. Oni se svi pod stare dane dobro drze.
Igraci im karijeje hladno u 40oj zavrsavaju.
sto se tice tekme i ekipe njihove izvlace ljudi maximum iz relativno tanke ekipe. Svaka im cast. Takticki skoro pa savrseni.
Ljudi se rotiraju na zutim kartonima i zaustavljaju kontre Belgijanaca jednu po jednu
Mora ih covjek voljeti.
Tekma mi je popravila vecer.
Vidjet cemo sta ce napravit, mada im fali jedan majstor tipa Baggia, Del Piera, Pirla s kojim bi mogli do kraja, ovako tesko.
- almirony
#112 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Meni uopste nije mjerilo igrača "marketinško-atleticarska" liga za kojom čitav svijet bali. Večeras se pokazalo da Tale nisu slučajno bili 4 puta prvaci svijeta i da se na čizmi, ma kako to nekome glupo zvučalo, ipak igra taktički najjači fudbal na svijetu. Ima nas kojima je to zanimljivije nego horuk liga, udri gore, trči dole.Šibicar wrote:Dobro sad,nećemo pretjerivati,Belgija je po igračima,klubovima u kojim igraju,statusima igrača u tim istim klubovima i samom cijenom igrača možda i najjača reprezentacija na prvenstvu....ali nije uopšte lako u cjelinu ili ti ga tim povezati toliko super igrača kao što mnogi ovdje misle,imala je i Francuska isti problem,Engleska...itd,nije baš ni Vilmotsu lako kad u svlačionici sjede sve bolji od boljeg,koga god da izostaviš neće mu biti drago niti će se pomiriti sa tim,a u takvim ekipama je najvažnije od svega je da su kao tim složni i jedinstveni,a to je jako teško postići sa ovakvim skupom igrača.almirony wrote:Najbolja tekma do sad. Italijani pokazali kako se igra na vrhunskom nivou, polufinale najmanje. Jos mi nije jasno sta su mediji, stručnjaci itd vidjeli u ovoj Belgiji.
A što se tiče Belgijanaca, gore sam rekao u jednom postu, fali njima filozofija i očigledno dobar trener, ali opet je pitanje koliko se može od ovih igrača.
- Romanista 101%
#113 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Belgija nema trenera.
- Muhamed Đakmić
#114 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Ma brate, Italijani hladno spoje cigare i zdrav život. Pazi ovog doktora nauka, jedan od najboljih u novom milenijuleo karan wrote:Nema to veze, Talijani su dugovjecni.palermo wrote:Bez starca nema udarca![]()
sto se tice tekme i ekipe njihove izvlace ljudi maximum iz relativno tanke ekipe. Svaka im cast. Takticki skoro pa savrseni.
Ljudi se rotiraju na zutim kartonima i zaustavljaju kontre Belgijanaca jednu po jednu
Mora ih covjek voljeti.
Vidjet cemo sta ce napravit, mada im fali jedan majstor tipa Baggia, Del Piera, Pirla s kojim bi mogli do kraja, ovako tesko.
http://www.youtube.com/watch?v=dTVR3M46baQ
A imaju majstora u Insigneu, samo mu Conte baš i ne vjeruje. Doduše, nije klasa tih gore pobrojanih, a i teško mu je naći poziciju. Eventualno umjesto Edera.
Samo fora je što Conte na papiru ima smiješan sastav, a u praksi može dobro iskoristiti sve i jednog pozvanog igrača.
-
leo karan
#115 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Ma dobro di Natale se propusio kad je prestao zivjet kod roditelja, s 35Muhamed Đakmić wrote:Ma brate, Italijani hladno spoje cigare i zdrav život. Pazi ovog doktora nauka, jedan od najboljih u novom milenijuleo karan wrote:Nema to veze, Talijani su dugovjecni.palermo wrote:Bez starca nema udarca![]()
Mora ih covjek voljeti.
http://www.youtube.com/watch?v=dTVR3M46baQ
A imaju majstora u Insigneu, samo mu Conte baš i ne vjeruje. Doduše, nije klasa tih gore pobrojanih, a i teško mu je naći poziciju. Eventualno umjesto Edera.
Samo fora je što Conte na papiru ima smiješan sastav, a u praksi može dobro iskoristiti sve i jednog pozvanog igrača.
i on ce karijeru okoncat s 40+
Na papiru je ovo mozda i najslabija Italija ikad. Al zato grizu vise nego prijasnje selekcije, vidjet cemo...
Pratim
- Muhamed Đakmić
#116 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska

Samo za ljubitelje Premijer lige BiH
- AmiĐa_Idriz
#117 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
AZURI DO TITULE, FORZA AZURI!
-
Samprotivsviju
#118 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Djelomicno bih se slozioŠibicar wrote:Dobro sad,nećemo pretjerivati,Belgija je po igračima,klubovima u kojim igraju,statusima igrača u tim istim klubovima i samom cijenom igrača možda i najjača reprezentacija na prvenstvu....ali nije uopšte lako u cjelinu ili ti ga tim povezati toliko super igrača kao što mnogi ovdje misle,imala je i Francuska isti problem,Engleska...itd,nije baš ni Vilmotsu lako kad u svlačionici sjede sve bolji od boljeg,koga god da izostaviš neće mu biti drago niti će se pomiriti sa tim,a u takvim ekipama je najvažnije od svega je da su kao tim složni i jedinstveni,a to je jako teško postići sa ovakvim skupom igrača.almirony wrote:Najbolja tekma do sad. Italijani pokazali kako se igra na vrhunskom nivou, polufinale najmanje. Jos mi nije jasno sta su mediji, stručnjaci itd vidjeli u ovoj Belgiji.
Francuska je imala jedan drugi problem..nedostatak motivacije ili sta vec...patili su se sa slabijim ekipama, mucili u grupnim fazama...dok bili dobri protiv jacih ekipa
2006 kad su igrali finale..jedva prosli grupe, a onda razbili Spance i Brazil na putu do finala gdje su nesretno izgubili
Sto se tice Engleza, oni su problem za sebe...imali su tu svoju zlatnu generaciju 2002 godine...dosli do polufinala ili cetvrtine i ispali nesretno od Brazila...ali bas nesretan poraz
Imaju dosta peha...pa samo koliko zadnjih turnira su izgubili na penale
Moje misljenje je da njima jefnostavno nesto nedostaje..u tehnickom segmentu fudbala...ja jednostavno ne mogu da zamislim da jedna engleska proizvede igraca kretivca poput Inieste, Xavija, Pirla...kojem se ta kretivnost ne izrazava samo u centarsutima i sutevima preko 20 metara, vec da zna i gurnuti loptu napraviti nesto lucidno na terenu..zato im je i domaca liga jaka, jer obicno uvoze takav tip igraca...Od Mate u Junajtedu do David Silve u Citiji
Last edited by Samprotivsviju on 14/06/2016 00:10, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#119 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Englezi dođu kao favoriti, razočaraju. Talijane svi otpišu, oni oduševe. Razlika između solidne i velike fudbalske nacije.
-
Samprotivsviju
#120 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Ukratko sta sam zelio reci, igraju previse predvidljivoBosanski_kralj wrote:Englezi dođu kao favoriti, razočaraju. Talijane svi otpišu, oni oduševe. Razlika između solidne i velike fudbalske nacije.
- Tito_i_Partija
#121 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Wilmots definitivno najgori trener prvenstva. Sa ovakvom ekipom bi trebali da se izivljavaju nad protivnicima, medjutim mozda ni ne prodju grupnu fazu.
Prosto mi je neshvatljivo da fudbalski savez Belgije nikako ne konta koliko ovaj covjek predstavlja hendikep za ekipu. Strasno.
Prosto mi je neshvatljivo da fudbalski savez Belgije nikako ne konta koliko ovaj covjek predstavlja hendikep za ekipu. Strasno.
- hrle1976
#122 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Bosanski_kralj wrote:Englezi dođu kao favoriti, razočaraju. Talijane svi otpišu, oni oduševe. Razlika između solidne i velike fudbalske nacije.
Od kako pamtim prvenstva i zahvaljijuci Bbc Englezi su uvijek favoriti i ako nekada su daleko od F an ne favoriti. I ono 1966 je sumljivo ali eto. Englezi ne valjaju kurcu.
- Muhamed Đakmić
#123 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Moraš nekad imati i sreće. Potrefio je momenat za preuzimanje, od 2002. do 2012. se nisu nigdje plasirali, on preuzeo u momentu kad su svi najbolji igrači dohvatili zenit i na prvom velikom takmičenju izborio četvrtfinale. Ispali od Argentine, nisu se obrukali, onda došli na Euro.Tito_i_Partija wrote:Wilmots definitivno najgori trener prvenstva. Sa ovakvom ekipom bi trebali da se izivljavaju nad protivnicima, medjutim mozda ni ne prodju grupnu fazu.
Jebiga, nije briljirao, ali površinski gledano, imao je rezultat. On je odličan pokazatelj da ne smije rezultat biti jedini kriterij. Ali eto, možda i sad ispadnu pa levati otvore oči (ne daj Bože, bili bi gladni dokazivanja u kvalifikacijama sa novim selektorom).
Inače, ne može Hazard biti kapiten, ne može ti Blondie voditi vezni red (pritom ne mislim na de Bruynea) i ne može ekipa igrati bez ikakvog playmakera. Roma bi htjela kupiti Witsela umjesto Pjanića, ja ne znam ima li tu ikoga da glavom misli, Witsel je ubleha samo takva. Radja je steroidni trkač, Fellaini obični krkan. Nema tu mrve prave kreativnosti, isto nekadašnji engleski vezni red. A sve fol nekakva imena.
- relativno84
- Logovan
#125 Re: Grupa E - Švedska, Italija, Belgija, Irska
Eh kad se sjetim da su Italijani bili otpisani 2006. godine na Svjetskom prvenstvu.Bosanski_kralj wrote:Englezi dođu kao favoriti, razočaraju. Talijane svi otpišu, oni oduševe. Razlika između solidne i velike fudbalske nacije.